Şimdi Ara

4x4 araç için normal kışlık lastik alınmaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan önceki bütün binek araçlarımda Petlas W651 kullandım. Şimdi 4x4 duster için kışlık lastik bakınıyorum. Gözüme PT935 ilişti. Biraz forumlarda falan dolaşırken 4x4 araçlar için özel lastikten bahsedildiğini gördüm. Şimdi bu W651'i yada PT935'i alsam bana ne gibi eksileri olur? Bilgisi olan var mı?



  • Ebatlar uyuyor ise alabilirsiniz sorun olmaz, Duster zaten ağır bir araç değil, normal binek kışlıkları uyar diye düşünüyorum.
  • normal kışlıklar uyar.ancak petlas almayın derim bizde de var.gerçekten fren performansı ve yol tutuşu düşük bir lastik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik ebatların uyuyorsa fazla para vermeye gerek yok. Ama gidipte araziye falan çıkarım dersen o zaman iş başka.

    Sadece şehir içi kullanırım diyorsan continental veya michelin kış lastiklerinden biri takman fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • Merhaba, 4 yıl olmuş konuyu açalı.

    Bu konuyu açtıktan kısa bir süre sonra BF pahalı olduğu için ve kış lastiği olduğundan buzda ve yağmurda da biraz daha güvenli olabileceğini düşündüğümden duster 4x4 aracıma pt935 lastikleri aldım. İki kış boyunca dolu dolu kullandım.

    Şimdi, bu lastikler normal lastiklerden çok daha ağır ve sert. Bunu araçta yakıt, ses ve sertlik olarak baya baya hissediyorsunuz. Hatta iki kıştan sonra alt düzende bazı sıkıntılar da çıkarmaya başladı. Eğer ortalama 10 - 15 cm kar olan yerlerde, yada sadece kışı geçirmek için kullanacaksanız binek araç lastiklerine yönelin.

    Ama benim gibi evinin önünde araba boyundan fazla kar yağan yerde kullanmayı düşünüyorsanız, tam kışın ortasında bitlis nemrut dağına gezmeye çıkmak gibi bir düşünceniz varsa, bf ve türevi lastikleri konu dışında tutarak konuşuyorum bu arada, bu lastikten başkası da benim işimi görmezmiş. Yanakları çok kalın, birkaç kez normal lastikle geçsem mutlaka yanağı yırtardı dediğim yerlerde hiç sorun çıkarmadı. Çamurda çok iyi, aşırı karda çok iyi, yağmurda iyi, fakat buzda eh işte. Belki sebebi aracın lastikler için hafif kalması da olabilir. Keşke BF kullanma şansım da olsaydı da kıyaslama yapabilseydim.

    Aracı son kıştan sonra babama verdim ve Sinop'a gitti. Orada kısa bir süre kullandı ve direk söktürüp dört mevsime geçiş yaptı. Kullanamadı. Yani lastiği değil, arabayı kullanamadı. O kadar sert bir lastik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • BF All Terrain türü lastikler toz toprak sert arazi için üretilmişlerdir kısacası toprak yayla yolları için. MT olanları ise çamurlu toprak yollar içindir sürekli yağmurlu bölgelerde kullanmalık. Bu lastikler karda çok işe yaramaz, buz da hiç işe yaramaz. Offroad ile uğraşanlar extreme lastik alıyor zaten, bu AT ve MT offroadda bile pek kullanmıyorsunuz.


    Asfalttan ayrılmıyorsanız veya köy yolu olsa bile karlı olduğu için lastik toprağa ulaşmıyor ise standart binek araçlar için olan kışlık lastik alın yeterli.


    Eğer gireceğiniz yol bozuk ise yaz lastiği olsun kış lastiği olsun önemli değil lastiğin havasını düşürün. Taş toprak yollara giriyorsanız 25 psi çok geçmesin havalar. Aracınızda bir el pompası ( elektrikli veya değil) bulundurun zaten kısa sürede havayı boşaltır veya doldurursunuz. Böylelikle yanak yarılması riskiniz minimuma iner.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.