Şimdi Ara

Kırmızı ışıkta arkadan sigortası olmayan araç çarptı. ne yapmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 ağustos cumartesi akşamı ankarada işlek bi caddede kırmızı ışık sebebiyle duran trafikte dur kalk yaparak ilerliyorken arkadan kavşağı dönüp gelen 81 model murat 131 marka araç epey hızlanıp hiç frene bile basmadan 99 model passat aracıma arkadan çarptı. kendi ön tarafı komple dağıldı, benim arka tarafta görünürde az fakat panel kayması sebebiyle maddi olarak yüksek masraflı hasar çıktı. kendisi orda koluma girip arabanın muayenesi yok, sigortası yok, arabayı yeni aldım ruhsatı yok diyerek aramızda çözelim sonra iş yerime gel dedi. fakat bir üçkağıt sezdim ve polis çağırdım tutanak tutması için. 2.5 saat sonra polis geldi. tutanak tuttu. adamın arabasını otoparka çekti üzerinde çok cezada varmış. tutanakta %100 adam suçlu çıktı.

adam sigorta olmadığı için zararını ben karşılayacağım dedi. ilk telefonla aramamda masrafın beklenenden yüksek çıktığını söyledim. tanıdığın bir usta varsa orda daha ucuza yapılabilceğini söyledim. ben sana dönecem dedi 4 gün oldu dönmedi. 4 gün boyunca telefonla aradım açmadı. farklı numaradan arayınca açtı. yarın buluşup gideriz dedi. aramasını bekledim aramadı, ben aradım telefonu kapalı. peşinden koşturmaktan bıktım çünkü atlatmaya çalışıyor.

bu durumda ne yapmam lazım. arabayı yaptırıp mahkemeye vereceğim ama bu işlemler nasıl olcak. arabamın kaskosu olmadığı için sigortam ilgilenmiyor. kendim mi mahkemeye vermeliyim. hasar tespiti ne şekilde kim tarafından yapılacak. bir yol gösterirseniz çok sevinirim. ilk defa başıma geliyor. mahkeme ne kadar sürer ve ne masraflar çıkar. bu masrafların hepsini karşı taraf mı ödeyecek.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralarslan -- 1 Eylül 2012; 17:51:51 >

• Bir avukatla konuşunuz. Büyük ihtimalle kendi aracında ( bu arada ruhsat sahibi kim? size çarpan mı? ) olan borçlardan size tamiri karşılayacak bir para kalmayacak. Kişinin başka varlığı olup olmadığının araştırılması lazım.

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bir avukatla konuşunuz. Büyük ihtimalle kendi aracında ( bu arada ruhsat sahibi kim? size çarpan mı? ) olan borçlardan size tamiri karşılayacak bir para kalmayacak. Kişinin başka varlığı olup olmadığının araştırılması lazım.

Kazayı yapan adam üzerine kayıtlı araç. üstelik internetteki sorgulamamda araç üzerinde haciz kararı gözüküyor.
  • böyle hergele tipler işlerine geldiğinde dayı olur,işlerine gelmedimi yalakanın önde gideni.acıma hocam hiç.frensiz,sigortasız,muayenesiz,kabak lastikle yola çıkarken düşünecekti.belkide seni 1 hafta oyalarken arada anlaşmalı birini kullanarak araca ipotek koydurdu.yanlış olmasın ama siz karşıdaki sorumsuz vede düşüncesiz tek hücreli canlıdan alacaklı durumdasınız.önce noterden ihtarname çekin diyeceğim ama meblağı ne yazacaksınız muamma..servis tamirat bedelini imzalı kaşeli veriyorsa kaza tutanağı,tamir tutar belgesi ile icra takibi başlatın.yada en güzeli bu işleri takip eden eksper yada avukata danışın.
  • Kesinlikle geç kalmadan gerekli yerlere başvurun yasal hakkınızı kaybedebilirsiniz. Aynı durum akrabamın başına geldi aynı sizin duruma benzer 8/8 haklı adam evirdi çevirdi yaptırcam abi diyerek oyaladı belli bir süre sonra hiçbir hakkı kalmadı...

Orijinalden alıntı: arifomer

Adamın sigortasını yaptırması beklenip (birkaçgün içinde tabi) öyle tutanak tutulsa sonuç daha mı uygun olurdu ya da karşı taraf böyle birşey istediğinde ne yapmak lazım ?

öyle gibi geldi bana*, şimdi işin yoksa yaptır öde adamın peşinden koş bulabilirsen olmayan parasını almaya çalış çok büyük zaman kaybı ve uğraş...

tabii tamam sen sigortanı yaptır ondan sonra işlem yaparız durumunda adam yine sallarsa bu sefer diğer yollarda kapanır gibi

tabii en temizi kasko yaptırmak

*:tabii sigorta yaptırmasını beklemeye karar verilirse tutanak o anda yine doldurulmalı(tarih poliçe no vs boş olucak tabii) imzalar atılmalı ki elde belge kalsın
  • avukat tut kendine yetkili serviste yaptırabilirsin ama adam sanırım zaten batık dava açarsın karşı taraf ödemek zorunda ama adamda para yok dava açtığınla kalırsın gibi geliyor bana ama hiç belli olmaz mal varlığı çıkabilir başka o yüzden yine de bir avukat tut

bu arada dilekçeyi savcılar da yazıyor onlara da genelge gelmiş vatandaşa yardımcı olun diye savcıyla bedavaya da halledebilirsin(bu bu böyle oldu ne yapmalıyım diye sor) hoş karşılarmı bilmem

en sağlamı bir avukat tutmak
    Böyle durumlarda(suçlu tarafın sigortası yoksa) güven fonu'ndan hasarınız karşılanıyor, sonra da güven fonu bu arkadaşa dava açıp parasını alıyor.

Ekleme: Güvence hesabı da olabilir adı, bir araştırın.

Ekleme 2: Sanırım sadece tedavi giderlerini karşılıyormuş bu sigorta. Adı da Garanti fonu ya da güvence hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 2 Eylül 2012; 16:42:09 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.