Şimdi Ara

Kiralık araba'nın marşpiyelini vurdum 500 tl para aldılar. Ne yapmalıydım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar, tatilde başıma talihsiz bir olay geldi. Yol vermek için kenara park ederken, yeşilliklerin arasında taş parçası varmış geri giderken üstüne çıktım o taş arabanın marşpiyelini yumurta büyüklüğünde ezdi.

Bugün arabayı rent a car a teslim ettim, vuruğum yeri gösterdim benden 600 tl para istediler. Arabayı kıralarken kredi kartından 500tl bloke etmişlerdi, bizde bloke ettklerı 500 tl yi vererek anlaştık.

Başta sordum, rent a car kaskosu nun ödemesi gerekmıyor mu diye, bana tutanak tutmadıgınız ıcın cebimizden yaptıracagız kasko ödemez dedı. Başıma ilk kez böyle bir olay gelıyor, ne yapacagımı bılmedıgım ıcın 500 tl verıp hallettım ama bir yandan da kandırıldım mı acaba diye düşünüyorum. Arabayı taşa vurdugum ıcın tutanak tutmamın bir anlamı var mı ? Kasko nun yapması gerekmıyor muydu arkadaşlar ?

Edit: Tutanağı bugün tutalım dedim, olayın nasıl olduğunu yazalım dedim ama olmaz dediler. Neden olmaz onuda anlamadım, köy gibi bir yerde taşa vurmuştum tarihi o güne yazıp tutanak tutulamaz mıydı ?

Bılgısızlıkten ve tecrubesızlıkten 500 tl verdık başımız ağrımasın dıye ama ileride yine buna benzer olay başıma gelırse ne yapmam gerektıgını soyler mısınız ?

Bu arada araba renault symbol, 3-4 gün önce lastik basıncı için konu açmıştım arabanın ıcının resmını koydugum gün başıma bu olay geldı. Forum laneti mi tesadüf mü anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 1:19:38 >

• gecmış olsun. kurumsal bir yer miydi?

Orijinalden alıntı: atrix1212

gecmış olsun. kurumsal bir yer miydi?

Teşekkür ederim.

Atatürk hava limanından kiraladık, sanırım kurumsal bir şirket oluyor ama emin değilim. Bu olay bana tecrübe oldu en azından araba kıralamadan once bu gibi durumlarda ne yapmalıydım onu sormalıydım.
    Kiraladığım yer:http://sunrent.com/Default.aspx?Lng=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 1:16:51 >

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Teşekkür ederim.

Atatürk hava limanından kiraladık, sanırım kurumsal bir şirket oluyor ama emin değilim. Bu olay bana tecrübe oldu en azından araba kıralamadan once bu gibi durumlarda ne yapmalıydım onu sormalıydım.

mini onarım alsaydınız sorun olmazdı.10 lira gibi günlük bir ücreti var diye biliyorum.
    bu arada neye göre 500 tl aldılar onun bilgilendirmesi icin mh arayabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Teşekkür ederim.

mini onarım alsaydınız sorun olmazdı.10 lira gibi günlük bir ücreti var diye biliyorum.
    bu arada neye göre 500 tl aldılar onun bilgilendirmesi icin mh arayabilirsiniz.

Hiç teklif etmediler, bende bılmedıgım ıcın sormadım. Bu bana ders olmuş oldu, böyle birşey oldugunu bılseydım alırdım hocam.

Boya + marşpiyel ve yamulan demiri düzeltmek için aldılar bu parayı. Kapının altındaki demir bölüm ezildi ve altındaki plastik parça kırıldı.

Edit:
    140 tl boya
    170 tl vakum
    130 tl 1 gün serviste kalacağı için kira parası
    60 tl işçilik

Yanlış hatırlamıyorsam böyle soyledıler. Fakat vakumla orası nasıl duzeltılecek anlamadım. Fazla soru sorup kurcalamadık, hesapta bloke edılen parayı verıp geldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 1:33:29 >

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Mini Hasar paketi vb paketler yapmış mıydnız ?

KaSgo ne işe yarar bilen yanitlasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CilginForumcu

Mini Hasar paketi vb paketler yapmış mıydnız ?

Hayır, hiç teklif eden olmadı. Bende böyle bir hakkım oldugunu yeni öğrendim. Bu paket olmayınca cebimizden ödemek mi zorunda kalıyoruz ?

@Salvodor_07

Teşekkür ederim. 500 lirasında değilim ama haksız yere aldılar mı diye çok dert ediyorum. Bir sözleşme filanda yok ki açıp okuyalım sitelerinde de bulamadım.

Benım kafamı karıştıran, tutanak tutsaydım kasko öder dedıler ama ben taşa vurdugum ıbunun ıcın tutanak tutulurmu ? Sonradan da tutabılırdık sonuçta bırşey fark etemzdı kabul etmedıler. Biraz kıllandım bu olaya kandırılmış hissettim kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 1:40:39 >
    Bu tarz firmalar genelde internet rezervasyon yaparken gün falan sectikten sonra navigasyon 2şöför mini kasko - ferdi kaza - Full kasko gibi seceneklerle 5 - 10 lira olarak günlük miktarı arttırıyor
    sizde bi kaza yaptıgınızda küçükde olsa arayıp soruyorsunuz sorun yok derlerse o şekilde yok evrakları tam getirin derse resim - alkol raporu - kaza tutanagı alarak kiralama şirketine veriyorsunuz

bazı şirketler vardır mesele sözleşme imzalarken ben şansen bi nüshasını isterim
    genelde bazı yerlerde şukadar miktara kadar kasko bozulmaz cepten karşılanacaktır kabul ediyorum der hatta altına buna temsilen senet olanlarıda vardır
  • canını sıkma klasik laga luga yalama esnaf modeline denk gelmişsiniz bunların işleri güçleri milleti kertenpeleye getirip kazıklamak paralarını kılıfına uydurarak çarpmak. orası taş çatlasa 150tl ye yaptırılır 2gün tamirde kalsa ve araç kirada çalıştırılamasa vsvs hepsi toplam gene kabaca edeceği rakam 350-450tl. kafanı takma olan olmuş bir kere. zaten araç kiralama işi komple sıkıntılı iş hayatta ne kiralarım nede yanından geçerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkur ederım, direk ofislerine gidip kiraladık hiç bahsetmediler mini onarım paketinden herhalde böyle işlerine geliyor. Banada biraz yalan gibi geldi sırf fazla para almak için yalan söylüyorlar sanırım. Bu olaylar tecrübe olmuş oldu.
    Tüm insanlığa selam olsun !
  • Tutanak Tutmaniz gerekirdi. O zaman size bisey diyemezlerdi. Bizde avisden Focus kiralamistik Babam Sağ arka stop lambasini kirdi. Araci teslim ettigimizde onun parasini kredi kartindan cektiler 350 Lira gibi bisey. Sizden çok almislar.. Hasar cokmuydu

Hocam stop lambasını nereye çarpıp kırdınız ? Bu tutanağı sonradan tutsak ne fark eder kı ? Arabaya çarpınca tutanak tutmak gerekıyor zannedıyordum, taşa çarptıgım ıcın tutanak tutmadım. Hasar biraz var marşpiyel kırıldı ve demiri eğildi boyası çıktı.

Kiralık araba'nın marşpiyelini vurdum 500 tl para aldılar. Ne yapmalıydım ?

Kırmızıyla işaretlediğim bölüm komple kırılıp demiri yamuldu kapın başlangıcına kadar ama kapıda bir hasar yok.

@BekiRoRo

Teşekkur ederım, bencede fazladan aldılar para kazanmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 10:58:48 >

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Avisten mesela kirala deyop sartlarina bakin orda herseyi seciyon secmezsen kaza aninda daha fazlasini aliyor

Baktin paran mi yetmio git symbol kirala en baba 100tl zaten kasko falan 30lira fazla vercen gunluk ama kafan rahat daga tasa vur

Ben sizi anladim 500lira vermek yerine 3-4 gun daha fazla binerdiniz belkide 1hafta bosa. calismis oldunuz

• Olay normal, ben de kiralik arac kullanıyorum. Tutanaksiz hasarlarda yıllık belli bir hak var(uzun dönem kiralama olduğu icin), beyan verip yaptirabiliyoruz. Onun dışında tutanak olmayan kazada kiralama firması ücreti çalıştığım firmaya yansıtıyor.
    Sistemleri çok saçma, tutanak yoksa her türlü sıkıntıyı çıkarıyorlar. Arabayı pert et, polis tutanağı olsun hiçbirşey demiyorlar.
    Fiyat da normal, yetkili servis tamir fiyatını baz alın. Arabayı sanayide yaptirmayacaklar sonuçta.

Keşke bize boyle bır paket oldugunu soyleydıler, kımse bırsey soylemedı bizde arabayı alıp gittik. Kaskoları vurukları tamır eder dıye fazla dert etmedım ama dun gece teslım edınce kasko yapmaz dedıler. Kötü bir tecrübe oldu.

Orijinalden alıntı: neilblack

Olay normal, ben de kiralik arac kullanıyorum. Tutanaksiz hasarlarda yıllık belli bir hak var(uzun dönem kiralama olduğu icin), beyan verip yaptirabiliyoruz. Onun dışında tutanak olmayan kazada kiralama firması ücreti çalıştığım firmaya yansıtıyor.
    Sistemleri çok saçma, tutanak yoksa her türlü sıkıntıyı çıkarıyorlar. Arabayı pert et, polis tutanağı olsun hiçbirşey demiyorlar.
    Fiyat da normal, yetkili servis tamir fiyatını baz alın. Arabayı sanayide yaptirmayacaklar sonuçta.

Hocam ben taşa vurdum altını, onun için tutanak tutmak gerekıyor mu yani ? Arabaya vurmadıgım ıcın tutanak tutmak gerekmez zannettım. Tutanağı daha sonra tutsam ne olurdu ki şu tarihte şu yerde taşa çarptım desem ne fark ederdi o nokta kafamı karıştırdı. Acaba benden para almak için yalan mı söylediler o canımı sıkıyor, gerçi olan oldu parayı verdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2016; 11:05:40 >

• Hem boya hem vakum parası ne oluyor.

Marşpiyel ezilip içeri girmiş belki vakumla veya el ile duzeltıcekler komple değişmeyeceklerdır o kısım plastik degıl demir sanırım komle degısmıyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.