Şimdi Ara

Kiracıyım kendi kiracımı çıkarma aşamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi alacağım. Başına bu durum gelen ve süreci yaşayan arkadaşlar var ise görüşlerini bildirirse çok teşekkür edeceğim.


    Arkadaşlar 1.5 yıl önce evlendim ve hayatımda ilk defa kiralık bir daire tuttum. Ancak bizim ev sahibi gerçekten insan değil empati yapıyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum. En son evlerini yıkmışlar bana çık diyordu. Bende canıma tak etti borç harç ne buluyosam gözü kapalı bir ev aldım. Aldığım evde kiracı var. Kendilerini çağırdım konuştum durumumu anlattım. Hatta kendi ev sahibimle birlikte gelin oturup konuşalım dedim. Gerçekten insan gibi konuştum durumumu anlattım en son kendilerine ihtarname çekeceğimi bu ihtarnameye aklınızda şu kalmasın diye ya bu bizi çıkarır başkasına kira verir diye ek madde ekleteceğim dedim. Kendi dışımda oturursam size 1 yıllık kira tazminat vereceğim diye. E devletten üzerimize herhangi bir mülk olmadığını gösterdim. Evi alırken 0a 0 aldım borç ödüyorum.


    - Evi alalı 1 hafta oldu. ( kuzenim avukat işlerimizi o yürütüyor.)


    -Bugün itibari ile kiracının kendilerine söylediğim gibi avukat aracılığı ile ihtarname çektim.


    - Ne benim nede benim eşim üzerine bu evden başka bir mülk yok.


    -Kendim kiracıyım o yüzden kendi kiracımıda çok iyi anlıyorum. ( normalde sözleşme bitişi boşaltması gerekiyor ancak sözleşme eylülde bitmesine rağmen kasıma kadar süren var dedim.)


    -Kendi kiracıma şunuda söyledim. Bakın ev bulup taşınma durumunuz olur ise nakliye masraflarını karşılayacağım.( tanıdık nakliyeci var ucuza taşır ben ona veririm dedim.)


    -Kuzen avukat ihtarname sonunda çıkmazsa mahkeme süreci var dedi 1 yılı gözden çıkar dedi.


    -Problem zaman değil benim ev sahibinin beni sıkıştırması adama noterden ihtar çek diyorum bana en azından karşı tarafa göstereyim ikna edeyim oda yok.


    - Bizim kiracı işi yokuşa sürerse ben bu evden çıkıp sokakta kalacak halim yok. Amacım kimseyi zor durumda bırakmak değil ama bende zor kullanacağım gibi duruyor.


    -Evi alırken kiracı olduğunu bilerek aldım. Paramın yettiği son kurşundu kiradan kurtulmak için aldım.









  • Hocam okuduğum kadarıyla sen üzerine düşen insanlığı yapmışsın. Senin kiracı çıkana kadar şu an mecbur oturacaksın. Çok afedersin ama grup halinde bir miktar tadınız kaçacak ama gün sonunda bir şekilde evine yerleşirsin.

    Tek çare sizin evdeki kiracının bir an önce çıkması. Ev sahibinin tutumuna bağlı olarak aksiyon alırdım bende. Halden anlamayan kıl biriyse otur evde gitsin hocam  . Sonuçta nasıl olsa sayılı gün çabuk geçer.

  • Bizim ev sahibinin oğullarıyla görüşüyorum. Hayır adamları ilk sevmiyordum ama çağırıp durumu anlattılar görüştüm cidden halden anlayan insanlar. Benim ev sahibinin evini geçen ay depreme dayanıksız diye yıkmışlar. Adamlar 1+1 daireye geçmiş. Bir oğlu evde yer yok kalamıyor. Eşyaların çoğunu götürmemişler. La adamların halini gördüm abi dedim haklısın bak ev almamış olsam valla 2 haftada evini direk boşaltırdım. Ev aldığım için benim kiracım şimdi çıksa bile eve geçecek bütçem yok 0a 0ım. Kiracıyla görüştüm tekrar yazdım. Mahkeme sürse 1 yıl sonunda çıkacak yani ama işte işi yokuşa sürmese.

  • fbeee1 F kullanıcısına yanıt

    Başa gelen çekilir hocam yapacak bir şey yok. Siz yasal işlemleri bir an önce başlatın gitsin. Ne olur ne olmaz. Adamlarında durumu tatsızmış ama hiç evsiz olmaktan iyidir.

  • Yasal işlemleri başlattık. Kuzen ihtarname çekti kiracı ile görüştüm. 6 ay yasal süremi kullanacağım dedi. Bende öncesinden çıkma şansınız olursa nakliye masraflarını karşılarım dedim. Yasal hakkı bekleriz sorun değil adam birde ya keşke almadan bir bize sorsaydın dedi. O an dedim şunun gırtlağına yapışayım sonra dedim boşver. Kiradan kurtulayım diye ev alıyorum. Adamı 6 ayda bekleriz diyoruz. Biz borca harca girip stres sahibi oluyoruz adam bedava evde kalıyor. Hayır birde babasının evi gibi bana sorsaydın diyor. Tövbe yarabbi ya. Bende kiracıyım ama insan halden anlamalı yani. Evi alırken başıma böyle birşey gelebileceğini tahmin ediyordum. Sonuçta en azından bir evim var. 1 2 yıl sonra kira derdim olmayacak. O rahatlatıyor içimi. Yoksa en kötü yerde 10 bin olmuş kiralar valla. Allah kirada oturana sabır versin. Ben kira düşünmekten stresten fıtık oldum şaka yapmıyorum. Fıtık başlangıcı teşhisi kondu.

  • Hocam kontrat zamanı %25 zam yapıp banka üzerinden kirayı gününde gönder. Sana tahliye davası açar ise, sende kendi kiracına tahliye davası açarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.