Şimdi Ara

Kiracının evi boyatmadan çıkması, aidatları ödememesi,

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kiracım avukat, evde 14 ay oturdu.Kira sözleşmesini ihtarname aracılıyla fesih etti.Anahtar teslim tutanağı ile evi aldık.Fakat ev sıfırdı ve boyalı olarak teslim etmiştik.Şimdi kiracı boyamadan ve aidatları ödemeden evden çıktı.Son ay çıkarken kirasını ödemedi ve onu deposito yerine saydım.Bu kiracıya ne yapmalıyım icra takibi vs konusunda bana yardım edebilecek var mı?



  • https://forum.donanimhaber.com/icra-hakkinda-hersey--136781621

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay anasını adam bir avukatmış kanun adamı bile böyle yaparsa normal vatandaş neler etmez...
  • sözleşme imzalatmadın mı avukata? sözler havada kaldı ise yapacak bir şey yok. ha var fetocu musun de? yoklama çek adama bakalım ne yapacak.
  • Evi boyaması ve taşınmaza verilen zararlar konusunda yargıtay kararı "öğrenir öğrenmez makul bir süre içinde" der
    bunla ilgili 3 ay sonra açılan bir dava düşmüştür. ona göre elini çabuk tut. sulh hukuktan tespit isteyeceksin evine gelip bakacaklar.

    diğer alacak davaları için elini çabuk tutmaya gerek yok normal işleyişi sanırım biliyorsundur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sozlemede boyali alinacaktir var ama evin boyasiz oldugunu emlakci , kapici ve ben tutsak sulh hukuga basvurmadan nasil olur ? Yetmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta boyayı felan boşver aidatlar ile kirayı almaya bak sen alacağın toplamda ne kadar çok mu ??
  • Sözleşmede son kiranın depozitoya sayılamayacağına dair bir madde yok mu iyi incelediniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misal adam evi tutmuş, düzenli kirasını verip oturmuş sonra da çıkmış..kiracı çıktığı evi niye boyasın... ben sevmem öğle işleri..
    ev sahibi boyatır yeni müşteri ye beğendirme ye çalışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hukuk sisteminde hiçbir sonuç çıkmaz hocam , açtığın icra davasına yazık, çünkü itiraz edecek tam boyalı değildi ev diye onu kanıtlamaya çalışacaksın ortalama 3 yıl sürer , harcadığın paraya yazık
  • Bende kiramı aidatımı düzenli ödedim.5yıl oturdum ev değiştirdim .evin boyası iyiydi çıktığımda yanlız dapozitomu vermedi çok uğraşlar sonucu aldım.neymiş evin boyasını zarar vermesemde sonuçta 5 yıl oturmuştum ev boyanmalıymış.ona rağmen benim hatam olmaması sonucu ufak bir kesinti yaptı en son lanet olsun dedim peşini bıraktım. Bir daha beni rahatsız etme dedim al o parayıda istemiyorum dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gencer315 kullanıcısına yanıt
    1 senede otursanız boyalı ev verildiyse çıkarken boyatmanız gerekir. 5 yıl oturmuşsunuz insaf kendinizi haklımı görüyorsunuz birde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ExTReMee kullanıcısına yanıt
    Hocam boya ilk girdiğim günkü boyadan farkı yoktu. Sen kendi evine aylık mı boyatıyorsun yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gencer315 kullanıcısına yanıt
    Kendi evimi aylık boyatmıyorum ancak duruma göre 1 veya 2 yılda bir boyanır. Size ev normal gelebilir ancak o evi kiralayacak yeni kiracı evin boyanmadığını anlar. Yeni boyalı ev ile 5 senelik boyalı ev anlaşılır. Yemek dumanı, sigara dumanı, yazın açık kalan pencere vs vs illaki kirlenir ve ev boyansa dersinizki eski boya ne kadar pismiş farkı direk anlarsınız. Kirada da oturdum kiraya evde verdim iki taraf açısından da düşünüyorum ve bu genelgeçer kuraldır. Ev sıfır boya teslim edilsiyse çıkarkende ne olursa olsun sıfır boya ile teslim edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne boyatma sevdalısınız lan.ev bir mal kiracıda bu malı kullanır.duvarlara yazı resim yapılmadıkça ,kırmadıkça,kirletmedikçe o evi kullanma hakkına sahiptir.zaten size bu sebebte aylık kira bedeli öder.kullanma karşılığı para verir.yok ev sıfırmışta falan.araba kiralıyorsun,kullanıyorsun,km artıyor,lastikler eskiyor motor yağı eskiyor,boyası zaman geçtikçe soluyor.aracı kiraladığın yer,lastiği sıfırla kardeş mi diyor.türkiyede nasıl yerleşmişse bu zihniyet.çıkarken evi boyat kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.