Şimdi Ara

Sakinleştirici-Kas Gevşetici İlaçlar ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
21.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bazenleri bazı şeyleri aşırı derecede kafaya takıyorum, saatlerce aynı şeyi düşünüp yemeden-içmeden kesiliyorum, kendi kendimi strese sokuyorum yani kullandığımda tüm bu sorunlardan uzaklaştıracak ilaç var mı? Kısa sürede etki edecek bişiler lazım. Kullanınca insanı cesaretlendiren ilaç filan varsa o da olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimox -- 7 Eylül 2013; 10:40:48 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakinleştirici-Kas Gevşetici İlaçlar

Sakinleştirici-kas gevşetici ilaçlar, kas spazmlarını ve gerginliğini azaltırken kaygıyı gidermek için kullanılan bir ilaç sınıfıdır. Genellikle kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları, anksiyete bozuklukları ve uykusuzluk için reçete edilirler.

Bu ilaçlar, merkezi sinir sistemini (CNS) etkiler ve kasların gevşemesine neden olan GABA (gama-aminobütirik asit) seviyelerini arttırır. Ayrıca kaygıyı azaltmaya ve uykuyu teşvik etmeye yardımcı olan sedatif etkilere sahiptirler.

Kas Gevşetici Sakinleştirir mi?

Evet, kas gevşetici ilaçlar sakinleştirici etkilere sahiptir. GABA aktivitesini artırarak kaygıyı azaltmaya ve rahatlama hissini teşvik etmeye yardımcı olurlar. Bu ilaçlar genellikle uykusuzluk ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

Kas Gevşetici Sakinleştirici İlaçların Kullanım Alanları

Kas gevşetici sakinleştirici ilaçlar çeşitli durumların tedavisinde kullanılır, bunlar şunları içerir:

• Kas spazmları
    • Gerginlik baş ağrıları
    • Fibromiyalji
    • Multipl skleroz
    • Anksiyete bozuklukları
    • Uykusuzluk

Yan Etkiler

Kas gevşetici sakinleştirici ilaçların bazı yaygın yan etkileri şunlardır:

• Sedasyon
    • Baş dönmesi
    • Yorgunluk
    • Mide bulantısı
    • Kabızlık
    • Bulanık görme

Bu ilaçları alıyorsanız, sürüş veya tehlikeli makinelerin kullanılması gibi dikkat gerektiren faaliyetlerden kaçınmanız önerilir.

Kullanım Uyarıları

Kas gevşetici sakinleştirici ilaçlar bazı kişiler için uygun olmayabilir. Bu ilaçları almadan önce aşağıdaki durumlarda doktorunuza danışmanız önemlidir:

• Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı geçmişiniz varsa
    • Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa
    • Solunum problemleriniz varsa
    • Hamileyseniz veya emziriyorsanız
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel
  • okb olmuşun la sen
    ben her ne kadar forumda antidepresanları kötülesem kullanmayın desemde kaybettim şuan lustral special kullanmaya başladım malesef
    ama unutmayalım kaybedince değil vazgeçince yenilmiş sayılırız
  • Okb miyim bilmiyorum ama internetten biraz araştırdım okuduğum kadarıyla okb'ye yatkınlığım varmış..

Konu hakkında bilgisi olan veya benzer durumda olan arkadaşlar ne önerirsiniz?
  • Anafranil 10 mg ile başla.
  • Kas gevsetici ilaclar seni bunlari dusunmekten ali koymaz, ben finaller zamani asiri sinir stresten baldirimdaki kaslar kasilmisti agriyodu kas gevsetici igne iyi gelmisti.Senin ilacin gulup, eglenmek gezmek dolasmak herseyi dusunmemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melisa çayı içebilirsin. denedım çünkü.
    psikiyatriye gitmeyi dene. çay. ıdaretenlik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende de okb belirtileri vardı.Ama çözüm yine insan yani insan beyni.O ilaçlar işe yaparamaz takıntıların nedeni korkular.Korkunu yendiğin an geçer tüm takıntılar.Takıntıları beslemeyin
  • git kendine prozac yazdır, prozac kullan. müstakbel bir eczacı olarak tavsiyem budur.
  • Yorumlar için teşekkürler, bu hafta içinde doktora görünmeyi düşünüyorum sonuca göre bişiler yapcam. Önerisi olan yazabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.