Şimdi Ara

Kiracı sorunu bir akıl verin arkadaşlar...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
10.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yine bir kiracı sorunu, yine, yine...

Arkadaşlar 2 sene önce aldığımız eve 2 sene sözleşmeli kontrat imzaladık. Nisanın 20 sinde zaman doldu. Bizdeki iyi niyet... son 2 ay kira almayarak depozitoya saydık. Halbuki alsana adam gibi kiranı, çıkarken yaparsın hesabını!

Her neyse ilk önce 1 hafta istediler, tamam dedik... 2 gün daha dediler tamam dedik... çalışıyorum hafta sonu dediler tamam dedik... Mirasım gelecek dediler tamam dedik... kredi çekeceğiz dediler tamam dedik... Son 2 gün, 3 gün dediler...

Bugün Mayısın 14'ü. Normal şartlarda yarın çıkacaklarına söz vermişlerdi. Arıyoruz... ev bulduk yarın kaparo vereceğiz diyorlar ama yalan söyledikleri belli...

Elemanla konuşuyoruz, "Dakika bir aramayın, istersem beni bu evden kimse çıkaramaz. İsterseniz mahkemeye verin" diyor. Bu kadar da rahat...

Mahkemeye versek daha 2-3 ay önceden tecrübeliyiz en az 6 ay sürecek. Bu süre zarfında keyfini çıkaracaklar...

Bütün planlar alt üst oldu, elimiz kolumuz bağlı. Şeytan diyor git gebert ama bu sefer haksız biz olacağız. Resmen mahlukatın birine evi teslim etmişiz, adam istediğini yapıyor ve bizde öylece bakıyoruz. İşte Türk adaleti...

Ne yapmalıyız arkadaşlar bir fikir verin lütfen, çıldırmak üzereyim.

• Çözümü kolay. Evin tapusunu alıyorsun elektriğe doğalgaza suya müracaat edip kendi üstüne sözleşme yapıyorsun. 1 hafta sonrada gidip tüm sayaçları söktürüyorsun. Susuz elektriksiz doğalgazsız evdede oturmazlar herhalde. Tapu fotokopisi olmadığı için tekrar üzerlerinede yapamayacaklar doğal olarak. Bu tarz yolları araştır yapabileceğin bir ton pis iş gelir aklına. + muhtara veya nüfus müdürlüğü hangisiyse git kaydınıda o apartmana aldır adamları bildirimsiz terk yaparlar ikametgahda alamaz adamlar. İkametgah olmadan hiç bir kurumla sözleşme yapılamaz. Kira kontratı süresi bittiyse her türlü elinde adamlar.

Eğer kontrat devam ediyorsa ve adamlar kira ödemiyorlarsa o zaman işler sıkıntılı ev sahiplerinin evlerden çıkartamadığı kiracılar onlar. Sözleşme bittiği anda sana bir çok yol açılır. Adamı resmen sahte sözleşme düzenlemeye yöneltirsin sahteciliğe sürüklersin oradan bile girersin yani herife. Düşün dostum çok şey gelir aklına.
  • Direk zaman kaybetmeden dava açmak.Afedersiniz o puşt nasılsa hep oyalayacak.
  • NidderuN,

Üstat karşı evimizden oturan adama dava açtık. 6 ay yüz yüze baka baka oturdu, davanın karara vardığı son gün topladı eşyasını gitti, bir kuruş vermeden...

Sonuç? Zaten 1 sene çektirmişti, dava ile 6 ay daha bekletti sonra da gitti. Yani 0'a 0, elde var 0.

Daha kısa sürede işe yarayacak çözümler lazım.
  • Gene öyle olacak hocam zaten.Ama tutupta adamı dövecek halin yok ya?
    Yani dövsen çare değil evin içine eder bide...
    Bundan sonra vereceğiniz kişiyi biraz daha dikkatli seçin derim.
  • Şiddet çözüm değil, farkındayım. 1 sene içinde 2. olay bu, sıktı artık. Bir dahakine soyunu sopunu araştıracağım. Lanet olsun böyle pisliklere...

Mahkeme dışında hukuksal başka hiçbir çaremiz yok mu?... ya da daha kısa sürecek bir şekilde nasıl yapabiliriz. Vardır mutlaka bir bilgisi olan...
  • Çözümü kolay. Evin tapusunu alıyorsun elektriğe doğalgaza suya müracaat edip kendi üstüne sözleşme yapıyorsun. 1 hafta sonrada gidip tüm sayaçları söktürüyorsun. Susuz elektriksiz doğalgazsız evdede oturmazlar herhalde. Tapu fotokopisi olmadığı için tekrar üzerlerinede yapamayacaklar doğal olarak. Bu tarz yolları araştır yapabileceğin bir ton pis iş gelir aklına. + muhtara veya nüfus müdürlüğü hangisiyse git kaydınıda o apartmana aldır adamları bildirimsiz terk yaparlar ikametgahda alamaz adamlar. İkametgah olmadan hiç bir kurumla sözleşme yapılamaz. Kira kontratı süresi bittiyse her türlü elinde adamlar.

Eğer kontrat devam ediyorsa ve adamlar kira ödemiyorlarsa o zaman işler sıkıntılı ev sahiplerinin evlerden çıkartamadığı kiracılar onlar. Sözleşme bittiği anda sana bir çok yol açılır. Adamı resmen sahte sözleşme düzenlemeye yöneltirsin sahteciliğe sürüklersin oradan bile girersin yani herife. Düşün dostum çok şey gelir aklına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 14 Mayıs 2011; 22:18:52 >

• Hayır kontrat olmadığına göre şu an o adam evinde izinsiz oturmuyor mu? bu arkadaş gidip polise şikayet etse evimi adam zorla işgal etti diye sözleşmede olmadığına göre adamı tutup yaka paça dışarı atmazlar polisler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Çözümü kolay. Evin tapusunu alıyorsun elektriğe doğalgaza suya müracaat edip kendi üstüne sözleşme yapıyorsun. 1 hafta sonrada gidip tüm sayaçları söktürüyorsun. Susuz elektriksiz doğalgazsız evdede oturmazlar herhalde. Tapu fotokopisi olmadığı için tekrar üzerlerinede yapamayacaklar doğal olarak. Bu tarz yolları araştır yapabileceğin bir ton pis iş gelir aklına. + muhtara veya nüfus müdürlüğü hangisiyse git kaydınıda o apartmana aldır adamları bildirimsiz terk yaparlar ikametgahda alamaz adamlar. İkametgah olmadan hiç bir kurumla sözleşme yapılamaz. Kira kontratı süresi bittiyse her türlü elinde adamlar.

Sözleşme zamanı dolalı 1 ay olacak birkaç güne...

O dediklerinizi yaparız iyi güzel de, kişisel olarak tepkide bulunmak istemiyorum. Yoksa yapacak pislik çok. Ben istiyorum ki hakkımı devletim savunsun, ben sadece aracı olayım. Olayın işine ben girdikten sonra...
    Teşekkür ederim yorum için.

leke900,

Acaba böyle bir ihtimal var mı? Resmen şu an evimde oturan izinsiz varlık topluluğu var. Eğer öyleyse yarın görüşmeye gideceğim duruma göre hiç düşünmeden polise gidebilirim.

Bu konuda fikri olan var mı?

Teşekkürler arkadaşlar.

• bi dakka ya mahkemeler diyelim 6 ay sonra zorla çıkarınca kaldığı kadar parayı alamıyo musunuz ?

ben türk adaletinin.... töbe töbe yaw.
  • tahliye taahhutnamesi diye birsey duymadiniz mi? bastan onu alsaniz sorun olmazdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

quote:

Çözümü kolay. Evin tapusunu alıyorsun elektriğe doğalgaza suya müracaat edip kendi üstüne sözleşme yapıyorsun. 1 hafta sonrada gidip tüm sayaçları söktürüyorsun. Susuz elektriksiz doğalgazsız evdede oturmazlar herhalde. Tapu fotokopisi olmadığı için tekrar üzerlerinede yapamayacaklar doğal olarak. Bu tarz yolları araştır yapabileceğin bir ton pis iş gelir aklına. + muhtara veya nüfus müdürlüğü hangisiyse git kaydınıda o apartmana aldır adamları bildirimsiz terk yaparlar ikametgahda alamaz adamlar. İkametgah olmadan hiç bir kurumla sözleşme yapılamaz. Kira kontratı süresi bittiyse her türlü elinde adamlar.

Sözleşme zamanı dolalı 1 ay olacak birkaç güne...

O dediklerinizi yaparız iyi güzel de, kişisel olarak tepkide bulunmak istemiyorum. Yoksa yapacak pislik çok. Ben istiyorum ki hakkımı devletim savunsun, ben sadece aracı olayım. Olayın işine ben girdikten sonra...
    Teşekkür ederim yorum için.

leke900,

Acaba böyle bir ihtimal var mı? Resmen şu an evimde oturan izinsiz varlık topluluğu var. Eğer öyleyse yarın görüşmeye gideceğim duruma göre hiç düşünmeden polise gidebilirim.

Bu konuda fikri olan var mı?

Teşekkürler arkadaşlar.

Eğer yenilememe bildirimi yapmadıysanız otomatik 1 yıl uzuyormuş sözleşme.

http://www.hukuki.net/showthread.php?2621-Kira-s%F6zle%FEmesi-biten-kirac%FD-evden-%E7%FDkm%FDyor

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

bi dakka ya mahkemeler diyelim 6 ay sonra zorla çıkarınca kaldığı kadar parayı alamıyo musunuz ?

Hayır hiçbir para ödemiyorlar. Üstelik verdiğin avukat paraları ve uğraşlarında cabası olarak kalıyor.

samplus,

Bu çok kötü oldu işte... Öyle bir bildirim vs. yapmamıştık. Hukuktan büyük darbe yedik, şu an resmen kiracının "olmayan" vicdanına kaldık desek yeridir herhalde.

Artık yarın bir görüşelim de ondan sonra planı yaparım.

Teşekkür ederim fikrini paylaşan tüm arkadaşlara.
  • quote:

quote:

bi dakka ya mahkemeler diyelim 6 ay sonra zorla çıkarınca kaldığı kadar parayı alamıyo musunuz ?

Hayır hiçbir para ödemiyorlar. Üstelik verdiğin avukat paraları ve uğraşlarında cabası olarak kalıyor.

samplus,

Bu çok kötü oldu işte... Öyle bir bildirim vs. yapmamıştık. Hukuktan büyük darbe yedik, şu an resmen kiracının "olmayan" vicdanına kaldık desek yeridir herhalde.

Geçmiş olsun. Siz beni devlet korusun diye beklerseniz çok beklersiniz İlk yazdığım mesajı dikkate almanızı öneririm. Dinsizin hakkında imansız gelirmiş. Öyleleri ancak ondan anlar. Geçmiş olsun tekrar.

• Hukuk dışı yollarla halledeceksin başka yolu yok.Neyi kastettiğimi anladın.Böyle insanlara böyle davranış yakışır.Adaleti beklersen çok zaman geçer burası Türkiye.
  • quote:

quote:

samplus,

yazıklar olsun ya! o nasıl bi işmiş ? türkiyede cidden mahkemeye yapıcağın masrafı mafyaya yap işini 1 haftada halledersin hem.

• quote:

Geçmiş olsun. Siz beni devlet korusun diye beklerseniz çok beklersiniz İlk yazdığım mesajı dikkate almanızı öneririm. Dinsizin hakkında imansız gelirmiş. Öyleleri ancak ondan anlar. Geçmiş olsun tekrar.

Yarından sonra ister istemez o raya gireceğiz artık. Teşekkür ederim.

Calpi84,

Farkındayım Türkiye'de ki adaletin ne halde olduğundan. Bizde de hata var diyemiyorum çünkü emlakçı bu 1 sözleşme olayından falan bahsetmemişti.

İşin pisliğine gitmek çok zor değil, alasını yapmakta öyle. Ama gel gör ki haklıyken zerre faydası olmayan DEVLET, pisliğe pislik yaptığında kapı gibi karşında duruyor. İşte o zaman para ile rezilliğin daniskası oluyor. O nedenle ben işimi hukuk çerçevesinde götürme taraftarıyım. Bakalım, yarın az çok belli olacak her şey.

Teşekkür ederim.

• polis çağırıp attırmayı dene bence
  • Sözleşme bitmiş nasılsa, polisle dayan kapıya. Mülkümde yabancılar var çöktüler çıkmıyolar demen bile yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akçalı. -- 15 Mayıs 2011; 1:23:22 >
  • Protesto çek
  • Kiracılardan bende çok çektim en son 2 kiracıyla ile mahkemelik oldum

İnsanlar saygısız bende kiracı oldum.Kirayı geciktireceksem ev sahibini 2 gün önceden arar biraz tolerans isterdim eğer lazımsa beklemek sorun olacaksa kredi kartından faizli çekip verebilirim derdim kırmazdı beni hiç.İyiniyet karşılıklı olunca karşındaki hayvan olmadığı sürece sorun çıkmaz.

İnternetten araştırın özellikle hukuk sitelerinde başlarına aynı olaylar gelmiş bir çok kişi var ve izleyeceğiniz yol hakkında gerekli bilgi mevcut.Evi tam olarak boşaltmadan eve girmeyin bazı art niyetli kişiler içeride bir çekyat vb gibi tek tük eşyalar bırakıp taşınmadığını idda edip içinde param vardı çalınmış diye suçlamalarda bulunabiliyor.Bizim son 2 kiracı aynı uyanıklığı yapmaya çalıştı birine evi boş olarak teslim ettim yazılı kağıt imzalattım diğeride habersiz taşınmış muhtar ve polis yardımıyla açılıp tutanak tutuldu.Bu vatandaşların 2 si ile mahkemelik oldum yani tecrübe ile sabittir yazdıklarım.

Ev alıp kiraya verip yatırım yapmayı aklımdan sildim artık.

Umarım başınız daha çok ağrımaz.

Unutmadan onların seviyesine inmeyin yasal yolları takip edin kimin ne çıkacağı belli olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.