Şimdi Ara

Kiracı evi nasıl teslim eder?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir dairem var 3 yıldır evde yaşıyor ve ben taşınacağımdan dolayı evi boşaltacak. Evi 0 teslim ettim herşeyiyle. Kontrattada bu şart yazıyor ev nasıl alındı ise oyle teslim edilecek diye. Bu şartlar altında evden çıkarken evde hasar demirbaşlarda bir sorun var mı yok mu varsa neye göre fiyat çıkaracağım? Ekspertiz mi lazım? Endişelerim var bu konuda bilgisi olan var mı? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eve kiracı ile birlikte girer her yeri kontrol edersiniz. Mesela banyo armatürü bozuk aynı şekilde hatta varsa aynı markanın aynı modelinden gider bi yapı markete alırsınız bunun ödemesini de kiracı yapar. Ekspertize filan gerek yok bence.
  • Nasıl teslim ettiyseniz o şekilde almalısınız evinizi. Boya badana vs. hepsi anında tekrar kiraya verilebilir durumda olmalı. Kısacası nasıl teslim edildiyse öyle teslim edilmeli ve bu kontratta belirtilmeli.
  • Nasıl kiraladıysa oyle teslim etmeli sözü yanlıştır ev sahiplerinin hurafesidir. adam sıfır daireyi kiraladı 10 yıl kiracı oturdu kıracı cıkarken ev sahibi evdeki bütün demirbaş yeniydi şimdi eskidi adam ne yapsın tüm armatürleri aspiratorü kombiyi yani tüm demirbaşı yenileyip mi teslim edecek bu saçma olur evi kiracı demirbaşlarıyla kiralar ve bunların normal kullanımdan dolayı olan eskimeleri zaten kira bedelinin içindedir normal kullanım dışı bir hasar varsa bunu tamir ettirmek zorunda. mesela banyo armatorü damlatıyor ev sahibi yenile derse mahkemeye giderler bilirkişi bu armatürün normal kullanımı esnasında veya kullanım sürei nedeniyle böyle bir arızanın olağan olduğunu beyan ederse kiracı hiç bir yenileme yapmaz. boya badana içinde böyledir kontratta cıkarken boya badana yaptırılacak diye madde koymadılarsa boya badanada olağan kullanım nedeniyle eskimişse kiracı yenilemek zorunda değildir.

Ben kiraladığım bir cok evde girmeden önce kendim boya badana yaptırdım cıkan kıracı olduğu gibi cıkmıştı. ev sahipleri isterki evimi kiraya vereyim yanı kullanılsın ben bundan para kazanayım ama herşey ilk günkü gibi kalısn hiç bir şey eskimesin bu esyanın tabiatina aykırı kullanılan her şey eskir ve bir kullanım ömrü vardır. amortisman diye bir şey vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sami -- 12 Ağustos 2015; 10:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sami

Nasıl kiraladıysa oyle teslim etmeli sözü yanlıştır ev sahiplerinin hurafesidir. adam sıfır daireyi kiraladı 10 yıl kiracı oturdu kıracı cıkarken ev sahibi evdeki bütün demirbaş yeniydi şimdi eskidi adam ne yapsın tüm armatürleri aspiratorü kombiyi yani tüm demirbaşı yenileyip mi teslim edecek bu saçma olur evi kiracı demirbaşlarıyla kiralar ve bunların normal kullanımdan dolayı olan eskimeleri zaten kira bedelinin içindedir normal kullanım dışı bir hasar varsa bunu tamir ettirmek zorunda. mesela banyo armatorü damlatıyor ev sahibi yenile derse mahkemeye giderler bilirkişi bu armatürün normal kullanımı esnasında veya kullanım sürei nedeniyle böyle bir arızanın olağan olduğunu beyan ederse kiracı hiç bir yenileme yapmaz. boya badana içinde böyledir kontratta cıkarken boya badana yaptırılacak diye madde koymadılarsa boya badanada olağan kullanım nedeniyle eskimişse kiracı yenilemek zorunda değildir.

Ben kiraladığım bir cok evde girmeden önce kendim boya badana yaptırdım cıkan kıracı olduğu gibi cıkmıştı. ev sahipleri isterki evimi kiraya vereyim yanı kullanılsın ben bundan para kazanayım ama herşey ilk günkü gibi kalısn hiç bir şey eskimesin bu esyanın tabiatina aykırı kullanılan her şey eskir ve bir kullanım ömrü vardır. amortisman diye bir şey vardır.

çok haklısınız. Genel kanaat boya badana yapılıp teslim edilmesidir. onun dışında demirbaşlar ev sahibinin sorumluluğundadır.

• Teşekkürler cevap için herkese. Benim ki biraz daha farklı ben evimi 0'ladım. Tabi ki yıpranma payı olan şeyleri fatura etmeyeceğim. Evimi kiraladığım arkadaş çok istedi ve ben kiralamak istemememe rağmen bir şekilde tatlıya bağladık. Ama tek şart koştum. Evi 0'ladım nasıl verdi isem öyle alırım diye. Sen nasıl temiz oturacaksan ben de öyle oturmak isterim. dedim. O da kabul etti ve kontrata yazıldı. Şimdi eve girip ajan gibi her taşın altına bakmak mı bu işin doğru yolu. ? :)

Bu arada daire 2 yılldır kiracılı.

Teşekkürler tekrar tekrar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.