Şimdi Ara

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak istiyorum, lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konu hakkında internette çok fazla bilgi var fakat benim durumum biraz ayrı sayılabilir. O yüzden buraya konu açma ihtiyacı duydum.
    Araştırmalarıma göre evden çıkma konusunda ev sahibi ile anlaşamazsak, geri kalan sürenin tamamının olmasa da yine bir miktar daha kira ödemem gerekiyormuş. Ev sahibi de paragözün teki olduğundan tabiiki de anlaşmaya varamadık ancak elimde koz olarak kullanabileceğim bir şeyler olduğunu farkettim ve danışmak istedim. Binamızda 7 daire olmasına rağmen sistemde 4 daire numarası görünüyor(internet bağlatırken ve posta alırken farkettim). 2.si ise ev sahibinin kirayı vergi vermemek için elden alması.
    Merak ettiğim şey, şimdi ben ev sahibine gidip ''Sana daha önceden çıkacağıma dair bilgi verdim, ve şu zamanda çıkıyorum. İstediğin davayı açabilirsin. Ben de sana bunlardan dolayı açabilirim.'' tarzı bir konuşma yapsam işe yarar mı? Veya sırf yaptığı illegal işlerden dolayı evden çıkma hakkım var mı? Anlayan biri yardımcı olursa çok sevinirim. BIKTIM...

edit: Sistemde 4 daire görünmesine rağmen elektrik su gibi faturalarımızı falan ödüyorum yani bir problem çıkmıyor pek anlamadığım için danışmak istedim.

• yeni cikan yasa ile bu sorun ortadan kalktı diye biliyorum acıp araştırıp bakmak lazım resmi gazetede yayınlandı mı ona bakmak lazım aksi takdirde sözleşmede belirmediği sürece çıkamazsın

Yerinize geçebilecek başka bir kiracı bulursanız kira ilişkisini devredip evden çıkabilirsiniz. Ama bulduğunuz kişi ev sahibinin kabul edebileceği biri olmalı. Yani siz 3-4 kişilik bir aile olarak kalıyorsanız yeni kiracı da öyle olmalı. Öğrenci vs. bulursanız istemiyorum diyebilir. Özetle ev sahibinin normal şartlarda kabul edebileceği biri olmalı bulduğunuz kiracı.

Ne kadar kira ödüyorsunuz ? Kira miktarına göre vergi olayı değişir. Sınırın üzerindeyse vergi borcu doğar ve bunu bildirmediği için ciddi bir ceza yer. Miktarını tam hatırlamıyorum. Bunu işinizi halletmek için kullanabilirsiniz tabii ki
    Hocam 5 yıllık kira sözleşmem var 2nci yılını doldurduk. 2011'de güncellenen kanun ile birlikte, kiracı kalan ayların kirasını ödemek yerine artık yeniden kiraya verilebileceği sürenin kirasını ödeyebiliyor diye biliyorum. Bu ne kadar doğru ? Hiçbir sebep olmadan konuttan çıkarsam aynı şey geçerli mi ?

Sözleşmede bu durumda ilgili herhangi bir madde yok. Kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde en az bir ay evvelinden mal sahibine ulaşacak şekilde bildirmeyi taahhüt eder diye bir madde var. Evden çıkmak için ev sahibiyle konuştuğumda kalan 3 yılın kirasını ödemek zorunda olduğumu sözleşmenin 5 yıl olduğunu söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansi Salvo -- 22 Mayıs 2018; 22:16:28 >
  • Sözleşmenin kaç yıllık olduğu önemli değil. Sonuna kadar kirayı ödeme gibi bi muhabbet de yok. O hüküm geçersiz. Diyelim ki bi ay önceden haber verdiniz çıkacaksınız. Yeni kiracı bulana kadarki kira bedelinden sorumlusunuz. Yeni kiracı 1 ayda bulunduysa 1 aylık. 3 aysa 3 aylık. Velev ki kiraya veren yargıya gitti yine durum dediğim gibi olur. Siz haklı çıkarsınız. Sizin durumunuzu karşılayan hüküm Türk borçlar kanunu 325. Madde.

Saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.