Her gittiğim yerde kiramı mutlaka sözleşmedeki gibi ayın 5 oldumu mutlaka veriyorum. Hatta maaş erken yatınca 3. ve 4 ünde erken yatırıyorum. 35 yaşındayım bir kere bile kiramı geciktirmedim hep zamanında verdim ona rağmen bir tane düzgün ev sahibi denk geldi bu yaşıma kadar gerisi hep sıkıntılı. Altımızda kahvehane acıldı ona ragmen ev sahibi kılını kıpırdatmadı gece 2 ye kadar kahve acık. Yüzde yüz zam yapmama ragmen ara zam diye utanmadan söylüyor. Ben ciddi sıkıldım artık. Strese giriyorum. Aldığım maaşta zaten asgari ücrete yakın. Üstelik 15 yıldır sektördeyim. Ne sigaram var ne alkolum ona ragmen zor geciniyoruz. TEK İSTEDİGİM huzurla evimde oturmak. Burada bağzı emlakcılarda sürekli ev sahiplerini arayıp kiracını cıkar yabancılara veya fahiş fiyata veririz diye sürekli telkin yapıyorlar biliyorum ben bunu. Bıktım artık... |
Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak (8. sayfa)

-
-
Hadi bakalım Kira sözleşmeleri E-Devlet üzerinden yapılacak...Yeni bir döneme geçiyoruz,bu konu daha da didiklenecek vergisini veren vermeyen aldığı kirayı gerçeğe uygun beyan etmiş mi etmemiş mi.? Kolayca denetlenebilir olacak ama bir sonuç vereceğini sanmıyorum...Bizdeki bu maddiyat hırsı olduğu sürece çözümler de kolayca bulunacaktır.
Hollanda ne yaptı tüm Ülkede kiralar dondurdu...Bizde olur mu...Olmaz...Marketlere kartelleştin diye tonlarla para cezası verildi de ne oldu kim değişti...? Bu enflasyon olduğu sürece çok zor,üretim yok herkes tüketici....Komşunun müstakil evi var yahu bahçen büyük eksene birşeyler dedim en azından mevsimlik yaparsın...Abi diyor kim uğraşacak bu vakitten sonra diyor...Hep hazır bekliyor hep devletten bekliyoruz...Üretime zerrece katkımız yok ki...Uğurlar olsun hepimize....yeni seçilen hükümetten de 2 Yıl mucize beklemiyorum zaten....
-
Bu şartlarda evi kiraya vermek yerine boş tutmak çok daha avantajlı. Hiç değilse piyasa oturana kadar boş kalsın çok daha kafa rahat eder.
Evi kiraya veriyorsun oturan hem evin ağzına ediyor, üç kuruş kira verip beş kuruş masraf açıyor hem olması gerektiği gibi kirayı aynı zamanda yatırmayı lütuf etmiş sayıyor hem de aksi durumda evden çıkaramıyorsun hem de bunca şeye rağmen kira artış oranınında %25'i diretiyorlar. Evi verdik 1800'e muadil evlerin kirası 4500-5000 oldu kiracı paşam lütuf edip %25 zam ile kirasını gönderiyor sorup sormadan.
Kimseye iyilik edip malınızı ucuza vermeyin. Evleneceğim diye kendini acındırıp eski beyaz eşyalarımı üç-beş kuruşa alan şahıs malları cicileyip bicileyip satılığa çıkarmış. Acıyan acınacak duruma düşüyor.
-
Siz öylesiniz de ya öyle olmayan kiracılar? Her kiracıyı kendiniz gibi sanmayın, her ev sahibini de sizinki gibi sanmayın. Biz de yıllardır ev kiralıyoruz, ne yamuk kiracılar gördük. Adamın biri klimayı açık bırakıp Almanya'ya gitmiş klima 2 aydır 24 saat durmadan çalışıyor. Komşular haber verdi de öyle öğrendik. Diğeri elektrik süpürgesini kırıp ve televizyonu bozup gitmiş. Bir diğeri 2 aylık kira takıp gitti. Bunlar da kiracı...
Benim her 2 kiracım da gün sektirmiyor, hatta biri otomatik ödeme talimatı ile ödüyor. Bu durumdan çok memnun olduğum için elimde tahliye taahhütnamesi olduğu halde çıkartmıyorum kiracılarımı. Çıkartsam birini 2 katına, diğerini 2,5 katına kiraya verebiliyorum. İnan piyasa şu an böyle. Aç gözlü hasis biri olsam tahliye taahhütnamelerini işleme koyup her ikisini de çıkarmam ve yerine rayiç bedellerden yeni kiracı almam işten değil ama yapmıyorum. Bana çok para değil, iyi kiracı lazım. Bir kiracıdan 3 beklentim var:
- Evimi ve içindeki eşyaları düzgün kullansın, kendisininmiş gibi kullansın.
- Kirasını gününde ödesin
- Komşulardan şikayet gelmesin.
Bu şartları sağlayan kiracı evimden çıkmasın diye yasal kira zammının biraz altında bir zamma bile razı oluyorum. Kiracılarım beni görmezler bile. Onları aramam, rahatsız etmem. Onlar beni arar gerektiğinde.
Yani iyi kiracıyı koruyup kollayan ev sahipleri de var, sizinki gibi bezdirenleri de var.
Eskilerin deyişiyle bir elin parmakları bir değil.
Kazancınızın düşük olmasının ise üzgünüm ama ev sahipleriyle bir ilgisi yok. Onun muhatabı iktidardır.
-
Bu işi ne kira sözleşmesi, ne de e-devlet çözer. Paramızın değerini koruyamadıktan sonra sorunlar devam edecek.
-
İnsanları kapitalist sistemin kölesi yapma ve boğazı tokluğuna çalıştırmaya devam!...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır, bunların hiçbiri çözüm değil. Çözüm enflasyonu düşürüp, paranın alım gücünü yükseltmek. Daha az önce sadece mtv ye % 60 üzeri zam yaptılar. Ev sahipleri de insan ve alım güçlerini korumak istiyorlar. Fakat ülkeyi yönetenler; ekonomi yönetimindeki beceriksizliklerini ev sahiplerini ya da marketleri hedef göstererek milleti kandırmaya çalışıyorlar. Emlak vergisi % 122 artarsa, stopaj aynı şekilde artarsa, 4 bin olan kombi 24 bin olursa adamlar ne yapsınlar? % 25 artış nasıl yapsın adamlar? Devlet % 60 zam yaparken? İnsanlar ev sahibi olabilmek için karı koca çalışıp kredi çekip 20 yıl boyunca çalışıyor. Şuan 1 milyon TL altında ev yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ev sahibi de kiracı da haklı. Ev sahibi bir şekilde yatırımını yapmış, gerli bekliyor, kazandırmasa ne işi olur evle. Kiracı zaten fahiş zamlardan sonra 1 TL kira bile veremeyecek durumda. Haksız olan hükümet, ekonomiyi bu hale getirenler. Hadi özel şirketleri geçtim her devlet kurumunun, her hizmet bedeli, her vergisi %100 den fazla artıyor ama sen kira bedellerine kısıtlama getiriyorsun. Ulan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama, da biz adam değiliz hesap soramıyoruz.
-
Sırf şu güzel yorumunuzu tebrik etmek için giriş yaptım.
-
Yargıtay kararını biliyorsunuz umarım. Kiracınız %25'in üzerindeki zammı faiziyle geri isteme hakkına sahip.
-
Ticaret veya farklı gelir yöntemleri geliştirememiş tek derdi çalışmadan kira yemek olan vatandaşlara sesleniyorum ev fiyatları da kira fiyatları da sizin manipülasyonunuzla artıyor 5 kat artabilir mi akıl işi değil almayın arkadaş 2. 3. Evi evden yatırım olmaz atadan kalma miras ile millete ahkam keseceğinize sıkıyorsa üretim yapın, ticaret yapın!!!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu emlakçıların aldığı komisyonlar da kira bedeline göre olmasa belki kiralar bu kadar şişirilmezdi. Adamın gösterdiği evin kirası bin TL de osa on bin TL de olsa yaptığı iş aynı, aldığı ücret neden farklı? Asgari ücretin üçte biri veya dörtte biri gibi bir üst sınır belirlenemez miydi?
-
Teşekkürler.
-
Biliyorum. Ben de elimdeki tahliye taahhütnameleri ile onları kapıya koyma hakkına sahibim. Sen de bunu biliyorsundur umarım. Yorumlarını okudum. Ev sahiplerine bariz bir kin biriktirmişsin. Amacın belli ki doğruyu bulmak değil, ev sahiplerine kin kusmak. Neden ev sahiplerine düşmansın bilmiyorum ama her şeyin %150 arttığı bir ortamda ev sahiplerine %25 zammı reva görecek kadar da vicdanını ve izanını yitirmişsin, bunu da görüyoruz.
Belli ki kiracısın, "ben de ev sahibiyim" diye ayak yapıyorsun yani bize muhtemelen yalan da söylüyorsun.
Durum buysa hiç hoş değil.
Ev sahibi olsan, hasis kiracı ağzıyla yorum yapmazsın, adil biriysen ortayı bulmaya çalışırsın ama senin derdin ortayı bulmak falan değil. Tüm bu olan bitenin sorumlusu AKP'yken, iktidarken, durduk yerde "BÜTÜN" ev sahiplerine yükleniyorsun. Muhtemelen AKP'lisindir de. Ben AKP'lileri hemen blokluyorum. Öyleysen mertçe yaz, hemen bloklayayım.
Senden hoşlanmadım, beni alıntılama. Bloklar geçerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 21 Aralık 2022; 11:53:46 >
-
Kira fiyatlarına vergi de ilave edilir kiralar artar.Her ürün ve hizmette böyledir. Girdi artarsa ürün hizmet zamlanır. Yani vergiyi yine kiracı ödeyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selçuk Bayraktar mı konuşuyor ?
Tahliye taahhütnameleri artık iptal edilebiliyor, tahliye davalarında kiracı aynı günde imzaladığını iddia ediyorsa artık mahkemeler genelde kiracıdan yana tavır alıyor. Tahliye taahhütnamesi noter huzurunda imzalanmadıysa artık o iş yaş.
Ev sahibiyim, kendi evimde oturuyorum, bir başka evim de kirada. O eve %25'ten bile az bir zam yaptık, çünkü herhangi bir kar amacım yok. Ev boş duracağına birileri faydalansın, karşılığında üç beş kuruş da alayım diyorum.
Hayatımda bir defa dahi AKP'ye veya Cumhur'daki partilere oy vermedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeym -- 21 Aralık 2022; 14:27:54 > -
80 kişi çalıştıran evinden fabrikasına kadar kira ödeyen ama anca mülkiyet alabilecek değere sahip makina ve işletme yatırımı olan biri betona değil teknolojiye katma değerli ürünlere yatırım yapan birisi ile konuşuyorsunuz
Şurayı okuyup bilgilenin:
TAHLİYE TAAHHÜDÜNE DAİR YARGITAY KARARLARI - Erkol Hukuk Bürosu - Av.Derviş Ali ERKOL - AKSARAY
Tahliye taahhütleri iptal falan edilmiyor. Aynı tarihli olanlar da kabul ediliyor. Kaldı ki benimkilerde tarih hanesi boş, ben oraya aynı kalemle istediğim tarihi atarım. Dahası noter zorunluluğu da yok. Hukukta sözleşme serbestisi, akitleşme nedir öğrenin. Kimse kimsenin başına silah dayayıp tahliye taahhütnamesi imzalatmıyor. Evimi kiralamak zorunda değil. Mevcut yasalara aykırı bir durum da yok. Tahliye taahhütnamesi yasal bir belgedir ve yürürlükteki yasalara uygundur. Sadece 1 yıldan kısa tarihli taahhütnamelerde sorun çıkar çünkü kira sözleşmesi 1 yıllık yapılmış oluyor genelde.
Kulaktan dolma bilgilerle burada yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin. Sözleşme yapmadan önce bir avukata danışacak kadar param var, merak etmeyin.
Yargıtay kararları yukarıda.
TAHLİYE TAAHHÜTMAMELERİ GEÇERLİDİR: YARGITAY ONAMIŞTIR:
Beni alıntılamayın dediğim halde alıntıladığın için blokluyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X