Şimdi Ara

Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
12.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sayın Torlak Kemal adlı kullanıcı (gerçi blokladığı için görmeyecek bu mesajı ama),

Kanunda çok açık bir şekilde yazar ki tahliye taahhütnamesi mülkün kiraya verilmesi için şart koşulamaz. Mülk sahibi tahliye taahhütnamesini kanunda olmayan haklar elde etmek amacıyla kiracıya şart koşmuşsa o taahhütname geçersizdir. Yeni imzalayan kiracı sözleşmeyi imzalayıp eve oturduktan sonra taahhütnamenin bu şekilde baskıyla imzalandığı yönünde ihtar çekerse o taahhütname iptal olur. Sonuç olarak kiracı evinize geçer, sözleşme yürürlüğe girer ve tahliye taahhütnamesi de olmaz. Tahliye taahhütnamesinde tahliye tarihi boş bırakılabilir, açık çek gibi değerlendirilir bu. Ama evrakın düzenlenme tarihi boş bırakılamaz, bu evrakta sahteciliğe kadar gider.

• egeym kullanıcısına yanıt

Bizde de durum aynı askeri ücret ikiye katlandı. Eylül gibi yıllık zam ayı geldi %100 zam yapmadık. Bir daha ki yıla kadar yine asgari ücret iki kere zamlanacak. Kiracı girirken asgari ücretin %50 si olan kira şuan %35 sı filen. Bir daha ki eylüle kadar %20si olur.

Ama burada ki çakal kiracıları gördükçe gülüyorum. Kendimde öğrenci iken kiracı oldum. Evden çıkmadan 1 gün önce mutfağı boyatıp (boyasız leş gibi teslim almıştık) parasını depozitodan kesen ... Evladı da vardı. Kiramızı gününde ödeyip eve zarar vermiyoruz diye az zam yapan ev sahibide vardı önemli olan insan olmak.

Halkımızda ne değer kaldı ne ahlak ne örf adet. Yobazlık arttıkça sapkınlıklar çığ gibi büyüyor.

Ülkeyi ev sahipleri yönetmiyor sizin maaşınız artarken bizim kiranın artmaması enflasyon olmasa etik ama bu enflasyon ortamında etik değil.

İki tarafta hep bana derse kaybeden kiracı olur. Güçlü eli unutuyorsunuz.Sizin için ev önemli olabilir. Ama ev sahipleri için pasif gelir olduğunu unutmamak lazım. Bazı kiracılar kendileri düzgün olmuyor sonra ev sahibi çıksın diye dayıyor zamı. Halden anlayın ki oda sizi anlasın.

Sonra bir gün bu adamlar ev sahibi olunca ona nasıl davranıldı ise aynı şekilde davranıyor.

Emlakcılara diyecek yok zaten öğrenci iken az yontmadılar beni. Bakkal gibi yayıldılar saçma bir sistemle milleti yontuyolar.

Ülkedeki herkes vampir olmuş kiracının derdi ev sahibi. Seviniyorlar ev sahibi vergi ödeyecek diye ödemesi gerekenler ödemiyorken, yönetenler zar atarak yol çiziyorken kimin umrunda %10 vergi vs.

Onlar ev sahibinden ev sahibi sizden alır. Üsttekiler ise keyfi sefa gezer.

Birileri mobil iletişim vergilerini unuttu galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evi sattım kurtuldum tanrı sizide kurtarsın ev sahibi arkadaşlar. Çulsuz adamla anlaşıp başınıza bela etmeyin, gitsin köyüne çadır kursun. Bunlara müstehak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Stalin ve tavuk hikayesi terk bence.

• tarihli tarihsiz noterli notersiz tahliye tahhutnamesi her türlü kabul görmekte yüzlerce emsal karar var ev sahibinin tek ana sigortası tahliye tahhutnamesidir bunuda kimse zorla kiracıya imzalatmıyor kiracılar boş yere yasaklansın falan diye zırlaması komik oldu olacak tapuyuda üstünüze yapsın

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Borsaya mi yatırdın

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Yok şimdilik günlük faizde. Günde bin liraya yakın para bırakıyor.

Ayda 30 bin iyi para.

• Bu yurdum insanına ev vermeyeceksin abi ya bunlar cadirda kalsinlar surunsunler.. beter olsunlar.. yabancılar ukraynalılar suriyeliler adam gibi kiracı.. hem de adamlar yıllık pesin ödüyor.. bunlardaki köylü kurnazlıgına bak yav ben boyle bir taahhute imza atmam evi de kiralamam bu ev bana uymaz diyip tesekkur edip adam gibi gidip baska ev arayacagina orada he he diyecek imzalayacak sonra notere gecip ihtar cekecek.. yav böylesini eline alsan yumruk delisi yapsan dövsen dayaktan perisan etsen gidip haber kanallarına dram anlatır sozluge baslık olusturup vampir kiracı destek ekibi olusturur.. en güzeli yabancıya ev vermek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 21 Aralık 2022; 18:8:29 >
  • Çok doğru ama geç kalmış bir icraat. Kiracıları olan birisi olarak yazıyorum.

• egeym kullanıcısına yanıt
    Bomboş bir taahhüt imzalatilarak bu sorundan kurtulunur, istediği kadar ihtar çeksin, ihtara cevaben şu an için böyle bişey yok, ortada evrak yok diye cevap verirsin olur biter.

Çıkartma zamanı geldimi alırsın kalemi eline doldurup işleme koyarsın. Ama ben ihtar çekmiştim derse de yalan söylüyor, bu taahhutu ihtardan sonra düzenledik dersin olur biter.

• Kira sözleşmeleri ÜRETİCİ ENFLASYONUNA GÖRE hazırlansın ne kiracının hakkı geçer ne de ev sahibinin

ÜFE : % 150 (gerçeğe yakın enflasyon oranıdır gerçeği bundan %10 daha fazladır)

TÜFE : % 83 (CB belirler Sıfır derse 0 yazılır her yıl büyüme bile gösterir )

ÜFE ye göre kira olmuyorsa kesinlikle kiraya vermeyin ya da evi satın parayı faize yatırın

evin değeri 2 milyonsa aylık 30-40 bin tl yılda 400 - 450 bin para getirir 2 milyonluk evi kiracıya 3-4 binden verseniz yıllık 30-40 bin tl para getirir

2 milyonluk evin olması gereken kira bedeli 10 - 15 bin tldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Aralık 2022; 18:21:44 >

Bizim avukat akrabamız, bizim eve yerlesip cıkmayan böyle bir vampir drakula kiracıya, öylesine bir kağıda imza attırıp, üstünü doldurarak derhal evden sutlamıstı.. Fakat bu avukat yani adam eve cok sonradan yerlestikten sonra bunu yapabildi üstelik kiracı öğretmendi ona bile yedirdi yani.. Fakat bunu bizler yapamayız o yüzden daha kiraya verirken böyle bir kağıt almak gerekiyor..

Herif eve karısı ve iki cocuguyla birlikte 4 kisi geldi, köyden diğer kumalarını ve baska akrabalarını da getirip, evde mitoz bölünmeyle cogaldılar..  

Herif evden de cıkmıyor.. kira da düzenli ödemiyor.. aldı taahhüttü bastık tekmeyi de o sekilde cıkarttık.. Söyledigin yöntem güzel calısır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 21 Aralık 2022; 19:15:53 >
  • Warlord384 kullanıcısına yanıt
    Çulsuza ev vermeyeceksin yahu bu kadar basit, gitsin devlete arz etsin durumunu, devlet kefil olsun ödemelere anca öyle verilir artık. Bu ne ya birisi yemesin içmesin biriktirip ev alsın, devlet bu emeklerle aldığın mala çöktürmek için zemin hazırlasın. Varmı öyle dava. Herkes haddini bilecek. Paran yoksa gider çadır kurup yaşarsın. Halihazırda çadırda yaşayan şerefli insanlar tanıyorum.

Katılıyorum hocam milletin kurus kurus biriktirip 20 - 30 senede aldığı üstüne belki borclandıgı evlere babalarının malı gibi cöküyorlar.. Fakat her seyden önce, seref ve haysiyet gerekli.. Ben sahsen büyük konusmayayım fakat, milletin malına mülküne, vampir gibi cöküp, üste de, barınma hakkı diye zırlayarak utanmazlık yapacağıma, dağın basına cekilir, cadır kurup yasardım..

Ben o zaman cocuktum hocam.. Ben olsam zaten vermezdim fakat dedemler hata etmisler vermisler yani.. Fakat senin yöntemi anlatıs tarzından cok hoslandım..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 21 Aralık 2022; 19:25:6 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.