Şimdi Ara

Kira kontratından erken evden çıkmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben eskişehirde yaşıyorum. Mart ayında 1 artı 1 eşyalı sıfır eve 2750 TL olarak oturmaya başladım.


    1 Yıllık kontrat imzaladık

    10.000 tl eşya seneti imzaladım.

    2750 tl depozito verdim.


    Bu şekilde maddi anlamda zorlandığım için hazirana doğru öğrencilerin çıkacağını ve evlerin artacağını düşündüğümden evden çıkmak istiyorum. Ancak bir önceki evimden çıktığımda ev sahibim ortada sebep yokken depozitoma çöktü. Bu şekilde depozitomun iadesini de sağlayarak 3.ayda evden çıkmam mümkün mü ?


    Noterden ihtarname çekip 1 ay sonra boşaltacağıma dair ihtar vermeyi düşünüyorum. Bu süreçte ev gösterimi sağlayacağım. Acaba bu ayın 20'sinde kirayı atmasam da depozitoya say mı desem ?




  • Ev sahibiyle anlasmaya bak sen ciktiktan sonra kiraya veremezse boşta kalan ayları senden alabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kiraci sözleşmeden erken cikarsa mahkemeye verilip kalan aylar aliniyor yada kendisinin yerine kiraci bulmak zorunda
    Erken cikarsaniz depozitoyuda iade etmeme hakki var sozlesme durumuna gore yazildiysa .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0C5C87D7 -- 8 Temmuz 2022; 18:7:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guest-C0C5C87D7 G kullanıcısına yanıt

    öğrenciyim evde kalmıyorum uzaktan eğitime geçildiği için memlekete döndüm bu devletin emri boş yere oturmadığım eve para mı ödeyeceğim yani

  • Sozlesme yapmanin mantigi zaten budur. Ama Turkiye'de kiracilar kral gibi haklara sahip oldugu icin her seyi yapabilecekleri hissiyatina sahipler. Erken cikarsan dua et sadece depozito yanmasiyla kalsin bu olay. Ev sahibi arkadaslarin da dedigi gibi 1 yil kalacam dedin ama 3 ayda ciktin diye kalan 9 ayi senden alabilir. Bir sozlesme yapiliyor ama kafaya gore erken cikan mi ararsin, hic cikmayan mi ararsin, zam yapmayan mi ararsin. Kiracilar rabbena hep bana diyor resmen. Bu kanunlar neyseki Temmuz'dan sonra degisecek.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Temmuzdan sonra değişeceğine sizi inandıran nedir? Keşke gerçekten değişse. Hiçbir hükümetin bu yasaları düzelteceğini sanmıyorum. Demokratik sistemde zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 27 Şubat 2023; 21:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cunku Temmuz 2023'te yururlukten kalkiyor, bu cikan kanun 1 yil 1 ay icin cikmisti, herkes surekli olacak saniyor :)

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Ben sadece %25 yasasına gönderme yaptığınızı değil, bir bütün olarak haksızlıklarla ve çelişkilerle dolu olan kiracı-ev sahibi ilişkilerini hukuk bazında düzenleyen yasalar ve uygulamaların değişeceğini düşündüğünüzü sanmıştım. Yüzde yirmi beş zaten feci, ama o ortadan kalksa dahi ev sahipleri yine ciddi ölçüde mağdur olmaya devam edecek. Çok bütünlüklü bir değişime ihtiyaç var. Öylesine bir düzelmenin de geleceğine dair umut verici bir realite yok maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Şubat 2023; 21:4:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi capimda cozum olarak Turkiye yerine civar ulkelerden ev almaya basladim. Yatirim olarak Turkiye'den ev alinmasi anlamsizlasti. Azerbaycan'dan almak daha mantikli. Ayni parayla alinan ev Turkiye'de 100 lira kira getiriyorsa Azerbaycan'da 400 lira kira getiriyor.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    İlginç, bundan haberim yoktu. Orada hukuki durum nasıl? Türkiye’de aslında ev sahibi olmanın kötü olması yüksek enflasyondan sonra iyice belirginleşmeye başladı. Eskiden TÜFE oranında yıllık zam yapılırdı, o da örneğin 100 lira gibi bir şey olurdu ve yeterdi. Şimdi kiralar her sene üçe katlıyor. Para zaten pul olmuş. TÜFE oranında zam değil %100 zam dahi kurtarmayabiliyor ki kiracı onu dahi kabul etmiyor. Kiracıyı çıkarmak işkence. Avukata bir sürü para, mahkemeler iki yıla kadar sürüyor elinizde tahliye taahhütnamesi bulunmasına rağmen… kiracı eve veya evdeki eşyalara zarar verse bir de onunla uğraşması var. Cidden berbat.


    Ortada bir kontrat varsa bu iki tarafı da bağlamalı, ama bizde kiracı bir kontratın en temel özelliği olan “süre”den muaf tutuluyor bir kere. Her sene otomatik olarak sözleşmenin yenilenmesi ve sözleşmeden hiçbir yaptırımı olmadan cayma hakkının sadece bir tarafa verilmesi, öbür tarafın (ev sahibinin) ise cayma hakkının hiç olmaması hukuka aykırıdır.


    Azerbaycan gibi ülkelerde tabi vatandaşı olmadığımız için eğer mortgage ile ev alınacaksa o sıkıntı olur diye tahmin ediyorum. Burada ev kredileri reel enflasyona kıyasla bedava. İnsanlar o sebeple özellikle gayrimenkul yatırımı yapıyor Türkiye’de. Çünkü kredi olarak çekilen para iki senede anlamsızlaşıyor, ama ev değerini büyük oranda koruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 1 Mart 2023; 3:1:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Bir de tabii insan profili önemli. Türkiye’de insanların çoğu fırsatçılar. İnsanlar biraz da bu sebeple Rus kiracı istiyor. Benim de Rus kiracım oldu, çok memnun kaldım, düzgün insanlardı. Azerbaycan’daki insan profili de muhtemelen Türkiye’den daha iyidir diye tahmin ediyorum, ama en önemlisi ülkenin ekonomisi ve hukuk sistemi. Civar ülkelerdeki hukuk sisteminin nasıl olduğunu incelemek lazım. Türkiye’de kağıt üstünde dahi ev sahibi mağdur ediliyor. Pratik daha da feci. İki tarafın da haklarının eşit olarak korunması gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.