Şimdi Ara

Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
4
Favori
19.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Deathcallsdeath

    Oyuna başladığında müsait olduğun vakit sorduklarıma açıklık getirirsen çok memnun olurum hocam,

    -Aksiyon-RPG dengesi ne durumda?
    -Dövüş mekanikleri DA gibi tuşa bas otomatik vursun mu, yoksa Kratos gibi vur kır tarzında mı?
    -Kıyafet, Silah çeşitliliği...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warlock22

    @Deathcallsdeath

    Oyuna başladığında müsait olduğun vakit sorduklarıma açıklık getirirsen çok memnun olurum hocam,

    -Aksiyon-RPG dengesi ne durumda?
    -Dövüş mekanikleri DA gibi tuşa bas otomatik vursun mu, yoksa Kratos gibi vur kır tarzında mı?
    -Kıyafet, Silah çeşitliliği...

    Daha başlamadım ama demoya göre bazı sorularına cevap vereyim.

    Dövüş mekanikleri Fable'ın gelişmiş hali diyebilirim. Diğer soruların için full sürüme başladıktan sonra tam cevap veririm ama demo izlenimime göre rpg dengesi, kıyafet, silah çeşitliliği gayet iyi geldi bana. Özellikle skyrim'in tek tip, IMHO kısır silahlarından sonra tatmin edici geldi.
  • Demosunu steamden denemiştim ama pek sarmamıştı yarıda bırakmıştım, ama bugün izlediğim IGN (9,0 vermiş) incelemesinden sonra kesinlikle tam sürüm olarak ps3 de oynamak istiyorum. Harika olmuş gibi görünüyor bakalım
  • Hocam sağolasın yorum için...

    IGN 9/10 yapıştırdı oyuna, böylece almak şart oldu, yarın gidip halledeyim bari.

    http://uk.ps3.ign.com/articles/121/1216517p1.html
  • Oyun WoW'a benziyor ben pek beğenmedim.
  • Vay be ben 8 8.5 bekliyordum demoya bakarak. Ign 9 vermiş.


    +Amazing Gameplay
    +Solid Story
    +Immersive
    +Lots of Content
  • Ken Rolston, Salvatore ve EA'in desteği..Duyurulduğu anda yüksek şeyler bekliyordum demoyu da sevmiştim, ama yakın zamandaki çok daha şaheser olan Witcher 2 ne yazık ki bu oyunu geç almama sebep olacak..
  • Oyun fena değil, en azından oynadığım kadarıyla harika-normal arasında gidip geliyor. Grafikler fazla hoşuma gitmedi ama dış mekanlar ne kadar kötü görünüyorsa, kapalı mekanları da bir o kadar harika tasarlamış adamlar, insan oynarken keşke karanlık atmosferden hiç çıkmasak diyor. Ayrıca karakter modellemeleri bildiğimiz Fable ile aynı, benzer noktalar fazla olmasına rağmen Kingdoms bence daha iyi bir oyun. RPG konusunda da Skyrim ile benzer özellikler kullanılıyor, Craft, Potion üretmek aynı sistem üzerine kurulu. Armor, Wepon çeşidine çok şaşırdım yalnız, beklemediğim şekilde sayı olarak baya fazlalar. Combat sistemi şahsi fikrime göre oyunun en mükemmel tarafı. Envai çeşit combo olduğu gibi, Skill ağacından ek olarak açılan hareketlerde mevcut, dolayısıyla aklınızda tutamayacağınız kadar çooook fazla combo göreceksiniz oyunda.

    Yaklaşık 3 saat oldu sanırım, anca lvl 4'e tırmandım. Umarım oyun yeteri kadar uzundur, eğer süre hayal kırıklığına uğratmazsa ve oyun monotona bağmalayıp bu tempoda devam ederse, IGN'in verdiği puanı hak ettiğini söyleyebilirim son olarak.

    Bir kaç SS...

     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10

     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10

     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10




  • henüz smithing ve potion üretmeyi anlamadım..skyrim ile aynı denilmiş ama bana daha karışık geldi...ama oyunu bi kaç saay oynadım çok beğendim..
  • Bugün vakıfbank sınavına girdim şimdi amalurda koşturma zamanı Yalnız ne classa yönelsem, hangi silahı kullansam, neye puan versem çok kararsız bıraktı oyun beni.

    Skill olarak detect hidden mı ne öyle birşey seçmiştim, tavsiye ederim. Normalde görülmeyen teasurelar gösteriyor haritada, güzel itemlar çıkıyor.
  • Selam

    Skyrim ardından konsollara gelecek olan Witcher 2, Kinect te sesli komut imkanı veren Mass Effect 3 derken birde bu oyun İngilizceyi tam olarak 3 ay a

    öğreniriz artık.

    Konsollar için Skyrim ve witcher 2 rpg referansı olacak gibi çıkacak yeni rpg ler bu oyunlara göre değerlendirilecek Bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathcallsdeath
    Bugün vakıfbank sınavına girdim şimdi amalurda koşturma zamanı Yalnız ne classa yönelsem, hangi silahı kullansam, neye puan versem çok kararsız bıraktı oyun beni.

    Skill olarak detect hidden mı ne öyle birşey seçmiştim, tavsiye ederim. Normalde görülmeyen teasurelar gösteriyor haritada, güzel itemlar çıkıyor.


    Aslında aldığın pointleri bütün Class ağaçlarına yayabilirsin, hatta Dark Souls gibi tek karakterde birden fazla sınıfta kullanabilirsin ama Warrior'a yüklenmek bu oyunda daha avantajlı bence. lvl atladıkça Sword kalitesi yükseliyor ve damage olarak 120-190 arasında hasar veren silahlar bulmaya başlıyorsun, bunları Destiny kartları ile birleştirince gücü tavan yapıyor. Heavy Armor'ların bilhassa gem'ler ile birleştirildiğinde getirdiği artıları saymıyorum bile. Hard'da oynamama rağmen Frost Bite sword ile çoğu düşmanı kolaylıkla hallediyorum, açıkçası RPG oyunlarında bu büyük bir problem şahsım adına. Skyrim'de de belirli bir seviyeden sonra oyun fena halde kolaylaşıyordu...

    Yaklaşık olarak 10 saate ulaştı sürem, hiç beklemediğim kadar kaliteli ilerliyor oyun, ilerledikçe güzelleşen oyunlar listesine artık Reckoning'de girebilir zannımca.

    Oyunda öyle mekanlar var ki, Environmental Design'in tavan yaptığı anlarda etrafa bakınmadan geçmek mümkün değil. Level design kalitesi PS2 seviyesinde olmasına rağmen, kapalı mekanlar da sanatsallık açısından hakkatten harika detaylar yapmış adamlar.

     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10


     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10


     Kingdoms of Amalur: Reckoning (DH ANA KONU) IGN 9/10




  • @warlock22
    Ssler için teşekkürler warlock. Çok yorgun olduğum için dün fazla oynayamadım ama sanırım ben mage ağırlıklı gideceğim. Oyunda sürekli yükseklere, tepelere bakma isteği duyuyorum. Gerçekten çok ihtişamlı, detaylı yapmışlar mekanları. Yalnız dikkatimi çekti rpg elementleri baya var gibi. Yani konuşmalarda yalan söyleme ya da questi yönlendirecek farklı yollar seçmek için seçenekler çıkıyor. Ve en güzeli bunu yaparken sizi aha da lie, aha da truth falan gibi gözünüze sokmadan sağlıyor. Bunların oyunu etkileme oranını şimdilik bilemiyorum çok oynayamadığımdan dolayı ama bu konuda da baya iddialı gözüküyor oyun.


    Son olarak Rpg oyunu muhabbetini hiç birşeye değişmem
  • Konuyu ss'lerle desteklediğiniz için teşekkürler arkadaşlar, ign 9 vermiş feci puan, oyun kaliteli belli.
  • Gamespot geniş çaplı bir inceleme yapmış oyuna 7,5/10 vermiş
    GameTrailers ise video incelemesinde 8.2/10 vermiş , aldığı puanlar ortamala bir oyun olduğunu gösteriyor...
  • Oyunu bugün 1.5 saat kadar oynadım da BSC'nin demo incelemesinde dedikleri gibi konuşmalardaki animasyonlar çok yapay olmuş. Adam heyecanlı heyecanlı anlatıyor ama mimikler sabit gibi çok sinir bozucu. Bizim adam ise hiç konuşmuyor galiba. Özgürlük olayı da hiç yok. Zıplama zaten hiç yok da bari aşağıya direk inme falan olsaymış. Sadece belli yerlerde A'ya basarak aşağı atlanıyor. Kapalı alanlarda gidebileceğiniz yerler çok sınırlandırılmış. 20-30 cm büyüklüğünde bir taş varsa bile oradan geçemiyorsunuz. O kadar büyü yapan adam rezil duruma düşüyor. Savaş sistemi ise oldukça iyi.

    Açıkçası tam istediğim gibi çıkmadı oyun. IGN'nin alakasız puan verme olayı bu oyunda da devam etmiş. Bence oyun puanı ortalaması diğer sitelerin incelemerinden sonra 70-75 arasına düşer.

    Derken mesajı atmadan gamerankingse baktım da Gamespot oyuna 7.5 vermiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 7 Şubat 2012; 11:17:13 >




  • Bu oyunu en az 10 saat civarı oynamadan inceleme yapmak bence haksızlıktır. Mesela IGN LiveStream yaparak oyunu 1 hafta tanıttı ve üstüne bitirip o incelemeyi öyle yayınladılar. İlk 3-4 saatte fazla bir şey yok, fakat ilerledikçe açılan bir oyun olduğu için bilhassa üstte verdiğim görüntülerdeki bölümden sonra oyun kalite olarak patlama yapıyor.

    Verilmesi gereken puanlar en düşük 8.5 olmalıdır, daha altında verilenler muhtemelen 3-4 saat oynanıp inceleme yazan sitelerden ibaret. RPG seviyorsanız oynayın oynattırın bu oyunu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FiréLord

    Gamespot geniş çaplı bir inceleme yapmış oyuna 7,5/10 vermiş
    GameTrailers ise video incelemesinde 8.2/10 vermiş , aldığı puanlar ortamala bir oyun olduğunu gösteriyor...

    IGN gene şişirmiş. Belliydi zaten. Oyun çıkmadan önce yaptıkları haberlerden.
    Bir ara Skyrim'le kıyaslıyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebube -- 7 Şubat 2012; 16:27:09 >
  • Hiç kimsenin şişirdiği falan yok, oyunun 4-5 tane 9 üstü notu var, Gamespot kıt davranmış bu sefer..En kıt siteler dahil 8 vermiş oyuna, oyunun ortalaması 84 neredeyse..Gayette beklediğim gibi kaliteli..Skyrim ile renk paleti, atmosfer vs. farkı var ayrıca TES ismi de tabii ki onun kadar etki yapmaması normal..
  • Witcher 2'ye saklayın derim orjinalciyseyniz paranızı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.