Yarbay
04 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 204 (Bu ay: 2)
Gönderileri

Merhaba,

Genelde kulakiçi silikonlu kulaklıklar kullandım. Metal Rock Pop karışık dinlerim. Daha çok ofis ortamında kullanacağım.

Soundpeats air 3 özellik olarak çok kaliteli duruyor fakat silikonsuz olması soru işareti. Dışarıya da çok ses verdiğini okudum.

2. Opsiyon olarak da Edifier x3s düşünüyorum.

Sanırım silikon nedeniyle Edifier x3s alacağım. Hepsibuarada da 540 civarı şu an.

Anker - Soundpeats T3 de yakın bütçe ile diğer alternatifler.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Pro Club oynamaya yeni başlıyorum. CDM, CM baskılı pas oyunu ağırlıklı oynamayı seviyorum. Drop in maçlar çok can sıkıcı oluyor.

Benim gibi yeni başlayanlar veya benim gibi bir beginnerı takımına kabul edebilecek olanlar var mı? Forumda genel bir başlık bulamadığım için ayrı başlık açtım.

Origin ID Deathcallsdeath
Merhaba,

Tavsiye istemek için özel bir başlık yok sanırım ya da bulamadım.

Müzikle aktif olarak da ilgilendiğim için çok geniş yelpazede müzik dinliyorum. Bir süredir Beats Solo Hd kullanıyorum. Bu süre içerisinde ağırlıklı Elektronik/Drum'nBeat/RnB tarzları dinledim.

Açıkçası biraz sıkıldım. Bir süre Metal ve Rock müziğe dönüş yapmak istiyorum. Midleri ve Tizleri temiz ve kuvvetli metal müzik dinlemeyi özlemişim ya dedirtecek bir kulaklık arıyorum

200TL üzerine pek çıkmamak kaydıyla tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Datel SuperSports 3x Xbox 360, Ps3 ve Pc için uyumlu.

Özellikleri
Multi -Platform compatibility – works with Xbox360 –PS3 –PC.
Feel every crash, smash and jolt with Dual Vibration feedback.
Wheel mounted twin paddle shift, for an F1 style experience.
Self centring wheel for enhanced straight line performance.
Accelerator and brake pedal set.
Sequential type stick shift.
Rubber wheel grips for extra comfort in those extended racing sessions.
All new Customizer feature – enabling users to customize controller settings for specific games.
Extra long 4 metre (13 feet) cable for flexible positioning.

----

Usb'den pcye bağlayarak MotorStorm, Forza 3, Formula 1 2010, Dirt 2, GRID, Need for Speed: Hot Pursuit, Pure, Need for Speed Shift and Burnout Paradise gibi younlar için ayrı custom settings yüklenebiliyor
Ayrıca Xbox ve Ps3 için ayrı düzenlemeler yapılıyor.

Kaynak:http://uk.codejunkies.com/Products/SuperSports-3X-Racing-Wheel__EF000939.aspx

Tanıtım Videosu:

Bir kullanıcının Forza 3 ile incelemesi:

Bundan almayı düşünüyorum. Amazon Fransa'da 67 Euro:
http://www.amazon.fr/PS3-Xbox-Volante-Super-Sports/dp/B004EBUI6W/ref=sr_1_131?s=videogames&ie=UTF8&qid=1302622540&sr=1-131

Yorumlar?
Herkese merhaba. Xbox 360'da video dosyası oynatmak isteyen çok kişi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda öğrendiğim ve keşfettiğim şeyleri sizle paylaşmak istedim. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra optional media update yüklü olmasa bile avi vs mkv izleyebiliyoruz, hem de altyazı ile.

Öncelikle ilk göze çarpan sorun internete bağlanamayan xboxların media update yapamaması idi. %100 gibi bir oranla olmasa da bu yöntemle codec kullanan birçok avi dosyasını oynatabileceksiniz. Live'a bağlanabilenler veya önceden media updatei yapmış olanlar için bu konuda bir sorun yok zaten bütün avileri çalıştırabiliyorlar. Aynı şekilde pcmizden stream ile mkv dosyalarını da oynatabiliyoruz.

Kullanabileceğimiz iki yoldan bahsedeceğim:

-Bunlardan biri xbox dahsboardumuzda bulunan Windows Media Center.
Windows Media Center Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinde zaten var. Xp kullanıcıları bu programı ayrıca yüklemek zorunda.
Eternet kablosuyla pc ile xboxımızı bağladıktan sonra, pcden Windows Media Center'ı başlatıyoruz. Daha sonra Xboxtan Media Centerı açıyoruz ve continue diyoruz. Bu arada pcde extender bulundu gibi bir uyarı çıkıyor. Çıkmazsa da dert değil pcden Media centerda add extender diyoruz. Xboxta Media Centerde continue dedikten sonra bize bir kod veriyor. Bu kodu Pcde istenen yere giriyoruz ve Pc ile Xbox tanıtmış oluyoruz. Pc ve xboxın ekrana aynı arayüzü veriyor.
Artık pcden librarye media dosyalarımızı ekleyip, xbox media centerdan da librarye girdiğimizde pcdekileri tarıyor ve media dosyalarımızı oynatabiliyoruz.

Fakat benim gibi media updateleri yapamayanlardansanız bu yöntem pek işinize yaramayacaktır. Ayrıca bir çok kişide mkvler de takıla takıla çalışmaktadır. Bildiğim kadarıyla altyazı seçme gibi bir opsiyonumuz da Media Centerda bulunmuyor.

-İkinci ve asıl işe yarayan yöntem ise Xbox 360'ın rakibi ps3 için geliştirilen Ps3 Media Server programını kullanmak. Son güncellemesi ile xbox 360 da dahil bir çok oynatıcıyı desteklemeye başlayan program, xboxta başırılı bir şekilde çalışıyor.

Yapmamız gerekenhttp://code.google.com/p/ps3mediaserver/ linkinden programı indirmek ve kurmak. Ben Downloadstan bulduğum Beta olan sürümü yani 1.20.409 Beta versiyonu ile denedim. Programı kurduktan sonra xbox ve pc eternet kablosu ile birbirlerine bağlıyken programı çalıştırıyoruz. Ps3 aranıyor gibi bir yazı çıktıktan sonra "Ps3 bulunamadı fakat başka bir cihaz bulundu, Kesin olmamakla birlikte bir çok oynatıcıyı destekliyoruz" gibi bir yazı ve büyük bir ünlem işareti çıkıyor.

Bu noktadan sonra yapmamız gereken xboxın Video Library bölümüne girip kaynak olarak ps3 media server'ı seçmek. Böylece pcmizin içini browse edebildiğimizi görüyoruz. Klasörlere girdiğimizde video dosyalarının isminin yanında hangi codecle çalıştığı da belirtilmiş. Mesela bende media update olmadığı için sadece blablabla.avi şeklinde olan dosyaları oynatamıyorum, media update yapın uyarısı çıkıyor. Fakat .avi nin yanında codecinde ismi yazıyor ise pcnizin codeci ile çalıştıracağını anlıyoruz ve avi dosyalarını oynatabiliyoruz. Codec isminin yanında eğer aynı klasörde aynı isim ile altyazı bulunuyor ise external subtitle gibi bir yazı da gözüküyor. Avi dosyasını oynattığımızda bu altyazıyı da gösteriyor.

Mkvler için ise işlem daha basit. Aynı şekilde video libraryden ps3 media serverı seçip mkv dosyamızı gösterdiğimizde direk mkv dosyasını oynatmaya başlıyor. Eğer klasörde altyazı yoksa mkvnin içindeki altyazıyı ekliyor.

Genel olarak hiçbir takılma vs. gibi bir sorunla karşılaşmadım. Görebildiğim tek sorun videoda ileri geri sarma yapamayışımız.
Notlar:
-Bilgisayarınızda güncel bir codec paketi yüklü olmalıdır.
-Tanıtma esnasında bazen görememe gibi sorunlar yaşanabilir. Nedenini çözdüğümde ekleyeceğim. Biraz uğraştıktan sonra görmektedir.
-Windows Firewall kapalı olmalıdır.
-Video Library'nin içinde hem pcnizin adı hem de ps3 media server olarak pcnizi iki ayrı kaynak olarak göreceksiniz. Bizim seçmemiz gereken Ps3 Media Server yazılı olan kaynaktır.
-Windowsta Network listenizde xbox360 gözüküyor mu diye kontrol etmeyi unutmayın

NFS Shiftin Iphone/Ipod versiyonu çıkmış. Satış fiyatı 6.99 Dolar.

En çok merak edilen özelliği kokpit içi oynama seçeneği idi. İlk okuduğum yorumlara göre Real Racing ve Asphalt 5 e oranla çok daha güzelmiş. Yakın zamanda oynama fırsatım olacak, oyun hakkındaki yorumlarımı yazarım.

Resmi bağlantı:http://www.eamobile.com/iphone-games/need-for-speed-shift
Yılın oyunları için ödül veren her organizasyon ve site için ayrı başlık açılmasındansa tek başlıkta bu konudaki haberleri paylaşabiliriz.*

Ign farklı Platform ve konsollar için en iyi oyunları seçmiş. Bu linkten platform/konsol içi açıklanan seçimleri görebilirsiniz:
http://bestof.ign.com/

Genel olarak en iyiler seçimi 13 ocakta açıklanacakmış. Bu zamana kadar bu linkten istediğiniz oyunlara oy verebilirsiniz.
http://games.ign.com/articles/105/1054050p1.html

Gamespotun en iyi oyun seçimleri de 17 Aralıkta açıklanacakmış:
http://www.gamespot.com/best-of/

*Başlığı açma amacım belirttiğim gibi bu konudaki haberlerin paylaşılması. Sizden ricam dalga geçme veya küçük düşürme amacı taşımayan, düşüncelerinizi özetleyen ve mümkün olduğunca az sayıda ve öz mesaj atmanız ve haber niteliği taşıyan yazılarla başlığa katkıda bulunmanızdır. Playstation vs. Xbox kavgası yapmak isteyenler birbirlerine özel mesaj atıp, msnde ekleyip webcamden kavga edebilirler. Lütfen başlığımı bu şekilde irite edici muhabbetlerle kirletmeyiniz ve başlığı kilitletmeyiniz.
Öncelikle belirtmem gerekiyor ki normal av ile hd av rgb arasında dağlar kadar fark var. Normal scart kullananlar kesinlikle rgbye geçmeli. Şimdi sorunuma geleyim.

Sabah forza oynadım sonra dashboarda geçtim ve foruma birşeyler yazarken screensaver moduna geçti bi iki dakika sonra bi baktım ekran yeşil ağırlılı bir görüntü vermiş. Anaaam gidiyo mu xbox derken kapadım açtım düzgündü sonra yavaş yavaş tekrar yeşermeye başladı. Sonra kabloyu rgb scartından çıkartıp televizyonumun normal av scartına taktım. Ve sorunsuzca çalıştığını gördüm. Yani rgb ile açtığımda görüntü yeşeriyor hatta bir süre beklediğimde gittikçe kararmaya başlıyor. Internette değişik aletler kullanan insanların bu sorunla karşılaştığını gördüm.

Benim tahminim tvmin rgb katında bir problem olduğu. Kablodan da olabilir mi diye de düşünüyorum.
Bu konu hakkında yardım edebilecek veya bilgilendirecek biri var mı acaba?

edit: yarım saat xboxı ve tvyi kapadım. Tekrar açtığımda normaldi görüntü bi 10 dakka sonra yine yeşile döndü.
Hakkında
Forum İmzası:
...AND DEATH BECAME MY FRIEND...
Hakkımda:
19f29e08bc323d38ccf549875b9d7bf1C.png19f29e08bc323d38ccf549875b9d7bf1C.png
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.773
İkinci El Bölümü Mesajları: 30
Konularının görüntülenme sayısı: 5.497 (Bu ay: 267)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 523 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.