Şimdi Ara

kimya yardım lütfen (atom bileşik molekül)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kimyada sadece burada zorlanıyorum ne nalet bir şey bu ya izlemedigim video kalmadı hala anlamadım olayi bu atom bileşik molekül farkini anlatabilecek babayiğit varsa gercekten cok memnun olurum rica ediyorum yardım edin bana bu konuda örnek olarak zorlandığımız soruları da atacagim buraya kimya yardım lütfen (atom bileşik molekül) kimya yardım lütfen (atom bileşik molekül) kimya yardım lütfen (atom bileşik molekül)

kimya yardım lütfen (atom bileşik molekül)

mesela 3.soruda CO ve Co birisi bileşik diğeri element nasil b şıkkı yanlış oluyor ikisi de sonucta atomlardan oluşmuyor mu

diğer bir örnek 5.soruda nasıl element ve bileşikler (saf madde demis soruda) tek cins tanecik içeriyor ?

8.soruda nasıl bileşikler moleküler yapıda değildir

son soru tamam b olarak yaptım ancak 1.onculde elementler zaten tek bir atomdan oluşmuyor mu nasıl aralarinda birden fazla atom olmadigi halde oran oluyor rica etsem bunlari aciklayabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hermeno34 -- 15 Ekim 2019; 22:5:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam 8.soru için her bileşik moleküler yapıda olmak zorunda değil çünkü moleküler yapıda olmak demek aslında atomlar arasında kovalent bağ oluşturmak demek ama örneğin çok bilinen bir örnek nacl bir bileşiktir ama na ve cl elementleri arasında kovalent bağ değil iyonik bağ olduğu için moleküler yapıda değildir kristal örgü şeklinde bir yapısı vardır

• Hocam Sağ üst köşede Test-3 yazan soruda, elementler sembol ile gösterilir bileşikler formül ile saf maddeler için bellirli ayırt edici özellikler vardır bunlar erime noktası donma noktası vs. Elementler tek tür atom içerdiği için belli bir oran söz konusu değildir ancak bileşikler için sabit bir oran vardır diyebiliriz konuları ilerledikce daha iyi anlarsın bu mevzuyu mesela ilerde kimyanın temel kanunlarında bu mevzular kafana oturur kolay gelsin hocam

• 5.soru içinse tek cins tanecik deyince aklınıza tek cins molekül veya tek cins element gelmeli örneğin su sadece h2o moleküllerinin bir araya gelmesiyle oluşur yani tek cins molekülden oluşmuştur helyum elementi ise sadece helyum atomlarının bir araya gelmesiyle oluşur yani atom da taneciktir molekül de, elementler tek cins atomlardan bileşikler ise tek cins moleküllerden oluşur

• 3.soru içinse hocam şimdi burada yapıtaşı kavramını biraz açmak gerekiyor yapıtaşı deyince aklımıza sadece işte o bileşiğin veya elementin en küçük birimi gelmemeli yapıtaşı dediğimiz şey oluşan maddenin özelliklerini gösteren en küçük birimidir örneğin bileşiklerle ilgili denir ki kendisini oluşturan maddelerin özelliğini taşımaz altına da su örneği verilir H2+O2=H2O şeklinde burada hidrojen yanıcı oksijen yakıcıdır su ise söndürücüdür şimdi yukarıda yaptığımız açıklamaya göre hidrojen atomu suyun yapıtaşı olma özelliğini gösterebilir mi? Hayır çünkü su söndürücü iken hidrojen yanıcı yani aynı özelliği göstermiyorlar o yüzden H2O moleküllerinin yüzlercesinin bir araya gelerek oluşturduğu suyun yapıtaşı H2O molekülüdür yani bileşiklerin yapıtaşları moleküldür

• Kendimce açıklamaya çalıştım hocam umarım yardımcı olmuşumdur belki yazdıklarımda eksik gedik yanlış falan olabilir olursa eğer kusura bakmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Faktöriyel Sorusu Yardım?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.