|
Moleküler biyoloji ve genetik hakkında

-
-
birisi de senin gibi düşünüyordu sonra çok fazla mbg ile görüştü kararını tıp okuyup oradan genetiğe karar vermeyi karar verdi çünkü asıl bu işleri tıbbi genetik yapmakta tüm genleri inceleyip onları haritalandrıp hastalıklara çare bulmaya çalışan tekyer tıbbi genetik bölümü
yurtdışıda araştırmacı olarak çalışmak normal hekim olarak çalışmaktan çok kolay dil şartı aranmıyor sadece ingilizce bilsen yeterli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Aralık 2020; 11:3:23 > -
Mbg istiyorum ben de yurtdışı hedefim için tabii önce ünvanımı Türkiye de kazanıp gerekirse yl de yapıp sonra ydışına iş başvurusunda bulunacağım. Zor ama yapılır.
-
MBG gibi Türkiye'de iş imkanı olmayan bölümleri okumayın, boşuna emek ve zaman kaybı.
Biyoloji öğretmenliği oku daha iyi, MBG mezununa artık formasyon da vermeyecekler.
Yurt dışı laflarına da inanmayın, bugün Boğaziçi mezunlarının bile hepsi gidemiyor yurt dışına, tamamen şans işi (çok iyi okullarda okusan bile)
-
Benim bu mesleğe ilgim olduğu için okuyanlara sordum.
Bir de yurtdışı üniversitelerin olduğu foruma katıldım . Üniversitelerini tanıtıyorlar . Türkiye den İsveçte doktora yapan bir abla vardı .
Orada 40 tan fazla firma varmış . Lisans mezunları 3000 euorya işe başlıyorlar . Tabi orada mühendislik 3 sene . Ardından çoğu kişi 2 sene yüksek yapıyor . Ama bu 3 sene lisans bitirenlerin maaşı. Bu dediğim abla eğitim orada ücretsizkem gitmiş şu anda eğitim ücretli yapıldı . Ödeyeceğin yüksek bir miktar olabilir . Başka bir tanıdığım ise Danimarka da staj yapmıştı. Türkiye de bazı arkadaşlarının işsiz kaldığı için tekrar 4 yıllık bir bölüm okuduklarını söylemişti. Yani Türkiye de iş yok ya da çok düşük bir ücrete belki devlette alakasız bir alanda iş bulursun ama mezun sayısı çok . Türkiye de tek bir firma bile yok .Kısacası ben kesin yurtdışına giderim , ailemin maddi durumu iyi en kötü ihtimal param ile giderim dersen gidip oku . Yoksa büyük pişmanlık seni bekler .
-
@Horny Saint işine yarayabilir hocam bi bak istersen.
-
Cevaplar için sağolun hocalar aslında merakımdan sormuştum da biraz nasıl bir bölüm diye , peki diğer sorum da şu, Boğaziçi Matematik mi yoksa Bilkent Matematik mi sizce -
quote:
Orijinalden alıntı: Sir Miles Bilkentrod
Cevaplar için sağolun hocalar aslında merakımdan sormuştum da biraz nasıl bir bölüm diye , peki diğer sorum da şu, Boğaziçi Matematik mi yoksa Bilkent Matematik mi sizceBilkent tabii ki
İstanbul'da isen Boğaziçi yaz, taşınmaya değmez
-
İstanbul'da da değilim Ankara'da da değilim ama bu ikisinden birini hedefliyorum
-
Hocam biyoteknoloji konusunu mu çalıştınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinadukeeee -- 13 Aralık 2020; 15:12:42 > -
boğaziçi mat iyi tercih olacaktır
-
eğer mbg alanında ilerlemek istersen de genetik dersinin düzgün verildiği tıp fakültelelerine git her yerde iyi verilmiyor lisansta önemli değil
ama bizde baya ayrıntısına kadar veriliyordu hem usmlede soru yoğunluğunun fazla olmasından hem de iyi çalışmalar yapılıyor
hatta ankara tıp genetiğin ilk 150den almasının nedeni de bu hem lisanstahem de doktorada iyi şanslar bulabilirsin(biraz da okulu övek
) ama gerçekten de öyle
ama baya karmaşık bir bilim olduğunu söyleyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Aralık 2020; 14:56:51 > -
Hocam peki sizce gelecek yıllarda temel bilim bölümlerinin puanları yükselecek mi son 3-5 yıldır sürekli yükselişte çünkü daha da yükselir mi sizce -
her üniversitenin yükselmez de iyi olan ve ingilizce eğitimi veren yerlerin yükselir
ama 2000li yıllarda da baya yüksekti onun da yüksek olmasının nedeni formasyonla öğretmen olunabiliyordu zaten matematik öğretmenlikleri de yükselmeye başladı bu sayede
ama bilim yapacaksanız belli ünilerin tercih edilmesi gerekir zaten sonrasında iyi yerde de master yapmanız gerek sonrası da istediğini yerlere gidebilirsiniz her ülke araştırmacı istiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Aralık 2020; 16:58:7 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sir Miles Bilkentrod
İstanbul'da da değilim Ankara'da da değilimama bu ikisinden birini hedefliyorum
ikisi de iyi tercih olur, bilkent bir adım daha önde bence
mbg yazma sakın, Türkiyede geleceği yok bu bölümün, tamamen şişirilmiş bir bölüm, 90'lı yıllarda Bilkent MBG Tıp Fakültelerinden ODTÜ makineden bile yüksek puanlıydı sonra diğer üniler de bir bir bu bölümü açtı ama geleceği yok, Bilkent mezunu yine kendini yurt dışına atmıştır ama diğer okullardan mezun olanların iş imkanı yok, bunu hiç unutma, ancak üniversitede kalıp arş. gör. olursan o zaman iş imkanın olur o da çok zor
-
Hocam zaten Matematik bölümü istiyorum Türkiye'de kalmayı düşünmüyorum Matematik bölümü olarak Bilkent eğitimi biraz daha iyi sanırım
Benzer içerikler
- 85 tyt 65 ayt kaç bin
- 3d yayınları cevap anahtarı nerede
- 2018 ayt müfredat dışı sorular
- lgs gerçek sınava en yakın deneme
- özcan aykın 55 günde tyt fizik pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X