Şimdi Ara

kimya bölümünden kimya müh geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
32.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sene ege kimya bölümünü kazandım. merak ettiğim bir kaç husus vardı. kimya bölümünden mezun olduktan sonra işletme masteri yaparsak kimya müh. haklarına sahip olabilir miyiz?
    ve ege kimya bölümünden kimya müh bölümüne geçiş nasıl olabilir ?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kimya Bölümünden Kimya Mühendisliğine Geçiş: Adım Adım Kılavuz

    Kimya bölümünden kimya mühendisliğine geçiş yapmak, kariyer yolunuzu ilerletmek için heyecan verici bir fırsat olabilir. İşte bu geçişi başarıyla gerçekleştirmek için adım adım bir kılavuz:

    1. Gereklilikleri Kontrol Edin:

    Hangi üniversitelerin kimya bölümünden kimya mühendisliğine yatay geçişlere izin verdiğini araştırın. Her üniversitenin kendine özgü gereksinimleri ve başvuru süreçleri vardır.

    2. Kurs Çizelgenizi İnceleyin:

    Kimya mühendisliği müfredatını inceleyin ve kimya bölümünüzdeki kurslarınızla olan örtüşmeleri belirleyin. Bu, geçiş sürecinde hangi dersleri almanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

    3. Dersleri Tamamlayın:

    Kimya mühendisliği programları için genellikle matematik, fizik ve kimya alanlarında ek dersler gereklidir. Gerekli tüm dersleri başarıyla tamamlayın.

    4. Başvuru Yapın:

    Uygun üniversitelere başvurularınızı zamanında teslim edin. Başvuru işlemi genellikle not dökümlerinin, özgeçmişin ve niyet mektubunun sunulmasını gerektirir.

    5. Geçişi Sağlayın:

    Başvurularınız kabul edilirse, kimya bölümünden kimya mühendisliğine yatay geçişiniz tamamlanmış olur. Yeni programınızdaki kurslara sorunsuz bir şekilde başlayabilirsiniz.

    Önemli Hususlar:

    • Kimya mühendisliğine geçiş rekabetçi olabilir, bu nedenle güçlü bir akademik geçmişe sahip olmak çok önemlidir.
    • Geçiş süreci birkaç yarıyıl alabilir, bu nedenle sabırlı ve kararlı olun.
    • Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa üniversite yetkilileriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 yıllık ise 2 yıl okuduktan sonra dikey geçiş sınavına giriyosun kazanırsan geçiş yapıosun
  • bende kimyayı kazandım kimya müh geçebilirsem çok iyi olucak
  • bende gecen yıl ilk kazandıgımda gecerim falan diyordum halada diyorum gerci ama kolay değil çok calısmanız gerekiyor veya masterla mühendislik sertifikası alabilirsiniz
    cogu ders ortak oldugu için 2. sınıfın sonunda yeniden össye girip mühendislik kazanıp ders saydırabilirsiniz ben bu sene ona calısacam mesela
  • ege üniversitesinde kimya bölümü türkçe kimya müh ing bir sorun olur mu?
  • kimya dan kimya mühendisliğine nası geçiliyo ya , mühendisliğe dgs ile geçilmiyo mu , dgs ye de 2 yıllıklar girmiyo mu sadece ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bloodwayne

    kimya dan kimya mühendisliğine nası geçiliyo ya , mühendisliğe dgs ile geçilmiyo mu , dgs ye de 2 yıllıklar girmiyo mu sadece ?

    kendi okulun içinde yatay geciş yapabiliyorsun veya çift anadal yapabiliyorsun kimya bölümü 2 yıllık değil 4 yıllık bir bölümdür çogu dersi kimya mühendisliğiyle ortaktır dünyada kimya mühendisliğinden daha geçerli bir meslektir ama ülkemizde herkes mühendislik tagına bakmaktadır oysa kimya bölümünün amacı bilim adamı yetiştirmektir.
  • yatay geçiş dediğin aynı bölümden başka üniversiteye geçmek , anca yandal ya da çift anadal yaparsın. yani direk kimya dan kimya müh e geçilmez ki , biri fen-edebiyat fak. biri müh fakültesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bloodwayne

    yatay geçiş dediğin aynı bölümden başka üniversiteye geçmek , anca yandal ya da çift anadal yaparsın. yani direk kimya dan kimya müh e geçilmez ki , biri fen-edebiyat fak. biri müh fakültesi

    geçilebiliyor arkadasım ortalama ile gecebiliyorsun tabi her okulda mevcut değil bu sistem çünkü çoğu dersleri ortak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SP3ctr3


    quote:

    Orjinalden alıntı: bloodwayne

    yatay geçiş dediğin aynı bölümden başka üniversiteye geçmek , anca yandal ya da çift anadal yaparsın. yani direk kimya dan kimya müh e geçilmez ki , biri fen-edebiyat fak. biri müh fakültesi

    geçilebiliyor arkadasım ortalama ile gecebiliyorsun tabi her okulda mevcut değil bu sistem çünkü çoğu dersleri ortak

    Geçilebiliyor tabiki. Ben de Matematikten Havacılık ve Uzay Mühendisliği'ne geçmiştim. Orası fen-edebiyat, mühendisliğe geçemezsin diye birşey yok. Senin üniversiteye yerleştiğin sene aldığın puanın üzerine her üniversitenin belirlediği puanı ekleyerek [ODTÜ için 18 puan: yani 350 puan aldıysan 368le alan bir yere yatay geçiş yapma hakkın var.] ve okul başarına bakarak istediğin bölüme geçebilirsin. Ayrıca belirteyim: 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişler dikey geçiş, diğer tüm geçiş işlemleri ise yatay geçiş diye adlandırılır [aynı okulda farklı bölümlere geçiş ya da aynı bölümden farklı okula geçiş.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 15 Ağustos 2008; 16:50:10 >




  • hasan_hzl kullanıcısına yanıt
    merhaba gazi kimya bölümü seçsek 2. dönem kimya mühendisliğine geçiş yapma hakkımız varmıdır birde sırf gazide yada ege üni okuduk diye iş bulma imkanı fazlamıdır ?
    @hasan_hzl
  • SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR

    KİMYA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIM ŞU KONUDAKİ SORULARI YANITLAYABİLİRMİ ACABA ?

    https://forum.donanimhaber.com/cesitli-kimyasal-sorular--139301069

    HAKKINIZI HELAL EDİN. SAĞOLUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesab_ -- 28 Temmuz 2019; 20:28:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.