Şimdi Ara

KİMSEYE OY VERMEK İSTEMİYORUM. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ümit özdağ şuan en iyisi gibi duruyor ince hala y-chp'yle bağını tam koparamadı hdpyede sıcak bakıyor oyüzden eledim.
    Özdağda fos çıkarsa kağıda Vladimir vladimirovic putin yazıp çıkarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 24 Mart 2021; 14:34:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denize düşen yılana sarılır diye bir atasözü var.

    buna göre iki seçenek var: 1- boğulacaksınız 2- yılana sarılacaksınız.

    bu benzetmeye göre oy vermemekte herhangi bir aksiyon almamaya yani boğulmayı seçmekle aynı kapıya çıkıyor.

    su altında boğulurken yüzmeyi öğrenip çıkmak gibi, gerçekdışı bir aksiyon planınız varsa buyrun yapın. ama imkansızların peşinden koşmak yerine gerçekçi olmak gerekir.

    mantık şunu söyler: yılana sarıl, karaya çık sonra yılandan kurtulursun.

    not: atasözü olduğu gibi kullanılmıştır, yoksa kimseye "yılan" diye hakaret ettiğim yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 24 Mart 2021; 14:46:24 >
  • Çok ilginç düşünce yapısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notguest

    Bu oy kullanmayı neden bu kadar kisilik haline getiriyorsunuz ki

    Kimi istemiyorsan onun karşısındakine oy vermek zorundasın.


    Oy kullanmayan adam halinden memnundur o zaman.

    akepeye hiç oy atmadım ama atanlar sayesinde köşeyi döndüm teşekkürler hüloğğğcular

  • Kardeşim sen düşüncülerini, yazmışsın ama yanlış bunu kendi içinde, kendi arkadaşlarına ahbablarına, aile vs. seni tanıyanlara paylaşabilirsin.


    Ama tanımadığın internet forum vs sosyal medyadır bu düşünceleri paylaşım yapman yanlış...


    Bu paylaşım mevcut iktidara mevcut hükümetin TEKRAR seçilmesine yarar! Algı olmuş resmen. Madem mevcut iktidarın değişmesini istiyorsunuz oyumu iktidar partisine verecegim diye yeni başlık açın.

  • bir cahil söylemi: "bu gidecek de yerine kim gelecek?"


    Ortada rekabet olsaydı, sen "bu gitsin de yerine geleni de sevmeyip değiştiririz " deseydin işini beceremeyen adam gibi düşürülseydi, gidenin yerine daha iyisi gelmek zorunda olurdu.


    Fakir edebiyatı yapıp, oy kullanmıyorum deyip kendini akıllı zannedenler, en büyük enayiler. Oy verenler nasıl bir gelecek istediyse ona oy verdiler. Oy kullanmayanlar, durum kötü olursa şikayet edip sorumluluk almaktan kaçan 15 yaşındaki çocuk kafasında hareket ediyorlar. En büyük enayiler onlar.


    20 yıldır aynı adamı gören denyolar, bu gidince kim gelecek diye ağıt yakıyor. Partilerin içinde çok iyi insanlar var, ancak sen göndermediğin için yükselemiyor, kendilerini gösteremiyorlar.


    Kılışdar sittin sene önce sesekayı atırmış diye dolanın durun.

  • şu saatten sonra bütün siyasi partiler gözümde aynı. hangisi refah seviyesini yükselteceği, yaşam kalitesini artıracağı; bir gecede cebimdeki TL'nin %15 değer kaybettirmeyeceği, geleceğim ile alakalı endişelerim konusunda ikna ederse oyum o partiye. sağcıymış, solcuymuş, ocu bucu umurumda değil artık.


    mansur başkan aday olursa oyum chp, olmazsa iyi veya devaya. zaman neyi gösterecek bakalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bseeek

    Başlıkta da bahsettiğim gibi oy vermemenin bunlara yaradığını söylemiştim. Mevcut yönetimden kesinlikle memnun değilim. İlk seçimde sandığa gidip oyumu kullanacağım fakat insanların aslında bu siyasal sisteme itiraz etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır hep dandik siyasetçiler var. Hepsi olur olmadık şeyler söylüyorlar. İnsanların böyle insanları abartmak yüceltmek yerine ciddi manada kapasitesi ve lafının kalitesi olan insanları desteklemesi gerektiğini düşündüğümü belirtmeye çalıştım.

    Bu forumun okuduğunu anlama kapasitesi gün geçtikçe düşüyor. Yoksa siz ne düşündüğünüzü çok güzel anlatmışsınız.


    Mesele şu, ülkedeki siyasi partilerin tamamı ve bu partilerin üyelerinin çoğunluğu kendi çıkarlarının peşinde (ülkenin tam bir özeti). Konu oy vermeye gelince yine matematiksel olarak en faydalı olacak şekilde oyunu kullanmak lazım, ki konu sahibi de bunu söylüyor. Ama, muhalif gibi görünen siyasi partilerin hiçbirinden kurtarıcı gibi bir rol beklemek falan doğru değil. Kurtarıcıyı geçtim, yaralı parmağa işemezler. Ama oy verirkenki olay sadece dikta rejimini sekteye uğratacak adımı atmak olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çokta önemli değil zaten bende en son 2011 yılında mı ne o civarda oy vermiştim. Birde geçenlerde ( ibb ) yerel seçimde oy verdim.


    Genel seçimde oy kullanmayı çoktan bıraktım. Yerel seçimlerde de aslında Büyük Şehir Belediyesi seçimi beni ilgilendirmiyor pek sadece parayı CHP mi yiyecek AKP mi onu seçmiş oluyoruz.


    Bana göre sadece Muhtar ve İlçe Belediye başkanı seçimine oy kullansam yeterli. Gerisi ne halt yerse yesin.

  • demokrasiye hoş geldin dostum, çoğu zaman senin kafanla örtüşen parti bulamazsın zaten. belli bir kesimin fikri a dır belli kesimin b diğerinin c, bu kesimler bir araya gelerek x partisini oluşturur. fakat görüşler sonsuz olduğu için her fikir desteklenmez.

  • Kimseye oy vermemek bu düzende AKP'nin işine yarasa da, Genel olarak "Kimseye oy vermek istemiyorum" diye düşünmeni çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de aynı şeyi düşünüyorum. 30 yaşındayım. Ben 10 yaşındayken Türkiye'nin siyasi sahnesinde kimler varsa, şu anda da onlar var. Düşünceleri bir asır öncede kalmış, 21. yüzyılın gerekliliklerini kavrayamamış köhneler ordusu tarafından yönetiliyoruz hala.


    Bak mesela sana samimi bir şey söyleyeyim; Ben 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'na oy vereceğim. Mansur Yavaş aday olursa tadından yenmez. Ama şu an için RTE'nin karşısına kimin çıkacağı bile belli değil. Herkes Abdullah Gül veya türevi biri aday olacak diye diken üstünde. Bugün AKP giderse nefes alır mıyız? Kesinlikle evet. CHP başa gelirse bir şeyler düzelir mi? Evet. Ama ben bu düzende CHP'den dahi korkar haldeyim. Onların iktidarında bile gelecek için endişelerim var ve düşünceler kafamı kurcalıyor. Ama bizimki bir umut işte.


    İşte bu yüzden siz Z kuşağının bu ülkeyi boktan çıkaracağını düşünüyorum. Sen yine de oyunu her zaman kullan. Sandığa gitmemezlik etme. Günün sonunda hepsi aynı rengin farklı tonları olsa da, günümüzün şartlarına uyum sağlamaya çalışan birileri illa ki olacak. Yoksa normalde kimsenin oy kullanacak şevki ve isteği kalmadı zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 25 Mart 2021; 1:7:46 >




  • Muhalefete oy vermek = AKP'ye oy vermek

    Aksini düşünen varsa muhalefet partilerine bir baksın. Gerisi fasa fiso. Yok herkes farklıymışta da kime oy vereceğimi biliyorum da.

    Muhalefetin en büyük başarısı kendisinin muhalif olduğuna inandırmasıdır. Muhalif seçmen sandığa giderek iktidarın en çok istediği şeyi yapmaktadır. Dünyanın her iktidarında bu durum böyledir.

    Mevcut yönetimden memnunsan buyur git sandığa. Sonra ağlama ama lütfen "ülke çok kötü :(((" diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oy vermemek = bu düzenin devam etmesi. Seninki biraz ayranım dökülmesin modu.

  • Z kuşağı meyilliydi zaten online eğitimle sapa dönüştürmekti amaç da ki başarılı da olmuşlar
  • akplisin yani

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rhodium kullanıcısına yanıt
    haha napalım ne önerirsin, hadi amerika olalım o zaman hhaha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kimseye oy vermeyen kişi = baraj altı kalacağı kesin partiye oy veren kişi= gizli akp seçmeni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 25 Mart 2021; 5:2:27 >
  • chp akp'nin kırmızı iyi parti akp'nin mavi halidir insanlar kendi partisi başa gelince bir anda laik huzurlu adaletli bir ülke olacağımızı sanıyor, bu ülkenin zihniyeti belli o yüzden kasmayın hiç bir zaman özendiğiniz ülkeler gibi bir ülkemiz olmayacak.


    akp'den chp'ye geçen belediyenin ilk işi akp'li işçileri atıp kendi partisindekileri işçi yapmak oldu gariban seçmen sınav mülakat uğraşıp duruyor, ben iş icabı akp-mhp-chp gibi partiler ile bir müddet takıldım merak eden gitsin üye olsun zaman geçirsin ondan sonra partinizde yükselseniz bile daha oy kullanmazsınız.

  • Arkandayım. Bende oy atmayacağım. Zihniyeti heykelden ve muhtar dan öteye gidemeyen chp yede oy vermem hırsız recebe de oy vermem.
    Oy atarsam anca babamın zoruyla oy sandığına giderim. Orda da ya boş atarım ya da duruma göre ilçe partisi seçimine oy atarım.
    Zaten oyu ya akp ye ya da chp ye atmış oluyorsun cb de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.