Israrla, bıkmadan usanmadan tekrarladılar: "Köprüler yapıldı ama geçen yok!" Ellerinde "veri" mi vardı? Hayır. Bildikleri bir şeyler mi vardı? Hayır. Bir taraflarından sallıyorlardı. Eh, çok pahalıydı tabii, kim geçerdi ? Şimdi, Osmangazi Köprüsü'nden günde 42 bin 134 aracın geçtiği açıklandı. 2021 yılının ilk beş ayı için bu rakam. Müteahhide garanti edilmiş araç sayısı 40 bin. Benzer şekilde, Hersek-Orhangazi arası gişelerden geçen araç sayısı 51 bin 998. Garanti edilmiş araç sayısı 40 bin. Bursa kuzey gişelerinden geçen araç sayısı 58 bin 795... Garanti edilmiş rakam 35 bin. Bursa'dan Balıkesir'e batı yolundan giden 33 bin 746... Garanti edilmiş 17 bin. Balıkesir'den İzmir'e 21 bin 959. Garanti edilmiş sayı 23 bin. (Orada devlet yaklaşmış ama tutturamamış.) Bunlar günlük rakamlar ha! Peki hani devlet zarardaydı? Hani bu garanti edilen rakamları tutturamayınca müteahhitlere ödenecek para yoksul halkımın cebinden çıkacaktı falan filan? Herif Üçüncü Boğaz Köprüsü'nden birbiri ardına katar katar geçen TIR'lara * gibi bakıyor, "Geçen yok" diyor... Bunu da okuduk. Bakmıyor tabii. Oturduğu yerden sallıyor. Kendisi geçmediği için kimse de geçmez sanıyor. Bunlar bir zamanlar "Sabiha Gökçen'den uçak kalkmaz" da demişlerdi. Hani şu zavallı kuşların göç yolu üzerine yapılan İstanbul Havalimanı'nda daha ilk yılda yolcu garantisinin üstüne çıkıldı. Hazineye 22 milyon 400 bin lira gelir sağlandı. https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ardic/2021/07/03/kimsenin-gecmedigi-kopruye-bak |
Kimsenin geçmediği yollar köprüler yaptılar, garantiler verdiler...

-
-
O 40 bin sayısı kağıt üstünde. Normalde o köprünun geçiş ücreti 35 dolar+%8 KDV kurla hesaplarsan bu 320 lira yapıyor. Normalde %18 KDV alınması gerekiyordu devlet fiyatı aşağı çekmek için kdv'yi %18'den 8'e indirdi. Böylece kurla hesaplayinca 350 lira olan tutar 320 liraya indi. Üstüne geçiş ücretinin yarısını da kendisi üstlendi.
Köprünün normal geçiş ücreti üzerinden hesaplarsak 350x40.000=14 milyon lira günlük hasılat olması lazım. Şimdi KDV %8' e inince hasılat 12.800.000'e düştü.
Şu anda köprüden kaç liraya geçiliyor? 147.5 TL'ye geçiliyor. Normalde bu ücretin sözleşmeye göre 320 lira olması lazımdı. Aradaki 170 küsur liralık farkı devlet cebinden ödüyor. Müteahhit ödeyecek değil ya... Bu farkı kapatmak için de bi 40 bin araç daha gecmesi gerekiyor. Köprü taahhüt edilen gelire ulaşsın da devlet desteğine gerek kalmasın.
KDV oranının düşürülmesi nedeniyle oluşan hazine zararı da ayrı bir boyut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Temmuz 2021; 16:42:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
Arkadaş bu sayılara ulaşman imkansız valla billa imkansız. Osmangazi gişeleri geçiş videosu açtım izledim. Bir araç bildiğin 30 saniye geçmek için bekliyor. Soru soranları oluyor 1-2 dk bekliyor adam gişede geçmek için.
Gördüğüm kadarıyla 10 gişe var dönüşüde varsa 20 olsun hadi. Her 30 saniyede 20 araç geçse günde 57600 araç yapıyor ama bu sayıya ulaşman imkansız.
o yolların ana baba günü olması lazım bunun olması için bildiğin upuzun sıralar olması lazım ama gişelerin hepsi bomboş. Geceyi düşünemiyorum heleee.
notta düşeyim hayatımda istanbul'a 1 kere gittim osmangazi köprüsü falan görmedim. Belki başka gişeleri falan var bilmiyorum. Düz mantık hesapladım.
O Bursa için yazanlara bakmaya bile gerek yok bence.
-
Tamam, süper hesap olmuş.
Bu projeleri devlet yapsa bedavaya yapılacaktı değil mi ? Harcanacak paralar uzaydan gelmeyecek vatandaşın vergileriyle finanse edilecekti değil mi ? İşletme döneminde yine vatandaş kullanırken para ödemeye devam edecekti değil mi ? Yid ile yapıldığında hazineden para çıkmayacak, yıllar içinde yüklenici ve işletmeciye vatandaşdan garanti tutarı altında kalırsa ödeme yapılacaktı değil mi ? Yine de devir yapılıncaya kadar vatandaş kullanırlen ödeyecekti değil mi ? Bu arada yüklenici/işletici firma hayrına yapmıyor, vakıf değil yani finanse ediyorsa makul kazancını alacak değil mi ?
Kilitlenmiş olabilirsin. Chp zihniyeti ile savunmaya geçmeden sakinleş.
-
Adam olsan nüfustan kaydını sildirirsin sen.Yanlış yatırım tavsiyesi yapmaktan seni şikayet etmek lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce sen insan ol diyeceğim ama sizin gibiler için imkansız. Şikayet edeceksen elinden tutan yok, şov yapma şikayet et.
Ama senin gibi organizmaların bile anlayacağı dalga geçme amaçlı bir mesajı bu forumdaki militanların dışında ciddi birinin önüne koyarsan "mal mısın, ciddiye alıp yatırım mı yaptın ?" derler. Benden söylemesi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NaganzoArkadaş bu sayılara ulaşman imkansız valla billa imkansız. Osmangazi gişeleri geçiş videosu açtım izledim. Bir araç bildiğin 30 saniye geçmek için bekliyor. Soru soranları oluyor 1-2 dk bekliyor adam gişede geçmek için.
Gördüğüm kadarıyla 10 gişe var dönüşüde varsa 20 olsun hadi. Her 30 saniyede 20 araç geçse günde 57600 araç yapıyor ama bu sayıya ulaşman imkansız.
o yolların ana baba günü olması lazım bunun olması için bildiğin upuzun sıralar olması lazım ama gişelerin hepsi bomboş. Geceyi düşünemiyorum heleee.
notta düşeyim hayatımda istanbul'a 1 kere gittim osmangazi köprüsü falan görmedim. Belki başka gişeleri falan var bilmiyorum. Düz mantık hesapladım.
O Bursa için yazanlara bakmaya bile gerek yok bence.
Tamam sen öyle diyorsan.
Tipe gel.
-
Siz kim,militan kim,kimden bahrsdiyorsun lan sen.Nüfustan kaydımı silicem deyip ekonomi en iyi olduğum konu deyip sonrada dalga amaçlı yazdım diyen kıvrağın tekisin.Kıvırma lan.
Bloklamış birde kıvrak;)))
Utanma-Arlanma yok ki bunlarda.
-
haramzadelere bak delirmişler doğrusu neyse anlat gün belli saat belli :)
heeee 40000 50000 araç geçiyorrrrr :)
-
Biraz daha üstüne gidersen admine gidip üüüüüüüühühühü diyip konuyu sildirecek..
Yapmadığı şey değil yani... şu konudaki
hem kendi mesajını hem diğer mesajları sildirdi çünkü.... dimi @captain_turkiye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 3 Temmuz 2021; 13:32:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hafta sonu mesaisi devam ediyor.
guinnes ten aradılar sistemsiz favoşu bir tarafından sallamada rekor kırdığı için kitaba eklemek istiyorlarmış. dünyada bir ilk, şok şok şok!!!
-
Geçiş garantisi tutuyorsa neden milyarlarca TL çıkıyor hazineden lebrrroon?
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/osmangaziye-6-ay-icin-1-5-milyar-tl-odenecek-6308871/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benim peder bey yurtdışında çalışıyor. Türkiye'ye izninde geldiği vakit birkaç kez İstanbul-İzmir otoyolunu kullandırttı karşı çıktığım halde. Para işlerine ben baktığım için paranın su gibi uçtuğunu biliyorum fakat kısa süreli izninde tartışma çıkarmıyorum. Neyse, gece vakti yazın yolculuk yapıyoruz. 4-5 saatlik yolculuğumda gördüğüm araba sayısı kesinlikle ama kesinlikle 10'u geçmez. Konu sahibi arkadaş diyor ki bu yollar çatır çatır kullanılıyor. Kendi gözüme mi inanayım yoksa sana mı inanayım? Ayrıca garanti geçişler için verilen milyonlarca liranın haberleri internette kol gibi uzuyor. Arkadaş muhtemelen trollsün. Burası Twitter'a benzemez. Donanım haber ortamı serttir. Buradaki insanlar sizin kitlenin aksine ortalama bilinç düzeyinin üzerindeler. Burada algı yapamazsın. Burada insanların fikirlerini değiştiremezsin. Boşu boşuna alay konusu olur, savunmaya çalıştığın mercilere daha da zarar verirsin. Yıllar önce verdiğin nüfus sildirme sözünü tutmamışsın. Biliyorum, sizin arabanın bütün vites yazıları R'dir lakin onurlu ol. Sözünü tut. En azından forum üyeliğini sildir. Kendini rezil ediyorsun. |
https://www.haberturk.com/osmangazi-ye-16-milyar-tl-odeme-haberler-3028847-ekonomi
Geçiş garantisi tuttuğundan olacak Osmangazi için 1.6 MİLYAR ödemişiz. https://tr.sputniknews.com/turkiye/202105041044419859-kuzey-marmara-otoyolu-icin-21-milyar-tl-garanti-odemesi-yapildi/ Kuzey Marmara otobanı için 2.1 MİLYAR TL ödeme yapmışız. Tüm bu yapıları devlet yapsa 5 yıllık garanti ödemesi ile yapardı rahatça. Zira tüm dünyada bu tür yapıların fiyatları belli. BAŞLIĞI AÇAN KİŞİ AÇIKÇA DÜMDÜZ YALAN BİLGİ VERMEKTE. |
Biraz daha üstüne gidersen admine gidip üüüüüüüühühühü diyip konuyu sildirecek.. Yapmadığı şey değil yani... şu konudaki hem kendi mesajını hem diğer mesajları sildirdi çünkü.... dimi @captain_turkiye ![]() |
Adam olsan nüfustan kaydını sildirirsin sen.Yanlış yatırım tavsiyesi yapmaktan seni şikayet etmek lazım |
O 40 bin sayısı kağıt üstünde. Normalde o köprünun geçiş ücreti 35 dolar+%8 KDV kurla hesaplarsan bu 320 lira yapıyor. Normalde %18 KDV alınması gerekiyordu devlet fiyatı aşağı çekmek için kdv'yi %18'den 8'e indirdi. Böylece kurla hesaplayinca 350 lira olan tutar 320 liraya indi. Üstüne geçiş ücretinin yarısını da kendisi üstlendi.
Köprünün normal geçiş ücreti üzerinden hesaplarsak 350x40.000=14 milyon lira günlük hasılat olması lazım. Şimdi KDV %8' e inince hasılat 12.800.000'e düştü. Şu anda köprüden kaç liraya geçiliyor? 147.5 TL'ye geçiliyor. Normalde bu ücretin sözleşmeye göre 320 lira olması lazımdı. Aradaki 170 küsur liralık farkı devlet cebinden ödüyor. Müteahhit ödeyecek değil ya... Bu farkı kapatmak için de bi 40 bin araç daha gecmesi gerekiyor. Köprü taahhüt edilen gelire ulaşsın da devlet desteğine gerek kalmasın. KDV oranının düşürülmesi nedeniyle oluşan hazine zararı da ayrı bir boyut. |
Siz kim,militan kim,kimden bahrsdiyorsun lan sen.Nüfustan kaydımı silicem deyip ekonomi en iyi olduğum konu deyip sonrada dalga amaçlı yazdım diyen kıvrağın tekisin.Kıvırma lan. |
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/61-yolcu-gelen-havaalaninda-zafer-muteahhitin-oldu-6433469/ Favorim Zafer Havalimanıdır. |
Nüfustan kaydını sildiriyordu biri. Dolar 3'ün altına sarkacakmışmış. Artık yalanlarını kendi doğruları bellemiş bunlar. |
Benzer içerikler
- iş kurmak istiyorum
- nur tuğba aktay boşandı
- migpack apk
- reisten sonra kim gelecek
- düğün masrafları 2025
- togg yurtdışı satış
- ps5 pro yurtdışı fiyatı
- galaxy a16 ne zaman çıktı
- n11 kime satıldı
- efootball türkçe spiker
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X