Şimdi Ara

Digiturk'e İptal Cezası Yağdı! ( Çok iyi oldu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
5.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dijital yayın platformu Digiturk, müşterilerine uyguladığı aboneliği kapatma uygulaması yüzünden sektörü düzenleyen resmi kurum olan BTK tarafından ceza ve soruşturma yağmuruna tutuldu.
    Digiturk müşterilerine, aboneliklerini sonlandırmak istediklerinde, firma tarafından faks yoluyla durumu bildirmeleri isteniyordu. Oysa Tüketici Hakları Yönetmeliği'ne göre bu tarz aboneliklerin kapanması konusunda sadece faks seçeneğinin sunulması, doğru değil.

Yasa ne diyor?

Yasada;
    "Aboneler yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerini her zaman sona erdirebilir. Aboneler, abonelik sözleşmelerini feshetmek istedikleri takdirde bu taleplerini;
    a) İşletmeciye ya da adına abonelik sözleşmesi yapmaya yetkili temsilcisine yazılı olarak,
    b) İşletmecinin müşteri hizmetleri tarafından kayıt altına alınan sesli kayıt sistemi üzerinden,
    c) İşletmecinin internet sitesi üzerinden daha önce belirlenmiş şifre ve benzeri güvenli yöntemler veya
    ç) Kurum tarafından belirlenecek diğer yöntemler ile bildirirler"
    ifadesi yer alıyor.

Ceza miktarı ne kadar?

Bu yasaya dayanarak, müşterilerden gelen şikayetleri değerlendiren BTK, 2011 yılı net satış tutarının (59.909.640,51) %0,13 (on binde on üç) oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
    Ek olarak, Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 18'inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "İşletmeci, abonenin aboneliğe son verme yönündeki yazılı talebinin kendisine ulaşmasından itibaren en geç kırk sekiz saat içinde fesih işlemini gerçekleştirmek ve talebi takip eden yedi gün içerisinde abonelik sözleşmesinin feshedildiğini, abonenin talebine bağlı olmaksızın aboneye yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür." hükmüne aykırı olarak hareket ettiği için yine Digiturk'e 2011 yılı net satış tutarının (59.909.640,51) %0,13 (on binde on üç) oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
    BTK'nın konuyla ilgili resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.
    Firmanın, bu cezalara karşı haklarını arama seçeneğinin de saklı olduğunu belirtelim.

Digiturk hakkında birkaç bilgi

1999 yılında kurulan ve Nisan 2000'den bu yana hizmet veren Digiturk, kendi sektöründe en çok abonesi bulunan platform olarak zirvedeki yerini koruyor.
    1080i çözünürlüğünde HD yayınları vermenin yanı sıra 5.1 Dolby Digital ses teknolojisini de sunan firmanın 2012 haziran ayı verilerine göre yaklaşık 2.5 milyon abonesi bulunuyor. Bu abonelerin %60'a yakını İstanbul'da bulunuyor.
    Firmanın verdiği hizmetlerden biri olan Digiturk IQ hakkında detaylı incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdede -- 23 Ekim 2012; 1:55:51 >

• Artık digiturk aboneleri iptal için onlarca gün uğraşmayacak anında iptal edecekler artık. isterse etmesin bakalım . çok magdur vardı artık magdur olmayacak hiç kimse
  • Gördüğüm kadarıyla yeni soruşturmalarda açmışlar. Haksız yere alınan cihaz, kart ücretleri vesaire. Artık biraz çeki düzen verirler kendilerine.
  • Bigdede benden hızlısın... Ben şimdi yazmak için girdim sen yazmısın bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsmartada haşırtlasinlarda bunlarinda akillari basa gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...bilişim teknolojileri kurumunun digitürk şebekesine kestiği cezaya karşılık bakalım platform abonelerinin iptal isteklerini hemen yerine getirecekmi şeklinde merak ediyorum...
  • Akılları başlarına gelir umarım, adam olun lan adam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beter olsunlar, 2 sene önce sırf beni inim inim inletip pislik yaptıkları için üyeliğimi zorla iptal ettirmiştim. Maç hastası biri olarak kendimi zor tutuyorum ama sırf bu yav*aklar yüzünden üye olmaıyacağım..
  • ben mi yanlış okudum dedim ama yok değil.on binde on üç yazıyor abi orda.yani toplam ceza 77.882tl. ee tamam ceza kesmesi denetlemesi iyi birşey ama.bu ceza digiturku caydırmaz, onu geçtim daha da zorlaştırırlar inadına, 77bin tl çok komik bir rakam olmuş.ben smile adsl iptal ettim 4 ayda.en azından bu mezar seviciler 78bin tl gitmesin diye 3-5 kişinin işini daha hızlı hallederler belki ona yarar en azından.
  • Kesilen ceza toplamı yaklaşık 215.000 tl. tutarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

Akılları başlarına gelir umarım, adam olun lan adam..
    Yanlış alıntı

Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 000hasan -- 24 Ekim 2012; 0:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

arkadaşlar...bilişim teknolojileri kurumunun digitürk şebekesine kestiği cezaya karşılık bakalım platform abonelerinin iptal isteklerini hemen yerine getirecekmi şeklinde merak ediyorum...

Umarım hemen olur yada hemen olmadığı için hemen daha çaydırıcı bir ceza alır. Biz isteyelimde olmazsa olmasın. Yapmayan utansın.
  • https://tuketici.btk.gov.tr/ buradan btk ya şikayet bildirin. en iyi çözüm yolu bu olur.
  • 215 tl digi için sorun teşkil etmez.Bakalım aynı dayatmayı yapacaklar mı abonelere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

215 tl digi için sorun teşkil etmez.Bakalım aynı dayatmayı yapacaklar mı abonelere.

arkadaşım...bilişim teknolojileri kurumu,digitürk platformuna 215.000 TL para cezası kesmiş...dikkatinizi çekerim...bilgilerinize sunarım...hayırlı bayramlar geçirmenizi dilerim...saygılar...
  • Aynı haltı D-Smart da yiyor, BTK'ya şikayet edip en sonunda kurtulabildik.
  • quote:

quote:

215 tl digi için sorun teşkil etmez.Bakalım aynı dayatmayı yapacaklar mı abonelere.

arkadaşım...bilişim teknolojileri kurumu,digitürk platformuna 215.000 TL para cezası kesmiş...dikkatinizi çekerim...bilgilerinize sunarım...hayırlı bayramlar geçirmenizi dilerim...saygılar...

hocam sen asker emeklisimisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nufringen

quote:

quote:

arkadaşım...kartilkisi rumuzlu vatandaş olarak benim henüz yaşım 37 orta yaşıma doğru ilerliyorum ve daha emekli değilim...asker emeklisi olduğumu nereden çıkardın forumdaşım?...

• arkadaşlar fax atmadan iptalini gerçekleştiren var mı.ben 2 kere aradım uyuzlar illaha fax gönderin diyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nufringen

quote:

quote:

arkadaşım...kartilkisi rumuzlu vatandaş olarak benim henüz yaşım 37 orta yaşıma doğru ilerliyorum ve daha emekli değilim...asker emeklisi olduğumu nereden çıkardın forumdaşım?...

çok dikkat çekiyorsunuz usta ondan sordum kusura bakma

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.