Şimdi Ara

Kimden Otomobil Alınabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar güzel memleketimde illaki özel insanlar vardır ve otomobil sadece onlardan alınır ve onlardaki otomobil temizdir.
    Hikayelere efsanelere konu olmuştur bu durumlar çok özelleşmiş terimlerdir.
    Mesela, Doktordan, memurdan, askerden otomobil alınır temizdir gerisi yalandır. Bu tarz ilanları gördükce daha da ayrı bir delirip nasıl kapattıgımı bilmiyorum.
    Adam yazmış, bankacıdan, memurdan, tüpçüden, sütçüden, çiftçiden, analistten, fizikçiden, ebesinden veya teyzesinin küçük oğlundan.

Başka kimlerden otomobil alınabilir bu grubu kuralım lütfen..

• Sorduğun sorulara tam cevap verebilenden alacaksın. Örnek : bujisi kaç binde değişti , bakımları ne zaman yapıldı , ne oldu bitti dediğinde valla hatırlamıyorum bilmiyorum gibi cevap verdiyse kaç :D
  • sırf doktor, asker, memur diye kimseden araba alınmaz. araba temizse, hırpalanmadan kullanıldı ise, iyi bakıldı ise alınır. Şöförünün mesleği değil arabaya bakması o arabayı almak için etkilidir.
  • Dostum araba PERDECİ' den alınır. :)
  • Doktordan alırsan arabanın aşıları tam olur.
    Avukattan alırsan arabanın hukuksal bir sorunu bulunmaz.
    Askerden alırsan araba tank gibi olur.
    Bankacıdan alırsan aracın üzerinde banka rehini olmaz.
    Tüpçüden alırsan araba LPG'li olur.
    Teyzesinin küçük oğlundan alırsan o araba oyuncak olur.

En iyisi hastasından veya ilk sahibinden alacaksın. Ben ilk sahibinden aldım gayette memnunum.
  • Benden alacan :)

Hiç bir zaman sorunlu araç almam, araçta sorun çıksa bile sorunu halledip öyle satarım
  • ben bir perdeci bulup alayım bari :)

işin muhabbeti o apayrı. D.Crock dediği gibi bir kişiden arac almaya gittik bakacağız arabaya, 6 yıldır adamda araç ve adam çok temiz diyor 80.000'de 2004 model araba. Adam memur :) abi memurdan alıyorsun. Bir baktım araca gercekten dedigi gibi km yapmamıs ama bu temiz oldugu anlamına gelmiyor ya aracta bakımdan eser yok. triger değiştiniz mi diyorum evet 60.000 de degiştim diyor 4 yılda 20.000 km yapmıs amcam her türlü değişecek. Yag bakımını ne zaman yaptınız diyorum yakın mı diyorum yok daha var diyor en son 13.000 km önce yapmıs 3 yıl önce. Alt takım falan balatalar? Hepsi cok iyi orjinal daha degiştirmedim diyor, lastikleri bile fabrikadan cıktıgı gibi cok temiz.
    Kardesim araban ölmüş beklemekten ölmüş diyorum! Adam olur mu ya memurum ben temiz araba zarar ettirmez diyor. Peki fiyat diyorum piyasanın 3.000 TL üstünde. Artı muayenesi bitmiş. Elimden zor aldılar memuru Gebertiyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki bayandan az kullanılmış alınır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babamdan alınmaz onu biliyorum, adam uzun yolculuklarda çekirdek yer, yerlere atar. Bende sonra kabukları koltuk altından tut, havalandırma kanallarının arasına kadar heryerden saatlerce temizlemeye çalışırım.
  • Meslekten ziyade adamı ve aracı seçmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

Benim babamdan alınmaz onu biliyorum, adam uzun yolculuklarda çekirdek yer, yerlere atar. Bende sonra kabukları koltuk altından tut, havalandırma kanallarının arasına kadar heryerden saatlerce temizlemeye çalışırım.

adam rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

Benim babamdan alınmaz onu biliyorum, adam uzun yolculuklarda çekirdek yer, yerlere atar. Bende sonra kabukları koltuk altından tut, havalandırma kanallarının arasına kadar heryerden saatlerce temizlemeye çalışırım.

Sadece çekirdek ise iyi. Benimki içecek, çekirdek , sigara vs. hiç esirgemeden kullanıyor. Temizlik işkence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevenden alacaksın. (arabasını)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktordan, diş hekiminden araba alınır arkadaşlar.

bunların araçları mutlaka bakımlı olur, içine 10 kişi binip gezilmez,

vakitleri olmadığı için bütün gün trafikte gezmez,

bunların öyle köyü möyü pek olmaz, dağa taşa çokça kullanılmaz,

olgun adamlardır patinaj falan yapmazlar,

vergileri yatmış olur, üstünde haciz falan olmaz,

yalan söyleyemezler yerleri belli, yüzsüzlük yapamazlar, vs vs.

aracı bunlardan alacaksın.

yeri yurdu belli olmayan, geçmişi olmayan esnaftan uzak duracaksın, her türlü hokkabazlık çıkabilir.
  • işin şakası bir yana, arabayı maddi durumu iyi birinden almak her zaman daha mantıklı gelir bana. bir de ilanda yazılanları iyi analiz etmek gerekiyor.

en basitinden dün başıma gelen bir olayı anlatayım, belki bileniniz vardır arabaları sattım ben de arayış içerisindeyim. yeni bir işe kalkıştığım için bütçeyi çok kısıtlı tutmam gerekiyor, bu sebepten bana ve şuan bütçeme en iyi hitap eden aracı Opel Omega olarak belirledim. kafamda şu vardı ilanlara boğulmadan önce; bu arabaları cello bello takımı, apaçi takımı, ne oldum delisi takımı kullanmaz ve muhtemelen temiz bir araba bulurum! ama? benim umduğum araç SAHİPLERİ hep benim umduğum kişilerden alıp satışa çıkarmış kişiler. hatta satışa çıkarmadan önce anasını ağlatmış kişiler. neyse uzatmadan salı günü bir arabaya baktım, bakmaz olaydım. 97 model omegayı 12.000 liraya anlaştık kaporasını verdim ama adam hep birşeylerin peşinde. kendisi MEMUR! yani araç MEMURDAN burada hiç sıkıntı yok.

gelelim sıkıntılara :)
    1- daha biz arabaya bakarken 'ya abi az önce ben yoktum bir müşteri gelmiş ben olmadığım için gitmişler' ee? 'ben sana arabayı satamam' :) la niye gel dedin bana? 'abi ben seni o sandım' :)

2- arabanın bagaj kapağı değişmiş, tamam dedim kabulüm önde falan sorun olmasın yeter. tavan altı boyalı, onada tamam. şanzuman? sorun yok.

3- dükkana geldim yaklaşık iki saat sonra telefon çalar. 'abi kusura bakma, ben bu telefonu etmemek için çok çaba sarfettim, ama artık dayanamadım' ee ne var? 'abi senden önceki gelen müşteri çok ısrar ediyor, eşi solaryuma girmiş o yüzden geç kalmışlar, kavga etmişler ve ayrılma derecesine gelmişler' :) tamam dedim ver benim telefonu ben bulurum aralarını (meslek icabı çok duyduğum bir cümle çünki bu. kadın perde siparişi verir, bir saat sonra arar 'kocam beni boşayacak perdeyi alırsam' :) ) neyse onu da atlattık,

4-Çarşamba sabah saat 8 telefon çalar (ben buluşma için arıyor zannediyorum) 'abi kusura bakmada bişey diyecem' ne oldu canım benim? 'ya arabanın şanzımanında sorun çıktı' bilmiyormuydun şimdiye kadar? 'hayır bu sabah oldu' getir o zaman şanzımancıya gidiyoz.

şanzımancıda birsürü tantana (salaklık bende ne ısrar ediyorsun) neyse bin lira daha kırdık fiyattan.

5- notere geldik, ruhsatta muayene var ama sistemde yok :) lpg işli değil! ilk bakmaya gittiğimde arkadaş ruhsatı evde unutmuştu.?

çok şükür noterde o sorun çıktı da artık sabrım taştı. noterin masasından benim ve arkadaşın kimliğini aldım, kaporamı da aldım, sen sağ ben selamet :)

baya uzun mu olmuş ne? kusura bakmayın içimde büyümüş anlatmasaymışım dert olacakmış demekki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Hocam naptınız siz ben hiç bir araba için bu kadar uğraşmam Şu an kullandığım araca öğleden sonra saat 3'te bakmaya gitmiştim. Hafta içi perşembe günüydü. Saat 3'te arabanın yanına gittim, baktım sağı solu temiz, tramerde 1-2 ufak kazası var. Noter kapanmadan gidelim satışı yapalım dedim ve 1 saat içerisinde araba benim oldu
  • bana TezTex abim araba alcak.
    ya da abi bosver arabayı parayı yatıralım bir yere sen biliyorsun bu işleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

Hocam naptınız siz ben hiç bir araba için bu kadar uğraşmam Şu an kullandığım araca öğleden sonra saat 3'te bakmaya gitmiştim. Hafta içi perşembe günüydü. Saat 3'te arabanın yanına gittim, baktım sağı solu temiz, tramerde 1-2 ufak kazası var. Noter kapanmadan gidelim satışı yapalım dedim ve 1 saat içerisinde araba benim oldu

Aaah ah :)

benim de yapacağım iş değildi de vatandaş ilk baktığımız gün işyerinden çıkamam dedi. ben de tamam yarın alırız dedim.

iyiki de öyle olmuş belki şuan burada yeni başlık açıyor olacaktım :)

'OMEGA ALDIM HASTANE ÖNERİSİ OLAN VAR MI?'

• quote:

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

bana TezTex abim araba alcak.
    ya da abi bosver arabayı parayı yatıralım bir yere sen biliyorsun bu işleri.

Kardeş e200 ün parasını yatıraydım sarıkıza şuan 2000 lira gibi bir kar yazıyordum :) lakin kafada saç kalmadı. yeni trendim betonu çimentoyu nereden ucuza alırım :) şaka maka bu ayın sonuna inşaAllah başlıyor kazı çalışmaları :)

edit: araba aslında harbi benden alınır :) transporter ın turbosuna kadar değiştirdim, triger seti devirdaim, üst kapak taşlama, kurum temizliği ıvır zıvır. sattığım arkadaş aradığı zaman cumartesi gelirim demişti, gelmedi ben de pazartesi bide ön takım yaptırdım arkamdan sövmesin kim alacaksa diye :) ben sanayiden geldim, adam çıktı geldi :)) al dedim helal paran varmış.

o da yazık daha parayı toparlayamamış eline ne geçerse getirip atıp gidiyo. ben kartın arkasına yazıyorum şu kadar aldım diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEZ_TEX -- 7 Haziran 2012; 11:41:43 >

• quote:

işin şakası bir yana, arabayı maddi durumu iyi birinden almak her zaman daha mantıklı gelir bana. bir de ilanda yazılanları iyi analiz etmek gerekiyor.

en basitinden dün başıma gelen bir olayı anlatayım, belki bileniniz vardır arabaları sattım ben de arayış içerisindeyim. yeni bir işe kalkıştığım için bütçeyi çok kısıtlı tutmam gerekiyor, bu sebepten bana ve şuan bütçeme en iyi hitap eden aracı Opel Omega olarak belirledim. kafamda şu vardı ilanlara boğulmadan önce; bu arabaları cello bello takımı, apaçi takımı, ne oldum delisi takımı kullanmaz ve muhtemelen temiz bir araba bulurum! ama? benim umduğum araç SAHİPLERİ hep benim umduğum kişilerden alıp satışa çıkarmış kişiler. hatta satışa çıkarmadan önce anasını ağlatmış kişiler. neyse uzatmadan salı günü bir arabaya baktım, bakmaz olaydım. 97 model omegayı 12.000 liraya anlaştık kaporasını verdim ama adam hep birşeylerin peşinde. kendisi MEMUR! yani araç MEMURDAN burada hiç sıkıntı yok.

gelelim sıkıntılara :)
    1- daha biz arabaya bakarken 'ya abi az önce ben yoktum bir müşteri gelmiş ben olmadığım için gitmişler' ee? 'ben sana arabayı satamam' :) la niye gel dedin bana? 'abi ben seni o sandım' :)

2- arabanın bagaj kapağı değişmiş, tamam dedim kabulüm önde falan sorun olmasın yeter. tavan altı boyalı, onada tamam. şanzuman? sorun yok.

3- dükkana geldim yaklaşık iki saat sonra telefon çalar. 'abi kusura bakma, ben bu telefonu etmemek için çok çaba sarfettim, ama artık dayanamadım' ee ne var? 'abi senden önceki gelen müşteri çok ısrar ediyor, eşi solaryuma girmiş o yüzden geç kalmışlar, kavga etmişler ve ayrılma derecesine gelmişler' :) tamam dedim ver benim telefonu ben bulurum aralarını (meslek icabı çok duyduğum bir cümle çünki bu. kadın perde siparişi verir, bir saat sonra arar 'kocam beni boşayacak perdeyi alırsam' :) ) neyse onu da atlattık,

4-Çarşamba sabah saat 8 telefon çalar (ben buluşma için arıyor zannediyorum) 'abi kusura bakmada bişey diyecem' ne oldu canım benim? 'ya arabanın şanzımanında sorun çıktı' bilmiyormuydun şimdiye kadar? 'hayır bu sabah oldu' getir o zaman şanzımancıya gidiyoz.

şanzımancıda birsürü tantana (salaklık bende ne ısrar ediyorsun) neyse bin lira daha kırdık fiyattan.

5- notere geldik, ruhsatta muayene var ama sistemde yok :) lpg işli değil! ilk bakmaya gittiğimde arkadaş ruhsatı evde unutmuştu.?

çok şükür noterde o sorun çıktı da artık sabrım taştı. noterin masasından benim ve arkadaşın kimliğini aldım, kaporamı da aldım, sen sağ ben selamet :)

baya uzun mu olmuş ne? kusura bakmayın içimde büyümüş anlatmasaymışım dert olacakmış demekki :)

fazla sabretmişsin. madde 1 de gitmeliydin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.