Şimdi Ara

Kim hatalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelen önceliklidir. Minibüsün yol vermesi gerekirdi. Ancak Türkiye'de yollara araç parkı nizami kurallara bağlanmadığı için kavşak başlangıçlarına araba park ediliyor ve kavşağın içini görmek her 2 yönden gelen sürücüler için mümkün olmuyor. Yasalar da bunu dikkate almıyor. Oysa bence asıl suçlu kavşakta görüşü engelleyecek şekilde park etmiş olan araçların sahipleridir.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • Kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelen önceliklidir. Minibüsün yol vermesi gerekirdi. Ancak Türkiye'de yollara araç parkı nizami kurallara bağlanmadığı için kavşak başlangıçlarına araba park ediliyor ve kavşağın içini görmek her 2 yönden gelen sürücüler için mümkün olmuyor. Yasalar da bunu dikkate almıyor. Oysa bence asıl suçlu kavşakta görüşü engelleyecek şekilde park etmiş olan araçların sahipleridir.

• Orada bir tabela var park bilgisi içermiyorsa o etkilidir. Normalde sağdan gelene yol ver denilir ancak adamın bulunduğu cadde sokak gibi durmuyor sizin çıktığınız tali yol olabilir ileride ki tabela da bunu ifade ediyor gibi. Bu taktir de hatalı siz olursunuz ve adam önce girmiş, siz vurmuş oluyorsunuz.

Bu durumlar geçerli değil ise; geçiş hakkı sağdan gelene yani sizedir, muhtemel çekişme sebebi de bu olmalı, ancak dediğim gibi baştaki sokak statü kabulünüz eksik olabilir, durum ona göre anlaşılır.

Bir de adamın güzergahı tek yön, sizin çıktığınız sokak çift yön gibi duruyor onun da netleşmesi lazım statüyü değiştirebilir.

Hocam, haritadan da baktım. Daha önce kullandığım yol.

Paylaştığın, google map görüntüsü tam senin çıktığın yer. Sen burdan karşıya düz de devam edebilirsin, sağa da dönebilirsin. Kamyonet ise burda düz devam ediyor.

Aynı statüde yol olduğu için sağdan gelene yol verilmesi gerekir diyor yönetmelik, büyük ihtimal kamyonet 75, astra ise 25 çıkar fakat;

Bence bu tarz kazalarda kusurlar eşit. Kavşak başlangıçlarına araba park ediliyor ve kavşağın içini görmek her 2 yönden gelen sürücüler için mümkün olmuyor.

Kamyonetinde sağdan gelen araçlara karşı temkinli olması hız kesmesi gerekir; sizinde soldan gelen araca dikkat etmeniz, kavşağa yavaşlayarak gelmeniz, aracın burnunu gösterip duraksamanız gerekiyor.

Burada şüphede kaldığım şey şu; kamyonet sokağı nerdeyse geçmiş, sizin görüş açınızda, siz ona vurmuşsunuz gibi gözüyor. (Kamyonet hız kesmediği için olabilir)

Geçmiş olsun, çok büyük bir kaza değil, sürecin sonucunu paylaşırsanız herkes için referans olur.

• Fotoların bu açısına göre sen suçlusun. Minibüsün diğer tarafında yol var mı görünmüyor? 4 yol kavşağı mi ora

@mahmut_emmi Ahmet Kutsi Tecer Sk.’ı kesen dörtyolde gerçekleşti, ikisi de sokak/tali yol statüsünde ana yol değiller.

@guvyerland o tabela sola dönüş yasak tabelasıymış

Kim hatalı

@TMİB42 evet ben düz gidecektim devamında yol var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 6 Ağustos 2026; 8:56:9 >

• Sağdaki aracın geçiş üstünlüğü vardır.

Göründüğü kadarı ile her iki yön için bir "DUR" tabelası da yok.

O yüzden minibüs sağ tarafını kollayarak yolda seyir etmesi gerekirdi.

Geldiğinizi gördüğünde de durup yol vermeliydi.

Bu durumda bu kurala uymamış.

Ama burası Türkiye trafik polislerinin bir çoğunun dahi kurallardan haberi yok.

Yaaaa öylemiymiş diye dalga geçiyor. Sonra internetten bulup telefondan gösterdiğimde arkasını dönüp kös kös gidiyor.

Liyakat önemli...

En son ekleyeceğim husus. Lütfen araç kamerası alın, aldırın.

Harcayacağınız her kuruşun binlerce hatta milyonlarca katını ödemekten, sizi hapse girmekten kurtarabilir.

Ötelemeyin hemen bu gün taktırmak için girişime başlayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Taşıt giremez tabelası benim gittiğim yön için değil benim geldiğim ve sol yön için. Benim gittiğim yön için de Mitsubishi panelvan için de herhangi bir girilmez/uyarı tabelası bulunmuyor

Astra sağa donebiliyorsa minibus de düz gidebilir(astranın sağı öinibusun düzü). Dönüş yapacak araç düz gidene yol vermek zorundadır

Dönüş yapmıyorum düz gidiyorum

Madde 109- (Değişik: RG-02/11/2000-24218)

Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.

a)Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.

b)Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;

1)Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,

2)Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,

3)Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen, geçen araçlara,

4)Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,

5)Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler, ana yoldan gelen araçlara,

6)Dönel kavşağa gelen sürücüler, dönel kavşak içindeki araçlara,

7)Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,

8)Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,

c)Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;

1)Motorsuz araç sürücüleri, motorlu araçlara,

2)Lastik tekerlekli traktör ile iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara,

3)Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca, geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hadi len

Tabi paylaşacağım, bugün süreci başlatıyorum

Şeridi belli olmayan ama çift şerit diye bir yol olmaz. Yol ya çift şerittir, ya tek şerittir. Köy veya ücra köşelerdeki yollardan bahsetmiyorum bu arada. Konu şehir içi yol.

Hangisinin öncelikli olduğu tabela, trafik ışığı vb ile belirtilmemiş kontrolsüz kavşak, dört yollarda sağdan gelen araç düz devam edecekse öncelik onundur. Fakat sağdan gelen araç o noktada sola veya sağa dönüş yapacak ise geleni bekleyecektir.

Öncelikli olan aracın hızı yüksek ise genelde %25 tali kusurlu sayılıyor.

Teşekkür ederim hocam detaylı açıklamanız için

• Geçmiş olsun.

• Böyle basit bir konuda bile bu kadar farklı fikrin çıkması çok şaşırttı beni. Aslında kural çok basit. Eğer herhangi bir ışık ya da işaret yoksa, ki bu yolda yok, kontrolsüz kavşak sayılan bu durumlarda sağdan gelen araç yol önceliğine sahiptir.

Bu fotoğraflarda sağdan gelen araç Astra, öncelik ona ait, bu kadar basit. Bu kuralın burada bahsediliği gibi dönüş yönüne, Astra'nın sağa mı sola mı döneceğine, düz mü gideceğine, yokuş mu çıktığına, takla mı atacağına göre istisnaları da bulunmuyor. Kontrolsüz kavşakta öncelik ona ait, Astra istediğini yapabilir, diğer araç ona yol vermek zorunda.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.