Şimdi Ara

Kilometre düşürülme davasını kazandık (yol gösterici) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
19
Favori
16.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shifter06

Merhaba benim başıma da böyle bir durum geldi ben aracı 49 bin TLye satmıştım 4 ay sonra eksperde km düşürülmüş çıktı ben de sattığım kişi ile anlaşarak 55 bin TLye geri aldım. Fakat şöyle bir durum var 22 bin civarında birirkimim vardı aracı almak için 33 bin TL de kredi çektim. Aracın kmsi 53 bin düşürülmüş. Benim şu anda zararım 6 bin TL kadar.
    Davayı asliye hukuk mahkemesine mi açtınız? Ya da bu soruları size özelden mi sorayım bilemedim

içerik silinmesinden dolayı konu yeniden açılmıştır:

https://forum.donanimhaber.com/kilometre-dusurulme-davasi--149968985#149968985

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 29 Temmuz 2021; 13:12:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

2012 dizel nissan juke var orjinal ve 57.000 km de aldığımda 48.000 km idi. Tüm bakımları yetkili serviste yapılmış bir araç :) o dediğin her zaman yemez.

MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı&amp;amp;amp;#8217;dır. Başkenti Ankara&amp;amp;amp;#8217;dır.

MADDE 4: Anayasa&amp;amp;amp;#8217;nın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2&amp;amp;amp;#8217;nci maddesindeki Cumhuriyet&amp;amp;amp;#8217;in nitelikleri ve 3&amp;amp;amp;#8217;üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Peki aracı aldığınız kişi mi km yi düşürmüş? Bunun tespit ve ispatı yapıldı mı?

• Araba işinde çok pislik dönüyor. Buna caydırıcı cezalar gelmesi lazım. Siz paranızdan olmuşsunuz neyse ki almışsınız. Ama hava yastığı olmayan araçlar çıkıyor. Belki bu arabaları alanlar canından olacak.

Geçmiş olsun. Paranızı kurtardığını çok sevindim.

• Karşı taraf sizin avukatiniza 4080 tl vekalet ucreti odeyecek. Onu da hesaba katin. Karşı tarafin zarari 22 bin lirayi buluyor.

Ayrica ben geçen gun baska bir konuda bu tur davalar genelde 1.5 yil suruyor diyince bazilari beni topa tutmustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 2 Ocak 2021; 9:25:23 >

Orijinalden alıntı: enes13mes

Hocam helal olsun uğraşmış paranı almışsın

Benzer olay benim de başıma geldi, mahkemeyi haziran ayında kazandım. Şimdi avukat bir türlü icraya vermiyor paramı alamıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir 😔

Avukata falan gerek yok ilamlı icra takip talebi doldur 2 kopya ilam yani mahkeme kararı kimlik fotokopisi ile kendin başvur boşuna para kaptırma avukata madem işini zamanında yapmadı

Babam makina müh. zevkinden dizel alır senede en fazla 15k kilometre yapıyor çünkü evde 3 araba var illa tasarruf için değil istediği için de alabilir insanlar tabi bakınca anlaşılır bizi araba full bakımlı kazayı bırak boyada çizik bile yok düşük km gösteriyor yani

Ha tabi ticarilerde km düşükse korkmak lazım biraz ama binekte adamına göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 2 Ocak 2021; 11:17:20 >

Ben aldığımdan şikayetçi olurum o da aldığından olur zincir şeklinde adam yapmış demekki sesi çıkmıyor çok dolandırıcı dolu böyle

Orijinalden alıntı: b01

Peki aracı aldığınız kişi mi km yi düşürmüş? Bunun tespit ve ispatı yapıldı mı?

benim aldığım kişi düşürmemiş sanırım, muayne ve servis kayıtlarını çakıştırınca hangi aralıkta olduğu çıktı ancak şu var, bahsetmedim ama telefonlarıma cevap vermeyince yazmıştım ona, sen yapmasıysan aldığın kişiye ulaş sor, ondan isteriz mahkemeye veririz . Tabi dediğim gibi beni ilgilendirmez deyip son sözü söyleyince davayı ona açtık. Bence haberi vardı.

....

Destekleyen arkadaşlara teşekkür ederim, Ayrıntılı yazmaya çalıştım ki yol gösterici olsun, birkaç avukat farklı yöntem belirtmişti kafama yatmamıştı,(direkt senin adına dava açalım, ihtara gerek yok vs..) ödediğim paraları da özellikle yazdım, avukat karşıdan ne kadar ödeme aldı bilmiyorum sormadım da. Her avukatın mizacı ve düşüncesi farklı olabiliyor, Para peşinde olanı da var hukuk peşinde olanı da, genelleme yapmamak lazım.Helali hoş olsun..

Belki araç bende dursa o hali ile bile daha çok para ederdi. Belirttiğim gibi para olarak zarar etmedim ama hakkımı aradım.

Nasip oldu burdan aldığımız parayı, o aracı satınca alınan diğer aracın üzerine ekleyerek, düşük km servis kayıtlı olanını 2.sahibi olarak aldık. Piyasası neredeyse 2 ye katladı. O da bizim çabamızın nasibi olsun...

——-

Dava süresi bence şartlara göre değişebilir. Olayı ispatlayacak kuruluşlar Aracı satanın ikametinin olduğu ilde ise yazışma ve duruşma aralığı süresi kısalabilir, bizimkinde ben ayrı ilde, araç ayrı ilde, bilirkişiler farklı ilde, yetkili servis de dava açılan ilden farklı ilde idi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 2 Ocak 2021; 13:2:30 >

• Belki satıcının da suçu yoktu ama siz arayıp ta karşı taraf önemsemeden konuşunca belli ki sizi haklı olarak hakkınızı aramaya zorlamış. Bu işler köşe başı denilen dükkanlarda yapılıyor. Kilometre düşüren yerlerin tespit edilip ciddi cezalar almalarının sağlanması lazım. Biz toplum olarak ta kilometre, boya, değişen takıntılıyız maalesef. Bakımları zamanında yapılan ama yüksek kilometreli araçtan ne gibi zarar olabilir ki? Bir aceminin elinde oyuncak olan 100 k km'deki bir araç mı daha sağlıklı yoksa, araçtan anlayan, bakımını aksatmadan binen bir usta şoför elinde kullanılan 200k araç mı diye sorarım. Siz davanızı kazanmışsınız, bu sevindirici bir haber. Karşı taraf yapmadıysa o da aldığı kişiye dava açıp hakkını arasın.

• Kendim kazanmış kadar sevindim.. Bende başımdan geçen bir olayı yazmıştım. 2015 model aracımın direksiyonu soyulmuştu garanti kapsamında değiştirmemişlerdi ilgilenen olursa aşağıdaki linkten bakabilir.

Haklıysanız hakkınızı sonuna kadar arayın..

https://forum.donanimhaber.com/ford-focus-direksiyon-simidi-soyulmasi-sorunu--138067919#138067919

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyyil -- 2 Ocak 2021; 17:51:55 >

Bu gibi olayları da düşünerek, nadiren araba değiştirmek en temizi. Km düşürüldüğünü bilmeden aldığın, bir süre binip sattığın araçtan 20.000 liralık olabilir, sonra da aynı şeyi senin sana satana yapman gerekebilir.

Deli işi. Ne uğraşacağım? Hurdaya bin. Uzun süre bin. Bitti. 20 yaşındaki turşunun peşinde kimse km davası gütmez. Türkiye'de bu kadar çok namussuz varken, vergiler de böyle iken Türkiye'nin hakkı bu yani. Leşe bin, mümkün mertebe para verme. uzun süre bin. İt kopukla az muhatap ol.

Umarım bu ahlaksızlarda bir farkındalık oluşturur bu tür şeyler.

Orijinalden alıntı: oyyil

Kendim kazanmış kadar sevindim.. Bende başımdan geçen bir olayı yazmıştım. 2015 model aracımın direksiyonu soyulmuştu garanti kapsamında değiştirmemişlerdi ilgilenen olursa aşağıdaki linkten bakabilir.

https://forum.donanimhaber.com/ford-focus-direksiyon-simidi-soyulmasi-sorunu--138067919#138067919

Tebrik ederim, ufak bir bilgi vereyim;

Tüketici hakem heyetleri merkezlerde birleştirilip kapanmadan önce ben de hakem heyeti üyeliği yapmıştım.

-Belirli bir meblağ’a kadar heyetlere başvuru yapılabiliyor. Hakem heyetine İkametinizin olduğu yerde kaymakamlıklardan ya da artık e devletten de masraf olmadan başvuru yapabilirsiniz.

Kaymakamlıkta hakem heyeti kapanmış olsa dahi dosyayı alıp merkez kurula gönderiyor.

Alıntı

metni:
    2021 yılı için, Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 7 bin 550 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 7 bin 550 ile 11 bin 330 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri ve büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde ve bağlı ilçelerde değeri 11 bin 330 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri görevli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 2 Ocak 2021; 18:22:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oyyil

Kendim kazanmış kadar sevindim.. Bende başımdan geçen bir olayı yazmıştım. 2015 model aracımın direksiyonu soyulmuştu garanti kapsamında değiştirmemişlerdi ilgilenen olursa aşağıdaki linkten bakabilir.

Konu sahibine geçmiş olsun ve gözü aydın diyorum.

Hocam sizin direksiyon simidi soyulması benim aklıma yeni araçlarla ilgili daha kötü şeyler getiriyor. Umarım aracın yürüyen aksamında ve diğer elzem parçalarda da ucuza kaçmamışlardır.

• Diyorum her zaman hakkını aricaksin..!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.