Şimdi Ara

Kilometre düşürülme davasını kazandık (yol gösterici) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
19
Favori
16.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tebrik ediyorum. Benim ikici el de prensibim, geçmişini bildiğim yakın eş,dost, komşudan araç almaktır. Model farketmez. Güvenilir olsun yeter. Son aracımı güvenemediğim için o dönem sıfır almıştım. Araç kilometre geriye alınması kolay kolay zor anlaşılıyor. Servis bakımlı olsa bile bir yılda çok fark çıkabiliyor. Bizim şirkette 100K yapıyor araçlar.

Orijinalden alıntı: hardcrss

Karşı taraf sizin avukatiniza 4080 tl vekalet ucreti odeyecek. Onu da hesaba katin. Karşı tarafin zarari 22 bin lirayi buluyor.

Ayrica ben geçen gun baska bir konuda bu tur davalar genelde 1.5 yil suruyor diyince bazilari beni topa tutmustu.

vekalet ücretleri ve diğer ödemeler gerekçeli karar da yazıyor. gerekçeli kararı talepler üzerine 1.sayfaya ilk mesajın sonuna ekliyorum.

Tarihlerden dolayı, güncel tarihli rakamlar tabiki daha farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 2 Ocak 2021; 22:11:59 >
  • Çok geçmiş olsun. Bende vaktinde aracı alırken ekspere falan götürme ihtiyacı hissetmedim galeriye tanıdık vasıtası ile gittik aldık diye ama acemiliğime hala çok kızarım. Çok sevindim paranızı geri alabilmenize.

i9 14900K - ROG 4090 OC - ROG Z790 DARK - ROG RYUJİN III 360 -SAMSUNG 990 PRO 4 TB - G SKİLL TRİDENT Z5 64 GB - MSI MEG Ai1300P PCIE5 1300W - CORSAIR iCUE QL120 RGB - COOLER MASTER HAF 700 EVO ARGB - ASUS ROG HERCULX - LOGITECH G PRO X 7.1 KABLOSUZ - LOGITECH G502 X PLUS LIGHTSPEED - CORSAIR GAMING ST100 - CORSAIR MM700 RGB - ASUS ROG Swift 32'' 4K OLED PG32UCDM
  • nihat1551 kullanıcısına yanıt

Ben davayi yeni kazandiniz sandim o yuzden 4080 tl dedim.

Ama sizin karar 1 yıl once yazilmis o yuzden vekalet ücreti 3400 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bunu nasıl yapıyoruz, nereye başvurmalı?

Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...
  • Ayakta alkışladım.
  • Shifter06 S kullanıcısına yanıt

4 ay uzun bir zaman aracı neden geri aldınız hemde daha pahalıya ?

Bu işin bir süresi yok mu ?

Yada belki alan adam düşürdü km yi

Bir sürü soru var aklımda en iyisi almadan ince eleyip sık dokumak

Orijinalden alıntı: usta0037

4 ay uzun bir zaman aracı neden geri aldınız hemde daha pahalıya ?

Bu işin bir süresi yok mu ?

Yada belki alan adam düşürdü km yi

Bir sürü soru var aklımda en iyisi almadan ince eleyip sık dokumak

Bu durum benin anlattığıma benziyor,

Avukatlar daha iyi bilir ama aklıma gelen şu;

Araç fiyatı artmış ise aracı iade etmek istemezdim,kilometre düşürme bedelini ilanlara bakarak oluştururdum, Aracı sattığım ve geri aldığım dekontlardan yola çıkarak bunun için istediğim fark bedelini kilometre farkı bedeli ile toplayarak noterden ihtar çekerdim.

İhtar süresi bitince de mahkemeye başvurarak rücu edebilme hakkımız da var.

----------

Siz kilometre farkı ve iade durumunda ödediğiniz farkı talep edeceksiniz ancak, bu belirlediğiniz rakama aşağı ya da yukarı olarak bilirkişi ve mahkeme karar verecek.

--------

Araç iadesinde oluşan farkı, iyi niyetiniz ile birlikte, araç piyasası yükseldiği için verdiniz sanırım. Kilometre farkını da o zamanki fiyattan düşmüşseniz biraz mantıklı geliyor. sonuçta o rakam sizin zararınız oldu. Normalde araç iadesinden ziyade kilometre fark bedelini verirdiniz olay kapanırdı, ya da sattığınız fiyattan geri alıp kilometre belirterek tekrar satardınız. piyasa sürekli yükseldiğinden araç iadesi her zaman istenmeyebilir.

Araç fiyatı kilometre düşürme farkından fazla artmış olması durumunda kilometre farkı bedeli istenmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Davalı ne iş yapıyor?

İnan bilmiyorum, çiftçilik yapma olasılığı yüksek. Galerilerden çok herkes araç alıp satıyor :)

Şunu da söyleyebilirim ki galeriden almak mahkeme nezdinde daha avantajlı, böyle durumlarda ticari işletmeler isimlerine leke gelmemesi için daha duyarlı oluyorlar, mahkeme sonunda dolandırıcılıktan dolayı kamu davası bile açılabiliyor. tüm galeri sahipleri işlerini düzgün yapsa da bu işlerle muhatap olmasak keşke.

Devletin çalışmaları da var, Artık oto galerilerin mesken altlarında bulunmaları yasaklanıyor. ilde ve ilçelerde bununla ilgili galericiler siteleri yapılıyor. Al Sat olayından galericiler de muzdarip oluyor. Herkes al sat işi yapmaya başladı, düşünsenize yaptığınız bir iş var, bundan ekmek yiyorsunuz ve yetkisi olmayan herkes bu işi yapmaya başlıyor. Siz vergi veriyorsunuz onlar vermiyor.

Bu durumların kalkması için Galerici tabir edilen esnafın kendine çeki düzen vermesi, gerekirse denetlenmeleri ve bunlarla birlikte vatandaşların araç alma-satma durumlarının kısıtlandırılması gerek, her vatandaş her yıl 3 adet araç alıp satabiliyor. Al sat yapanlar da eşinin dostunun üzerine alıp bu işi yapıyor.

Şu anki şartlarda zaten oto galericilerin oto alım satım belgesi almaları şart, bu belgeyi almak için galeri çalışanı ya da sahibi 2 aşamalı sınavdan geçiyor. Yazılı ve teori

Aracı satarken ya da alırken doldurulan bütün formlar ve kontroller için atılan sms ler kamera karşısında kaydedilerek teori sınavı yapılıyor. Bu şartlarda hiçbir galeri çalışanı bilmiyordum deme hakkına sahip değil.

sınavın adı Motorlu kara taşıtları alım satım sorunlusu sınavı olup dileyen internetten bakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 3 Ocak 2021; 2:29:8 >

• enes13mes E kullanıcısına yanıt

adalet saraylarındaki icra dairesine gidicen

-dosyayı ordan alırsın

-takip talebi dolduracaksın kendin önceden

-ilam yani mahkeme kararı 2 kopya olacak

-kimlik fotokopisi

bukadar icra başlatmak bukadar basit

Hocam şöyle Bi durum var araç yıkık bir araç değil sadece kmsi düşürülmüş. Para verirsem, para miktarı konusunda anlaşamayacaktık. Aracın kmsi düşürülmemiş halinde piyasası 65 civarındaydı ve zaten araç başkasına satılırken bu durum ortaya çıkıyor, Ve aracı satın aldığım şahıs konuşmalarımızdan anladığım kadarıyla ben karışmam diyecek, ben de mahkeme ve icraya versem bu da 1.5 yıl sürecekti, ben aracı eğer satabilirsem aldığım fiyata satacağım yoksa ben de aldığım kişiye dava açacağım

• Bu arada aracın km düşürüldüğünü ben de şöyle tespit ettim araç 2016 yılında 196 binde yetkili servise girmiş ben aracı 2020 Nisan ayında 201 binde aldım satıcının beyanına güvendik biz de hata etmişiz, ekspere sokmam ve hgs den km sorgulamasını yapmama rağmen başımıza geldi bu iş

Orijinalden alıntı: Shifter06

Hocam şöyle Bi durum var araç yıkık bir araç değil sadece kmsi düşürülmüş. Para verirsem, para miktarı konusunda anlaşamayacaktık. Aracın kmsi düşürülmemiş halinde piyasası 65 civarındaydı ve zaten araç başkasına satılırken bu durum ortaya çıkıyor, Ve aracı satın aldığım şahıs konuşmalarımızdan anladığım kadarıyla ben karışmam diyecek, ben de mahkeme ve icraya versem bu da 1.5 yıl sürecekti, ben aracı eğer satabilirsem aldığım fiyata satacağım yoksa ben de aldığım kişiye dava açacağım

Sizin tercihiniz ama davanın seyrine göre de satabilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 3 Ocak 2021; 15:48:54 >
  • Sizin hakkınızı almanız güzel bir şey. Ancak 1, 5 yıl süren bir davada karşı tarafın bu işi yapıp yapmadığının tespit edilmemesi bence tam bir rezalet. Yaptıysa eğer, tamam eyvallah. Hakkınızı doğru kişiden almış olursunuz. Ama karşı taraf yapmadı ise, hakkınızı yanlış kişiden almış olursunuz. Karşı taraf, gerçekten yapmadı ise hiç yoktan sizinle 1,5 yıl mahkemelik olmuş. Km düşürme dolandırıcısı konumuna düşmüş. Şimdi gidecek 1,5 yıl o da rücu davası açacak. Adamın 3 yılı mahkemelerde geçecek. Bu işin çözümü böyle olmamalıydı bence. Adam biliyordu diyorsunuz ama kesin yaptığını söyleyemiyorsunuz. Adam bilse bile yapmadıysa durum farklı olmalı. Tamam siz üzerinize düşeni yapıp, hakkınızı aramışsınız. Burada bence mahkeme, tamam kardeşim sen hakkını arıyorsun ama bu adam mı km düşürmüş bu işi kim yapmış önce bunu bir açıklığa kavuşturulmalı, demeliydi. Sizin açınızdan adalet sağlanmış olsa da karşı taraf açısından, km yi kendi düşürmediği için, adalet sağlandığını düşünmüyorum.
    Rücu falan diyeceksiniz ama ben kendi adıma, sıradan dürüst bir kullanıcı olarak, böyle bir duruma ne davalı ne davacı olarak düşmek istemem. Kim düşürdü ise ceza ona kesilsin. Aradaki masum kullanıcıya değil.
    Konudaki sattığı aracı geri alan arkadaş ta resmen kendi yapmadığı halde, kendi yaptığını kabul etmiş, konumuna düşmüş. Gitmiş bir de kredi çekmiş. Ya imkanı olmasaydı. Arabayı geri almasaydı. Yapmadığı bir şey için işlemediği bir suç için maddi olarak cezalandırılacaktı.
    Burada km kim düşürdü ise suçlu odur, ceza ona kesilmelidir. Kimse yıllarca mahkeme süreçleri ile uğraşmak zorunda değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: b01

Sizin hakkınızı almanız güzel bir şey. Ancak 1, 5 yıl süren bir davada karşı tarafın bu işi yapıp yapmadığının tespit edilmemesi bence tam bir rezalet. Yaptıysa eğer, tamam eyvallah. Hakkınızı doğru kişiden almış olursunuz. Ama karşı taraf yapmadı ise, hakkınızı yanlış kişiden almış olursunuz. Karşı taraf, gerçekten yapmadı ise hiç yoktan sizinle 1,5 yıl mahkemelik olmuş. Km düşürme dolandırıcısı konumuna düşmüş. Şimdi gidecek 1,5 yıl o da rücu davası açacak. Adamın 3 yılı mahkemelerde geçecek. Bu işin çözümü böyle olmamalıydı bence. Adam biliyordu diyorsunuz ama kesin yaptığını söyleyemiyorsunuz. Adam bilse bile yapmadıysa durum farklı olmalı. Tamam siz üzerinize düşeni yapıp, hakkınızı aramışsınız. Burada bence mahkeme, tamam kardeşim sen hakkını arıyorsun ama bu adam mı km düşürmüş bu işi kim yapmış önce bunu bir açıklığa kavuşturulmalı, demeliydi. Sizin açınızdan adalet sağlanmış olsa da karşı taraf açısından, km yi kendi düşürmediği için, adalet sağlandığını düşünmüyorum.
    Rücu falan diyeceksiniz ama ben kendi adıma, sıradan dürüst bir kullanıcı olarak, böyle bir duruma ne davalı ne davacı olarak düşmek istemem. Kim düşürdü ise ceza ona kesilsin. Aradaki masum kullanıcıya değil.
    Konudaki sattığı aracı geri alan arkadaş ta resmen kendi yapmadığı halde, kendi yaptığını kabul etmiş, konumuna düşmüş. Gitmiş bir de kredi çekmiş. Ya imkanı olmasaydı. Arabayı geri almasaydı. Yapmadığı bir şey için işlemediği bir suç için maddi olarak cezalandırılacaktı.
    Burada km kim düşürdü ise suçlu odur, ceza ona kesilmelidir. Kimse yıllarca mahkeme süreçleri ile uğraşmak zorunda değil...

Söyledikleriniz bir kısmında size hak veriyorum fakat, satıcı iletişime açık olsa idi bu tamam, fakat ortada bir ayıplı mal var ve kanun der ki satıcı bilmese dahi sorumludur, öyle olmasaydı bu işlerin önü hiç alınamazdı.

kilometrenin düşürülme tarih aralığı belli, gerekçeli kararda ne olduğu da belli, araç sahibi de belli, şu var, satıcı vatandaş oralı bile olmadı, ben satmışım beni ilgilenmez demeseydi haberi vardı demezdim. Belkide bu iş buraya kadar gelmezdi.

ne yapacaktım ? sen sattın tamam o zaman bende böyle satayım mı diyecektim. Kilometre bir tarafa araç zincir koparttı, o işin farklı boyutu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Ocak 2021; 19:54:31 >

• nihat1551 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam haklısınız. Ben burada sizi değil kanunu ve mahkemeyi eleştiriyorum. Siz tesadüfen öğrenmişsiniz. Sorunsuz kullanıp, satabilirdiniz. Sizin yaşadığınız sorunu, sizin sattığınız kişi yaşasaydı. Size sorup, hayır ben yapmadım, deseniz bile satıcı siz olduğunuz için size dava açacak ve siz km düşürmeden sorumlu olacaktınız, bu sefer zararı karşılanan değil, karşılayan olacaktınız. Burada ben kendimi sizin ve satın aldığınız ve satacağınız kişi yerine koyuyorum. Bence bu olaylar çok yanlış. Bu konuda hepimiz bir gün davalı veya davacı konumuna düşebiliriz. Hiç bir şey yapmadığımız halde. Ben olaya biraz daha fazla empatik ve genel yaklaşıyorum.

Orijinalden alıntı: b01

Anladım hocam haklısınız. Ben burada sizi değil kanunu ve mahkemeyi eleştiriyorum. Siz tesadüfen öğrenmişsiniz. Sorunsuz kullanıp, satabilirdiniz. Sizin yaşadığınız sorunu, sizin sattığınız kişi yaşasaydı. Size sorup, hayır ben yapmadım, deseniz bile satıcı siz olduğunuz için size dava açacak ve siz km düşürmeden sorumlu olacaktınız, bu sefer zararı karşılanan değil, karşılayan olacaktınız. Burada ben kendimi sizin ve satın aldığınız ve satacağınız kişi yerine koyuyorum. Bence bu olaylar çok yanlış. Bu konuda hepimiz bir gün davalı veya davacı konumuna düşebiliriz. Hiç bir şey yapmadığımız halde. Ben olaya biraz daha fazla empatik ve genel yaklaşıyorum.

Araç satışında arada bu durumdan haberi olup o şekilde alan ve satan olabilir. Tıpkı benim sattığım alıcının satması gibi, şöyle düşün ben davayı açtım km yi düşürenden fark bedelini aldım. benim sattığım kişi de yeni Durumu alıcıya söylemez ve o da ileride dava açarsa ne olacak. Kayıtlara göre düşüren belli oluyor, bu durumda İlk düşürenden 2.sefer bedel alınamaz heralde ...Bunun oluşmaması için Mecburen silsile ile olması gerekir.

Dava süreci olası durumlara göre değişiyor olabilir.

Mahkemesi sonuçlandırılmış ve netleşmiş davada rucu ederken tekrar mahkeme sürecinin bu süre kadar uzun oluşacağını sanmıyorum. Avukat arkadaşlar yorumlarsa iyi olur. Biz de öğrenmiş oluruz, Kendim yorumlarsam,Suç kendisinde değil ise noterden ihtar çeker, cevap alamazsa direk mahkeme uzamadan icra kararı çıkar sanırım.

Bana aracı satan kendisinin de kandırıldığını ispat etseydi dava süreci farklı olabilirdi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Ocak 2021; 0:48:9 >

• Çok iyi bir kaynak oldu bu konu. Büyük emek vermişsiniz hem yazarken hem yaşarken, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.