Şimdi Ara

KILIÇDAROĞLUNUN ADAMLARI BİZİ ÖLDÜRMEYE KALKMASIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yer Esenyurt




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi José -- 11 Nisan 2015; 22:11:06 >



  • Bu insanlarla ayni ülkede yasadigim icin utaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanın acıdım izlerken.Yazık be kardeşim bu kadarına yazık.
  • José kullanıcısına yanıt
    Bir kez daha yaşadığım yerden utandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun nefes alması bile bizim hakkımıza girmesi demek.Doğrudan kul hakkı.

    Böyle videolar hep bu kesimden çıkıyor nedense.Geçen senede kıl olmuştu birisi Sonra biz bir şey söylediğimizde halkı küçümsüyor oluyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana ve o videodakilere neler anlattılar acaba merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes oy kullanamamali. Ufak bi sinav yapilsin. Sinavi gecen oy kullanabilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlancak halimize gülüyoruz bu kadına acıyorum... Eğitim tabiki en önemlisi eğitim bir ülkede her yıl sistem değişirse daha neler ortaya cıkacak acaba...
  • bir ara bir kadın demiştide dağdaki çobanla benim oyum bir değil diye pek kızmıştı millet müjde ar namussuzuda kürtlere oynuyor

  • sonra cahil deyince kızıyorlar
  • Ordaki Gılıçdaroglu ndan gorkuyorum beni öldürtmesin diyen teyze oyun oynuyor. Çık kameranın karşısına ayarsız salla demişler. Yanlız o kadar ayarsız sallamışki teyzoş çok absürt olmuş.

    Ayrıca bi düşündümde teyzenin dedikleri RTE için geçerli aslında. Şu devirde korkulacaksa tayyara muhalefet yapan korkar gılıçdarogluna değil.
  • Ben ehlisunnet tv nin tamamen islam karşıtı bir yapı olduğunu düşünüyorum. Tabi özellikle araştırmadım ama nerde sofi var diniaşırı abartmış nerde uç noktada insan var (bu videoda gorulduğu gibi) ehlisunnettv nin videolarında hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz zaten ölmüşsünüz..
  • Siz zaten ölmüşsünüz de ağlayanınız yok
  • Esenyurt değil esenler. Kadının rol yaptığıda apaçık kaşı gözü oynuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Herkes oy kullanamamali. Ufak bi sinav yapilsin. Sinavi gecen oy kullanabilsin.

    Bu dediğiniz sistemin dünya'da çok başarılı bir uygulaması halihazırda var zaten : Japonya Madde : Seçme ve Seçilebilme Ehliyeti.
    2.Dünya savaşından sonra büyük bir yıkıma uğrayan ülkenin yeniden yapılandırılması ve kalkındırılması bağlamında alınan bir kararla en az üniversite eğitimi almayan bireylere seçme ve seçilme hakkı verilmedi. Bu karara kimse itirazda etmedi o zaman... çünkü japon insanının olaylara bakışı buna izin vermedi.eğitimsiz olan insan bile bu kararın arkasında durdu ki bu insanlar zaten ülkelerinin kalkınmasındaki altın anahtarın bu, yani cehaleti ülkeden tamamen silmek olduğunun çok iyi farkındaydı.
    Bugün... yıl 2015 2. dünya savaşının bitiminden 70 yıl sonrası. Japonya dünyanın en büyük 4 ekonomisinden birisi ve eğitimli insan oranı dünya'nın ilkleri arasında.Her insanında bilinçaltında yerleşik bir olgu var.Ülkeyi dahada kalkındırabilmek ve insanlara yararlı olacak şeylerin altına imza atmak ...
    Bu bahsettiğimiz Japonya , üzerine 2 tane atom bombası düşen ve depremlerden kafasını kaldıramayan bir ülke. 2. Dünya savaşından hemen sonrasına bakarsanız(1945 yılı) o dönemde Türkiye ile kıyaslanamayacak derecede kötü durumda olan ve ağır çöküntüye uğramış olan bir ülkeydi.
    Yani anlayacağınız bu tamamen ülke insanının kültürü ve beklentileriyle alakalı bir durum.Adamların demek istediği şey şu oldu : Siz seçmen olarak eğer ülke yönetiminde söz sahibi olacaksanız ülkenin gelişmesinde belli başlı kavramları asgari düzeyde anlamanız gerekir.
    Bizim ülkemizde böyle bir sistemi uygulayamazsınız. Çünkü bunu yaptığınız anda bu Türkiye'nin önümüzdeki 30-40 yıl içerisinde Dünya'nın en büyük ekonomilerinden birisi olacağı anlamını taşır ve bu sistemi uygulayacak olan kişiyi direk indirirler yukarıdan. Zaten buna başta bizim insanımız müsade etmeyecektir. Kültür ve altyapı buna izin vermez... Böyle bir sistemi ortaya attığınız anda MİLLİ İRADE , SEÇME/SEÇİLME HAKKI , DEMOKRASİ gibi ülkemizde içi boşaltımış kavramlarla bu sistem engellenecektir.İlkokul mezunu Türkçe'den başka dil bilmeyen insanların mebus olabildiği bir ülkeden bahsediyoruz. Yani bu sistem Türkiye'ye tarihte görülmeyen bir ekonomik-sosyal sıçrama yaptırır. Ama uygulama ne yazıkki imkansız.

    Zaten Türkiye'deki seçmenin psikolojik ve ruhsal yapısı ciddi derecede çökmüş durumda. Gerek bu forumdaki topiclere gerekse sosyal medya'da yazılan çizilenlere ve insanların düşüncelerine baktığınız zaman şu anki mevcut hükümeti desteklemenin hizmetle , güçlü Türkiye olmakla , kalkınmayla , dini değerlerlerle yada müslüman olmakla falan uzaktan yakından ilgisi yok.

    Bu tamamen geçmişten gelen bir ezilme / aşağılanma psikolojisi içerisinde karşı tarafa zarar verebilmek adına saldırıya geçmek olarak yorumlanabilir ancak.
    Demek istediğim şey şu : A kişisi eğitimsiz kalmış ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor ve seçimlerde oy kullanacak. B kişisi ise eğitimini tamamlamış ve ekonomik olarak çok daha üstün durumda. A kişisi oy pusulasına gittiğinde tek gayesi şu : B kişisi benden nasıl üstün olabilir ? diyip B kişisine saldırmak amaçlı seçimini yapıyor. Hayır işin daha acıklı tarafı bunu bizzat kendisi B kişisine karşı yansıtamadığı için bu düşüncesini yansıtabileceği tek yer olan sandıkta gerçekleştiriyor.
    Özet olarak A kişisi şunu demiyor : bende B gibi eğitim görebilirim ve ekonomik olarak güçlenme kabiliyetim var. Bunun yerine B kişisini kendisi gibi cahil ve yoksul görmek A kişisi için daha makul durumda. Bunun sebebide zaten yukarıdada bahsettiğim psikolojik ve ruhsal karmaşıklık durumu.

    AKP,CHP,HDP,MHP aslında tamamen siyasetin dışında halkın kendi üzerindeki psikolojik saldırısını dışarıya vurduğu bir atış rampası görevi görüyor başka birşey değil....
    Yani dediğim gibi , ülkeymiş , kalkınmaymış , hizmetmiş tamamı fasafiso. Kendiside bunun çok iyi farkında ama dışa vurma gibi bir lüksü yok bu düşüncesini. Bu düşünce sadece AKP seçmeninde değil diğer insanlardada kısmen bulunuyor. Ha ama genel olarak bakınca AKP seçmeninde bu durum ne yazıkki daha fazla.
    Yani video'daki teyzeden bahsedelim ;
    Şimdi bu teyzemin hayattan hiçbir beklentisi yok... ülke için çalışayım , insanlarımıza bir yararım olsun , evlatlarımıza güzel bir gelecek zemini kuralım. Tek derdi çevresindeki insalarıda kendisi gibi görmek ve bu bağlamda kendi ezilmişlik duygusunu bastırmak. Aynı geçenlerde ortaya çıkan "Resmi gazeteye inanma!" diyen amcam gibi...
    https://www.youtube.com/watch?v=F7-uslGuIKk
    Yani bu insanlara sorsan "Neden AKP" diye? Sana birsürü şey sayar , yol yaptı , köprü yaptı , hastane yaptı v.s. v.s... Ama o Neden? sorusunun asıl cevabı(yukarıda bahsettiğim olgu) bilinç altında onu içten içe kemiriyor....


    Durumu son olarak özetlemek için tamamen uydurma bir örnek vermek istiyorum ki burada uzun yazılar yazarak tartışan insanlar neden boşa tartıştığını anlasın :
    Bugün bir zaman makinemiz olsa ve geleceğe gidip AKP sonrası yıkılmış , insanların açlıktan öldüğü yani ne bileyim aklınıza gelebilecek en kötü durumun olduğu bir Türkiye olsa , diğer alternatif bir gelecektede AKP'nin olmadığı Dünya'nın en büyük ülkelerinden birisi olan, yani ne bileyim cennetin dünya'da vuku bulmuş halini düşünün ... böyle bir Türkiye'yi bizzat kendi gözleriyle görseler...siz inanıyormusunuz bu insanlar bunu gördükten sonra bile AKP'ye değilde başka bir partiye oy verecekler ?
    Ha , iyi kötü belli değerleri tartabilen , olayları kendi içerisinde ama doğru ama yanlış yorumlayabilen ve AKP'ye bu şekilde gönül vererek destekleyen insanlar yok mu? var tabiki . Bu seçim onların kendi tercihidir ve mevcut sistemde kimsenin buna laf söylemeyede hakkı yoktur.Ama benim yukarıda bahsettiğim durum madalyonun daha ağır basan diğer yüzü.Cehalet ayıp veya aşağılanacak birşey değildir , ama elinde imkan varken bu cehaletini gidermemek veya bu imkanı yaratma şansın olupta bunu kullanmamak...işte Türkiye'deki tüm sıkıntıların asıl kaynağı....

    "Cahil bir toplum özgür bırakılıp, kendine seçme hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil bir toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen bir adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir. "
    Friedrich Nietzsche


    Neyse uzadıkça uzayacak , burada noktalayım en azından birşey tartışırken içinizde bulunduğunuz durumu anlayın diye böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissettim.
    Bu yazıyı kesinlikle kimseyi aşağılamak , hakir görmek veya karşıt siyasi görüş bildirmek amaçlı bir yazı yazmadım... bu yüzden trollük yaparak tartışmaya girme niyetinde olan kişiler zahmet edip uğraşmasınlar.Zaten burada tartışılan konular siyasetin çok dışında kaldı...




  • Hocam siz ne yaptınız yahu, ekranın karşısında alkışladım vallahi. Siz parti kurun size oy verelim :)
  • Biz bunlarla aynı ülkedemi yaşıyoruz şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • climanjero C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam universite mezunu olsun diyemem. Ama en azindan hani basit bi captcha eklense ona bile raziyim. Eminimki bu bile epey fark yaratir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.