Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (110. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
883.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nk061

Adminlerden ricam amacımın makara olmadığını bilmeleridir. Konu sağlık olduğu için fotoyu koyma gereği duydum.

Arkadaşlar yaranın ve dikişin büyüklüğüne bakmayın. Ameliyatta ve ameliyat sonrasında kesinlikle acı veya sızı duymuyorsunuz. Benim popom normalden biraz büyük, kilolu olduğum için. Bende bile bişey olmadığına göre sizde de olmaz. Biliyorum kötü duruyor ama ameliyat sonrası poponuzun ne hale geleceğini bilmeniz için koyuyorum bunu. Benim yaram 8 aylık falandı. Sizinki daha küçük olabilir.

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR**

Şuraya tekrarlayalım mesajımızı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kill-For-You

quote:

Orijinalden alıntı: ironss41

göbekte kıl dönmesi oluyor
    hemen bir doktora git göster içeriden akıntı geliyorsa kıl dönmesidir...
    ama tamponda kıl dönmesi olacagına göbekte olması avantaj tır her zman ve tampona göre göbekten kıl dönmesi operasyonu daha basittir

Gidiyim gitmesinede işte gitmeden önce bi tecrübe ediniyim diyorum başına böyle bir hastalık gelen varmı yada ameliyatını olan varmı.Göbek sonucta bu orayı ne kadar kesicekler,ağrısı ne kadar sürecek,kaç gün yatırır vs. gibi şeyleri merak ediyorum.En nihayetinde gidicem ama işte önce bi öğreniyim diyorum

ben iki sene önce oldum. yanlış hatırlamıyorsam operasyon gününe kadar akıntı/iltihap için antibiyotik vermişti. operasyona gidiyorsun 5-10dklık bir iş. neşterle kesi atmadan lazer ile açıp temizledikten sonra tekrar lazerle yakarak yapıştırıyorlar göbek deliğini. kalkıp gidiyorsun. sonra merhem tedavisi. günlük yaşantına hiç bir engeli yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

quote:

ama tamponda kıl dönmesi olacagına göbekte olması avantaj tır her zman ve tampona göre göbekten kıl dönmesi operasyonu daha basittir

Gidiyim gitmesinede işte gitmeden önce bi tecrübe ediniyim diyorum başına böyle bir hastalık gelen varmı yada ameliyatını olan varmı.Göbek sonucta bu orayı ne kadar kesicekler,ağrısı ne kadar sürecek,kaç gün yatırır vs. gibi şeyleri merak ediyorum.En nihayetinde gidicem ama işte önce bi öğreniyim diyorum

ben iki sene önce oldum. yanlış hatırlamıyorsam operasyon gününe kadar akıntı/iltihap için antibiyotik vermişti. operasyona gidiyorsun 5-10dklık bir iş. neşterle kesi atmadan lazer ile açıp temizledikten sonra tekrar lazerle yakarak yapıştırıyorlar göbek deliğini. kalkıp gidiyorsun. sonra merhem tedavisi. günlük yaşantına hiç bir engeli yok.

peki dostum hastaneden hastaneye değişiyor atıyorum herhangi bir devlet hastanesine gidicem bizde lazerle ameliyat yok nesterle kesicez dedi napıcam o zaman ? ayrıca sendeki kıl dönmeside tek bir kılın uzayıp gitmesi şeklindemi ? benim göbekteki tek bir kıl değil,sürekli olarak aynı boyda uzayıp kendini bırakıyor.yani göbek deligi içerisinde aynı boy ve hizada bazen 30-40 adet kıl tanesi toplanıyor ve bu bende batma yapıyor,iltihap yapıyor..çok değişik bişey arkadaş anlamadım gitti.en net çözüm sanırım bizzat hastaneye gidip göstermek
  • quote:

quote:

quote:

quote:

peki dostum hastaneden hastaneye değişiyor atıyorum herhangi bir devlet hastanesine gidicem bizde lazerle ameliyat yok nesterle kesicez dedi napıcam o zaman ? ayrıca sendeki kıl dönmeside tek bir kılın uzayıp gitmesi şeklindemi ? benim göbekteki tek bir kıl değil,sürekli olarak aynı boyda uzayıp kendini bırakıyor.yani göbek deligi içerisinde aynı boy ve hizada bazen 30-40 adet kıl tanesi toplanıyor ve bu bende batma yapıyor,iltihap yapıyor..çok değişik bişey arkadaş anlamadım gitti.en net çözüm sanırım bizzat hastaneye gidip göstermek

devlet hastanesinde oldum ben de.
    genelde göbek deliği pamuk yapar ya ben de temizlerim hep ama bi ara koku yapmaya başladı alla alla dedim temizlemeye devam ediyordum akıntı yapmaya başladı. atletimi beyaz giyersem bulaşır oldu falan sonra orada bi et parçası oluştu ufak. mediko sosyale gittim doktora gösterdim dedi geç kalmışsın et oluşmuş oradaki kılı ve iltihabı kapatmak için, et olmasaydı merhem ile tedavi ederdik dedi, hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. hastaneye gittim dedim böyle sevk etti beni doktor tamam dedi baktı hemen ameliyat günü verdi.

kıllarda uzama değil de böyle göğsümde ki ince kıllar dökülüp göbekte birikiyordu, demet halinde çekiyordum hala oluyor tam içeri kaçacakken çekip çıkarıyorum bazılarını. göğsüm çok kıllı değil allahtan yoksa daha zor olurdu, artık göbek deliği etrafındaki kılları makineyle kısaltıyorm ki göğsümden düşenleri tutup içeri çekmesin diye.
  • Arkadaşlar kendi başımdan geçenleri sitemde anlattım.
    Ameliyat öncesi ameliyat sırası ve sonrasını ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz. Hiçbir şey korktuğunuz gibi değil emin olun.

http://www.inanilmaz.net/kil-donmesi-pilonidal-sinus-ve-tedavi-yontemleri.htm kendi yazımdır. Eminim biraz içinizi rahatlatacaktır. Oradan da yorum bırakırsanız çok sevinirim ve elimden geldiği kadar cevaplarım.

Link:http://www.inanilmaz.net/kil-donmesi-pilonidal-sinus-ve-tedavi-yontemleri.htm
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

devlet hastanesinde oldum ben de.
    genelde göbek deliği pamuk yapar ya ben de temizlerim hep ama bi ara koku yapmaya başladı alla alla dedim temizlemeye devam ediyordum akıntı yapmaya başladı. atletimi beyaz giyersem bulaşır oldu falan sonra orada bi et parçası oluştu ufak. mediko sosyale gittim doktora gösterdim dedi geç kalmışsın et oluşmuş oradaki kılı ve iltihabı kapatmak için, et olmasaydı merhem ile tedavi ederdik dedi, hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. hastaneye gittim dedim böyle sevk etti beni doktor tamam dedi baktı hemen ameliyat günü verdi.

kıllarda uzama değil de böyle göğsümde ki ince kıllar dökülüp göbekte birikiyordu, demet halinde çekiyordum hala oluyor tam içeri kaçacakken çekip çıkarıyorum bazılarını. göğsüm çok kıllı değil allahtan yoksa daha zor olurdu, artık göbek deliği etrafındaki kılları makineyle kısaltıyorm ki göğsümden düşenleri tutup içeri çekmesin diye.

eyvah eyvah bendede o et parcasından var göbek deliğinin içersinde et parçasından ziyade ucu beyazımsı sivilce gibi birşey var.Cımbızla onu bi çok kez patlatmak istedim ama kanatmaktan başka birşey yapamadım..neyse sen atlatmışsın hastalıgı kurtulmuşsun dostum,insallah bende senin gibi kolay bi şekilde kurtulurum bu olaydan..

cevapların ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,sagolasın.
  • Ameliyat olali 2 gün oldu. WC ciksam sorun olur mu büyük tuvaletim. Çok sıkıstim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Software Developer kullanıcısına yanıt
    Klozet olabilir. O da dikkatli olmak şartıyla. Bölgenin açılmaması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrebel

Klozet olabilir. O da dikkatli olmak şartıyla. Bölgenin açılmaması lazım

Klozet zaten hocam. Ama bölgeyi bantlamislar banti az kaldirsam yapsam. Çok lanet bisey ya fena geldi zor tutuyom suan

bant alt kısımdan hafif kaldırılabilir. bandaj tamamen açılırsa acile tekrar pansumana gitmek gerekir. geçen sene bu zamanlar bende oldum klasik yöntemle. tavsiyem sıvı yiyecekler içecekler tüketin,çorba meyve suyu , yemeklerin suyu v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrebel

bant alt kısımdan hafif kaldırılabilir. bandaj tamamen açılırsa acile tekrar pansumana gitmek gerekir. geçen sene bu zamanlar bende oldum klasik yöntemle. tavsiyem sıvı yiyecekler içecekler tüketin,çorba meyve suyu , yemeklerin suyu v.s.

Yaptim. Alt kismi hafif kaldirdim ama bacakları fazla açmadan yaptigim için islak mendille çok ugrastim. Zaten yarin doktor a gidicem, teee en alta kadar bantlamanin bi anlami yok.

aman dikkat et. bende olduğum vakit ıslak mendille siliyordum daha sonra basur oldum. mümkün olduğunca o bölgeyi tahriş etmemeye çalış. bi de klozete otururken dizlerini sakın bükme, uzat dizlerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LahmacuN38

aman dikkat et. bende olduğum vakit ıslak mendille siliyordum daha sonra basur oldum. mümkün olduğunca o bölgeyi tahriş etmemeye çalış. bi de klozete otururken dizlerini sakın bükme, uzat dizlerini.

Hocam Nasil basur korkutma beni gözünü Seveyim su 3gundur hayatimin en zor günlerini yasiyom zaten islak mendille temizledim de neyine dikkat edim hocam az aciklarsan sevinrim

bende basur olmasını birkaç sebebe bağlıyorum.
    1) doktor bana büyük tuvaleti rahat yapmam için toz bir müsil ilacı vermişti.
    2) ıslak mendille temizlemek için bende bayağı çaba harcamıştım. onun sonucunda o bölgeyi tahriş ettiğim için basur olduğunu düşündüm.
    3) ameliyattan önce adamın biri gelip o bölgeyi tıraşlamıştı. ondan kaynaklı enfeksiyon kaptığımdan olabileceğini düşündüm.

Allah kimsenin başına vermesin kıl dönmesi sonrası üstüne bir de basur cidden çok zor. Yaşam kalitesi diye birşey kalmamıştı. Kıl dönmesinin acısını unutmuştum, basura odaklanmıştım.

Muhtemelen 2 hafta duş alamayacaksın. Sana tavsiyem o bölgeyi temizlerken ıslak mendili az kullanman yani tahriş etmemen. ameliyattan bir hafta sonra kan sondasını ve büyük bandı çıkarıyorlar. o zaman tuvaleti daha rahat yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LahmacuN38 -- 24 Nisan 2014; 22:46:56 >
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 120 gün önce klasik kapama yöntemiyle kıl dönmesi ameliyatı oldum. 15. gün dikişlerimi aldırmaya gittiğimde içi kanla dolmuş dikişler alınınca yara komple geri açıldı ve açık bırakma tedavi yöntemine döndük 105 gündür her gün pansuman yaptırıyorum açık yaraya ve 1 ceviz büyüklüğünde açıklık kaldı, ilk açıldığında 4-5 adet spanç giriyordu. Çok şükür küçüldü ama daha kapanmasına sanırsam 1-2 ay daha var. Hep evdeyim iş arıyorum ama çok da zorlamıyorum işi iyileşene kadar. Pansumancı çevresindeki kılları jiletle temizle açık yaraya kopup gelmesin içinde enfeksiyon oluşturur dedi bende aileme temizlettim makata yakın yerlere kadar.

Sorum şu arkadaşlar bilen birileri varsa, 1- jiletle kesilen kıllar tekrar çıkarken üzerinde pansumanın bandı var kalçada kıl dönmesi riskini artırır mı hipoalarjik bant altındaki yeniden çıkan kıllar ?
    Baya kaşıntılar da başladı artık kantoron yağı sürdürüyorum anneme kalçama kaşıntıyı fln alıyor hep.
    2-Tekrar riski nasıl bu tedavinin ? 3-Korkuyorum tekrar eder diye yine, maddi durumum yok şu anda olana kadar kıl dökücü krem mi kullansam tüm kalçama sırtıma belimdeki kıllara ? param olunca oralara hep lazer yaptırmayı düşünüyorum .

4-Birde 1 ay sonra yaram kapanırsa 5 ayda aldığım 8 kiloyu geri vermek istiyorum bi fitness salonuna yazılıp koşu bandında koşsam sıkıntısı olur mu yaram için. ??

bu 4 soruyu cevaplayabilirseniz sevinirim.
  • Ameliyati olali 3 gün oldu ama çok kotu bas agrisi ve mide bulantisi var. Ne yapmam gerek. Çok su icmedim kahve hiç icmedim narkozu atamadim mi acaba

• Ibende bi kac gun sonra ameliyat olucam benim daha yeniymis ama cok korkuyorum. Canim cok tatlıdır da :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

Ameliyati olali 3 gün oldu ama çok kotu bas agrisi ve mide bulantisi var. Ne yapmam gerek. Çok su icmedim kahve hiç icmedim narkozu atamadim mi acaba

normal bir şey ameliyattan sonra yeterince sıvı almadığında oluyor bu durum. bol bol kahve iç ve uyu kafeinli şeyler baş ağrısını bastırmada çok etkili oluyor. aynı ağrıyı ben de çekmiştim hele birde pansumana giderken ayakta durucak halim kalmıyordu.
    bol bol sıvı tüket kahve veya kola tarzı kafeinli şeyler iç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Sha

quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

Ameliyati olali 3 gün oldu ama çok kotu bas agrisi ve mide bulantisi var. Ne yapmam gerek. Çok su icmedim kahve hiç icmedim narkozu atamadim mi acaba

normal bir şey ameliyattan sonra yeterince sıvı almadığında oluyor bu durum. bol bol kahve iç ve uyu kafeinli şeyler baş ağrısını bastırmada çok etkili oluyor. aynı ağrıyı ben de çekmiştim hele birde pansumana giderken ayakta durucak halim kalmıyordu.
    bol bol sıvı tüket kahve veya kola tarzı kafeinli şeyler iç..

Ne kadar daha sürer hocam bu ayaga kalkamiyorum pansumana gittim dun, eve girerken kustum çok kotu

• TAVSİYE
    ben ameliyatı olalı belki 8 ay oldu ve ameliyat yeri tamamiyle kapandı. ameliyat yarası kapanana kadar o bölgede pansumanı eksik etmeyin arkadaşlar orayı mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışın her akşam yıkayıp yatmanızı çok öneririm
    ben ilk aylarda pek fazla üstünde durmadığım için az kalsın yaraya mikrop kaptırıyordum aman dikkat en az 1 ay iyileştirme sürecini uzattı bu olay. herhangi bir şeyden şüphelenirseniz (akıntı kanama vs.) mutlaka doktora gidin orda burda çare aramayın en iyisini onlar biliyor arkadaşlar. ayrıca doktorunuza sormadan kıl dökücü ilaçlar sakın kullanmayın 3 doktora sordum 3 ü de jiletle kılları temizlememi söyledi kıl çabuk mikrop kaptırabilirmiş ve o yüzden orayı kıllardan iyice temizlemek gerekiyormuş. kıl dönmesinden şüphelenen arkadaşlar varsa mutlaka hızlı bir şekilde doktora göstersinler ne kadar erken gösterirseniz o kadar kısa sürede iyileşirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.