Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (223. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.448
Cevap
68
Favori
887.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu iğrenç hastalığa bende yakalandım ve 10 gün önce ameliyat oldum flep yöntemiyle. ancak dikişlerimden deli gibi iltihap akmaya başladı dren çıktıktan sonra. bu normal mi? antibiyotikler de fayda edemiyor. aynı ameliyat öncesi akan kötü kokulu iltihap var şu an. benden epey büyük bir parça (kuyruk sokumumdan makata kadar kestiler) alındı haliyle korkuyorum açık yaraya dönüşür diye. doktor ben bunu açık yara yaparsam 5-6 aydan aşağı iyileşemezsin diyor. psikolojim bozuldu gerçekten artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pislickadam kullanıcısına yanıt
    hocam bende 29 temmuzda bu ameliyatı oldu. Açık bırakma tekniği ile yaptı ve kocaman bir delik var kuyruk sokumumda. Her gün rif ampul ve thiocilline krem ile pansuman oluyorum. Bende ağrı vs hiç yok şaşırtıcı şekilde. Yürümeye başladım fakat yürürken aksıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt
    hocam açık bırakma çok sıkıntılı bir teknik ya. içini kazıyorlar pansumanlarda, sürekli gazlı bez dolu içinde falan sıkıntı acısı da kötü. benim doktor mesela karşı o tekniğe ondan kapalı yaptı. yaz ayındasın, seni açık bırakırsam 5-6 aya anca kapanır o yara falan demişti son kontrollerde sormuştum. çünkü akıl almaz derecede büyük bir parça kestiler benden. anüse yani makata kadar uzanan bir kıl dönmem vardı. biraz daha ertelesem anüsü bile geçecekmiş o derece. sizin sadece kuyruk sokumu gitmiş benim kuyruk sokumundan makata kadar bir kesi var. ama şu an iyiyim iltihap son antibiyotiklerle kontrol altına alındı ve bitti. dikişlerde alındı şu an dikiş yok. dikiş yerlerimin bazıları iltihap yüzünden tutmayınca küçük açık yaralar oldu bende de. onları da vücut kapatıyor şu an. hatta bazıları kapandı. dikişlerimin çoğu tuttu sıkıntısız. kuyruk sokumumda bir adacık oluştu şimdi onun birleşmesini bekliyoruz. çok fazla ağrım sızım yok benimde artık. düzenli pansuman, banyo ile iyileşiyor çok şükür. size de geçmiş olsun açık yara sıkıntılı iş iltihap olmaz ama orası dolana kadar epey zaman geçiyor.

Hocam şaşırtıcı şekilde benim açık bırakma tekniğiyle yapılan ameliyatımda ağrı çok çok az. Yarayı hergün kardeşim pansuman yapıyor ve resmini çekip bana gösterdi inanılmaz bir oyuk var. 9-10 yaşlarındaki bir çocuğun yumruğu içine çok rahat girebiliyor. Rif ampul, thiccoline krem ve gazlı bez ile hergün pansuman yapıyorum. 12 gün oldu ameliyat olalı çok şükür yürüyebiliyorum fakat oturamıyorum ve sırt üstü yatamıyorum.

allah allah normalde açık ameliyatlar zor olur. pansumanda içini kazımaları lazım oranın, ölü dokular birikiyor kazıyıp temizliyorlar ki her gün oradan yeni dokular sıkıntısız gelsin. sizin kazımıyorlar değişik geldi açıkçası. kazınması gerek diye biliyorum yani. zamanında babam da ameliyat oldu 15-20 sene önce, direkt içine dönemin nokia telefonları sığıyordu. ben limberg flep ile ameliyat oldum, ilk günden beridir de yürüyorum sıkıntısız. bende sırt üstü yatamıyorum hala. zaten normalde de sırt üstü yatmam hiç sevmem ondan rahatım. benim neredeyse 1 ay olacak kapalı olsa da içeride boş bir alan var tabii. sadece derim kapandı içeride ki et henüz yumuşak.

ama şöyle söyleyeyim size eğer benim açık olsaydı direkt 30 yaşında bir adamın eli sığardı öyle büyük bir yer kestiler. doktor doku kaydırırken zorlandığını söyledi hatta o yüzden. ama zamanında gym de glutları iyi çalıştırdığım için kaslarım sağlam flep ondan dolayı tuttu bende sorunsuz. bir de iltihap olmasa mis gibi olacaktı. şu an açık yaralarım var ama çok küçük minnacık böyle. kurudu hatta o yaralar yakın zamanda kapanır gibi. tek sorun ara kısmımda ki yara. benim dediğim gibi makata kadar kestiler, o kesilen yer de kalçanın en riskli, en terli, en pis yeri. arada olduğu için terliyor sürekli. çareyi oraya gazlı bez depmekte bulduk. düzenli yıkamasam tekrar iltihap kaparım yani.

Hocam geçekten ağrısız geçiyor. 13 gün oldu ve yara kapanmaya başlıyor alttan. Yarayı her gördüğümde korkuyorum içindeki tüm doku ve yağ bezleriyle. Yarın kontrole gidecem doktora.
    Mersin şehir hastanesinde oldum ameliyatı ve sadece ilk gün tuvalet ihtiyacı için zorlandım sonrasında gayet iyiyim.

evet o yağ dokuları falan iğrenç hocam. bende ameliyatta gösterin parçayı dedim görmez olaydım. içi maalesef öyle duruyor yapacak bir şey yok. ama korkacak bişi yok. açık yara düzgün pansumanla en rahat geçen ameliyat türü. tek korkutucu yanı pansuman işte. babamın orasını sabah akşam neşterle kazıyıp içine oksijenli su basıyorlardı adam evde dört dolanıyordu acıdan. tuvalet herkeste sıkıntı ya. ben korkudan kabız oldum, allahtan tuvalete çıkınca dikişlere bişi olmadı. ondan sonra zaten düzene girdi. alaturka değil klozet kullanın çok işe yarıyor. basınç yük binmiyor oraya hiç. ben özelde oldum kontroller falan bitti şükür artık acil durum harici gelme dediler. umarım iyileşiriz hocam tez zamanda. çok illet bişi çünkü. hayatımdan 1 ayı çaldı bile. yatmaktan öleceğim artık.

Ben geziyorum hocam ya, kendimi yatağa bağlamıyorum valla. Hepimize geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.