Şimdi Ara

KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar gezerken hoperlör almak için bi oto ses dükkanına girdim şunu takarsak şöyle olur bunu takarsak böyle olur dedi esnaf gaza geldim kafana göre tak dedim ayak üstü tesisat bağlatmış oldum arabaya iyimidir kötümüdür bilmeden binip gittim dükkandan çıstak çıstak :)
    Esnaf abimizin taktığı parçaların markalarına dün baktım aynen size yazıyorum.

    1-Sierra Amfi 500.5
    2-A.S.S Mono Amfi 1500.1
    3-ÖN JBL GTO 580C 16cm MİD
    4-M Acoustic 13 cm MİD
    5-KİCKER CVR 38cm BASS

    Hayırlısıya bu hafta 2015 Corolla aldım bu sistemi yeni araca aktarmak istiyorum. Fakat değişiklikler ve iyileştirmeler yaparak. Sizlerin tavsiyeleri ile daha bilinçli bir ses sistemi kuracağıma eminim. Yeni Corollaların arka hoperlörleri pandizotta ve oval . Önler sanırım 16 cm kapıları açıp bakmadan anlayamayacağım sanırım.
    Farklı ses sistemleri dinlemediğim için aracımdaki müziğin kalitesinide anlayamıyorum. Bass azmı çokmu ses temizmi vs. bu yüzden sizden öneriler bekliyorum saygılarımla..







  • size tavsiyem anfilerinizi pioneer olarak değiştirin ses kalitesinde büyük bir fark olacaktır, çok kez örneğini gördüm bunun.ayrıca çok baslı ve yüksek seste müzik dinlemiyorsanız 38 cm bas biraz elde kalmış da satmış gibi olmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyko91

    size tavsiyem anfilerinizi pioneer olarak değiştirin ses kalitesinde büyük bir fark olacaktır, çok kez örneğini gördüm bunun.ayrıca çok baslı ve yüksek seste müzik dinlemiyorsanız 38 cm bas biraz elde kalmış da satmış gibi olmuş..

    Aslında ilk gün bütçeyi fazla zorlamamak için sadece 30 cm bass alıp amfinin 5. kanalına bağlatmıştım fakat o gün dinlediğimde bass çok yetersiz geldi arkadaşlarımdan gelen tepkileride görünce (bu arabada bass varmı nasıl bass bu vs.) ertesi gün gittim basstan tatmin olmadığımı söyledim esnafta bası hissetmek istiyosan bi mono amfi bağlayarak beslememiz lazım dedi amfiyi bağlarken tesisatı bağlayan çırak abi bunun yerine 38 lik koysan inletir ortalığı diyince 30 dan 38 e çıktım iş garanti olsun diye. Amfiyide ileriye dönük olsun dediğim için 1500 lük taktı . yani 4-5 aydır kullanıyorum bass tatmin edici fakat diğer tatlarıda tatmak istiyorum sanırım pişman olmadan.

    Diğer basslarda ne gibi bir değişiklik olur müzikalitede bilemiyorum. Genellikle R&B tarzı dinliyorum ama ruh halim türkü bile çaldırabiliyor. Aslında aradığım
    elimdeki mevcut amfiyle en iyi çaldırabileceğim mid takımı.

    Ve bu cvr 38 ile aynı performansta (seste) çalabilecek 30 cm varmıdır. Aynı Tadı verirmi ki verirse değiştireceğim. Bagada yer açısından.




  • 30cm lik bass ile 38cm lik bass arasında şiddet ve güç olarak çok fark var hele araç sedan ise 30cm zayıf kalabiliyor ayrica suda var bass çapı büyüdükçe şiddet artar kalite azalır amfi olayında ise pioneer bende tavsiye ediyorum evde kendim kullanıyorum 38cm eski seri kicker cvr ile pioneer gm d8601 mono ile gayet başarılı ve gzl tonlama alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönül isterdiki Hb araçta tatlı tatlı müzik dinlemek fakat sırf bagajı küçük diye yine sedan tercih ettim. Kimi zaman arka koltukları indirdiğim bile oluyor bası daha çok duyabilmek için. 30 cm 500 rms bass ile 38 cm 500 rms in arasındaki fark ne olur ?
  • bende opel astra sedan var pioneer gm 9500F 4 kanal anfinin iki kanalını köprüleyerek beslediğim amerikan Cerwin Mega HED 30 cmlik tek bobin RMS watt gücü 150 W olan (JBL gibi 250w rms yazılan wooferlar ile birçok testte çok daha üstün gelmiş bir markadır,Türkiye'de işi bilenler bunu kullanır, bildiğim kadarıyla Türkiye'de trtuningshop diye bir site satıyor ben başka yerden aldım bu siteden hiç alışverişim olmadı referans olamam, reklam yapmışım gibi olmasın) bir woofer var, seste önemli olan PEAK watt değil RMS watt olduğu için anfi çok rahatlıkla bu bassı besliyor ve yeterli değerde anfiden güç alabildiği için çok iyi çalıyor, ben görüyorum millet koca wooferı alıyor "oo abi üzerinde 1200 Watt yazıyor bu iyidir bilmem ne" konuşuyorlar ama wooferın gerçek gücü 500w besledikleri anfinin gerçek gücü (RMS) max 150 w olunca o wooferdan hiçbir hayır gelmiyor, he çok iyi bir bass anfisi takarsın @valley4891_sony arkadaş gibi verirsin o woofer 400 w gerçek güç o zaman gerçek anlamda inletir araçta vida bırakmaz..demek istediğim wooferınızın boyutu ve peak güç dediğimiz son dayanabileceği güçten çok, wooferın rms değeri ile beslediğiniz rms değerlerinin yakın olmasıdır..bagajdaki bassı duymak istiyorsan sana küçük bir tiyo vereyim arka cam altında (pandizotta) eğer hoparlör yoksa veya hoparlör yeri yoksa döşemenin altından o saca iki tane yuvarlak veya oval hoparlör takacak gibi düzgün bir şekilde çirkin görüntü oluşturmadan deldir (üstteki döşemeyi deldirme kötü olur) bagajtan içeriye ses gelsin..benim iki tane oval var onlar sayesinde ses içeriye giriyor..arka kapıların hoparlör boyutu 13cm olmasaydı o ovalleri söküp sadece üst kapaklarını takıcaktım görüntü çirkin durmasın diye ama ovallerin tadını 13 cmlik mid veya normal hoparlör vermiyo..o yüzden bu şekilde kısık seste bile çok tatlı bir bass sesi alabiliyorum, yüksek seste zaten yeterli seviyede müzik kalitesini bass ile boğmadan çok güzel bir bass alabiliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyko91 -- 10 Mayıs 2015; 0:47:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyko91

    bende opel astra sedan var pioneer gm 9500F 4 kanal anfinin iki kanalını köprüleyerek beslediğim amerikan Cerwin Mega HED 30 cmlik tek bobin RMS watt gücü 150 W olan (JBL gibi 250w rms yazılan wooferlar ile birçok testte çok daha üstün gelmiş bir markadır,Türkiye'de işi bilenler bunu kullanır, bildiğim kadarıyla Türkiye'de trtuningshop diye bir site satıyor ben başka yerden aldım bu siteden hiç alışverişim olmadı referans olamam, reklam yapmışım gibi olmasın) bir woofer var, seste önemli olan PEAK watt değil RMS watt olduğu için anfi çok rahatlıkla bu bassı besliyor ve yeterli değerde anfiden güç alabildiği için çok iyi çalıyor, ben görüyorum millet koca wooferı alıyor "oo abi üzerinde 1200 Watt yazıyor bu iyidir bilmem ne" konuşuyorlar ama wooferın gerçek gücü 500w besledikleri anfinin gerçek gücü (RMS) max 150 w olunca o wooferdan hiçbir hayır gelmiyor, he çok iyi bir bass anfisi takarsın @valley4891_sony arkadaş gibi verirsin o woofer 400 w gerçek güç o zaman gerçek anlamda inletir araçta vida bırakmaz..demek istediğim wooferınızın boyutu ve peak güç dediğimiz son dayanabileceği güçten çok, wooferın rms değeri ile beslediğiniz rms değerlerinin yakın olmasıdır..bagajdaki bassı duymak istiyorsan sana küçük bir tiyo vereyim arka cam altında (pandizotta) eğer hoparlör yoksa veya hoparlör yeri yoksa döşemenin altından o saca iki tane yuvarlak veya oval hoparlör takacak gibi düzgün bir şekilde çirkin görüntü oluşturmadan deldir (üstteki döşemeyi deldirme kötü olur) bagajtan içeriye ses gelsin..benim iki tane oval var onlar sayesinde ses içeriye giriyor..arka kapıların hoparlör boyutu 13cm olmasaydı o ovalleri söküp sadece üst kapaklarını takıcaktım görüntü çirkin durmasın diye ama ovallerin tadını 13 cmlik mid veya normal hoparlör vermiyo..o yüzden bu şekilde kısık seste bile çok tatlı bir bass sesi alabiliyorum, yüksek seste zaten yeterli seviyede müzik kalitesini bass ile boğmadan çok güzel bir bass alabiliyorum..

    Teşekkür ederim yorumun için. Araç sıfır olunca deldirip biçtirmek gelmiyo insanın içinden. Arka pandizotta 2 adet oval hoperlör var önler 16 cm bendeki bass çok zıngırdatıyor arabayı eni aracta bir zararı olurmu acaba eski arabanın her yerinden zaten ses geliyodu o yüzden pek önemsemiyodum zıngırdatmasını yeni aracta bass sağdan soldan tıkırtı zıngırtı gelmesine neden olurmu diye düşünüyorum.




  • gelecektir mutlaka, bir müddet sonra araçtaki vidalarda gevşemeler ve haliyle takırtıdan çok zırıltılar gelmeler başlayacaktır..çok yüksek bassın araçtan çok insana da zararı var bunu da düşünmek lazım..
  • Evet araç geldi ve 38 cm lik bass kabini malesef bagajda arkaya kadar yaslanamıyor. 30 luk bas koyacağım şimdiye kadar ciğerlerim sallanıyodu bastan ama şimdi daha keyifli sakin dinlemek istiyorum. 30 cmlik tavsiyeniz ne olur. Bu arada takas tekliflerinede açığım...
     KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinansensoy

    Evet araç geldi ve 38 cm lik bass kabini malesef bagajda arkaya kadar yaslanamıyor. 30 luk bas koyacağım şimdiye kadar ciğerlerim sallanıyodu bastan ama şimdi daha keyifli sakin dinlemek istiyorum. 30 cmlik tavsiyeniz ne olur. Bu arada takas tekliflerinede açığım...
     KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ???

    Abım bence paran varsa alpıne type x 12 alabilirsin Ton kalıte bakimindan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla sistemi komple değiştirmeye karar verdim. Uzun yıllar binerim bu arabaya Allah kaza bela vermezse o yüzden sistemi daha profesyonel yapmayı düşünüyorum. Sistemi satıyorum bu arada ihtiyacı olan olursa mesaj atabilir.
  • sinansensoy S kullanıcısına yanıt
    Hocam kıcker olsun camurdan olsun Bende sızın gıbı ankarada powerbass gıttım jbl pıonner cadence Jl audıo vb denedım ama KICKER COMPS baglanınca dedım cıkarmayın bagajdan kalsın sakın dokunmayın o benım artık demıstım
    Ama dıger arkadaslarında bahsettıgı gıbı bence amfınızı gozden gecırın KICKER CADENCE amfılerede bakabılırsınız derım sahsen cadene 4.125 amfı kullanıyorum bende
     KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ??? KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ??? KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ??? KİCKER CVR 38 CM BASS A ALTERNATİF NE ÖNERİRSİNİZ???




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.