Şimdi Ara

Hertz ESK 130 ve Kicker C12 için Amfi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Aracım megane 2 ve önler orjinal mid, arkalar da ise infiniti marka mid takımı var. Modelinden emin değilim ama tweeter'da 1011t yazıyor. Herneyse. Aracımda bir de Jvc Ks-Ax3300 stereo amfi var. Bu amfi ile Kicker c12'yi besliyorum. Ana ünitem de Pioneer 7150 (bilen bilir)

Normalde mid takımları teypten besleniyor ve HPF 125Hz'e ayarlı olduğundan bu midler boğulmuyor. 45/52 oranında ses açsam da sıkıntı yok. Basslar çok canlı ve şuan aracın içindeki ses dengeli. Bass LPF 100Hz ile filtrelendi ve gain ayarı ile midleri basstırmayacak ve kafa ağrıtmayacak kadar kısıldı.

Bu şekilde mutlu mesut yaşarken niye yaptım bilmiyorum ama ESK130 aldım. Yeğenimin arabaya DSK130 takıp kenwood KAC 654 ile besledik midler çok hoşuma gitmişti sanırım ondan bende bir üst seri olan ESK 130'ları aldım. Zaten çok düşeşe geldi

Şimdi ben bu ESK'ları öne almak istiyorum. haliyle bu takımı teyp ile süremem. Amfi gerek. Arkadaki amfi 2 kanal ve anca bassa yetiyor. Ya arkadaki JVC amfiyi satıp 4 yada 5 kanal amfi alıcam. Yada 2 kanal amfi daha alıp sadece ESK'ları beseyeceğim. bu durumda arka kapıdaki infiniti leri ya kapatıcam yada kısıcam. Artık aracın içindeki akustiğe bakarak ayarlarım onu.

Aslında doğru olan 5 kanal sağlam bir amfi alıp hem 2 takım midi (infiti ve hertz'leri) hemde C12 bass'ı beslemek ama 5 kanal sağlam bir amfi 300tl gibi rakamlara satılıyor. Sağlam dediysem işe yarayacak kadar yani. ama bir yandan da acaba arka kapıdaki mid takımını hiç işe katmasam mı diyorum. akustiğe katkısı tartışılır sonuçta. Bu durumda sadece stereo bir anfi alıp kurtarabilirim (2x70W RMS 4ohm gibi). Yada eldekini satıp 200e 4 kanal amfi alıp bass ve hertz leri de besleyebilirim

Bu işten anlayanlardan bu konuda tavsiye istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.