Şimdi Ara

KIBRIS VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
4.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• tıp fakülteleri bu yıl açılıyormuş gidebilirim ama çok kararsızım yaşam şartları kötü diyorlar genel olarak bahseder misin biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonfiree

tıp fakülteleri bu yıl açılıyormuş gidebilirim ama çok kararsızım yaşam şartları kötü diyorlar genel olarak bahseder misin biraz

hangi ile gittiğinize göre değişir.. genel olarak türkiyeden biraz daha farklıdır.
  • up
  • Soru cevap değil de rehber niteliğinde bir metin hazırlama imkanınız var mı ? Kıbrıs'ta hukuk isteyen bir tanıdığım var . Bir öğrenci ortalama olarak ne kadar ile geçinebilir , sosyallik , barınma (yurtta , eve çıkma vs.) , yeme içme eğitim olarak şehirlerin kıyaslamasını yapabilir misiniz rica etsem ?
  • kıbrısta mimarlık yazmak istiyorum bilginiz var mı nasıldır bizi bir aydınlatırsanız makbule geçer
  • Tam burslu hukuk düşünüyorum Lefke Avrupa Üniversitesini mi öne yazmalıyım Girne Amerikan Üniversitesi mi ? Ve yıl içinde zırt pırt her şeye para istemiyor mu bilgi alabilirsem sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım tıp yazmak istiyor yeni açılıyormuş sanırım bilgi verebilirmisiniz
  • hocam yurt fiyatlarından bahsedermisin
  • Kıbrıs'daki İnternet bağlantı hızları ne durumda ?
  • Evet bende merak ediyorum lefke hukuk mu önce yazılmalı girne amerikan mı fiyat olarak lefke uygun ama girne amerikan hep daha yüksek puanla kapatıyor tuhaf eğitim kalitesinden mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: xxneanxx

kıbrısta mimarlık yazmak istiyorum bilginiz var mı nasıldır bizi bir aydınlatırsanız makbule geçer

hocam kıbrısta mimarlık özelliklede girne amerikan üniversitesinde çok kalitelidir. Hocaların birçoğu alanında başarılı ve türkiyeden gelip giden değerli hoca kadrosuna sahiptir. girne amerikan üniversitesi sayfasının hukuk fakültesi kadrosunu inceleyebilirsiniz.pişman olacagınızı zannetmiyorum... kalitelibir eğitim alacagınıza eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukuk2939

Tam burslu hukuk düşünüyorum Lefke Avrupa Üniversitesini mi öne yazmalıyım Girne Amerikan Üniversitesi mi ? Ve yıl içinde zırt pırt her şeye para istemiyor mu bilgi alabilirsem sevinirim

hocam lefke avrupa üniversitesinin egitim kadrosunu bilmiyorum...para isteme olayı şöyledir... dönemlik veya yıllık nasıl öderseniz onun dısında kitap vs parası olabilir. lefke girneye göre daha ucuzdur. ama kıbrısın istanbuluda GİRNEDİR :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starixa

Arkadaşım tıp yazmak istiyor yeni açılıyormuş sanırım bilgi verebilirmisiniz

hocam tıp hakkında bir şey söyleyemem ... çünkü egitimi nasıl olur hocaları nasıldır bilmiyorum... mantıken yeni açılacak bir üniversite sistem eksikliği olur...yani ilk olarak her sey ilk nesilde patlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüZGaRR21

Evet bende merak ediyorum lefke hukuk mu önce yazılmalı girne amerikan mı fiyat olarak lefke uygun ama girne amerikan hep daha yüksek puanla kapatıyor tuhaf eğitim kalitesinden mi acaba

girne amerikan üniversitesinde hukuğa doyacağına eminim. ..hocalar çok kalitelidir ve zorlarlar habberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfunn7

Kıbrıs'daki İnternet bağlantı hızları ne durumda ?

şuan türkiyedeyim ... bulundugum yer girne buradan daha hızlıydı :) şunu belirteyim interneet paket fiyatları pahalıdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri238

hocam yurt fiyatlarından bahsedermisin

hocam öncelikle hem yurtta hemde evde kalmış biri olarak şöyle söyleyeyim.....ev ortamı rahattır ama zorlukları vardır...ama yurt belki ev kadar rahat olmasada gerek yemeklerin yurt tarafından verilmesi vs daha kolay olur... yurtlar girne-magosa-lefke-güzelyurt-lefkoşa göre 3 aşağı 5 yukarı degişiklik gösterebilir ama girneden örnek vereyim. 10-15 arası yurt vardır.. ister kızlı erkekli karışık kalmalı , ister türkiyedeki bazı vakıfların uzantılarının kurdugu yurtlar , vs göre değişiklik gösterir .. üniversitelerinde yurtları vardır....genel fiyat olarak en uygun 7000 den başlar yıllık. en minimumu..evlerde girne bölgesinde 1500 tlden başlar kiralar... + depozito vs alırlar.
  • Kıbrıs sosyal bilimler pdr düşünüyorum.Sosyal bilimler uni nerde kalıyor tam olarak ? Birde bu uninin bulundugu yer nasıl canlı mı ? 1. Sinifta iyi ortalama yaparak turkiyeye gelinebilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jackosman

Soru cevap değil de rehber niteliğinde bir metin hazırlama imkanınız var mı ? Kıbrıs'ta hukuk isteyen bir tanıdığım var . Bir öğrenci ortalama olarak ne kadar ile geçinebilir , sosyallik , barınma (yurtta , eve çıkma vs.) , yeme içme eğitim olarak şehirlerin kıyaslamasını yapabilir misiniz rica etsem ?

ŞEHİR: ben girnede yaşıyorum.. her yere gittim... girne en güzelidir... kıbrısın istanbulu girnedir bu neden bir tık daha pahalıdır...GTA VİCE CİTY GİBİ MEMLEKETTİR... :)

YEME İÇME: Öğrencinin milli yemegi kıbrısta da dürümdür :) dürümde 10tl-12tl den başlar sonradan sıkılınır bu durumdan.Popeyes,BURGER CİTY mevcuttur. bu menüler fiyatları aynı gibidir. vs vs türkiyede 200 tl aldıgınız malzeme burda 320 tl gibi tutar.. alkol araba ucuzdur gerisi pahalıdırr türkiyeye göre..

EĞİTİM:türkiyenin orta üniversitelerine denktir. kendi fakültem mühendislik fakültesi. epey zorlarlar birde ingilizce olunca tadından yenmez... hocalarımız türkçe konuşmamıza izin vermezler.. hatta türkçe soru sordıgınuzda da cevaplamazlar.. gavur gibilerdir :)sınıflar %60 a yakın yabancıdır karmadır..kültür etkileşimi vardır ama 4 5 yılın sonunda türkçeyi onlar ögrenir biz türkler onların dilini ööğrenmeyiz :)kendimize benzetiriz.

YURT MU EV Mİ? ilk yıl yurtta ikinci yıl evde kaldım üçüncü yıl yurda çıkıyorum :) bana daha rahat geliyor yurt ortamı.yurtlar illere göre degişiklik gösterir yıllık 7000 tlden başlar minimum. rezidansta kalırsan 30 bin bile ödersin.. o senin ailenin durumuna baglı. ama açlıktan ölmessiniz merak etmeyin. 50 tl ile ayı bitirdigimi biliyorum.

SOSYALLİK: Sosyallikten kastın karı kız,kumar,gece hayatı,özgürlük, meyhane vs ise dibine kadar yaşabilirsin,,kimse karışmaz...sinemada vardır tiyatro belli zamanlarda vardır. avm miz lefkoşa dısında yoktur ama avm inşaatları mevcuttur. genel olarak okul arkadaşlarınla ggeçirirsin zamanını... deniz güzel bir avantaj... uzaklara dalar gidersin..gurbetlik zordur.. uçak biletleri uygundur her zaman degil ama :)

MASRAF: sigaran yoksa alkolun yoksa para tutmayıda biliyorsun yıllık uçak biletiyle birlikte ortalama okul parasıda dahil(tamburslu ise) 12-15 bindir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Kıbrıs sosyal bilimler pdr düşünüyorum.Sosyal bilimler uni nerde kalıyor tam olarak ? Birde bu uninin bulundugu yer nasıl canlı mı ? 1. Sinifta iyi ortalama yaparak turkiyeye gelinebilir mi ?

KİSBU hakkında bir bilgim yok... lefkoşadadır.. ortalama yapıp türkiyeye geçme zordur bunu başaran atomu parçalamış gibi sevinir :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.