Şimdi Ara

Samsun Üniversitesi ve şehri hakkında bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Samsun Üniversitesi İngilizce öğretmenliği yazayım mı diye düşünüyorum ama tereddütteyim. Şehir ve üniversite hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsun'da yaşıyorum. Ne sormak istiyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jandiced

Samsun'da yaşıyorum. Ne sormak istiyorsunuz?
    Hocam benim için iklim çok önemli. Sıcağa karşı rahatsızlığım var. İlkbahar aylarında özellikle nisan sonu ve mayıs aylarında hava nasıl?
    Bir de insanları, halkı hakkında bilgi alabilir miyim?
  • İklimi yumuşak. Özellikle bu hava baya geç ısındı havalar.

İnsanlarında Atakum şahanedir. Zaten eve çıkarsan da mecburen Atakum olur. İlkadım (benim olduğum yer) biraz sıkıntı.

Atakum sahil genel olarak mükemmeldir. İzmir kordon havası var.

• Hocam bende tercih listeme koyacağım Samsunu ancak şu sürekli haberlere konu olan olayları kafamı karıştırıyor ? birde Atakumda kira fiyatları nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: whisper242

Hocam bende tercih listeme koyacağım Samsunu ancak şu sürekli haberlere konu olan olayları kafamı karıştırıyor ? birde Atakumda kira fiyatları nasıldır ?
    Okuduğum kadarıyla Atakumda kira fiyatları yüksekmiş. Kesinlikle o olaylar benim de aklımı karıştırıyor. Halkı hakkında kafamda soru işaretleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-735401D02 -- 4 Ağustos 2018; 18:28:35 >
  • whisper242 kullanıcısına yanıt
    Haberlere aldanmayın. Ankara İzmir İstanbul ve Bursa'dan sonra kesinlikle şehir olarak düşünülmesi gereken güzellikte.

Ne tür bir eve çıkacağınız önemli 1+1 tek kişi mi yoksa arkadaşlarınla mı?

• İlkbaharda yazın habercisi gibi sıcaklar olur peşi sırada yağmurlar gelir.
    Bu kışın 1 2 gün kar yağıdı sonra kar görmedim.
    Yazın ise nemden durulmuyor evim çok yukarıda olmasına rağmen pişiyorum sıcağı sıcaktır ama öldürmez
    Şehir güzeldir gezilecek yerleri yenilecek yiyecekleri vardır.
    Adanadan sonra en çok suç oranına sahip bir şehirdir(en son öyleydi).
    Cumhuriyet Meydanında ve ilyasköy mahallesi diye adlandırdığımız yerlerde çok keko ve apaçi olur ilyasköyde ve cezaevi taraflarında torbacıların alayı oradadır.
    Ev tutacaksan denizevleri bölgesinden daha ileride tutma denizevleri(atakum)-mimarsinan mahallesi-türkiş-atakent buralarda ev tutmanı öneririm.
    Atakum sahilinde çok keko rastlarsın türkiş ve atakent yat limanı sahil tarafları daha nezihdir.

Tramvay ve metrolarda hep yaşlı görürsün yaşlı insanları sakindir orta yaşta sakindir gördüğün zaman bir insanın karakterini hemen anlarsın genç kesim çok atarlı giderlidir hemen kendini belli eder tramvaylarda abuk sabuk hareketler yapan kekolara rastlayabilirsin(%30 ihtimal)
    Yazları suriyeliler piyasaya çıkar kışın kaybolur.
    Omü nün kampüsüde güzeldir büyüktür kampüsten yürüyerek çıkacaksan allah kolaylık versin :)

• Atakum'da aile olarak kira fiyatları şehrin kalitesine göre oldukça düşüktür aslında. Tabi öğrenciye veren bulmanız gerekiyor. Biz 800-900 arasına kiracı tutuyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciri cheva

İlkbaharda yazın habercisi gibi sıcaklar olur peşi sırada yağmurlar gelir.
    Bu kışın 1 2 gün kar yağıdı sonra kar görmedim.
    Yazın ise nemden durulmuyor evim çok yukarıda olmasına rağmen pişiyorum sıcağı sıcaktır ama öldürmez
    Şehir güzeldir gezilecek yerleri yenilecek yiyecekleri vardır.
    Adanadan sonra en çok suç oranına sahip bir şehirdir(en son öyleydi).
    Cumhuriyet Meydanında ve ilyasköy mahallesi diye adlandırdığımız yerlerde çok keko ve apaçi olur ilyasköyde ve cezaevi taraflarında torbacıların alayı oradadır.
    Ev tutacaksan denizevleri bölgesinden daha ileride tutma denizevleri(atakum)-mimarsinan mahallesi-türkiş-atakent buralarda ev tutmanı öneririm.
    Atakum sahilinde çok keko rastlarsın türkiş ve atakent yat limanı sahil tarafları daha nezihdir.

Tramvay ve metrolarda hep yaşlı görürsün yaşlı insanları sakindir orta yaşta sakindir gördüğün zaman bir insanın karakterini hemen anlarsın genç kesim çok atarlı giderlidir hemen kendini belli eder tramvaylarda abuk sabuk hareketler yapan kekolara rastlayabilirsin(%30 ihtimal)
    Yazları suriyeliler piyasaya çıkar kışın kaybolur.
    Omü nün kampüsüde güzeldir büyüktür kampüsten yürüyerek çıkacaksan allah kolaylık versin :)
    Hocam kekolara alışığım Adanalı olduğumdan. Onlar konusunda yabancılık çekmeyeceğiz desene
    Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederim.

• Tek kişi çıkacağım 1+1 veya stüdyo bile olur yani.
  • Hem evet hem hayır. Suç oranının yüksek olmasının sebebi tamamiyle çarşamba. Suriyeliler atakum'da değil Çiftlik caddesinin üstünde.(istiklal diye geçer)

Meydanda diğer şehirlerden fazla apaçi hiç görmedim.

Omü kampüs gerçekten güzeldir. Ve evet evi kesinlikle Atakent tarafında tutmalısınız

O zaman ev bulmak ve fiyat konusunda sıkıntı çekmezsiniz. Her çeşitten var. 1+@'ler sırf ömü öğrencileri için yapılmış gibi. Klasik öğrenci şehri havası var

• İçimi rahatlattın hocam sağolasın :) son bir sorum olacak tramvay ile üniversite kaç dakika sürüyor ortalama ?
    Nerde oturduğunuza bağlı olarak 20'den 45 dk ya kadar değişir.

Ayrıca Samsun'da araba sürmek eziyettir. Görebileceğiniz en saçma sürücüler olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jandiced

Hem evet hem hayır. Suç oranının yüksek olmasının sebebi tamamiyle çarşamba. Suriyeliler atakum'da değil Çiftlik caddesinin üstünde.(istiklal diye geçer)

Meydanda diğer şehirlerden fazla apaçi hiç görmedim.

Omü kampüs gerçekten güzeldir. Ve evet evi kesinlikle Atakent tarafında tutmalısınız
    Atakum da suriyeli var demedim hocam keko var dedim Atakum sahilde denize giren suriyeliler var ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciri cheva -- 4 Ağustos 2018; 19:3:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-735401D02

Hocam kekolara alışığım Adanalı olduğumdan. Onlar konusunda yabancılık çekmeyeceğiz desene
    Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Denize girecekseniz hocam incesu engiz tarafları tavsiye ederim diğerleri lağım suyu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciri cheva

Denize girecekseniz hocam incesu engiz tarafları tavsiye ederim diğerleri lağım suyu gibi

Alıntıları Göster
    Sanmıyorum gireceğimi ama yine de girecek olursam tavsiyenizi dinleyeceğim
  • Bende çarşamba ilcesinde iletisim fakultesine gidicem herhalde şu fakülteyi ne diye ana kampuse kurmamislarsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.