Şimdi Ara

KIA RIO SEDAN 1.4 109 hp Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
13.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta yazdığım araç alınır mı alırsam manuel vites alırım, natty ve fancy versiyonları var. Natty 39900, fancy 41900. Az yakıyor gibi duruyor bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colifact -- 13 Ağustos 2013; 2:40:36 >

• Fancy donanımla, manuel sedanda bulunmayan en üst Sporty donanım arasında sunroof dışında dikkate değer bir fark göremedim. Supervision gösterge paneli, alüminyum pedal grubu ve 17 inç jant yok sunroof dışında. 16 zaten yeter de artar. Sunroof önemli bir detay değilse, Fancy donanım kesinlikle F/P aracıdır. 40'ın altına alınabilir pazarlıkla kanımca. LPG de takılırsa, tadından yenmez. 389 litre fena değil.

Yalnız torku alt devirlerde verebilecek bir araç isterseniz, Clio Sport Tourer var. 90 beygirlik 0,9 litre hacimli motoru oldukça ekonomik. Stop-start sistemi de oldukça işe yarar yoğun trafikte. Icon donanımda da Rio Fancy'den pek fark yok gördüğüm kadarıyla. Arka kısmı da HB modellerdeki gibi mağaradan hallice değil. Bol camlı, havadar.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-clio-sport-tourer/ozellikler

• Kia 5-6 senedir rekabete girdi fiyat açısından diğer firmalar ile bu yüzden çok absürt fiyatlar vermeye başladığını düşünüyorum.40 bin tl'yi gözden çıkardıysan Seatlara bak derim.Kaliteli ve oturtulmuş motorlar kullanıyorlar fakat Türkiye piyasadında o fiyatı verip satmaya kalktığında mahcup olacağını düşünüyorum.Babamda 2006 dizel Rio kullanıcı çok memnun arabasından sorun,hata çıkarmadı Allaha şükür fakat şu yeni kasa araçlarında fiyat bakımından caydırıyor her nekadar araç dizayn,performans açısından can çekici olsada... Aracı kullandım bu arada davet edildik test sürüşüne hakim bir araba kötüleyemem yakıt konusunda 7'den aşağı yakmaz gibi katalogdan hatırladığım kadarıylada öyle zaten.Başka marka ve modellere yönelmeni tavsiye ederim.Benzinli olarak 1.2 TSi 105bg motorlara bakabilirsin aynı zevkte ve performansa sahip motorun 1.2 olması yanıltmasın milletimizde yargı çok ama işin içine girince yanıldıklarını kabul ediyorlar ve vergi karında olabilir bu işten.Ama Rio'yu randevu alıp denemeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Fancy donanımla, manuel sedanda bulunmayan en üst Sporty donanım arasında sunroof dışında dikkate değer bir fark göremedim. Supervision gösterge paneli, alüminyum pedal grubu ve 17 inç jant yok sunroof dışında. 16 zaten yeter de artar. Sunroof önemli bir detay değilse, Fancy donanım kesinlikle F/P aracıdır. 40'ın altına alınabilir pazarlıkla kanımca. LPG de takılırsa, tadından yenmez. 389 litre fena değil.

Yalnız torku alt devirlerde verebilecek bir araç isterseniz, Clio Sport Tourer var. 90 beygirlik 0,9 litre hacimli motoru oldukça ekonomik. Stop-start sistemi de oldukça işe yarar yoğun trafikte. Icon donanımda da Rio Fancy'den pek fark yok gördüğüm kadarıyla. Arka kısmı da HB modellerdeki gibi mağaradan hallice değil. Bol camlı, havadar.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-clio-sport-tourer/ozellikler

Dediğinizi dikkate alıp clioyu incelicem. Biraz da performanslı olmasını istiyorum aracın performans olarak nasıl bir yorum yapabilirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: CBGProd

Kia 5-6 senedir rekabete girdi fiyat açısından diğer firmalar ile bu yüzden çok absürt fiyatlar vermeye başladığını düşünüyorum.40 bin tl'yi gözden çıkardıysan Seatlara bak derim.Kaliteli ve oturtulmuş motorlar kullanıyorlar fakat Türkiye piyasadında o fiyatı verip satmaya kalktığında mahcup olacağını düşünüyorum.Babamda 2006 dizel Rio kullanıcı çok memnun arabasından sorun,hata çıkarmadı Allaha şükür fakat şu yeni kasa araçlarında fiyat bakımından caydırıyor her nekadar araç dizayn,performans açısından can çekici olsada... Aracı kullandım bu arada davet edildik test sürüşüne hakim bir araba kötüleyemem yakıt konusunda 7'den aşağı yakmaz gibi katalogdan hatırladığım kadarıylada öyle zaten.Başka marka ve modellere yönelmeni tavsiye ederim.Benzinli olarak 1.2 TSi 105bg motorlara bakabilirsin aynı zevkte ve performansa sahip motorun 1.2 olması yanıltmasın milletimizde yargı çok ama işin içine girince yanıldıklarını kabul ediyorlar ve vergi karında olabilir bu işten.Ama Rio'yu randevu alıp denemeni tavsiye ederim.

Doğru söylüyorsunuz hani şekli dikkatimizi çekti albenisi var. Peki önerebileceğiniz başka bir model var mı 1.2 TSi motorlu?

• quote:

Orijinalden alıntı: colifact

quote:

Kia 5-6 senedir rekabete girdi fiyat açısından diğer firmalar ile bu yüzden çok absürt fiyatlar vermeye başladığını düşünüyorum.40 bin tl'yi gözden çıkardıysan Seatlara bak derim.Kaliteli ve oturtulmuş motorlar kullanıyorlar fakat Türkiye piyasadında o fiyatı verip satmaya kalktığında mahcup olacağını düşünüyorum.Babamda 2006 dizel Rio kullanıcı çok memnun arabasından sorun,hata çıkarmadı Allaha şükür fakat şu yeni kasa araçlarında fiyat bakımından caydırıyor her nekadar araç dizayn,performans açısından can çekici olsada... Aracı kullandım bu arada davet edildik test sürüşüne hakim bir araba kötüleyemem yakıt konusunda 7'den aşağı yakmaz gibi katalogdan hatırladığım kadarıylada öyle zaten.Başka marka ve modellere yönelmeni tavsiye ederim.Benzinli olarak 1.2 TSi 105bg motorlara bakabilirsin aynı zevkte ve performansa sahip motorun 1.2 olması yanıltmasın milletimizde yargı çok ama işin içine girince yanıldıklarını kabul ediyorlar ve vergi karında olabilir bu işten.Ama Rio'yu randevu alıp denemeni tavsiye ederim.

Doğru söylüyorsunuz hani şekli dikkatimizi çekti albenisi var. Peki önerebileceğiniz başka bir model var mı 1.2 TSi motorlu?

Şekil olarak evet Kia çok aştı kendini hak veriyorum size benimde hoşuma gidiyor Cee'd ve Rio

Bütçeniz 42 bin liraysa Seat Ibıza tavsiye edebilirim size hem kasa bakımından aynıdır.Hem o fiyata DSG şanzuman alabiliyorsunuz.'Ibiza ve Ibiza ST' tercih edebilirsin hafif bagaj hacmi olsun diyorsan ST'ye bak derim.38'den başlıyor Style paketleri sitesinden girip araç oluşturabilirsin kendine Style'nin üstüne zevkine ve bütçene göre aksesuar ekleyebilirsin.Birde yeni kasa Leonlar var tabi 1.2 TSi eğer manuel kullanıcıyım diyorsan tercihin olabilir 42 gibi bir fiyatı var onunda bütçene bağlı olarak dediğim gibi değişiklikler yapabilirsin ama memnun kalacağın araçlardır bunlar 1.2 TSi yanıltmasın gidip bayide test etmeni tavsiye ederim serilik ve çekiş bakımından tatmin olucaksın.Bu 2 kasa arasında yine sizin göz zevkinizde seçim ve aradığınız özelliklerde...

• quote:

quote:

quote:

Şekil olarak evet Kia çok aştı kendini hak veriyorum size benimde hoşuma gidiyor Cee'd ve Rio

Bütçeniz 42 bin liraysa Seat Ibıza tavsiye edebilirim size hem kasa bakımından aynıdır.Hem o fiyata DSG şanzuman alabiliyorsunuz.'Ibiza ve Ibiza ST' tercih edebilirsin hafif bagaj hacmi olsun diyorsan ST'ye bak derim.38'den başlıyor Style paketleri sitesinden girip araç oluşturabilirsin kendine Style'nin üstüne zevkine ve bütçene göre aksesuar ekleyebilirsin.Birde yeni kasa Leonlar var tabi 1.2 TSi eğer manuel kullanıcıyım diyorsan tercihin olabilir 42 gibi bir fiyatı var onunda bütçene bağlı olarak dediğim gibi değişiklikler yapabilirsin ama memnun kalacağın araçlardır bunlar 1.2 TSi yanıltmasın gidip bayide test etmeni tavsiye ederim serilik ve çekiş bakımından tatmin olucaksın.Bu 2 kasa arasında yine sizin göz zevkinizde seçim ve aradığınız özelliklerde...

Evet cidden yorumunuz için çok teşekkür ederim hem yakıt tüketimi hem de performans olarak 1.2 TSi güzel duruyor 1 hafta içinde araba almalıyım yakıt tüketiminin çok olmasını istemiyorum dizel araçlar da pek ucuz olmuyor şu an araştırma aşamasındayım. Peki Seat Toledo 1.2 TSi 105 hp hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • colifact C kullanıcısına yanıt
    Toledo'da baya zamandır yeni kasasını çıkarmıyordu sanırım 5-6 sene sonunda tekrar çıkardılar gayet şık bir araç görme fırsatım oldu motor aksesuar bakımından bakacak olursak Leon'un aynısı diyebilirim.1.4 TSi 122bg DSG seçeneğide var üstelik.Şahsen benim tercih edebileceğim araçlar arasındadır.Sizin HB araç araştırdığınız düşüncesiyle Ibiza ve Leon yönlendirdim.Tek sorunu aracın piyasası olabilir eski Toledolar gibi tutar mı bilmem satışta Kia kadar olmasada belki ufak bi sarsıntı olabilir oda milletimizin zevkiyle alakalı malum. Ama yakıt bakımından VW bünyesinde ki firmalar iyiler şuanda dediğim gibi.

DipNot : Toledo 1.2 TSi sunduklarında DSG yokmuş sadece 1.4 TSi motorların DSG sunuyormuş bunlarda 7-8 lt yakıyor Ş.içi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBGProd -- 13 Ağustos 2013; 3:37:23 >
  • quote:

Dediğinizi dikkate alıp clioyu incelicem. Biraz da performanslı olmasını istiyorum aracın performans olarak nasıl bir yorum yapabilirsiniz?

Çekişi gayet iyi. 2013 yılında litreye bakarak "ufacık motor o gitmez" diyen troller var, onlara kafayı takan yapıda biri değilseniz, hiçbir sıkıntınız olmaz. İki aracın da tork değerleri aşağı yukarı aynı lakin Clio'da torku daha alt devirlerde alabiliyorsunuz. Şehiriçi trafikte gayet iyi olur. Stop-start da bir avantaj ayrıca dediğim gibi. Uzun yolda da üzmez. Aracın pek kusuru yok.

Ibiza da iyi bir seçenek. Daha ucuza otomatik vites sunuyor. Çift kavramalı şanzıman daha konforludur fakat donanım olarak Clio Sport Tourer Icon ya da KIA Rio Sedan Fancy kadar seçenek sunmuyor gibi geldi, emin değilim.

B sınıfında seçenek çok aslında. Olay, motor-şanzıman olarak ne tip bir şey aradığınıza bağlı. Dizel, turboşarjlı, atmosferik seçenekleri ve bunlara eklenecek manuel, otomatik şanzımanlara göre tavsiye verilebilir.

Aklıma gelen bir diğer model de i20. Özellikle Elite donanım paketi çok dolu. Orta halli, atmosferik motorlu ve manuel bir i20 için de 33-34 bin lira yeterli olacaktır.

Tabi bir de sedan-HB-SW karoserlerinden birini seçmeniz lazım.

• quote:

Toledo'da baya zamandır yeni kasasını çıkarmıyordu sanırım 5-6 sene sonunda tekrar çıkardılar gayet şık bir araç görme fırsatım oldu motor aksesuar bakımından bakacak olursak Leon'un aynısı diyebilirim.1.4 TSi 122bg DSG seçeneğide var üstelik.Şahsen benim tercih edebileceğim araçlar arasındadır.Sizin HB araç araştırdığınız düşüncesiyle Ibiza ve Leon yönlendirdim.Tek sorunu aracın piyasası olabilir eski Toledolar gibi tutar mı bilmem satışta Kia kadar olmasada belki ufak bi sarsıntı olabilir oda milletimizin zevkiyle alakalı malum. Ama yakıt bakımından VW bünyesinde ki firmalar iyiler şuanda dediğim gibi.

DipNot : Toledo 1.2 TSi sunduklarında DSG yokmuş sadece 1.4 TSi motorların DSG sunuyormuş bunlarda 7-8 lt yakıyor Ş.içi.
    Ben toledoyu beğendim sedan veya bir hb fark etmez az yakması önceliğim oldu tabi şekli de kötü olmasın :D

Otomatik istemiyorum manuel benim için daha iyi benzinli veya dizel fark etmez bunların içinde ekonomi ön plana çıkıyor benim için, mesela 1.6 125 hp benzinli almayı düşünmüyorum. Sedan veya hb olabilir önceliğim sedan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colifact -- 13 Ağustos 2013; 3:44:16 >

• quote:

Ben toledoyu beğendim sedan veya bir hb fark etmez az yakması önceliğim oldu tabi şekli de kötü olmasın :D

Otomatik istemiyorum manuel benim için daha iyi benzinli veya dizel fark etmez bunların içinde ekonomi ön plana çıkıyor benim için, mesela 1.6 125 hp benzinli almayı düşünmüyorum. Sedan veya hb olabilir önceliğim sedan.

Arkadaşında dediği gibi Clio ST'leride listene alabilirsin.Onunla beraber şuan '0' alıp benzinli cimri araçlar bunlar gibi Peugeotlarada bakabilirsin bu arada ama teknoloji bakımından bu sana tavsiye edilenler yeni sürüm motorlar.Performans ve yakıt bakımından pek üzeceğini düşünmüyorum bu önerilenlerin.
  • quote:

quote:

Arkadaşında dediği gibi Clio ST'leride listene alabilirsin.Onunla beraber şuan '0' alıp benzinli cimri araçlar bunlar gibi Peugeotlarada bakabilirsin bu arada ama teknoloji bakımından bu sana tavsiye edilenler yeni sürüm motorlar.Performans ve yakıt bakımından pek üzeceğini düşünmüyorum bu önerilenlerin.

Alıntıları Göster
    Şimdi ben iki aracı karşılaştırmanızı istiyorum.

Seat Toledo 1.2 TSi 105 hp - Torku 175

Kia Rio 1.4 109 hp - Torku 137

Ben motorlardan pek anlamam ama bu bilgi dikkatimi çekti şimdi bu iki aracın yakıt tüketimi birbirine yakın hangisi daha avantajlıdır performans açısından?

• quote:

Ben motorlardan pek anlamam ama bu bilgi dikkatimi çekti şimdi bu iki aracın yakıt tüketimi birbirine yakın hangisi daha avantajlıdır performans açısından?

1.2 tsi daha performanslıdır.
  • quote:

Performans açısından TSi motor daha seridir.Yaklaşık verdiğin değerlere göre 0-100 km'ye ulaşmasında 2 araç arasında 3 saniyeye yakın fark var.

Seat Toledo 1.2 TSi 105 hp - Torku 175 : 0-100km - 10.2 saniye

Kia Rio 1.4 109 hp - Torku 137 : 0-100km - 13.2 saniye
  • quote:

quote:

Performans açısından TSi motor daha seridir.Yaklaşık verdiğin değerlere göre 0-100 km'ye ulaşmasında 2 araç arasında 3 saniyeye yakın fark var.

Seat Toledo 1.2 TSi 105 hp - Torku 175 : 0-100km - 10.2 saniye

Kia Rio 1.4 109 hp - Torku 137 : 0-100km - 13.2 saniye

Alıntıları Göster
    Peki siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz?

• quote:

Peki siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz?

Alıntıları Göster
    Bu şartlar altında Kia'yı tercih etmem bu bi kesin.Plaka taktığın an 10 bin zarardasın diyebilirim sana ki hemde rakip firmalar motorlarını geliştirdi iyileştirdi her açıdan bu açıdanda Kia'yı elerim.Yukarıda önerdiklerimiz üstünde durmanı tavsiye ederim gezip dolaşıp,test sürüşlerine gidip gelmeni öneririm daha kolay karar vermene yardımcı olacaktır.

Tabi aksesuar vs merakın varsa ona görede şekillenebilir seçimin bayilerden bilgi almak şart bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBGProd -- 13 Ağustos 2013; 4:22:33 >

• quote:

Bu şartlar altında Kia'yı tercih etmem bu bi kesin.Plaka taktığın an 10 bin zarardasın diyebilirim sana ki hemde rakip firmalar motorlarını geliştirdi iyileştirdi her açıdan bu açıdanda Kia'yı elerim.Yukarıda önerdiklerimiz üstünde durmanı tavsiye ederim gezip dolaşıp,test sürüşlerine gidip gelmeni öneririm daha kolay karar vermene yardımcı olacaktır.

Tabi aksesuar vs merakın varsa ona görede şekillenebilir seçimin bayilerden bilgi almak şart bu konuda.

Liste biraz kabardı tabi araştırmaya devam halkımızın genel mantığı gibi gidip yüksek hacime sahip motorlu bir araç alma niyetinde değilim. Yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

Liste biraz kabardı tabi araştırmaya devam halkımızın genel mantığı gibi gidip yüksek hacime sahip motorlu bir araç alma niyetinde değilim. Yorumlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    seat toledo derim...

• mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    ben de toledo derim her türlü
  • Linea EASY 1.6 MULTIJET 105 HP 44,650

290 NM Tork

6 vites, ön+arka disk fren

Rio'dan daha performanslı daha ekonomik

Toledo'dan daha geniş daha yüksek daha ekonomik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 13 Ağustos 2013; 16:16:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.