Şimdi Ara

Kia Cerato için Toplu Alım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.271
Cevap
40
Favori
81.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

Bayiye gidip aracı inceledim, tahminimin de ötesinde beğendim. Niyetim sedan bir araç almak olsa hiç düşünmeden katılırdım, yine de katılabilirim; alacak olursam da beyaz renk tercihim kesinleşmiş oldu, sedefli beyazı zaten çok severim, Cerato' ya ayrı bir yakışmış ...

Aralık ayı içinde SUV-CHB araçlar arasında bir tercih yapmayı planlamış, aklımdaki SUV araçlardan muhtelif sebeplerle uzaklaşıp 308 e yönelmiştim, içini henüz hiç görmediğim Vitara da plase idi. Cumartesi gününü C-HR/Vitara/308 incelemesi yapmaya ve nihai kararımı belirlemeye ayırmıştım (Esasen C-HR meraktan, o fiyatı o motor-şanzıman kombinasyonuna vermek isteyeceğimi sanmıyorum)...Derken, şimdi kafam karıştı doğrusu; 75 bin civarı fiyata bu araç kaçmaz!...

Yalnız çok önemsediğimden değil ama kafama takılan bir şey; Elantra' da olan Stop-Start özelliği Cerato' da niye yok acaba?. S&S özelliği olan bir araç kullanmadım henüz, çok gerekli ve faydalı olup olmadığı hakkında bir kanaatim yok, Elantra' dan tecrübesi olanlar izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum...

Gruba katılmayı düşündüm aslında ama şimdi katılıp iş icraata gelince yan çizmek durumunda kalmak istemem. Cumartesi günü 308 i inceleyip fiyat aldıktan ve kendimce mukayese ettikten sonra katılmak daha mantıklı olacak. Operasyon başarıyla sonlanıp geç kalırsam da sağlık olsun; zaten o durumda ikinci bir grup kurulmasını da muhtemel görüyorum ayrıca...

Bir şeyi söylemeden de geçmiş olmayayım; VAG' ın 2 yıllığına verip süreyi artırmak için ek ücret talep ettiği, 'İyi niyet vs' diye tatlandırdığı garantiyi, adamların aslanlar gibi 5 yıl/150 bin km olarak peşinen verdiğini es geçmeyelim, benzer özellikli çift kavramalı şanzıman dahil...

Bayilerin söyledigine göre 2017 yılı Mart ayınfan itibaren Premium donanım secenegiyle ;

çift renkli 17" jant
    Anahtarsız giris ve calistirma sistemi
    Yağmur sensörü
    Navigasyon gelecekmis.

+7000 tl

• Sene 2006 olması lazım. Üniversitede öğrenciyiz. Beşiktaş'ın Denizli deplasmanına gidecez. Arkadaşla otobüse atlayıp gidelim dedik. Sonradan 2-3 kişi daha geliriz dedi. Ee iyi bari bir arkadaşın Kia Rio'su var 5 kişi arabayla gidelim dediler. Ben de geliyim ben de geliyim. Sayı oldu 13-14. İyi dedik bir minibüs kiralayalım onunla gidelim. 2 gün geçti sayı oldu 25-30 hadi dedik midibüs kiralayalım. Midibüs ayarlandı herşey hazır maça 2 gün var. Bir baktık onun arkadaşı bunun arkadaşı telefon susmuyor. Olduk mu sana 50 kişi (abartmıyorum tam 50) Aradım artık midibüs şoförünü dayı dedim bize otobüs lazım 50 kişi olduk. Bir yandan da İstanbul tayfasıyla bilet işini çözmeye çalışıyoruz. Alo İstanbul biz 50 kişi geliyoruz bize bilet ayarlayın.
    Maçtan birgün önce paraları toplama zamanı geldi. Otobüsçü kapora ister vs... Telefon üstüne telefon açıyoruz. Abi arkadaşın sınavı varmış. Arkadaş gelmeyince onun arkadaşları da gelmiyorlarmış 4 kişi sil. Abi hava biraz soğuk gibi biz vazgeçtik 3 kişi sil. Abi hasta olacak gibiyim ben gelemiyorum arkadaş da bensiz gelmiyor 2 kişi sil. Ee abi biz maçı İnönü'de sanıyorduk Denizli'deyse gelmeyiz. Napacaz deplasmanda 7 kişi sil.. Abi memleketten kız arkadaşım geldi sürpriz yapmış ben gelemiyorum. Buradaki kız arkadaşımla gelecektim şimdi birbirlerini bilmiyorlar kafam çok karışık napıyım sence. 2 kişi sil...
    Maç günü geldi çattı. Uyandık, kanka napıyoz. Haydi gidelim dedik otogara gittik Pamukkale otobüsüne atladık 2 (yazıyla iki) kişi Denizli'ye maça gittik.
    Konuyu baltaladığım için özür dilerim. Bu arada arkadaşın Kia Rio'su yoktu. Konuyu Kia'ya bağlayım da okuyun diye yalan söyledim. Onun dışında yazdığımın her kelimesi doğrudur. Konuyu açan ve sorumluluk alanlar daha da dikkatli okusun lütfen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Merak edenler için araçta yağmur ve far sensörü, otomatik kararan iç dikiz aynası ve otomatik katlanır aynalar var.

Yagmur sensörü olmadığını daha önce belirtmistik

Ne bağrıyorsunuz yahu
    Zaten en gereksiz donanım o ve olan araçlarda pek doğru da çalışmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TC34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

Bayiye gidip aracı inceledim, tahminimin de ötesinde beğendim. Niyetim sedan bir araç almak olsa hiç düşünmeden katılırdım, yine de katılabilirim; alacak olursam da beyaz renk tercihim kesinleşmiş oldu, sedefli beyazı zaten çok severim, Cerato' ya ayrı bir yakışmış ...

Aralık ayı içinde SUV-CHB araçlar arasında bir tercih yapmayı planlamış, aklımdaki SUV araçlardan muhtelif sebeplerle uzaklaşıp 308 e yönelmiştim, içini henüz hiç görmediğim Vitara da plase idi. Cumartesi gününü C-HR/Vitara/308 incelemesi yapmaya ve nihai kararımı belirlemeye ayırmıştım (Esasen C-HR meraktan, o fiyatı o motor-şanzıman kombinasyonuna vermek isteyeceğimi sanmıyorum)...Derken, şimdi kafam karıştı doğrusu; 75 bin civarı fiyata bu araç kaçmaz!...

Yalnız çok önemsediğimden değil ama kafama takılan bir şey; Elantra' da olan Stop-Start özelliği Cerato' da niye yok acaba?. S&S özelliği olan bir araç kullanmadım henüz, çok gerekli ve faydalı olup olmadığı hakkında bir kanaatim yok, Elantra' dan tecrübesi olanlar izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum...

Gruba katılmayı düşündüm aslında ama şimdi katılıp iş icraata gelince yan çizmek durumunda kalmak istemem. Cumartesi günü 308 i inceleyip fiyat aldıktan ve kendimce mukayese ettikten sonra katılmak daha mantıklı olacak. Operasyon başarıyla sonlanıp geç kalırsam da sağlık olsun; zaten o durumda ikinci bir grup kurulmasını da muhtemel görüyorum ayrıca...

Bir şeyi söylemeden de geçmiş olmayayım; VAG' ın 2 yıllığına verip süreyi artırmak için ek ücret talep ettiği, 'İyi niyet vs' diye tatlandırdığı garantiyi, adamların aslanlar gibi 5 yıl/150 bin km olarak peşinen verdiğini es geçmeyelim, benzer özellikli çift kavramalı şanzıman dahil...

Bayilerin söyledigine göre 2017 yılı Mart ayınfan itibaren Premium donanım secenegiyle ;

çift renkli 17" jant
    Anahtarsız giris ve calistirma sistemi
    Yağmur sensörü
    Navigasyon gelecekmis.

+7000 tl

Zaten yaz ayına Cerato dizel otomatik 100bin TLyi bulur. Tıpkı Ceed gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce birisi daha bahsetmişti sanırım, koltuğu olabildiğince öne çekmeme rağmen ön kol dayama biraz geride kalıyor, boyum 1.77...ST el freni için dedi ama daha iyi design edilebilirdi. Belki mevcut aracımdakinden alışkanlıkla pek konforlu gelmedi bana...Önemli bir kusur göremeyince böyle detaylar kalıyor göze batacak...
  • Fiyat nedir,
  • TC34 kullanıcısına yanıt
    Hangi fiyatın üzerine 7000 olduğu önemli. 75+7 olmayacağına bahse girebilirim. Fluence fiyatlarını görünce iyimser olamıyorum, otomobil fiyatları konusunda. En çok da Renault kullanmışımdır açık ara...
  • Bahsedildigi sekilde bi Premium Cerato gelirse, liste fiyatı 2017 yilinda 100e oldukca yaklasır zaten.
    Şuan bile 86500

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

Güzel ve ibretlik bir hikaye. Fazla büyütmeyeceksin işi.

Bir de insanda şöyle bir psikoloji var ki bir şeyi almaya karar verdikten sonra alternatifler daha cazip hale gelmeye başlıyor. Tavuk kaz mevzuu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu toplanma biçiminin nihai amacı hem psikolojiye hem sosyolojiye aykırı. 100 kişi filan burada ketlenip 95 bin liralık bir araba alabileceği olgusu gerçekleşirse, DH ahalisi bir eşiği geçer ve bizim gerçekçi ve bilimsel düşüncemizi de tarihe gömer. Çok da iyi olur, bu ülkenin toplumbilimine de acayip bi başvuru niteliğinde kaynak olur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 17 Kasım 2016; 21:31:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla kim ilgileniyor, detayları ve son gelişmeleri özel mesaj ile mi alıyoruz.. Kesin alcam diyemesem de niyet var.
  • Bu araba bu fiyata alınır net. Araba almasam düşünürdüm. Dizel otomatik araçlar emisyon dan da zam yiyebilir zaten. İyi kazanç olur 2.elde

• Arkadaslar 3 ay önce 2013 model kia ceed dizel otomatik aracımı ev alacağım için sattım. Motor ve şanzuman, aracın konforu iç mekan kalitesi, cok çok iyiydi, ancak yakıt ortalamaların üzerinde idi şehir içi 8 litre şehir dışı 6 litrenin altına indiremedim. Şuanki motor ise cerato nun hem yakıt tuketimi hemde performance olarak revize edilmiş, çok stabil bir makine yani her türlü alınıp keyifle binilecek bir araç. Yakıt olarak yalnız hala Avrupalı Muadillerinin biraz gerisinde, örnek olarak 308 den 1 litrelik fazla yakıt tüketimi var. Benimde içim gidiyor ama imkan meselesi, alacak arkadaslara keyifle kazasız belasız gunlerde binmelerini dilerim. ..

• Yaw inanmıyonuz :) 308 ceedden az yakmıyor. Ondan buna geçtim bizzat sürüyorum. Manuelde 308 0.2-0.3lt fazla yakıyor. Yeni otomatiklerini de test ettim tüketimler yine çok benzer. Ha eski otomatiklerde ceed ve i30 tork konvertörlü ve biraz kayıplı h-matic şanzıman nedeniyle 2lt fazla yakıyorlar bu doğru. Ama bu kadar ☺

Manuel 2014 ceed ile 308i aynı hızlarda gerededen ankaraya kadar sürün, Ceed daha az yakacak kalıbımı basarım. Ceed sahibi varsa denemeye de varım, yeni sattım çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 17 Kasım 2016; 22:20:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/3y8hGE11VjI

Videoyu izlerseniz i30 ve 308 karşılaştırması i30 motor ve şanzuman cerato ile aynı

• Her sene böyle konu açılıyor. Sonuç hüsran olmaz inşallah

• Anlaşılan fiyat nedir birde onu yazsaniz?

• Sıfır faiz kampanyalı araçlar olursa bende varım 50000 nakit gerisi sıfır faiz otomatik dizel veya motor hacmi düşük otomatik
  • kia araç forumundaki bir ölücünün yorumu:

--- spoiler ---

dedemin kore gazisi olduğunu ispatlarsam gazi yakını indirimi yapar mı acaba kore devleti?
    --- spoiler ---

• Toyota Auris için de uyarım SEAT olur Astra da Elentra da. benide dahil edin beyler.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.