Şimdi Ara

Kestane Pişirmek [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kestaneye alerjim olduğu için bu yaşa kadar hiç pişirmedim ve doğru düzgün tadına bile bakamadım 2-3 gün önce gittiğim doktor alerjimin son bulduğunu söyledi deriyle ilgili birşeymiş kestanenin tüyleri deriye temas edince kaşınıyodu baya bi ilaç kullanmıştım fakat ilaçlarım bitmesine rağmen cesaret edemedim.Dün gittim pazardan 2 kilo kestane aldım.Bugece pişiricem ama nasıl pişirmem gerektiğini bilmiyorum.

Haşlamamı yapsam yoksa fırındamı yapsam acaba.Hangisi daha lezzetli olur bilmiyorum bu yüzden size danışmak istedim.Lezzeti arttırmak için bir püf noktası varmıdır.

NOT:Kestane şekerini rahatça yiyebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 7 Kasım 2011; 15:25:47 >

• düz kısmına + seklinde çizik at fırında pişir benim bildigim böyle
  • ah bi sobamız olsada üstünde pişirsek
  • + şeklinde uğraştırır direk düz çizik at sonra hepsini tepsiye diz fırına at. Çok lezzetli olur yanında çayla..
  • Basit sorunlar insanı ne kadar üzüyor bu yaşıma kadar hep kestane pişince evde bir kenara geçip bakkaldan aldığım abur cuburları sömürürdüm çok koyardı bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 23 Ekim 2014; 15:09:21 >
  • Annem kestaneyi yan yatırıp bi çizik atıyordu sonra sobanın fırını gibi bir şey var orda ben pişiriyordum çok güzel oluyor tadı
  • Kestane süperdir, fırında yada haşlama yapabilirsin kestanenin türüne göre ufaksa fırında gitmez bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Kestane süperdir, fırında yada haşlama yapabilirsin kestanenin türüne göre ufaksa fırında gitmez bence.

Görgüsüzlük gibi olmasın ama pazardaki en büyük kestaneyi bulmaya çalımtım fiyatıda cüssesi gibiymiş ama inşallah deyicek cevaplarınız için teşekkürler kafkas kestanenin sitesinde çizildikten sonra 1 saat buzlu suda bekletilmesini tavsiye etmişler öyle deniycem bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Kestane süperdir, fırında yada haşlama yapabilirsin kestanenin türüne göre ufaksa fırında gitmez bence.

Görgüsüzlük gibi olmasın ama pazardaki en büyük kestaneyi bulmaya çalımtım fiyatıda cüssesi gibiymiş ama inşallah deyicek cevaplarınız için teşekkürler kafkas kestanenin sitesinde çizildikten sonra 1 saat buzlu suda bekletilmesini tavsiye etmişler öyle deniycem bende.

Ohhh onu fırına vericeksinnn kestane kebab Buzlu suda filan ilk defa duyuyorum şimdiden afiyet olsun

• mikro dalga fırının varsa

çiz kestaneleri kapaklı borcam a koy orta sıcaklıkda 10 dakikaya ayarla güzel oluyor
  • Beyler cizdikten sonra mi suya koyalim,yoksa cizmeden once mi? Yardim edin canim cekti yapayim bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vüsal

Beyler cizdikten sonra mi suya koyalim,yoksa cizmeden once mi? Yardim edin canim cekti yapayim bi

çizdikten sonra suya koy
  • tavada da güzel oluyor dene miss
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

quote:

Beyler cizdikten sonra mi suya koyalim,yoksa cizmeden once mi? Yardim edin canim cekti yapayim bi

çizdikten sonra suya koy

Eyvallah.

Ciziyorum 1 saat ilik suda bekletiyorum sonra sobanin ustune dizip afiyetle yiyiorum

• Haşlama ve kebap şeklinde yapabilirsin
    Haşlama için kestanenin arka kısmından - şeklinde kes tuzlu suda beklet 1 saat falan
    Sonra doldur bir tencereye suyu at içine kestaneleri pişsin bakarsın arada güzelce açılmışsa alır yersin
    Fırındada tuzlu suya koymadan kes at fırına pişecektir ama dikkat et çok pişirirsen taş gibi olur
    Afiyet olsun
  • Biz sobada yapiyoruz, ayrıca kestane cok guzeldır yememıs olman gercekten buyuk bir kayıp, alerjinin gectigine de sevindim
  • quote:

quote:

quote:

çizdikten sonra suya koy

Eyvallah.

Ciziyorum 1 saat ilik suda bekletiyorum sonra sobanin ustune dizip afiyetle yiyiorum

ben suya koymadan koyuyordum, suya koymanın mantıgı nedır hocam ?

• yahu bu kestane hangi mevsivde oluyo? hiç görmüyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

quote:

quote:

quote:

çizdikten sonra suya koy

Eyvallah.

Kabuğu yumuşuyor kestane ortadan daha kolay açılıyor.Piştikten sonra soymada kolaylık sağlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 22 Kasım 2011; 16:38:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

quote:

quote:

quote:

çizdikten sonra suya koy

Eyvallah.

Pişerken açılıyor ve içindeki kabuktan kolayca ayrılıyor : )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.