Şimdi Ara

kestane nasıl yapılır bilen yazsın lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
28.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu dışlarda satılan kestaneler gibi evdede yapmak istiyorum.
    bir yerdne duydum kestaneyi yarıp 1 saat suda beklettikten sonra kızartmak gerekiyormuş bu doğrumu yoksa sizin gerçekten bildiğiniz yöntem varmı?
    bu konuyu bilen bu adamların nasıl yaptığını yazarsa çok sevinirim



  • Kestaneyi yar, 1 saat suda beklet, sobanın üstüne koy. Teknik budur evet.
  • kardeş tümsek olan kısmını aşağıdan yukarıya doğru çizeceksin.

    çok derine inmene gerek yok.

    daha sonra teflon tavada kısık ateşe ver. yavaş yavaş kızarır. kabuğu açılır ve pişer.

    bu annemin yaptığı yöntem denenmiştir.

    kolay gelsin. afiyet olsun.
  • biz yanlamasına çiziyoruz. Bi saat falan min. suda beklet. Sonra mini fırın varsa fırına koy işte 30 40 dakka
  • Önce kestanenin üzerine çizik atman gerekir. Kabuğu yarmalısın fakat çok derine inme. Tümsekli tarafından çizik at hatta X şeklinde çizik atarsan daha rahat yersin. Tabi kestanelerin en az 1 saat ılık suda bekletmen gerekir. Daha sonra tepsiye(mümkünse telli olsun) diz. Ve en sonunda kabuklar yana açılıp kestanenin rengi dönmeye başlayınca hazır olur. Kolay gelsin canımı çektirdiniz akşam akşam
  • mikrodalga fırına koysak olur mu ?
  • saolun
    yarın cmt akşamı yemek lazım datlı datlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendende bir teknik
    aliminyum tavanın içine at kestaneleri hiç yarma bile 10-13 dakika kısıp ateşte pişir yeter en iyi teknik budur kuru olmaz çünkü DENENMİŞTİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 5 Ocak 2013; 16:41:27 >
  • Yarma bence.
    hastane masraflarını ben karşılamam ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    bendende bir teknik
    tavanın içine at kestaneleri hiç yarma bile 10-13 dakika kısıp ateşte pişir yeter en iyi teknik budur kuru olmaz çünkü DENENMİŞTİR

    Konuyu hortlatıyorum ama can güvenliği tehlikesi var Kestane çizilmeden pişirilirse kafayı gözü yarabilirsiniz.
  • çiz üstünü koy tos makinesinin içine.su işini bilmiyorum.
  • Mesajim bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde suya koymadan yapıyoruzda bazen kuru oluyor..Suya mı koymak lzm acep
  • Kestaneleri niçin ılık suda bekletmek gerekiyor pişirmeden önce ?
  • Kabuğu rahat soyulsun diye bekletiyorlar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suda bekletmezsen, kestanenin zarını soyamazsın, acı olur yiyemezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.