Şimdi Ara

MİDYE NASIL YAPILIR ,NASIL YAPIŞIYO ÖYLE BİLEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • varsa bilen bi anlatsın



    _____________________________
  • Pilav aslında midyenin içindeymiş...
    _____________________________
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

  • _____________________________
    NİSSAN QASHQAİ 1.6 DCİ BLACK EDİTİON X-TRONİC
    MEGANE 3 1.5 DCİ DİNAMİK PREMİUM PACK
    Dh 2006 Üyeleri
    Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88
  • önce denizden midye toplanır sonra ortancana bi yağ tenekesi bulunur agzı kesilir yan yatırılır içine kagıt çalı çırpı ne varsa doldurulup yakılır üsttünede midyelere atarsın sonra başında 5 10 kısı bekler agzı acılan mıdyeyi ilk once kim kaparsa götürür
    _____________________________
    İyi de o işler öyle olmuyor..
  • Ne yapılması
    Denizden çıkmıyor mu?
    _____________________________
    "Siperler arasıdaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak...
    Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kamilen düşüyor.İkinciler onların yerine geçiyor...
    Fakat, ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz?...
    Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, hiç ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok...
    Okumak bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar.
    Bilmeyenler kelime-i şehadet getirerek yürüyorlar.
    Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.” M.Kemal ATATÜRK
  • midye dolma diyim güzel kardeşim bunun içine pilav koyuluyo sonra nasıl yapışıyo onu soruorum milyonlarca midye
    quote:

    Orjinalden alıntı: :::KR@L:::

    Ne yapılması
    Denizden çıkmıyor mu?
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :::KR@L:::

    Ne yapılması
    Denizden çıkmıyor mu?


    içine pirinç dolduruyorlar baharatlıyorlar yapıştırıp kapatıyorlar vs..
    _____________________________
    adam gibi adam fabio bilica
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız arkadaş nasıl bulunur?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben midyeyi çıkardığım zaman dolmasını şu şekilde yapıyorum. yanlız malzemelerin ölçüsünü veremiyorum çünkü bende ölçüyle yapmıyorum.
    Midye Dolma Yapımı:
    İrice olan kabuklu midyeler alınır. Kabukları bıçak yardımıyla açılır. kılları kesilir. ve suyun altında kumları ve varsa incileri parmakla yoklanarak çıkarılır.
    Daha sonra bir tencereye soğanlar küp küp doğranır.Bir miktar çam fıstığı konur.Ben soğanı herzaman bol koyuyorum. çünkü daha lezzetli oluyor. Tencereye yeteri kadar sıvıyağ konur ve soğanlar ve çamfıstığı yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yumuşadıktan sonra yeteri kadar pirinç ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika hep birlikte orta ateşte kavrulur. sonra aynen pilav yapar gibi yeteri kadar su, kuş üzümü, bir tatlı kaşığı şeker konarak suyunu çekinceye kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirilir. suyunu çektikten sonra tencere ateşten alınır ve malzemeye yeteri kadar yenibahar, karabiber, tuz, tarçın ilave edilerek güzelce karıştırılır. şimdi sıra midyeleri doldurmaya geldi. bu işin püf noktası midyeler doldurulurken kabukları sonuna kadar açılarak iki kabugu birbirine bağlayan kasın kopması sağlanır. iki kabuğu sadece midyenin ortasındaki etinin tutması gerekir. şimdi bir kaşık vasıtasıyla midyelerin içi malzememizle doldurulur. kapakları iyice kapatılır. doldurulan midyeler bir tencereye dizilir. sonra tencerenin içine 1 bardak kadar su konulup kapak kapatılıp tekrar ateşe konur. 45 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. sonra soğuması beklenip afiyetle yenir. yanında buz gibi bira iyi gider.
    tava yapması basittir. midyeler düzgünce ayıklanır, eti dağıtılmadan çıkarılır. una bulanır. unda suyunu iyice çekmesi için 15 dakika bekletilir. sonrada karbonatlı suya batırılıp kızgın yaga atılır. yeteri kadar kızardıktan sonra çıkarılıp tarator sosla beraber yenir.

    (ç)alıntı
    _____________________________
    NİSSAN QASHQAİ 1.6 DCİ BLACK EDİTİON X-TRONİC
    MEGANE 3 1.5 DCİ DİNAMİK PREMİUM PACK
    Dh 2006 Üyeleri
    Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88




  • Birleştrip kaynatıyorlar galiba o ısının etkisiyle beraber midyeler birbirine yapışıyor..
    _____________________________
  • midye sipariş burada var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuafortr

    midye sipariş burada var

    _____________________________
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.