önce denizden midye toplanır sonra ortancana bi yağ tenekesi bulunur agzı kesilir yan yatırılır içine kagıt çalı çırpı ne varsa doldurulup yakılır üsttünede midyelere atarsın sonra başında 5 10 kısı bekler agzı acılan mıdyeyi ilk once kim kaparsa götürür
Ne yapılması Denizden çıkmıyor mu?
midye dolma diyim güzel kardeşim bunun içine pilav koyuluyo sonra nasıl yapışıyo onu soruorum milyonlarca midye
quote:
Orjinalden alıntı: :::KR@L:::
Ne yapılması Denizden çıkmıyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: :::KR@L:::
Ne yapılması Denizden çıkmıyor mu?
içine pirinç dolduruyorlar baharatlıyorlar yapıştırıp kapatıyorlar vs..
ben midyeyi çıkardığım zaman dolmasını şu şekilde yapıyorum. yanlız malzemelerin ölçüsünü veremiyorum çünkü bende ölçüyle yapmıyorum. Midye Dolma Yapımı: İrice olan kabuklu midyeler alınır. Kabukları bıçak yardımıyla açılır. kılları kesilir. ve suyun altında kumları ve varsa incileri parmakla yoklanarak çıkarılır. Daha sonra bir tencereye soğanlar küp küp doğranır.Bir miktar çam fıstığı konur.Ben soğanı herzaman bol koyuyorum. çünkü daha lezzetli oluyor. Tencereye yeteri kadar sıvıyağ konur ve soğanlar ve çamfıstığı yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yumuşadıktan sonra yeteri kadar pirinç ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika hep birlikte orta ateşte kavrulur. sonra aynen pilav yapar gibi yeteri kadar su, kuş üzümü, bir tatlı kaşığı şeker konarak suyunu çekinceye kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirilir. suyunu çektikten sonra tencere ateşten alınır ve malzemeye yeteri kadar yenibahar, karabiber, tuz, tarçın ilave edilerek güzelce karıştırılır. şimdi sıra midyeleri doldurmaya geldi. bu işin püf noktası midyeler doldurulurken kabukları sonuna kadar açılarak iki kabugu birbirine bağlayan kasın kopması sağlanır. iki kabuğu sadece midyenin ortasındaki etinin tutması gerekir. şimdi bir kaşık vasıtasıyla midyelerin içi malzememizle doldurulur. kapakları iyice kapatılır. doldurulan midyeler bir tencereye dizilir. sonra tencerenin içine 1 bardak kadar su konulup kapak kapatılıp tekrar ateşe konur. 45 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. sonra soğuması beklenip afiyetle yenir. yanında buz gibi bira iyi gider. tava yapması basittir. midyeler düzgünce ayıklanır, eti dağıtılmadan çıkarılır. una bulanır. unda suyunu iyice çekmesi için 15 dakika bekletilir. sonrada karbonatlı suya batırılıp kızgın yaga atılır. yeteri kadar kızardıktan sonra çıkarılıp tarator sosla beraber yenir.
(ç)alıntı
Birleştrip kaynatıyorlar galiba o ısının etkisiyle beraber midyeler birbirine yapışıyor..