Şimdi Ara

KESİNLİKLE TURION!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
10.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pentium M(Centrino) ve Turion kullanmış biri olarak kesinlikle Turion diyorum!

    Neden?

    En önemlisi 64 bit desteğinin olması. 2006'dan tibaren dosya sistemleri artık 64 bit olmaya başlayacak. Mesela microsoftun yeni işletim sistemi "windows vista"(eski adıyla longhorn) 64 bit olarak piyasaya gircek. Eğer centrino bir notebook alırsanız windows vistayı ve de internet explorer 7'yi deneme ikmkanınız olmayacak. Sadece işletim sistemler değil birçok program 64 bit gerektirecek bunu unutmayın.

    İkincisi Turion fazla ısınmaya neden olmuyor e azından centrinodan fazla ısınmıyor.Isınma sorunu athlonda olabilir ama kesinlikle turion ısınma konusunda çok daha iyi.

    Ayrıca turion işlemci maliyet aısından intelden daha uygun.

    Turion olarak piyasada fazla dizüstü seçeneği yok.

    Asus A6WU
    HP NX6125
    Acer Aspire 5002
    Acer Ferrari 4005

    Bunlardan birini seçebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 7 Ağustos 2005, 20:37:54 >







  • Bizim kuzen de turion işlemcili bir dizüstü kullanıyor . tek kelimeyle muhteşem gerçekten . Biri turionu bir soksa Türkiye piyasasına centrinolar tek tek patlar firmaların elinde . Amerikada kasıp kavuruyormuş ortalığı turionlar . Isı sıfır , tek kelimeyle müthiş . AMD gene yapmış yapacağını
    Türkiye piyasası demişken , neden doğru dürüst turion satılmadığının sebebide anlaşıldı , elde kalan centrinolardan kurtulmak
  • ya şimdi bu piyasada dolanan bütün centrino ların 64 bit destegi yokmu?
    yani yeni bi laptop almaya kalksak centrino alamayalımmı
  • TR de turion olmadığı için mecbur . Turion resmen devrim yarattı . Centrino fazla ısınmıyor ama hissediliyor , turion ise daha az ısınıyor , daha performanslı ve 64 bitttt !
  • Bende turion işlemcili diz üstü bilgisayar düşünüyorum ama adam akıllı modelleri yok hala piyasada. Sanırım yaygınlaşmadı henüz.
  • www.mavibilgisayar.com Bu sitede acer amd turion64 1,60 ghz gördüm ben.özellikleri de fena değil ve görünüşü de çok iyi.
  • Walla Türkiye de AMD64 TURION işlemcili ACER FERRARİ serisi notebooklar var ve bence süper aletler

    Ama fiyatlarınında MAŞALLAHI var Almayı çok istiyorum ama 4000 YTL civarı fiyatı var


    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=VbKgDlbsqkHAMakGtNFI5vdCrGLDG7&ad=tasinabilir&ur_no=553




  • MSİ DA DA var ama türkiyede varmı ki?
  • Turion kullanan arkadaşlar hiç cpu için performans testi yaptınızmı.Test sonuçlarını yazarmısınız.centrinolara
    göre ne kadar hızlı oldugunu merak ediyorum.Ayrıca pili ne kadar dayanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loba92 -- 8 Ağustos 2005, 13:08:26 >
  • Ohara ;

    Windows Vista'nın 32bit versiyonunun da olacağını biliyormusun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ak_onair

    Ohara ;

    Windows Vista'nın 32bit versiyonunun da olacağını biliyormusun?


    sonucta 64 bit dosya sisteminin yaygınlaşmayacağı ve 32 bit sistemin uzun yıllar kulllanılacağı anlamına gelmiyor.
    artık masaüstü işlemcilerin nerdeyse tamamı 64 bir olarak üretiliyor..aynı şey laptoplar için de geçerli.
  • Suanda alacağın 64bit sistemli bir laptop Vista için yeterli olacak mı? Bilgisayar teknolojisinde geleceğe yatrırım yapmak ne kadar avantajlı???

    quote:

    Orijinalden alıntı: ohara

    quote:

    Orijinalden alıntı: ak_onair

    Ohara ;

    Windows Vista'nın 32bit versiyonunun da olacağını biliyormusun?


    sonucta 64 bit dosya sisteminin yaygınlaşmayacağı ve 32 bit sistemin uzun yıllar kulllanılacağı anlamına gelmiyor.
    artık masaüstü işlemcilerin nerdeyse tamamı 64 bir olarak üretiliyor..aynı şey laptoplar için de geçerli.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: ak_onair

    Suanda alacağın 64bit sistemli bir laptop Vista için yeterli olacak mı? Bilgisayar teknolojisinde geleceğe yatrırım yapmak ne kadar avantajlı???

    quote:

    Orijinalden alıntı: ohara

    quote:

    Orijinalden alıntı: ak_onair

    Ohara ;

    Windows Vista'nın 32bit versiyonunun da olacağını biliyormusun?


    sonucta 64 bit dosya sisteminin yaygınlaşmayacağı ve 32 bit sistemin uzun yıllar kulllanılacağı anlamına gelmiyor.
    artık masaüstü işlemcilerin nerdeyse tamamı 64 bir olarak üretiliyor..aynı şey laptoplar için de geçerli.







    birkac yıl sonrasına yatırım yapılmaz belki ama birkac ay sonrasına yatırım yapılır. malum 64 bit olayı 2006'dan itibaren yaygınlaşacak.




  • sadece bilgi olsun norton 2006 beta 64 bit desteği yok microsoft 20.000 drvier destek vereceğini açıkladı ve betasını özel kişilere yolladı ancak beta kaç zaman sürere bilinmez donanım piyasası çok değişkenli mesela visual studio.net 2005 beta1,team system,beta2 olmka üzere 3 tür beta çıktı ama hala son hali çıkmadı microsoft hataları gideremedi vistanın da ben uzun süre çıkacağını sanmam çünkü 32bit neyse de 64bit driver sorunları ve progrma sorunları çıkacak microsoft bunu göze alabilir mi bilmem tabi satış politikasıyla berarber firmalar 64bit için büyük baskıları varmış ancak amd 3 tür anakartı piyasada intelinde 3 tür anakartı piyasada bence 1999-2000 yılındaki geçiş dönemi gibi tuzağa düşmememli ama teknolojide beklemez ben sonoma aldım 64bit niye yok dediler i915-925 b,os güncellemesi ile 64bit olabilecek sadece işlemcimi değiştirecem eksiklik gibi ama 2007-2008 ancak vista çıkar 2006 donanım ve test merkezlerini oyalamak için bir yıl olur tabi microsoftu benden daha iyi tanıyanlar olabilir ama şu bi gerçek ki 64bit sadece komut satırı yani bence program bence bir işlemcinini gerçekten 64bit yani saniyedeki bilmeme kaçmilyon değilde bilmeme kaç trilyon kattrilyon vs. hesaplamasına biraz daha var sonoma veya turion almak iyi turion hala daha fazla enerji harcıyor tomshardware de var ve sonoma centrino vs. hala gerçek anlamda bir platform .net teknolojisi gibi yanlış anlamayın ben masaüstünde amd mobilde intelciyim şu an böyle ileride neler olur bilmem o yüzden ilerisi için tartışamam şu an bence sonoma daha iyi bence onu aldım benim için önemli olan şu an tabi ki bende isterim ileriye yönelik bi sistem ama görüyorsunuz etraf intel ve amd 3'er çeşit anakartlarıyla çoşuyor hangisini alsan bi dert




  • Acer Ferrari 4005 kullanıcısı olarak turiondan son derece memnunum performansı gayet iyi idle işlemci frekansı 800mhz ye kadar düşüyor ve bu frekansta bile masa üstü uygulamalarını gayet akıcı bi şekilde çalıştırabiliyor ısınma sorunu centrinolarda nasılsa bundan da aynı. oyun performansı gayet iyi 3dmark 2003 de oc siz 6380 2001 de de 16400 aldım ekran kartı 128mb x700. işlemci oyun oynarken ısınıyor fakar bu ısı laptopun üst kısmına o kadar da etki etmior yani rahatsız edecek kjadar bi ısınma yok.
  • TURİON 64 YAYGINLAŞSIN HERKEZ CENTRİNOYU BIRAKIP TURİON'A BAKACAK.
  • alın size turionun kralı http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb_index.php

    burada amd turionlar listesi. ohara arkadaşımızdan alıntıdır:

    http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_12651_12658,00.html

    burda da mobil ekran kart çipleri (gpu) var.

    http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=98&var2=0

    burda da turionun testi var huhukomsu arkadaşımızdan alıntıdır:

    http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=14&id=1667



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 9 Ağustos 2005, 14:14:10 >




  • bilmiyom ama dikkat ettinizmi o laptop çok kalın benimki bile o kadar özellikte benim laptop asla 2 usb alt alta sığmayacak kadar daha ince benim bu çok dikkat ettiğim bi nokta o zaman soğutma konusunda şüphelenirim yani az enerji harcıyor deniliyor ki doğru ama soğutma olayı niye böyle anlamadım ben ilk defa gördüm ama bence insanların aklında soru bırakmamalılar gerçi hp zaten son kasaları çok kötü belkide bu onun bir sonucu diğer marka turion gören arkadaşlar sizdekilerde mi böyle bi yazsanız herkese fikir vermesi açısından
  • İntel'in turkiyede cok satmasinin nedeni cok belli deil mi sizce. Gidip bi bilgisayarciya direk sorun ben bi bilgisayar istiyorum deyin. Amd yetkili saticisi olan Ankaradaki Mavi bilgisayar bile size İntel satmaya kalkar. Cunku ulkemize İntel daha cok geliyor ucuz fiyattan gelip pahaliya satiliyor kisacasi daha cok kar ediliyor. Centrino furyasi da ayni gibi. İntel cikip diyor ki:Yeni bi islemci yaptik bunun ozelligi daha az enerji tuketimi ve wireless olacak diyor. Sen gidip aliyorsun centrino eve getirip bi dvd film bile izleyemiyorsan bataryasiyla. Nerde bu az enerji anlamadim valla. Turion almayi ben de ciddi sekilde dusunuyorum. Amerikadan alicam o yuzden baktim fazla ureten fazla firma yok. En ustte arkadasin yazdiklari disinda yok. Acer Aspire 5002 modeli ise 900 dolar civarinda. Centrinolar da 800-900 civarinda. Amd islemciler cok isinir diyorlar ama su an kullandigim Celeron 1.4 acer 2355nx modeli bu da isiniyor. İsinmayan notebook yok sanirim bu dunyada. Bi notebook cooler farz oldu.




  • ama arkadaşım gerçekten centrinolar az enerji harcıyor ben bir centrino ile kasinlikle dvd izleyebiliyorum ama şu da gerçek amd kesinlikle daha iyi masaüstü sistemimde amd64 3000 amöa notebook alunca aldığım fs amd işlemcili notebook akşam aldım sabah iade ettim pil ısınma vs
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.