Şimdi Ara

Kesilen salgın cezaları geçersiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaşı haklı bularak, 'Polis sadece tutanak tutabilir' diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'Geçersiz'' olduğuna karar verdi.

Sözcü'den Asuman Karaca'nın haberine göre Mahkeme, ‘'İdari yaptırım kararı ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis tarafından sadece ihlale ilişkin tespit tutanağı tutulabilir'' hükmüne vardı. Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçe ile iptal edildi. Bugüne kadar polisin verdiği koronavirüs tedbirleri kapsamındaki cezaların 1 milyar lirayı aştığı, bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği bildirildi.

https://www.mynet.com/mahkemeden-flas-karar-kesilen-salgin-cezalari-gecersiz-110106546343

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 5 Temmuz 2020; 13:14:5 >

• O cezalari zaten tahsil edemeyecekler. Kimse odemez boyle sacma bir cezayi. Maske takmadi diye ceza verebilmen icin oncelikle insanlara maske temin etmen gerek, sonra takmamalarinin hesabini sorarsin. En kotu secim oncesi iptal edilir.

Rusya'da da aynisini yapmaya calistilar. Ki devlet artislik yapip "maskeleri ben dagitacagim" da demedi. Insanlar sakin sakin zaten maskelerini eldivenlerini takiyorlardi ozellikle supermarketlerde, hatta bazi cok haliteli supermarketler eldiveni giriste dagitiyor.

Bir gun dediler ki "maske-eldiven takmayana para cezasi kesilecek", Rus halki aninda maske ve eldiven takmayi birakti protesto olarak. Argumanlari da suydu "Eger bir sey icin ceza keseceksen, once onu temin etmen gerekir. Devlet maske-eldiven temin etmiyorsa, insanlardan ceza kesemez". Konu kapandi.  

ailenizde veya çok yakınınızda, hakim-savcı-avukat varsa, size yazılan bütün cezaları iptal ettirebilirsiniz. alkolmetrenin kalibrasyonu bozuktur, radarın ayarı yoktur, bekçinin hakkı yoktur, polisin yetkisi yoktur vs vs.

ama vatandaş iseniz, göz göre göre paranız gasp edilir, savcı; yapacak birşey yok der!

• Ödeyenler ne olacak

• ailenizde veya çok yakınınızda, hakim-savcı-avukat varsa, size yazılan bütün cezaları iptal ettirebilirsiniz. alkolmetrenin kalibrasyonu bozuktur, radarın ayarı yoktur, bekçinin hakkı yoktur, polisin yetkisi yoktur vs vs.

ama vatandaş iseniz, göz göre göre paranız gasp edilir, savcı; yapacak birşey yok der!

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Ödeyenler ne olacak

haksız kesildiğini ıspat edicen herkese değil çevrede mobese kamera filan varsa izlenip karara bağlanmıştır..

• Ya aslında konu biraz karışık.Öncelikle bu cezaya konu olan kanun veya yönetmeliğine bakmak gerekir.Aslinda vali ve kaymakamların hiç bir yetkisi yoktur.Herhangi bir müeyyide uygulayacak kadrosu da yoktur.sadece ilin veya ilçenin en büyük amiridir.Hic bir kuruma emir veremez.Zaten her kürüm emir ve talimatları kendi kurumundan yasal olarak almaktadır.Yasal olmayan bir emri vali dahil alt kadroya emir veremez.Verecek olursa yazili vermek zorundadır.Kurumlar buna rağmen yasal olmayan emirleri yapmazlar.
    Valiliğin ceza kadrosuolmadigina göre bu olayı bir kürüm yerine getirecektir.aDiyelim ki bu konu emniyete verildi.Polis bu görevi yapamayacaksa amirin bu işlemi yapması olanaksızdır.Demek ki yasada bir eksiklik var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O cezalari zaten tahsil edemeyecekler. Kimse odemez boyle sacma bir cezayi. Maske takmadi diye ceza verebilmen icin oncelikle insanlara maske temin etmen gerek, sonra takmamalarinin hesabini sorarsin. En kotu secim oncesi iptal edilir.

Rusya'da da aynisini yapmaya calistilar. Ki devlet artislik yapip "maskeleri ben dagitacagim" da demedi. Insanlar sakin sakin zaten maskelerini eldivenlerini takiyorlardi ozellikle supermarketlerde, hatta bazi cok haliteli supermarketler eldiveni giriste dagitiyor.

Bir gun dediler ki "maske-eldiven takmayana para cezasi kesilecek", Rus halki aninda maske ve eldiven takmayi birakti protesto olarak. Argumanlari da suydu "Eger bir sey icin ceza keseceksen, once onu temin etmen gerekir. Devlet maske-eldiven temin etmiyorsa, insanlardan ceza kesemez". Konu kapandi.  

• Kasa tam takır, ortada para yok, para basa basa da enflasyon aldı gitti, tüik düzeltecem diye debelene dursun rakamları, MB faiz düşürüp bir yandan doları sabit tutmaya çalışıyor, ipin değil bıçağın üzerinde cambazlık yapıyor, böylesi bir ortamda devlet hiç alacağından vazgeçer mi  Artık bankada hesabı olmayan kalmadı, bir gecede elektronik hacizi yapıştırdımı hesaba para hoppp cukka.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3. Sms 2 aydır gelmedi maske için

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Ödeyenler ne olacak

Vergi ödemeyenlere nasıl af geliyorsa

ödeyenler ödediği ile kalıyor hep memlekette

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

3. Sms 2 aydır gelmedi maske için

O iş bitti tahminen 2 kere TC ile 5 adet aldım sonrasında sistem Yok vs ile geçiştiriyorlar.

• Leipold kullanıcısına yanıt

Maskeyi isteyen temin edebiliyor. Şu an için maskeye ulaşamama gibi bir durum söz konusu degil. Kişi kendi ve çevresindeki kişilerin sağlığı için en azından ayda 1 kutu maske alamıyor mu ? Maskeye 1 lira vermeyip, 1 günde 1 paket sigara tüketen insanlar var. Bak hiç değilse 20 liraya yıkanabilir maskeler var. Hadi barı o olsun...

Haberin tamamına bakarsanız, “maskeler ücretsiz degil. O yüzünden maske takmama cezasi kesilemez” denmiyor. Polis tutanak tutabilir, cezayı kesme “mülki amir” tarafından verilebilir deniyor.

Devlet bana üst-baş vermiyor. Sokağa çıplak çıkarsam ceza almayacak mıyım ?

• 17Scorpion kullanıcısına yanıt

insanların yemek yiyecek parası yok günlük 1 tl maskeye versin diyorsunuz herkes sizin gibi değil işsiz milyonlar var bu ülkede

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazılını iyi okuyalım. En azından yıkanabilir maske alabilir yazmışım. Yıkanabilir maskelerin fiyatı ortada. 20 liraya 5 tane maske alıyorsun. Hiç olmamasından iyidir. Ben pandemi dolayısıyla 3 ay çalışmadım. Yaklaşık 3 haftadır iş yerim açık. Pandemi dolayısıyla seanslarımız da eskisi gibi degil. Maske takmayan , sosyal mesafesine uymayanlar bu sürecin daha fazla uzamasına ve sancılı geçmesine sebebiyet verecek. Ne kadar önlemli davranırsak herkes işine gücüne daha fazla zaman ayıracak. Belki ben bir şekilde yoluma devam edebilirim bir süre daha. Ancak siz bu süreç ile batma durumuna gelmiş kaç milyon var bunu biliyor musunuz ? Bu süreç ile işsiz kalanlar ? Aş için işe ihtiyaç var. Daha fazla iş için bu buhranın çıtasını yükseltmemek gerekir. Topun ağzına gelmiş işletme, sevabına sizin bahsetmiş olduğunuz insanlara iş mi verecek aş mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 5 Temmuz 2020; 23:40:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt

işletmeyle ne alakası var nereye bağladınız dediğim maske zorunlu ise ücretsiz devlet verecek maske zorunlu olmadan 1 yıl önce 1 maske 10-20 kuruşken şimdi 1 tl olduysa bu işte bir gariplik vardır devlet bunu ücretsiz vereceğine devlet eliyle fırsatçılık yapılıyor neden 1 tl fiyat belirlendi onu bile anlamadım

ben demiyorum ki karantina olsun herkesi eve tıkalım olay sadece maske zorunlu ise bedava olmalı bu kadar

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Evinde yiyecek yemek bulamayan insanlardan bahsediyorsunuz. İşletmelerden bahsetmemin nesi garip geldi ? Bence ne demek istediğimi anlamak çok zor değil. Maskenin tavan fiyatı 1 TL. Üreticiler dilerlerse 50 kr’dan da satabilir, 30 kr’dan da. Satan var mı ? Yok. Diyebilirsiniz ki tavan fiyat 50kr olsun o zaman. Ben de size diyorum ki devlet maske satışını yasaklayıp, ücretsiz maske vermeye başladığı süreçte, bana 1 adet maske, 1 adet SMS gelmedi. Ben de internetten fahis fiyattan maske aldım bir şekilde. Eve geldim, haberlerde yurt dışına gönderilen maskelerin haberlerini izledim :) .

Maske takmak isteyen dediğim gibi en kötü yıkanabilir maske alır takar. Bunu maliyeti nedir ? Tanesi 3 TL. Bahanesi yoktur bu işin. Kusura bakmayın ama gerisi boş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az önce bir çarşı turu yaptım eczacısından tut, çarşı esnafından, kahvede, oturanlar, gezenler, alışveriş yapanların çoğunda maske yok. Bir çoğunda maske var ama ağzı ve burnunu kapatmak dışında boğazında fular olmuş.. Doğru dürüst maske kullanımı yapanların oranı %5-%10 dur tahminimce. Ne denetim var ne başka şey.. Bu şahıslar ceza almıyorsa, diğer vatandaşlara kesilen cezalarında yersiz ve kanunsuz olduğu kanaatindeyim bende.. Mahkemenin verdiği karar yerinde olmuş, cezalar iptal edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 6 Temmuz 2020; 18:42:11 >
  • Demokrasinin cilveleri. Virüs kapma ve bulaştırma hakkımız engellenemez.

• Buradaki boşboğazlara şunu söyleyeyim Devlet bügün 18 yaşında ise 1 sene sonrada 18 yaşındadır devlet ile kafa tutmayın. Demek istediğim şu devlet alacağını söke söke alır. Medeniyet istiyorsan kurallara uymak zorundasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.