Şimdi Ara

Kenwood Amfi ve Kolonlar ile PC Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda bilginize ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim. Evimde Kenwood marka bir müzik seti var, bu set'in CD-Player ve Casette-Player komponentleri arızalandı, elimde sağlam olarak, Amfisi (A-76) ile 2X80 Watt kolonlar (LS-76) kaldı. Bu amfi ve kolonları PC'ye bağlayıp çalıştırmak mümkün müdür? Bu konularda sınırlı bilgim olduğu için, bilgi almadan denemek istemedim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Reşat

• vardır tabi. bak şimdi hocam. öncelikle resimde gördüğün ara kablodan alacaksın. bir ucu jack, diger ucu ise resimde gördüğün sağlı sollu soketler. o jack i pc nin ses yerine, diger çift taraflı kırmızı beyaz soketide anfinde cdplayerini baglagının yeri sölüp bu kabloyp baglayacaksın. hepsi bu kadar.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Her ne kadar böyle bir bağlantının mümkün olabileceğine ihtimal versem de, bu kadar kolay olabileceğini asla düşünemezdim. Her ne kadar ekonomik yönünü düşünsem de, Kenwood'un kolonlarının verdiği sesden de oldukça memnundum. Derhal önerdiğiniz kabloyu satın alıp, bağlantısını yapmayı deneyeceğim. Sonucu da yine burada bildiririm. Tekrar teşekkürler, iyi günler dilerim.

Reşat
  • emin ol ki çok güzel sonuç alırsın. cunku ben logitech ses sistemimi almadan once benimde sizin gibi normal muzik setim vardı ve aynen benim muzik setiminde CD ve kaseti bozulmustu fakat bağlantı için çıkışları vardı. ve baglantıgı aynen böyle yapıyordum zaten kabloda o yuzden vardı gösterdim :) ve süper bir derecedede ses alıyordum. yanlız alacagin kablonun boyu 1 metreyi gecmesin. yoksa ses düşük cıkar. kablo ne kadar kısa olursa o kadar iyi ses alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail8484 -- 19 Şubat 2008; 11:14:00 >

Kenwood anfi ve kolonlarının PC bağlantısı ile ilgili tecrübemi aktarmak istiyorum.

Bu bağlantının nasıl yapılması konusunda yardım talep etmiştim, İsmail Bey'e çok teşekkür ediyorum bir kez daha, eksik olmasın fotoğraf da yollayarak, bu bağlantının nasıl olması gerektiği konusunda beni aydınlattı.

Elimde yaklaşık 10 sene önce alınmış, Pentium-II 450 sistem ve Windows 98SE yüklü, 5-6 seneden beri kullanmadığım bir PC vardı. Ayrıca yine bazı komponenetleri arızalı anfisi ve kolonları aktif çalışan 13 senelik Kenwood marka bir müzik seti vardı. Bunları birbirine bağlayarak, bir müzik sistemi oluşturma fikrine kapıldım, ve işte tecrübelerim;

İsmail Bey'in bahsetmiş olduğu fotoğrafta görülen kabloyu satın aldım (1mt). PC'yi ve Anfi'yi salon'un (120 M2) gözden uzak bir köşesine yerleştirdim ve bağlantıları yapmaya başladım. Ancak 50'li yaşlarda olmam, yakın gözlüğümde yanımda olmadığından kablo'yu anfi üzerinde CD yerine, Phono-Aux bölümüne takmışım (bu yanlışı daha sonra anfi üzerinden input seçimi yaparken öğrendim). Kablonun diğer ucunu da PC üzerinde stereo çıkışına taktım. Kısacası, kurulum 1-2 dakika gibi bir zamanda tamamlandı. PC'den diğer bütün yazılımları uninstall yaptım (donanım yazılımları hariç), sadece Windows 98SE ile Windows Media Player kaldı. Bu PC çift harddisk'e sahip olduğundan elimdeki bütün CD'leri ve diğer MP3 şarkıları rahatlıkla aldı.

Windows Media Player'ı çalıştırdım ve Kenwood anfi üzerinde input selector düğmesini çevirdim, Phono-Aux'a getirdiğimde, salonu güzel bir müzik sesi doldurdu. Daha sonra anfi ses düğmesini 1/4 'e getirdiğimde bu sesin bu seviyede dahi 120 M2'lik salona fazla geldi (benim için), yine de sesi deneme amacı ile yükseltmeye devam ettim, 1/2 seviyesine geldiğimde daha ileri götürmemin, mümkün olmadığını gördüm. Zaten, bu müzik setini kullanırken de bu ses seviyesine hiç bir zaman çıkamamıştım.

Daha sonra WMP'a SRS ve FX Sound plug-in'lerini yükledim ses daha da berraklaştı ve inanılmaz güzel bir ses kalitesi verdi. Baslar ve Tizler olması gerektiği gibi ayrıldı, ve birbirine karışmadan gelmeye devam etti, mid-range sesler de olması gerektiği gibi, belirgindi ve boğulmadı. Kenwood kolonlar (2 X 80 Watt), inbed sub-woofer'ları ile çok güzel bir performans sağladı.

Dolayısı ile, bu toplama sistem 120 M2'lik salonum (evin diğer bölümleri için de) için inanılmaz güzel bir müzik ortamı sağlamış oldu. Sonuçtan çok memnunum, bir bağlantı kablosu, atılmaya hazır dinazor bir müzik seti ile atılmayı bekleyen yine dinazor bir PC ile oldukça güçlü bir sistem kurmuş oldum. Sonuç şaşırtıcı ve sürpriz oldu benim için. Her ne kadar fikir olarak olası gelse de, bu hiç de beklediğim bir netice değildi doğrusu.

Bu arada tabii ki bundan daha iyi sistemler kurmak mümkündür, bu forumda okuduğum (10,000 Watt) sistemler gibi. Ama 160 Watt RMS bile ev için fazla bence, yalnız ses kalitesi açısından, baslar, tizler vs., gerçekten çok tatmin edici oldu.

Elinde bu tip eski müzik seti olan arkadaşlara bu kurulumu tavsiye ederim.

İsmail Bey, yardımınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Herkese bol müzikli, sağlıklı ve neşeli günler diliyorum.

Resat

• ses kartın galiba onboard, Onboardda bile göklere çıkarıyorsun,
    sen onu birde auzen prelude kartın olsa ve LM 4562 li frontlarına bağlasan ne olur acaba.
    Ama bağlayamazsın çünki bu ses kartının win98/SE driveri olduğunu sanmıyorum.
    (baktım yok.)
  • bende arçelik müzik seti var. ama aux çıkışı yok bunu pc ye bağlamam mümkünmüdür acaba.sadece mikrofon ve kulaklık çıkışı mevcut.
    Hoparlör ve mini amfi tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: celik_34

bende arçelik müzik seti var. ama aux çıkışı yok bunu pc ye bağlamam mümkünmüdür acaba.sadece mikrofon ve kulaklık çıkışı mevcut.

aux yada aynı amaçla konulmuş giriş olmadan bağlanmaz. Siz genede sık beşli bağlantısı varmı dikkatlice bakın eski sistemlerde bu olabilir. Bu bağlantı normal halde 2.0 stero line in ve outu kapsar. (''DIN Audio socket'' )

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 1 Mart 2008; 20:12:50 >

• sadece mikrofon ve kulaklık girişi var.
    çünkü bu tarihte google aratma yapmama rağmen saçma sapan konular gördüm.
    reşat abi yaşı 50 lerde yazması nedeniyle abi diyorum yardım istemiş sorununu belirtmiş ve
    çalışan işe yarıyan çözümüde yazmış.
    teşekkürlerimi iletiyorum tam aradığım bilgilerdi hemen o kabloyu temin edip denicem bende.
  • Arkadaşım Bana bu kablonun ismini cismini tarif edermisin ben bu kabloyu almak istiyorum fakat bir türlü tarif edemiyorum lütfen yardım edermisin bana bu kabloyu tarif edermisiniz Cevabı Hızlı alırsam memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasit334 -- 13 Ocak 2011; 18:19:17 >

http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ak-243-015
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

Nereden gördümse, şu bimelden bi alıştım ben hep ak243 diyorum
    http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ak-243-015

yavv emin abi senin gibi adam bu kabloyu satın almaz güldürme beni çok daha haliteli blendajlı kablo ile imal eder inanmammmmmmmmmmm

• quote:

bu kabloyu satın almaz

Almıştım yazmıyor alıştım yazıyor, adını ak 243 diye söylemeye alıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

bu kabloyu satın almaz

Almıştım yazmıyor alıştım yazıyor, adını ak 243 diye söylemeye alıştım.

o saat de mesaj yazarsam tam okuyamamam normaldir
  • yav bendede kenwood krf-v5030d model bir anfi var ama daha önceden realtek onbordlu anakartta kullandığımda anfi cıkıslarından cd dvd bolumunden cok guzel ses alıyordum simdi soundmax onbordlu bır sıstemım var cddvdvd cıkısından ses alamıyorum sadece video 1 cıkısı ıle alabılıyorum ve ses teneke gibi ne yapıcam bilmiyorum bunu cope atıp logitechmi alsam yada iyi bir ses kartı Sound Blaster X-Fi Titanium HD belkide kaliteli bir usb ses kartıda işimi görebilir bilmiyorum bu sistemin kurulusunu bana biri ayrıntılı anlatırsa cok sevinicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 11 Kasım 2011; 10:50:02 >
    Din evren ve yaşam hakkında düşünmenizi gereksiz kılar, cevapları hazır verir. Bu da dine teslim olduğunuzda sizde bir rahatlama meydana getirir, çünkü artık beyninizi, zekanızı çalıştırmanıza, yani anlamanıza gerek yoktur. Alt benliğinizde sizi bu rahatlatmaya doğru itecekdir, kaygısız ve tasasız zihin yapısına, çünkü daha kolaydır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.