Şimdi Ara

KENDİN YAP (DIY) ŞÖMİNE YAPIMI RESİMLİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
13
Favori
121.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam eline, emeğine sağlık. Bütün fotoğraflara baktım çok güzel olmuş gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize sağlık, çok güzel bir iş çıkarmışsınız. Tebrikler ve paylaşımınız için teşekkürler. Keyifle okudum.
  • Çok iyi olmuş ya, tebrik ediyorum sizi bu çalışmanızdan ötürü.
  • Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, rica etsem eksik olan fotoğrafları yeniden yükleyebilir misiniz bende yazlığa bir şömine yapmak istiyorum fakat elimde kaynak yok, teşekkürler.
  • Bunun mangal icin olan versyonunu balkona yapasim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam baştan sona keyifle okudum. Çok beğendim, elin kolun dert görmesin.
  • Ellerinize sağlık. 3 katlı evi sadece bir şömineyle ısıtabiliyorsanız baş etken Kuşadası'nda oturmanızdır herhalde? Baca bitişini nasıl yaptınız, lodos şapkası gibi bir şey kullandınız mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel
  • Elinize sağlık , başlığın tamamını okudum , benimde evimde sizinkine benzer kapalı sistem şömine var. Resimleri aşağıda eklemeye çalıştım.

    Tabi işçiliği bana ait değil. Birkaç sorum olacak , belki diğer arkadaşlarında benzer sıkıntıları veya çözüm önerileri olabilir.

    Öncelikle 3 katlı evi ısıtıyor demişssiniz , benim sistemde de ısı odası olmasına rağmen menfezden yeterince sıcak hava gelmiyor , neredeyse salonu bile ısıtamıyorum.Sıcak havanın istediğim gibi gelmesi için şöminenin tam dolu olarak en az 2 saat yanması gerekiyor ki yaklaşık 10 kg odun gidiyor. O bile odayı yeterince ısıtmıyor.

    Üst kattaki menfezlerden ise hiç sıcak hava gelmiyor , malum yukarıya açılan menfezlerden sıcak hava gelmesi bacanın sıcaklığıyla alakalı , ne kadar yaksam da bu boşluktaki havayı ısıtmaya baca yeterli gelmiyor sanırım. Bir de benim üst katta alttan hava girişi sağlayan bir menfezim yapılmamış.

    Sistemde sizinki gibi alttan soğuk hava girişi var ancak fan takılı değil , oradan giren hava sirkülasyonunda bir sıkıntı yok , şömine kazanı da döküm ancak yerli üretim. Üç yanı cam olduğu için hazne daha az ısınıyor olabilir ancak sizce daha iyi ısıtması için ne yapabilirim ?

    NOT : sadece meşe ve gürgen yakıyorum , bazı odunların meşe dahi olsa az ısı verdiği söyleniyor ancak farklı yerlerden odun almama rağmen ısınmada bir fark göremedim.

    [simage]
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1415510/e3b655fb-02c5-4fcc-aea3-7bc3776b11ed.JPG[/simage] KENDİN YAP (DIY) ŞÖMİNE YAPIMI RESİMLİ KENDİN YAP (DIY) ŞÖMİNE YAPIMI RESİMLİ




  • Hazne Hürsan mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyanik T kullanıcısına yanıt
    Hazne Hürsan değil , sadece yerli üretim olduğunu biliyorum.
  • Gayet şık duruyo... Haznenin fiyatı hakkında bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyanik T kullanıcısına yanıt
    haznenin fiyatını bilemiyorum , bir de istediğim gibi ısıtsa tadından yenmeyecek...
  • Çok güzel konuymuş. Elinize sağlık böylelikle şömine ile nasıl ısınılır bunu da öğrenmiş olduk. Ankara'da kombiye devam
  • Bende yapmayı planlıyorum yeni tanisanacagimiz yeni evimize, çok faydalı bir konu. Bu arada çok güzel olmuş şömine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize emeğinize sağlık çok güsel olmuş.Bende terasa bir barbekü yapmak için araştırma yapıyorum gerçi isizn ki farklı ama varmı tavsiyeniz
  • Kalsiyum silikat plakayi nereden bulabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç bir cevap olacak ama maksat ek bir bilgi olsun.

    Isı odası sistemlerde birden farklı uygulama şekli var.

    1- Dışarıdan hava girişli - Odada Üstte menfez çıkışlı (Tek Kat)
    2- Dışarıdan hava girişli - Odada Üstte menfez çıkışlı + üst odalarda sadece üstte tek menfez çıkışlı (Bu sistemde baca içi katlar arası açık. Yani ısı odasında ısınan hava en üst kata kadar yalıtımlı baca içerisinde yükselebiliyor. Bu nedenle üst odalarda ısı odasına soğuk hava girişi eklenmiyor)
    3- Dışarıdan hava girişli - Üstte menfez çıkışlı + üst odalarda alt ve üst menfezli (Isı odaları her kat için bağımsız, katlar arası hava geçişi yok)


    Bu tiplere ek olarak ısı odasına hava girişinin oda içerisinden de olanı mevcut. Fakat bu sistemde şöminenin yanması için odadan kullanacağı hava direk odadan sağlanıyor. iyi bir verim için Ya bir şekilde odaya sağlıklı hava girecek ya da bir camda menfez olacak ki bu da odaya doğrudan soğuk hava girmesi demek.

    Sizin sitemde performansı etkileyecek en önemli unsur odalar arası baca içerisindeki ısı odacıklarının birbirinden ayrı olması olabilir. Eğer böyleyse her odada mutlaka alt ve üst menfez olmalı.

    Eğer katlar arası ısı odası bağlantısı açıksa,
    a) ısı odasına giriş kattaki ilk giriş menfezi yeterli olmayabilir.
    b) ısı odasına hava oda içerisinden sağlanıyorsa odaya sağlıklı hava girişi sağlanamıyor olabilir. Alt katın havası ısı odasına giriyor -> oradan da doğal konvansiyonel hareketle üst katlara çıkıyor ve ayrı bir odaya doluyor. Bu durumda giriş kata dengeyi sağlayacak bir hava girişi gerekli (Bir camı üç dört parmak açıp bir süre menfezlerden hava çıkışını takip etmenizi öneririm.

    Yakılan odun tam kuruysa çok hızlı yanar, yeni kesimse daha uzun süre yanar ama kalorisi kısmen az olur. Kayın ve meşe şömine için en uygun odunlardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete041

    Kalsiyum silikat plakayi nereden bulabilirim

    istanbulda iseniz bu plakaları üreten firmalar var isim vermeyeyim maksat reklam olmasın google a kalsiyum silikat plaka yazarsanız firmalar çıkıyor oralardan alabilirsiniz ya da bulunduğunuz ildeki şöminecilerle konuşun elbet elinde olan vardır.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Cevap ve bilgiler için teşekkürler

    Benim ısı odasına hava girişi odanın içinden yapıldı , dolayısı ile şömineyi yakarken cam açıp deneme yapacağım.
    Isı odasında katlar arası geçiş yok gibi görünüyor.
    Alt kattaki menfezden göründüğü kadarıyla katlar arası geçiş yok gibi (menfezden yukarı doğru bakınca ısı odasının üzerindeki yalıtım malzemesini görebiliyorum)

    Bu durumda üst kattaki odaların altına soğuk hava girişi için birer menfez mi açmamı önerirsiniz ?
    İlk etapta menfez değil de matkapla ufak bir delik delsem deneme amacı işimi görür mü sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.