Şimdi Ara

KENDİME CEZA KESTİRDİM. SIRA VARDI. EDİT.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda Kendime CEZA KESTİRİYORUM. Sıra bekliyorum, baya kuyruk var.

Görevli memura ceza maddesi ile rica edeceğim.

edit:

evet, cezayı kestirdim ve rahatladım.

Olay şöyle: aracımın LPG sini ruhsata işletmek için emniyete gittim. Ben muayene ve ruhsata işletme işini aynı zamana denk getirdim fakat, muayenede yanlış yazım yüzünden kaldım. 30 gün süreniz var deyince hiç acele etmedim.

Ancak : "proje üstündeki tarihten sonraki 30 gün içinde" muayene-sızdırmazlık ruhsat çıkarma işlemlerinin hepsi bitmeli imiş. yani baz alınan tarih proje tarihi. TÜV ün size verdiği 30 gün vs değil. Emniyete gittim, evrakları verdim. görevli memur, tarih geçmiş kendine gidip bi CEZA KESTİRMEN LAZIM dedi. yardımcı oldu saolsun, not etti, 32. maddeden yazdır dedi... Allah razı olsun.

gittim başka bir bankoya, baya sıra vardı, sıra bana gelince " 32. maddeden bi ceza rica edebilir miyim memur bey" dedim. Memnuniyetle yazdı saolsun...

vezneye parayı yatırdım. tabi erken ödeme fırsatından yararlandım! 69 Tl gibi manalı bir ücret ödedim.

makbuz ile ilk gittiğim yere gidip ruhsat yaprağına 81,5 Tl vererek tam bir rahatlama sağladım.

Herkese tavsiye ederim. Gidin ceza kestirin kendinize

hey Allah'ım bunu da gördük, Trafik şube içerisinde sıra bekleyerek, bi o banko bi bu banko ceza yazdırdık kendimize

NOt: LPG PATLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 21 Aralık 2016; 16:15:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• APP Plaka'dan mı?
  • Vatanini milletini seven her vatandas kendine ceza kestirmelidir ki ekonomi donsun. Kendine ceza yazdirmayan fetocudur.
  • arkadaşlar bu bir virüs olabilir mi?
  • Donanım haber diye girdim, ekşi'ye bağlantı veriyor vay anasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

APP Plaka'dan mı?

mesajı güncelledim hocam, onda da mı var yoksa :) kuyruk baya uzundu :)
  • Sabit adresli jigolo hizmeti gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    O kız benim son şansımdı
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde ben de bir hastaneye gittim. Doktor sordu neyin var? iyim benim birşeyim yok dedim. Çık dışarı kendini dövdür öyle gel dedi. Yardımsever, iri yarı bir dolmuşçudan rica ettim, sağolsun ağzımı elime verdi. mutlu mesut geri döndüm hastaneye tedavimi yaptırdım, rahatladım.

NOT: ŞİDDETE HAYIR
  • Ben LPG'yi araç 1 yaşındayken taktırdım. 2 yıl daha muayene derdim yoktu. 2 yıl işletmedim. 2 yılın sonunda muayene zamanı gelince işlettim. Ben de aynen sizin gibi cezamı ödedim. Ama bana koymadı. Hak etmiştim.

Size daha güzelini anlatayım: Bundan 2 yıl önce haksız bir biçimde çevre cezası yedik bir tane. 125.000TL'cik. Aynı trafik cezası gibi. Erken ödersen az ödüyorsun. 96.000TL'cik ödeyeceğim. İndirimli ödemenin son gününde parayı anca toplamıştım. Öğrendim ki ceza defterdarlığa ödeniyormuş. Defterdarlığın IBAN'ı yok. SADECE NAKİT OLARAK ÖDENEBİLİRMİŞ! HAHAHAHA!! Rekabet cezaları falan da defterdarlığa ödeniyor. O dönemde Turkcell küçük bir rekabet ihlalinden 7 milyon TL ceza yemişti mesela. 5 küsür milyon TL nakit götürüp defterdarlığa dayadı mı şimdi Turkcell? 5 küsür milyon TL bir çantaya da sığmaz ha. Bavul lazım. Bakan çocuğu stayla...

Neyse, bankaları arayıp hangi bankada kaç para varsa o kadar parayı o bankaya eft yapıp, çeke çeke topladım parayı. 16.30'da vezne kapanıyormuş. 16.15'de GOP'da son bankadan yeni çıkmıştım. Uçarak Ulustaki Defterdarlığa gittim. Önüne arabayı sapladım. Cezamı ödedim. Hafifledim. Çıkışda bir trafik polisi: "Sana yazdım cezayı, haftaya postadan alırsın." dedi. Ben de kendisine "Abi, az önce 96.000TL ceza ödedim. Onu ödeyen öküz 70TL cezayı da öder." dedim. Polisin suratı görecektiniz. Hayatımda en sallamadığım trafik cezam olarak tarihe geçmiştir, ki zaten ödemedim.

Sonrasında trafik cezası vaktinde gelmedi. İptal ettirdim. Ödediğim çevre cezasına da dava açtım. 1.5 yılda kazandım. Kazandığım davanın parasını alamadığım için Çevre Müdürlüğünü İCRAYA verdim. 3.5 ayda paramı aldım. Şu anda ödediğim cezanın faizini almak için uğraşmaya devam ediyorum.

Türk hukuk sistemine güvenim olsa, doğru olan cezayı hiç ödemeyip direkt dava açmaktı. Ancak, bizim muz cumhuriyeti hukuk sistemimizde haklı olduğun davayı kaybetme riski de var. Ödemediğin cezanın davasını kaybetsen bu sefer 125.000TL üzerinden o yıldan bu yıla işlemiş bütün faizleri ile birlikte geri isterler. Cesaret edememiştim.

Türkiye budur (halkı son dakikada işi çözer. Park yapılmaz yere park eder. Bir de gider üstüne cezayı iptal ettirir şerefsiz). Türk devleti budur (haksız ceza keser. Vatandaşı ile davalı olur. Kaybettiği davanın parasını vatandaşına ödemez. Sonunda icralık olur). Türk adaleti budur (haklı olduğun bir konuda kazanıp kazanamayacağını asla bilemezsin). Hal böyle olunca devlet ile mafya arasında bir fark kalmamış oluyor ya, neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Aralık 2016; 16:58:29 >

• Bu durum yeni değil, yaklaşık 15 sene önce de vardı, nerden biliyorsun dersen aynı olayı bende yaptım, siz şanslısınız banko varmış artık,

Ben emniyetin dışına çıkıp yolda görevli memura kestirtmiştim cezayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Bu durum yeni değil, yaklaşık 15 sene önce de vardı, nerden biliyorsun dersen aynı olayı bende yaptım, siz şanslısınız banko varmış artık,

Memur kendine ceza kestireceksin derken ben de aynısını düşündüm, ulan dedim şimdi dışarıda polis bulup ceza mı yazdiracagiz Sonra büyük kolaylık. Saolsunlar...

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Vala hocam süpermiş. Ne zamandir bu dhda boyle heyecanli bir ileti okumamistim. Yani 96000 yaninda 70 :)

• geçmiş olsun hocam

• Benim pejo 206 gti da da tüp işli değil arkadaşın faturayı kestirip göndermesini bekliyorum.Son 1 haftam yaptırmazsam tankı değişeceğim mecburen.Şeytan diyor sök at lpg yi ama işte benzin
  • quote:

Bu durum yeni değil, yaklaşık 15 sene önce de vardı, nerden biliyorsun dersen aynı olayı bende yaptım, siz şanslısınız banko varmış artık,

yolda trafik polisi bulduysan bravo

• Bende birkaç gün önce aynı cezayı ödedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

yolda trafik polisi bulduysan bravo

15 sene önce vardı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.