Şimdi Ara

Keman alacağım bilgim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • STROMBERG VOL 001 keman gördüm n11 de sizce uygun mu yeni başlayacağım
    urun.n11.com
    KEMAN STROMBERG PARLAK 4/4 - 4 SET SEÇENEĞİ Fiyatları ve Özellikleri
    http://urun.n11.com/keman/keman-stromberg-vol-001-44-set-sok-fiyat-P158635304

birde bu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 5 Ağustos 2017; 17:27:45 >

• Hocam dans ederek crystallize'ı çalabiliyor musun 2 yılın sonunda Lindsey'i izleyip keman alma peşine düşmedim de onunda katkısı var bu sevdada her zaman kafamda çok cool bir enstrüman olarak görünürdü keman öyle de. Valencia kemana bakıyorum internetten sadece keman yetiyor mu yastık reçine akort cihazı filan ekstra almamız mı gerekiyor kemanın yanında neden vermiyorlar
  • 200 liranın altı kemanla başlanılmaz demişti hoca ben de 1 aydır gidiyorum kursa daha yeniyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamgunaydın

200 liranın altı kemanla başlanılmaz demişti hoca ben de 1 aydır gidiyorum kursa daha yeniyim

Seninki ne kadarlık hocam?
  • 350ye aldım ben markası valencia 4/4lük keman

400dü nakit verince 350 yaptı adam

• Keman öğrenmeye çocukluktan başlamazsan öğrenmesi çok zor diyorlar, doğru mudur ?
  • 2 yıldır keman çalıyorum sorusu olan pm atabilir veya alıntılayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Ignorant

Keman öğrenmeye çocukluktan başlamazsan öğrenmesi çok zor diyorlar, doğru mudur ?

Yıllarını vermen gerekiyormuş internette videolar var anca 1-2 yılda doğru dürüst çalıyor çalabilen. Çocukken başlamak avantaj olsa da heves edip düzenli çalışmayla yapılmayacak şey değil bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kemana 0 başlayan biri için 250 300 lira bandında bi keman işinizi görür. gidip de 5 10 milyarlık veya el yapımı kemanlara bakmanıza gerek yok. tabi ucuz olsun derken de işin mokunu çıkarmamk lazım minimum 250 verin kemana. başlangıç için valencia v160 4/4 veya stentorun başlangıç modellerinden birini alın. stentor türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama yabancı sitelerde en çok övünülen başlangıç keman modeli stentor

keman öğrenmeye istediğiniz yaşta başlayabilirsiniz yeterki isteyin. şahsen 20 yaşında başladım 1.5 - 2 yıldır nerdeyse hiçbi gün elimden düşürmedim, şimdi düşündüğüm yerden çok daha iyi bi yerdeyim diyebilirim. bi gün böyle çalabilceğimi hiç düşünmezdim. mesela ben youtubeda "violin progress" videoları falan izlerdim. 2 yılda ne kadar gelişirim, 5 yılda nerde olurum tarzı meraklarımı gidermek için. ve şimdi o izlediğim videolardaki kişilerden bile daha iyiyim diyebilirim tabi bendeki keman aşkı manyaklık derecesinde o yüzden normal. neyse ne diyoduk siz çalışırsanız olur beyler yeter ki isteyin. ama dediğim gibi öyle alıp 3-5 günde bir canım sıkılınca çalışırım derseniz adam akıllı gelişme elde edemezsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Epsilon

kemana 0 başlayan biri için 250 300 lira bandında bi keman işinizi görür. gidip de 5 10 milyarlık veya el yapımı kemanlara bakmanıza gerek yok. tabi ucuz olsun derken de işin mokunu çıkarmamk lazım minimum 250 verin kemana. başlangıç için valencia v160 4/4 veya stentorun başlangıç modellerinden birini alın. stentor türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama yabancı sitelerde en çok övünülen başlangıç keman modeli stentor

keman öğrenmeye istediğiniz yaşta başlayabilirsiniz yeterki isteyin. şahsen 20 yaşında başladım 1.5 - 2 yıldır nerdeyse hiçbi gün elimden düşürmedim, şimdi düşündüğüm yerden çok daha iyi bi yerdeyim diyebilirim. bi gün böyle çalabilceğimi hiç düşünmezdim. mesela ben youtubeda "violin progress" videoları falan izlerdim. 2 yılda ne kadar gelişirim, 5 yılda nerde olurum tarzı meraklarımı gidermek için. ve şimdi o izlediğim videolardaki kişilerden bile daha iyiyim diyebilirim tabi bendeki keman aşkı manyaklık derecesinde o yüzden normal. neyse ne diyoduk siz çalışırsanız olur beyler yeter ki isteyin. ama dediğim gibi öyle alıp 3-5 günde bir canım sıkılınca çalışırım derseniz adam akıllı gelişme elde edemezsiniz

Hocam dans ederek crystallize'ı çalabiliyor musun 2 yılın sonunda Lindsey'i izleyip keman alma peşine düşmedim de onunda katkısı var bu sevdada her zaman kafamda çok cool bir enstrüman olarak görünürdü keman öyle de. Valencia kemana bakıyorum internetten sadece keman yetiyor mu yastık reçine akort cihazı filan ekstra almamız mı gerekiyor kemanın yanında neden vermiyorlar

• Başlangıç seviyesinde bir alet alayım sonra biraz daha ekler güzel bir alet alırım düşüncesi çok sağlıklı değil. Genelde yeni başlayacak olanlar kalitesiz ve ucuz bütçeli aletleri tercih ediyorlar. Özellikle Keman çalmayı öğrenmek isteyen birisi bu yola gitmemeli. Keman alınan derslerle değil kişinin kendi çalışmalarıyla ilerleyen gelişen bir süreç. Alınan kemanla sürekli pratik çalışmaları yapılacağı düşünülürse, öğrencinin istediği sesleri alabilmesi şevkini yerinde tutacak hatta ileriye taşıyacaktır. Yani önce aleti sevmek lazım. Aletin kalitesiz ve ayarsız olmasından dolayı öğrenci sorunu kendinde görebilir ve keman öğrenmekten çalmaktan soğuyabilir. Bunu gözönünde tutarak kaliteli bir kemanla başlamalısınız. El yapımı ve sadece ağaçtan yapılmış olmasına dikkat edin. Ustasından çıkan kemanlar plastik kemanlardan her zaman katbekat daha iyidir. Güzel bir müzik evine uğramanızı tavsiye ederim. İnternetten aldığınız üründe tel ayarları olmayacak o bile bir sıkıntı.

• carlovy vla9u tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen de bir konu açsan da seni de dinlesek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hty.enyalios

Başlangıç seviyesinde bir alet alayım sonra biraz daha ekler güzel bir alet alırım düşüncesi çok sağlıklı değil. Genelde yeni başlayacak olanlar kalitesiz ve ucuz bütçeli aletleri tercih ediyorlar. Özellikle Keman çalmayı öğrenmek isteyen birisi bu yola gitmemeli. Keman alınan derslerle değil kişinin kendi çalışmalarıyla ilerleyen gelişen bir süreç. Alınan kemanla sürekli pratik çalışmaları yapılacağı düşünülürse, öğrencinin istediği sesleri alabilmesi şevkini yerinde tutacak hatta ileriye taşıyacaktır. Yani önce aleti sevmek lazım. Aletin kalitesiz ve ayarsız olmasından dolayı öğrenci sorunu kendinde görebilir ve keman öğrenmekten çalmaktan soğuyabilir. Bunu gözönünde tutarak kaliteli bir kemanla başlamalısınız. El yapımı ve sadece ağaçtan yapılmış olmasına dikkat edin. Ustasından çıkan kemanlar plastik kemanlardan her zaman katbekat daha iyidir. Güzel bir müzik evine uğramanızı tavsiye ederim. İnternetten aldığınız üründe tel ayarları olmayacak o bile bir sıkıntı.

teşekkür ederim hocam.İnternetten almayacağım o zaman.Sizin önerdiğiniz keman var mı acaba dedikleri gibi valencia iyi midir?

• quote:

Sen de bir konu açsan da seni de dinlesek.

açtım zaten hocam konularıma şurdan ulaşabilirsiniz
    donanımhaber forum
    keman sunal küfredince bişey yok recep ivedik küfredince auğğ » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128192591

donanımhaber forum
    sabahtan akşama kadar chrislawrence izlemek » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128140685

donanımhaber forum
    dobloyu satmak » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128082501

• Şunu bırakıp kaçayım ben
  • Bu tip bir konu
  • quote:

quote:

Sen de bir konu açsan da seni de dinlesek.

açtım zaten hocam konularıma şurdan ulaşabilirsiniz
    donanımhaber forum
    keman sunal küfredince bişey yok recep ivedik küfredince auğğ » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128192591

donanımhaber forum
    sabahtan akşama kadar chrislawrence izlemek » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128140685

donanımhaber forum
    dobloyu satmak » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128082501

Baya güzel çalıyon hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: m0Ni

quote:

kemana 0 başlayan biri için 250 300 lira bandında bi keman işinizi görür. gidip de 5 10 milyarlık veya el yapımı kemanlara bakmanıza gerek yok. tabi ucuz olsun derken de işin mokunu çıkarmamk lazım minimum 250 verin kemana. başlangıç için valencia v160 4/4 veya stentorun başlangıç modellerinden birini alın. stentor türkiyede satılıyor mu bilmiyorum ama yabancı sitelerde en çok övünülen başlangıç keman modeli stentor

Hocam dans ederek crystallize'ı çalabiliyor musun 2 yılın sonunda Lindsey'i izleyip keman alma peşine düşmedim de onunda katkısı var bu sevdada her zaman kafamda çok cool bir enstrüman olarak görünürdü keman öyle de. Valencia kemana bakıyorum internetten sadece keman yetiyor mu yastık reçine akort cihazı filan ekstra almamız mı gerekiyor kemanın yanında neden vermiyorlar

dans etmek şart mı o hızlı nakarat kısmı hariç her yeri çalarım. hızlı olan tarafı da çalarım aslında ama birkaç haftamı ayırmam gerekir parçaya. benim o kadar ilgimi çekmediği için uğraşmadım hiç bu şarkıyla. ne bu crystallize düşünüldüğü kadar zor bi parça, ne de lindsey stirling çok iyi bi kemancı. bunu bilir bunu söylerim asıl olay klasik eserlerde kopuyor. pop falan kek gibi geliyor bir süre sonra. şahsen 1-2 sene içinde çalamıycağım pop parça kalmaz gibi geliyor.

kemanın yanında reçine ve keman yastığı alman gerek. eğer akıllı telefonun varsa akort cihazına gerek yok google storedan milyon tane uygulama var akort etmek için.

son olarak keman eğitiminde bi hoca bulman çok önemli, evde tek başına çalışırsan çok zorlanırsın, yanlış alışkanlıklar edinebilirsin. ama sağlam bi hocayla da (mümkünse özel ders) 1 ayda aşacağın sorunu yarım saatte çözersin bilmem anlatabildim mi. burası işin maddiyat boyutu tabi, bütçenize göre ayarlarsınız bişeyler

edit: yukardaki arkadaş sen de bi konu aç diyince sitem ediyor sanıp troll cevap vermiştim. önümüzdeki 1 yıl içinde kendimden tam olarak emin olduğum zaman açıcam o konuyu da hatta ondan sonra haftalık twitch yayını falan yapmayı düşünüyorum büyük hayallerim var mesela jasonyangviolin olarak aratın twitchde efsane bi adam. benim örnek aldığım kişilerden biridir kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 5 Ağustos 2017; 18:6:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hty.enyalios

Başlangıç seviyesinde bir alet alayım sonra biraz daha ekler güzel bir alet alırım düşüncesi çok sağlıklı değil. Genelde yeni başlayacak olanlar kalitesiz ve ucuz bütçeli aletleri tercih ediyorlar. Özellikle Keman çalmayı öğrenmek isteyen birisi bu yola gitmemeli. Keman alınan derslerle değil kişinin kendi çalışmalarıyla ilerleyen gelişen bir süreç. Alınan kemanla sürekli pratik çalışmaları yapılacağı düşünülürse, öğrencinin istediği sesleri alabilmesi şevkini yerinde tutacak hatta ileriye taşıyacaktır. Yani önce aleti sevmek lazım. Aletin kalitesiz ve ayarsız olmasından dolayı öğrenci sorunu kendinde görebilir ve keman öğrenmekten çalmaktan soğuyabilir. Bunu gözönünde tutarak kaliteli bir kemanla başlamalısınız. El yapımı ve sadece ağaçtan yapılmış olmasına dikkat edin. Ustasından çıkan kemanlar plastik kemanlardan her zaman katbekat daha iyidir. Güzel bir müzik evine uğramanızı tavsiye ederim. İnternetten aldığınız üründe tel ayarları olmayacak o bile bir sıkıntı.

katılmıyorum hocam, yarın bi gün adam "keman bana göre değilmiş" derse nolcak? veya zaman bulamazsa? adam akıllı malzemeden yapılma bi kemanı 1000 liradan aşağı bulamazsın bu dönemde. ilk 1-2 yıl için 300 liralık bi keman kullansın işini görür. zaten ne kadar kaliteli bi keman alırsa alsın o yumuşak ses tonunu elde etmek 2 yıla yakın sürüyor. bence para kaybından başka bişey değil 1000+ liralık kemanla başlamak. kaldı ki yarın bi gün kemanı satmak istese satamıycak, elinde kalıcak. riske girmeye değmez.
    ---
    bide extra not, hocasız çalışacaksan mutlaka işin teori kısmını da öğren ve ömercan keman eğitimi serisinin ilk kitabını al. ordan ilerle. kafana göre çalma. ama kesinlikle bi hoca bulman şart bence özellikle ilk 5-6 ayda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.