Şimdi Ara

Kelime-i şehadet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün kitaptan bir bilgiye bakıyordum da kitapta kelimei şahadet "Eşhedü el lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhu ve resûluhu"yazıyor, ben bugüne kadar koyu kısmı en la olarak biliyordum kitapda 2006 basım kitaptaki tüm kelimei şahadet yerlerinde ella yazılmış acaba hangisi doğru ?

Orijinalden alıntı: erdenar

en olacak

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kelimei%C5%9Fehadet

wikipedia ya pek güvenmiyorum hem de böyle bir durumda
    Montaigne
  • Ezberleyip anlamsızca ve yanlış telafuzla başka anlamlara gelebilecek bir şekilde söyleyeceğine Türkçe anlamını söyle.
    Müslüman olmak isteyen kişi bu kabul ve tasdikini "Şehadet ederim ki, Allah’tan başka tanrı yoktur ve yine şehadet ederim ki Hz. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir" mealindeki "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh" cümlesiyle açıklar. Bu cümleye "Kelime-i Şehadet" denir.
    http://www.diyanettireegitim.gov.tr/default.asp?cat=fikih
  • Arapçadaki bazı harflerin Türkçe'de tam bir karşılığı yok o yüzden böyle karışıklıklar oluyor. En güzeli bir Elif-Ba kitabı alıp öğrenmek veya bir bilenle çalışmak. GÜnde 1 saat çalışsan 5 güne çözersin.

Orijinalden alıntı: dedektif

DİYANET'ten:
    Müslüman olmak isteyen kişi bu kabul ve tasdikini "Şehadet ederim ki, Allah’tan başka tanrı yoktur ve yine şehadet ederim ki Hz. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir" mealindeki "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh" cümlesiyle açıklar. Bu cümleye "Kelime-i Şehadet" denir.
    http://www.diyanettireegitim.gov.tr/default.asp?cat=fikih

sağol ilgilendiğin için

@!XiR
    anlamsızca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt..Price -- 3 Ekim 2009; 20:32:32 >

• yazılışı en la okunuşu ella olacak tecvide göre

Orijinalden alıntı: alikuşcu

yazılışı en la okunuşu ella olacak tecvide göre

iyice kafam karıştı namazda falan ella mı okuyacaz öylemi ?

Orijinalden alıntı: heroburakgs

quote:

bende okuyorum en la gibi ama tecvide göre n harfi l ve r harfin den önce gelirse bu harflere dönüşür atladığım bir şey olabilir ben bir bakayım

quote:

Bir kişi yanlış yazdı diy neden kafamız karışsın ki? İlla sağlam kaynak arıyorsanız yukarıda Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinden link verdim.
    Konuyu uzatmaya gerek yok.

Orijinalden alıntı: Yigit`

Ezberleyip anlamsızca ve yanlış telafuzla başka anlamlara gelebilecek bir şekilde söyleyeceğine Türkçe anlamını söyle.

Bence de.Türkçe söylemek en iyisi...
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade
  • kuranda din anlaşılmak için vardır yazıyor.arapça gelmesinin sebebi peygamber efendimizin (S.a.v)arap olmasıdır.

adam ölüm döşeğinde biri başında kuran okuyor ama ne okuduğunu bilmiyor.belkide zinayla ilgili bi sure okuyor.kuranda sadece güzel hoş şeylerden bahsedilmemiştir.kötü işlerdende bahsedilmiştir.

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Ezberleyip anlamsızca ve yanlış telafuzla başka anlamlara gelebilecek bir şekilde söyleyeceğine Türkçe anlamını söyle.

namazda Türkçe mi söyleyeceğiz

quote:

quote:

ya böyle konuyu karıştırmayın namazda hacta ne bilim kurban keserken okuyacağın duaları arapça oku.normal yaşamda türkçe

• quote:

Orijinalden alıntı: Kobe #24

quote:

quote:

quote:

ya böyle konuyu karıştırmayın namazda hacta ne bilim kurban keserken okuyacağın duaları arapça oku.normal yaşamda türkçe

tereddüte düştüm işte 1 harftan ne olacak demeyin bence ne biliyim biraz daha araştıracağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kobe #24

kuranda din anlaşılmak için vardır yazıyor.arapça gelmesinin sebebi peygamber efendimizin (S.a.v)arap olmasıdır.

adam ölüm döşeğinde biri başında kuran okuyor ama ne okuduğunu bilmiyor.belkide zinayla ilgili bi sure okuyor.kuranda sadece güzel hoş şeylerden bahsedilmemiştir.kötü işlerdende bahsedilmiştir.

öncelikle sorunun cevabı konuda verilmiş. tecvid nedeniyle yazılışta, n harfi okunmadan, n harfinden sonra gelen harf okunuyor. "en la" değil "el la" okunuşu doğrudur. ama çoğu kişi tecvid bilmediği ve bilgilerini de pekiştirmediği için en la şeklinde okuyabilir. mesela "la ilahe illallah muhammeder resulullah". kelimei tevhid' de bile n harfi yerine n harfinden sonra gelen harf okunur. bir örnek daha verelim mi: fil süresinin sonundaki türkçe yazıyorum "keasfin" değil de "keasfim me' kul" şeklinde okunur ve bunda da n harfi okunmaz. n harfinden sonra gelen harf ile okunur. kolaylık olsun diyerek özellikle sonlara gelen n harflerine dikkat edin çoğunlukla tecvid nedeniyle okunmuyor. birçok yerde bu şekilde tecvid uygulanıyor.
    aslında tecvidsiz de okunsa, önemli olan kalbin temizliği. tabi tecvidin ne olduğunu artık öğrenen biri, dualarını da bu tecvide göre tekrardan düzelterek öğrenir ve okursa daha güzel olur.

kur'an' ın neden arapça indirildiğine yönelik, kur'an da açıklama var. aslında aranan her soru için cevap kur'an'da var.

fussilet suresi 44

"eğer biz onu a'cemi olan bir kur'an kılsaydık, her halde derlerdi ki; onun ayetleri açıklanmalı değil miydi?
    arap olana, a'cemice mi? de ki: O, iman edenler için bir hidayet ve şifadır. iman etmeyenlerin ise kulaklarında bir ağırlık vardır ve
    o kur'an onlara karşı bir körlüktür. işte onlara sanki uzak bir yerden seslenilir."

a'cemi = arapça olmayan.

dolayısıyla, kur' an' ın neden arapça indirilmiş olduğuna dair cevabı da öğrenmiş oluyoruz? inşallah.

anlaşılmadık birşey varsa tekrar sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Ekim 2009; 22:27:35 >

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.