Şimdi Ara

KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir kombi anakart arızası giderip birde sarampol rumuzlu arkadaşımızın aktif Sub woofer amplifiğkatörünü tamir ettim .
    Arkadaşımız pek bir umutsuzdu bir ara Uğur abi ,parçalayıp satalım istersen der gibi oldu .
    bir bakayım öyle karar verelim dedim . Arkadaşımız 2 el almış ,daha önce cihaz tamir görmüş ,
    bana geldiğinde cihazdan hayat belirtisi yoktu .
    içini açtım . öncelikle servis manual indirdim . gördüklerim kötü bir tamir ile bir şeyler yapılmaya çalışılmış . hoparlör koruma dc offset rölesine 470 uf elektrolitik bağlanmış ve koruma entegresi TA 7317 P ye voltaj artsın diye paralel direnç bağlanmış .kural dışı herşeyin tümünü söktüm

elektrolitik kondansatörler ilk kez bu kadar kötü değerler görüyorum . KEF kalitesini iyi bildiğim marka . sonradanmı değiştirildi bilemiyorum ama bırakın yüksek ESR dirençini kaçak akım bu kadar yüksek kondansatöre ilk kez rastaldım desem yerinde . bir tek regüle kondansatörleri sağlam 12000 uf 63 v lar gayet iyi duruyor . Nover marka ,sanıyorum bunlar yeni değişmiş . Nover markası fena değildir .onlara dokunmadım .
    geri kalan tüm elektrolitikler elna ,nichicon ile değiştirdim . tekrar bu haliyle çalıştırayım dedim . hoparlöre temiz 50 V veriyor , transistörlerden biri veya bir kaçı arızalı . söktüm tümünü . özel bu işler için yapılmış yarı iletken ölçer test aletimde arızalı eleman yok

transistörleri direnç voltaj ikilsi ile test ettim . Eveeeet BD 139 transişstör gerilim altında kaçırıyor . sebep bu demekki dedim . match olması gerektiğinden elimde phılıps 140 ların içinden aynı hFe ve mV değerde eşleyip taktım . ayrıca yabancı forumlarda bu serilerin klasik arızası mpsa 56 ve 06 seri transistörlerin BD 139 -140 ile değiştirilip termal macun ile soğutucuua bağlanması durumunda sorunsuz kullanmaya devam edileceğini yazmışlar .
    bu işlemide titizlikle yaptım . fişe taktım . gücü verdim . tamamdır bu iş .

Piyasada bulunmayan 300 uf 50 v bipolar kondansatör yerine Nippon 680 uf 50V . ters kutuplayıp bipolar hale getirdim . ölçümlerimi yaptım gayet başarılı oldu

plaketin izopropil alkol ile temizledim yerine monte ettim .
    8 inç woofer toz kapağı içine göçmüştü onuda gayet nazikçe düzelttim ,çok az belli oluyor , eeee dikkat etmek lazım diyorum hep ..

KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 9 Temmuz 2016; 22:18:35 >

• uydu hoparlörden ses çıkmıyordu , içini açtım , soğuk lehim çatlağı vardı onu düzelttim , ön panjur ezilmiş onuda düzelttim . gayet iyi oldu . güle güle kullansın arkadaşımız . KEF PSW 2000 SUB Woofer tamir .

• Uğur abi eline sağlık ceyhun arkadaşı bu dertten kurtardın güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık inşallah sorunsuz bir şekilde kullanıp keyfini çıkarır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 9 Temmuz 2016; 22:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol dostum . 1 yıl garanti verdim ,uzun yıllar sorunsuz kullanacağından eminim . Güle güle kullansın
  • Abi çok tesekkurler eline sağlık, merakla bekliyorum bakalım:) o kadar uğraştığının hakkını verecek filmler izlemek lazım şimdi:) beni sana yönlendiren Coşkun abiye ayrıca teşekkürler

• Eksik olmayın teşekkür ederim . p.tesi hariç ne zaman istersen gelip alabilirsin .
  • Ne varsa değişmiş bidaha bozulmaz bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Neredeyse tümü elden geçti ,toleransı yükselmiş dirençler dahil . 2 tane kondansatör bıraktım ,haksızlık etme
  • Kondansatörlerden yalnızca elimi attıklarımdan biri 470 uf olması gereken kondansatör . en önemlisi kaçak akım Vloos . normalde azami %1,7 -1,9 makul sayılır .

bu yükseklikte eleman diğer elemanlara zarar verir .

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    İstifa etmiş zaten o 6.7

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Bu orta hallisi bir tane %12 gördüm . rekor ondaydı
  • Uzun bacaklı direnç ve kondansatör ne işi var diyeceksiniz arızalı parçalar arasında !.
    uzun direnç 470 ohm ,o bölgede daha önce devre yolu yanmış yolu tamamlamak için dirençin telinden faydalanılmış ,fakat asıl olan dirençin olması gereken değer 1,5K ohm ,orijinal olan ile değiştirdim .yanmış olan devre yolu daha temiz bir işçilik ile tamamladım .

Uzun bacaklı elektrolitik koruma rölesine plaketin üzerinden emk akımını kesen diot üzerine lehimlenmişti . Anlamadım monte edilme sebebini , orijinale sadık kalarak söktüm .

Herşey olması gereken gibi çalışıyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.