Şimdi Ara

Keenetic Omni DSL incelemesi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
640
Cevap
14
Favori
25.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hem fiber hem vdsl yi destekliyor mu?VDSL bağlantı kullanacağım sokakta fiber yok gelirse yeni modem almak istemiyorum.

  • Herkese Selamalar,


    Bugün türknet'e abonelik için başvurdum.


    Sizce türknet'in verdiği zyxel vmg8623-t50b modemimi daha iyidir

    yoksa Keenetic Omni DSL N300 modemmi.


    Bu iki modem arasında kaldım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


    Benim için stabilite ve wifi çekim gücü önemli.


    Ek olarak internet için standart ev kullanıcısıyım.


    Teşekkürler.

  • Ben de bu modemi takip ediyorum. şuan amazon'da bir satıcı da 250 tl gözüküyor. bilginize

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayatgezi

    Ben adsl kullanırken asus n14 kullanıyordum. Modemi bir kere aldım ve bağladım bir daha da yüzüne bakmadım hiçbir sorunum olmamıştı. vdsl’e geçince benim modem desteklemiyordu ve yeni modem için arayışa geçtim. Yeni özellikler çıkmıştır falan İyi birşey olsun diye çıtayıda yükselttim ve dünyanın parasını verip keenetic extra aldım. Yorumlar öyle güzel, şöyle güzel, bilmem ne falan diye kandım. Aldıktan sonra baktım bağlantı kopmaları başladı her halde ben ayarını yapamadım diye düşündüm. Resetledim bi daha ayarladım, sonra bi daha derken 1-2 hafta geçti hala sorun devam ediyordu. O ara bi yurt dışına gittim geldim. Eşim kriz geçiriyor internet yok çalışamıyor falan, ben yurt dışından modeme bağlanıp yeniden başlatıyorum günde 1 ya da 2 günde 1... tam rezillik yani. Tabi iade süresinide kaçırdık elimizde patladı. Sonrasında da duyduğuma göre çeşitli forumlarda bayağı trol işi olmuş bu modemde diye söyleniyor zira kendim de bazı durumlardan şüphelendim.. neyse çoğu kişide de sorun var. Yazılım mazılım hikaye.. ufacık problem bile çözülemiyor. Paramızla rezil olduk. Keşke başka marka alsaydım.. durum bu.
    Merhaba Arkadaşlar, hem sosyal medya üzerinden, hem forumlarda vs bu markayı ciddi anlamda abartıyorlar! Bir yakınım vesileyle Bizzat Ekstra Dsl modelini deneme şansım oldu. Kısa geçmeye çalışacağım. Yazılım evet ayrıntılı hoş ama yetersiz!

    1 hafta içinde özelliklerin %60 ını kullandım, en son Türknet'e arıza kaydı verdim ama modem değişikliği yapınca sorunun modem de olduğunu anladım!

    Hızı kendi kendine 1 mgbit e düşürdü, restart ettim düzelmedi, en sonunda modemi sıfırladım sorun düzeldi ama bu sefer de telefona yüklediğim uygulama sapıttı sisteme girmedi defalarca denedim olmadı en sonunda pes ettim 6 7 saat sonra sorun kendi kendine düzeldi! Bu arada WiFi kopmaları'da oluyordu!

    Modem de 5 ghz var dedik kullanmaya çalıştım ama İnternet hızım 100 mgbit olmasına rağmen 50 55 mgbit hız verdi!! Gerçek 5 ghz hızı için modemin dibinde olmak gerekiyor!

    Demek ki 5 ghz özelliği böyle diye düşünürken Tp-link Archer vr 300 de aynı yerde 5 ghz yi denedim oha o da ne hızı 90 95 mgbit arasında verdi!!

    Ping, WiFi kapsama alanı, hızı herşey de farkı Tp-link Archer vr 300 de gördüm! Ben 5 ghz özelliğini doğru düzgün kullanmayacaksam neden 5 ghz özelliği olan modem alayım ki!!

    Arkadaşlar, Vallahi amacım kötülemek değil yaşadığımı yazıyorum. Yazılım konusunda iyi ama sıkıntılı!! Keenetic'in kendini geliştirmesi gerek!!

    Abartı var, reklam var hemde bol miktarda.

    Telegram grubunda bile sorun yazınca neden oradan yazıyorsun oluyor! Teknik desteğe demeliymişim! Bunu da yaşadım 😊 yani bir sorun var ise veya şüphe duyuyorsak yazar paylaşırız ki soruna çözüm bulalım değil mi!?


    Mesele haklı haksız olmak değil, yani bir şey var ise dile getirilmeli ki çözüm olsun. Sözüm meclisten dışarı ama Kullanıcıların çoğu bilmeden gaza gelip bu tarz cihazları alıyor ve özelliklerini ayrıntılı kullanmayı bilmeyen çok kişi var. İşte onlar da ben öyle bir şey görmedim, öyle değil diyebiliyorlar!! İşte o zaman yalancı durumuna düşüyorsun!!

    Benim Keenetic maceram bitmiş durumdadır. Mesela WiFi de kullanıcılara hız sınırı koyma özelliği harikaydı ama sorunları beni şimdilik bu modem'den vazgeçirdi!!

    İlerleyen zamanlarda tekrar Keenetic alırmıyım diye kendi kendime soruyorum, kesinlikle olabilir ama üzerinden 3-5 yıl geçmesi lazım ki hem yazılım konusunda hem kaliteli konusunda kendilerini geliştirebilsinler.

    Hem kendinize hemde alacağınız ürüne Dikkat edin. Sevgilerimle..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • teco1095 T kullanıcısına yanıt

    Evet destekliyor diyorlar ama şöyle bir sorun var fibere geçersen sana modem verecekler mecburen modem kira ücreti ödeyeceksin ister kullan ister kullanma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu üründen almak istiyorum fakat Amazon'da iki farklı link var ve fiyatları farklı. Acaba bunlar aynı ürün değil mi ? Diğeri niye ucuz ki ?



    https://www.amazon.com.tr/dp/B07WJ64GNZ/?coliid=I1HPKELPPEXHKU&colid=ZJC95XKWI9TC&psc=1


    https://www.amazon.com.tr/dp/B07WWFWRVN/?coliid=IL4GXXLO4SUUU&colid=ZJC95XKWI9TC&psc=1





  • onea54 kullanıcısına yanıt

    Hocam ucuz olan modem değil router. Pahalı olan modem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylove kullanıcısına yanıt

    Ben seneyi devirdim dediğin markaları çok kullandım iyi biliyorum. Keenetic kadar harika bir modem ve yazlımı daha görmedim. Senin yaşadıklarını yaşasak bu cihazı kullanmazdı kimse. Omni DSL, Extra DSL Extra Router mesh üç ayrı yerde ve her kombini kullana biri olarak yazıyorum bunu. Yazılım için bahsettiğin marklaşar asıl 3-4 sene çalışsa Keenetic e yetişemez. yazılımı bir karşılaştır göreceksin. Tekrar dene sorunlarını tartış burada yada servisle farkı göreceksin, hızı da kaliteyi de dibine kadar alırsın. Keenetic Omni DSL incelemesi 

  • İyi geceler, Keenetic Omni DSL n300 model cihazı kullanıyorum. VDSL2+'ya geçiş için almıştım bu cihazı ama bir süre kullandıktan ve altyapı kaynaklı bir çok sorun yaşadıktan sonra ADSL'e dönüş yaptık. Eski modemim Asus DSL n14u. Daha önce Asus'u ana modem ve Keenetici wireless genişletici olarak ayarlayarak kullanmıştım. O zaman da ayarlarını yaparken bayağı zorlanmıştım ama denk geliş mi bilmiyorum başarmıştım. Sonra bir arkadaşa modem lazım olunca geçici olarak ona vermiştim. Şimdi Keenetic'i yeniden wireless genişletici olarak kullanmak istiyorum. İki modem üzerinde hangi ayarları yapmam lazım? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Merhabalar yaklaşık 9 gündür bu modemi kullanmaktayım. İnternet paketim Türk Telekom 50 Mbps'ye kadar Hipernet.

    Modemin bulunduğu odada ve belirli mesafelerle ölçtüğüm wifi hızları şöyle:

    Aynı odada 47 mbps, 7 metre uzaklaşınca 36 mbps, 14 metre uzaklaşınca 15 mbps, 21 metre uzaklaşınca 0.33 mbps

    TP Link w9970v3 aynı odada 46 mbps, 7 metre uzaklaşınca 26 mbps, 14 metre uzaklaşınca 18 mbps


    TP Link modemi köprü moduna alıp kullanmaktayım fakat TP Linki ana modem olarak kullanırken de köprü modunda kullanırken de Wifi'de ciddi dalgalanmalar yapıyor. Bazen yakınında 46 mbps çekerken bazen 16 bazen 25 mbps hızına çıkıyor. Bu yüzden yeni bir modem arayışına girdim ve Keenetic Omni Dsl modemini aldım. 9 günlük kullanımda çeşitli saatlerde hızı kontrol ediyorum herhangi bir kayıp yaşanmıyor.


    Şimdi benim şöyle birkaç sorum olacak

    1.Keentic marka bir router alsam burada 5 GHZ olanda bir versiyonunu tercih etsem. 5 GHZ bandından interneti alabilir miyim? Bunu sorma sebebim ana modem olan OMNI DSL 2,4 GHZ bandında yayını yapması, 5 GHZ bulunmaması.


    2.Keenetic modemle ilgili sinyal bilgilerim aşağıdadır. Sizce değerler nasıl?

    Keenetic Omni DSL incelemesi


    3.Yine modemin tanılama kısmındaki veriler aşağıdaki gibidir. Burada atanabilir hız kısmı var, 86 mbps'ye kadar mı alt yapım desteklemektedir?

    Keenetic Omni DSL incelemesi


    4.Yaklaşık 4 ay önce internet taahhüttümü yeniledim. O zaman kampanyayı 100 mbps'ye kadar olanı seçmek istedim fakat bana alt yapı 100 mbps desteklemediği için o seçeneği seçemeyeceğim söylendi. Benim bunu sorma sebebimde o zaman en fazla ne kadar hız aldığımı sorduğumda 64 mbps'ye kadar hız alabileceğim söylendi. Bende 100 mbps kampanyasını seçip 64 mbps olmasa da 55 mbps 60 mbps neyse o hızı alsın diye seçmekti. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?





  • Modemden kablolu olarak aşırı memnunum ama şu bir gerçek iş laptopa gelip araya beton duvar girince ÇÖP ÇOK AÇIK NET BİR ŞEKİLDE ÇÖP.


    Yahu toplasak 10 metre mesafede hız 8 Mbpsye düşer mi? Böyle bir şey var mı?


    SNR marjin ayarladım yok, gidicem ethernet kablosu çekicem mecbur saçma sapan bir firmasın Keenetic. Çalışanda muhteşem çalışmayanda lanet ettirirsin.


    Kullanabilen arkadaşlar güle güle kullansın kullanamayanlara Allah sabır versin

  • Bu modemden aldım bugün kurulum yaptım bi sıkıntı yoktu fakat usb bağlamak için bir güncelleme yaptım ve modem reset attı ondan sonra İnternet gelmedi. Arayüzde ppp hatası diyor. Sorun nedir bilen var mı acaba

    Düzeltme: Modemi resetleyip tekrar kurdum düzeldi. fakat şimdi de taktığım usb yi görüyor fakat "bozuk hatalı dosya sistemi" diyor. nasıl düzeltebilirim bunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onea54 -- 13 Kasım 2020; 23:48:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evin farklı yerlerinde wifi bağlantısında güçlük yaşadığım için Keenetic Omni N300 modelini satın aldım. Evde çekmeyen yerlerde Wifi çekmeye başlamıştı ancak taki TV'den Netflix'e girmeye çalışmama kadar. Philips marka akıllı TV'me Wifi üzerinden bağlantı sağlamaktayım. Netflix'e girmeye çalıştığımda ana ekranda kalmaya, ana ekranı geçip bir dizi seçsem bile yüklememeye başladı. Bunun üzerine bende modeme ethernet ile bağlı PC'imden deneme yaptım. Sonuç aynıydı, Netflix'in ana ekranını geçsem bile içerik bir türlü yüklenmiyordu. Televizyonda kullandığım Spotifiy, YouTube, Facebook Watch gibi diğer içerik sitelerinde herhangi bir sorun yaşamamaktayım. Daha sonrasında hem bilgisayardan hem TV'dan ücretsiz VPN servisleriyle Netflix'e ulaşmaya çalıştığımda başarılı oldum. Bunun üzerine sorunun internet servis sağlayacım olan TTNet'ten kaynaklanan bir sorun olduğunu düşününerek bir şikayet kaydı açtım. TTNet yaptığı incelemeler sonucunda hatta herhangi bir band genişliği sınırı olmadığını ve herhangi bir IP'de kısıtlama olmadığını söyledi. Bende VPN ile bu servislere ulaştığımı bunun ancak band genişliğinde bir kısıtlamaya gidilerek olabileceğeni söyledim. Hatta Cimer üstünden BTK'da bir şikayet başvurusunda bile bulundum. Ancak bugün sadece denemek için TTNet'in bana sağlamış olduğu Huawei HG630a modemini taktığımda şok oldum. Netflix'e tıkladığım gibi hem PC'den hemde TV'den ulaşabiliyordum. Şikayetimin işe yaradığını düşünerek hemen Keenetic Omni N300'ü tekrar bağladım ama sonuç yine aynıydı. Yani anlamadığım bir şekilde Kennetic Omni N300, Netflix'e ait IP'lere bir throttling uyguluyor. Bu konu hakkında yardım edebilecek herhangi biri varsa sevinirim. Yoksa modemi iade edeceğim.





  • Abi aynı modem aynı marka tv var. Ben netflixte hiç böyle bir sorun yaşamadım. Ama bende modemden open vpn reklam engelleme modu ile açık. Belki bu sebeple farketmemiş olabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemi kullanan varmı 250-300e kadar modem arıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omni dsl geliştirici yazılım var mı? Nereden indiriliyor. Net yok diye 3.4.12 bağlantı problemi yaşatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Omni dsl geliştirici yazılım var mı? Nereden indiriliyor. Net yok diye 3.4.12 bağlantı problemi yaşatıyor.

    Yönetim sistem ayarları menüsünden yayınlanmış önerileni geliştirici seçebilirsiniz.


    Keenetic Omni DSL incelemesi
  • darkhardware D kullanıcısına yanıt
    Telin neti ile bağlanıp indirebildim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet den 50 mbit alacağım.
    F/p ürünü olarak gözüme bu çarptı.
    400 tlye kadar bütçem bulunmakta.
    Genel olarak bu fiyat bandında ki ürünlerde çok yüksek çekim alanı beklememek lazım.
    Önemli olan modem kaynaklı kopma oluyor mu?
    Kablolu netin de sorun var mı?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım ve hiç memnun kalmadım. Airties 5650 de zerre sorun yaşamadığım ip tv de şimdi paso donmalı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.