Şimdi Ara

Keenetic Omni DSL incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
640
Cevap
14
Favori
25.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Keenetic markasına aşina olmayabilirsiniz, biraz markadan bahsedeyim. 2010 yılında kurulmuş şirketin ifadesi şu “Premium internet erişimi ve çözümleri sunmak amacıyla kuruldu” ürünlerinden fiyatlarına duruşlarını belli eden bir ifade bu.
     
    Kutusu Türkçe, arkasında uzun uzun her şeyi anlatılmış. İçinden cihazın kendisi, adaptörü, splitter, RJ-45 kablosu, hat kabloları ve dökümantasyonlar çıkıyor. Ürün 3 yıl garantili. Account.keenetic.com’a ürünü kaydederseniz garantisine 1 yıl ekleyebilirsiniz.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    Beyaz gri tasarımlı, minnacık bir cihaz. Düz bir yüzey olur, duvar olur, sırıtmaz. 5dBi antenler yapılılar, çıkarılamayan antenler ama yönlendirebiliyorsunuz. Antenler Keenetic’in söylediğine göre amfili, bu da kıyasla teorik olarak daha iyi menzil ve daha yüksek hızın önünü açıyor. Sağında solunda havalandırma ızgaraları, altında da bilgilendirme etiketi var.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 
     
    Arkasına geçtiğimizde bir reset butonu, devamında hat girişi ki bu cihaz ADLS2+ ve VDSL2 destekli, 4 adet 100Mbit RJ-45 portu, yani teorik olarak 12.5MB/saniyeyle sınırlı ve güç girişini görüyoruz. Fiyatı segmentinde portlarının hepsi 100Mbit olan rakipleri de var, tamam ama en azından bir port Gigabit olsaydı cihazı rakiplerinin önüne taşırdı. Lakin portlar yönetilebilir portlar.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    USB girişi her rakibinde olan bir şey değil, buradan yazıcı bağlanır ağın kullanımına sunulur, 3G/4G dongle bağlarsınız bağlantı yedeği alırsınız veya ben 1TB’lık 2.5 inç taşınabilir diskimi bağladım, FTP üzerinden paylaştım, medya sunucusu haline getirdim. FN butonu var, fonksiyon butonu yani, hızlı, çift veya uzun basarak farklı görevler verebiliyorsunuz.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 
     
    İçini açtığımızda MediaTek’in EN7512U 700MHz’lik yongasını görüyoruz, tek çekirdek iki izlekli. 128MB DDR2 bellekle geliyor.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    802.11n standardında, 2.4GHz bandında yayın yapıyor yani. Kağıt üstünde 300Mbit’e kadar hızdan bahsedilmiş, gerçek dünya testlerinde pratik hızını göreceğiz tabii. WPA3 şifreleme protokolü destekli, WPA2’ye sızmanın yolları öğretilir olmuşken WPA3, 128-bit şifrelemenin olması önemli.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    Anasayfada temel bilgiler var, ağ trafiğini izleyebilirsiniz. Kablolu, 3G/4G modem ayarları, DSL bağlantısı gibi alt sekmeler var, WISP işinize yarayabilir. Kablosuz ağda cihaz listesi ve o anki bağlantı hızını takip edebiliyorsunuz. İstenen misafirler için misafir ağı kurabilir, istenmeyenleri için engelleyebilirsiniz. Modüler Wi-Fi sistemi destekli, aslında Mesh Wi-Fi sistemi bu, Keenetic’in farklı modem ve router’larıyla mesh kurulum yapabiliyorsunuz. Bazı rakiplerinden ayıran bir özellik bu, kullandığınız alan değişir, büyük bir yere geçersiniz, işinize yarar.
     
    Cihazda birden fazla internet kaynağı eş zamanlı olarak yönetilebiliyor, sonlandırılabiliyor. Mesela fiber altyapıyı ve WISP’i, bu iki hattı hangi kullanıcıların kullanacağını, hangisi üzerinden internete çıkacaklarını belirleyebiliyorsunuz. 
     
    IntelliQoS kullanılan uygulamaya, yazılıma ve özellikle oyuna göre data paketlerini önceliğe alıyor, amacı şu, ping’leri düşürmek. Ağ kurallarında SafeDNS, AdGuard DNS var, ülkemizde lazım oluyor açıkçası. Güvenlik duvarı var, Port yönlendirme var, Routing var. Sistem ayarlarında KeeneticOS işletim sisteminin sürümünü görüyorsunuz, isterseniz otomatik güncelleyebilir kendini, bulut tabanlı bir sistem oluşturulmuş.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    Cihazın öne çıkan kısmı şu, modüler yazılım. İstediğiniz özelliği ekleyin çıkarın. IP-IP tünelleme, NetFlow monitörü, PPTP VPN sunucusu gibi ekstraları var. Trafik şekillendirme, Medya sunucusu, İndirme istasyonu gibi daha birçok teker teker indirip kurabileceğiniz modül var, özetle ekleyin çıkarın, cihazın üzerindeki yükü kendiniz belirleyin.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi

    Gerçek dünya testlerine geçelim. Keenetic Omni DSL’e bir NAS bağladım, 100Mbit portlar dolayısıyla 12.5MB/saniye ile limitlenmiş oluyoruz. Cihazla aynı odada 2.4GHz bandında 50-90Mbit arası yani 11MB/saniye’ye kadar çıkabiliyor, 75 metre/karelik evde 3 duvar ardından 30-50Mbit arasında geziyor hızı, 20Mbit civarlarını da görüyor, genelde 30Mbit sularında geziyor 4MB/saniye civarı yani ve evet biraz dalgalı.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi

    Çekim mesafesi anlamında başarımı yeterince iyi, telefonlar menzil konusunda sorun yaşar genelde, evin bir ucundan diğer ucuna telefonda 80Mbit civarı görünüyor, istediğim çözünürlükte video izleyebiliyorum mesela.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    Güç tüketimi tarafında boşta 4W civarı, yükte ise 5W civarı tüketiyor. Stabilite anlamında 1-2 haftadır kullanıyorum, bu süreçte bir sorun yaşamadım.
     
    Keenetic Omni DSL incelemesi 

    Keenetic Omni DSL. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 350TL civarında, tabii ki güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Tasarımı, özellikleri, yongası, hızı, menzili, tüm detaylar artık elinizde, sitemiz ve kanalımızdaki diğer modem/router videolarıyla da hızlarını karşılaştırın, tercih sizin arkadaşlar.
     







  • Bu arada ürün dün geldi.

    Ben de bir iki gözlemimi aktarayım.


    * Giriş seviyesi bir ürün ancak aynı seviyedeki modemlerden daha iyi, ileride Extra DSL'i almayı düşünebilirim.

    * Torrent özelliği güzel ancak Transmission çok stabil bir torrent yazılımı değil, Raspberry'de kullanmıştım hız çok değişken indiriyor ama bir utorrent performansı beklemek yanlış olur, firma bu özellik için yazılım seçme şansı tanırsa güzel olur.

    * Wireless Çekim gücü iyi Turknet kullanıyorum şu ara internette yavaşlık olsa da karantidan sebebiyle yaşanan yoğunluktan olabileceğini düşünüyorum.

    * Modeme taşınabilir disk bağladım, DLNA'yı aktif ettim, LG televizyonumdan bir tane dizi açtım oynatıyor, oynatma barında sanki youtube'dan bir şey izlerken dolmasını beklersiniz ya onun gibi doluyor ama takılma olmadı sonuçta stream yapmış oluyorsunuz tam anlatamadım merak edene detaylı anlatırım, biraz daha deneyeceğim.

    * Türkçe olması güzel eskiden olsa Türkçe seçeneğine bakmazdım bile ama yaş geçtikçe insan Türkçe'ye de bakıyor.

    * Open VPN kurdum deneyeceğim, evde olduğum için şu an bir anlamı yok.

    * Kullanan arkadaşlar için; diski direkt modemden çıkarmadan önce Windows'tan çıkarır gibi güvenli çıkarma işlevi ile yapın, öyle yazıyor kılavuzda. Fn tuşuna atama yapabilirsiniz.

    * Kılavuz'da usb bellek kullanmayın yazıyor tam anlamadım ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    Bende yaklaşık 2 aydır bu ürünü kullanıyorum, dediğiniz gibi bir port 1000gbit olsaydı çok daha iyi olurdu,
    Artık torrent için pc kullanmıyorum, ve cihaza aynı anda 6 cihaz bağlandığımız oluyor ve hiç birimiz yavaşlamıyoruz, bu konuda gerçekten iyi,
    Hat kopması veya problem yaşamadım, ama eski alışkanlık, şimdiye kadar iki kere kapatıp açtım rahat hissetsin kendini diye...
  • Bende yaklaşık 2 aydır bu ürünü kullanıyorum, dediğiniz gibi bir port 1000gbit olsaydı çok daha iyi olurdu,
    Artık torrent için pc kullanmıyorum, ve cihaza aynı anda 6 cihaz bağlandığımız oluyor ve hiç birimiz yavaşlamıyoruz, bu konuda gerçekten iyi,
    Hat kopması veya problem yaşamadım, ama eski alışkanlık, şimdiye kadar iki kere kapatıp açtım rahat hissetsin kendini diye...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    Aynen 1000gbit olsaydı çok daha iyi olurdu. Bütün üniversitenin trafiğini sağlardı bizde de.

  • Güzel bir inceleme olmuş evet giga portu olsaydı iyi olurdu ama standart kullanıcılar için mükemmel bir ürün diyebilirim. Daha üst seviye ürünlerinde Giga portu bulunuyor üst düzey kullanıcılar farklı modellere yönelebilir. A dan Z ye herşeyi içinde barındıran bir marka keenetic, birkere ürün çok stabil çalışıyor hiç bir performans kaybı yaşamıyor ExtraDSL modelini kullanıyorum ve gerçekten rünü yoğun kullanmaktayım daha yeniden başlatma işlemi yapmadım ve performans ilk günkü gibi aynı şekilde deam ediyor. Ülkemizde yeni bir mark olmasına rağmen satın alıp kullanan kullaıcıların herhangi kötü bir yorumuna rastlamadım.

  • inceleme çok güzel olmuş Keenetic markası kullanan bir kullanıcı olarak menunyetimi belirtmek isterim ihtiyaacım olan herşeyi bu markada buldum KeenDNS ile statik ip ye her ay 12 TL ödemekten kurtuldum 2 seneye verdiğim parayı amorti edeceğim :))
  • Şu anda modemin fiyatı 299 TL düşeceğini bilsem 1 ay daha beklerdim
    https://m.n11.com/keenetic-kn-2011-01tr-omni-dsl-n300-wi-fi-vdsl2adsl2-modem-P390703866?cid=700102&utm_source=aff_go&utm_term=21&utm_medium=cpc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Oldukça mantıklı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknotakip_tr

    inceleme çok güzel olmuş Keenetic markası kullanan bir kullanıcı olarak menunyetimi belirtmek isterim ihtiyaacım olan herşeyi bu markada buldum KeenDNS ile statik ip ye her ay 12 TL ödemekten kurtuldum 2 seneye verdiğim parayı amorti edeceğim :))
    Hocam nasıl oluyor statik ip den kurtulmak. Ben de 12 TL ödüyorum turknet e ip için. Konuda bahsediliyor mu? Okuyamadım fırsat olmadı direk yorumlara geçtim 100 mbit ethernet olduğunu görünce, tercihim gigabit portu olan modemler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende keenetic modem almayi planlıyorum 100mb fiber kullaniyorum torrentle falan çok isim olmuyor evdeki tüm cihazlar stabil baglansin steam indirmelerinde hız kaybi olmasin istiyorum. Sizce hangi modeli almalıyım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    KeenDNS diye bir servisleri var buraya kendine özel bir domain linki oluşturuyorsun ip adresin değişse bile bu adres üzerinden cihazına isteğiğin yerden ulaşabiliyorsun.
    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000400919?utm_source=webhelp&utm_campaign=3.03.C.12.0-0&utm_medium=search&utm_content=keendns
  • AdemYmn kullanıcısına yanıt
    300 Mbps kablosuz hız istiyorsan omni dsl 1200 Mbps AC destekli bir kablosuz hız istiyorsan ExtraDSL alıp gönül rahatlığıyla sorunsuz kullanabilirsin.
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/keenetic-omni-dsl-n300-whole-home-wi-fi-kablosuz-vdsl2-adsl2-modem-router-pm-HB00000MI5NI Linkteki ürün olurmu peki yada dediğiniz ürünlerin linki siz atarmısınız.

  • Aynı fiyat bantında asus,tp link gibi markaların gigabit eternet portuna sahip modelleri varken bu model sadeçe verdiği modüllere ihtiyacı olan kişilere hitap etmiş ...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Fiyatı oldukça ekonomik bence 299 Tl leri görüyor... Donanım yazılım olmadan etkili olmaz. Yazılımı beceremeyenler donanım diyorlar sürekli. Burada cihaza windows yüklemiyorlar aynı zamanda. Kendi gelişimiş yazılımı. Gigabit ihtiyacı olan gigabit ürün alır. Bu ürün 50Mbps internetin lüks olduğu ülkemiz için internet erişim cihazı olarak 100mbps oldukça yeterli bence.

  • Güzel ürün!

  • AdemYmn kullanıcısına yanıt
    Evet OmniDSL alabilirsin marka tüm ürünlerde kampanya yapmış internetten en uygun fiyatı bulup alabilirsin.
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Dyndns ile de tüm modemlerde aynı şey yapılabiliyor bildiğim kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Dyndns - no-ip vb. 3. parti şirketlerin hizmet verdiği ile aynı işlemi görüyor fakat ilgili hizmet sunan firmalar kapanabiliyor ücretli olabiliyor bu sebeple modem markasınn kendi yazılımı ve hizmeti olması çok iyi bir durum. Ayrıca direk erişim ve bulut erişim diye ayrı modları var, SSL güvenlik sertifikası ile çalışıyor.
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    CGN olsa da yani ip niz public ip değilse çalışabiliyor mu? 100 le başlayan ip lerde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 10 Mart 2020; 15:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.