Şimdi Ara

Kedisi olan var mı? Aylık masrafı ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ettim de bir kedinin 1 aylık mama masrafı ne kadardır? Bizim burda kedili deliler çok. Kimisinin 10-15 tane kedisi var evinde. Bir amca da evde bakmıyor ama dışardaki kedileri her gün yemliyor. Hemde kasaptan aldığı etlerle ve ciğerlerle. Amca ne zaman evden çıksa arkasından 20 tane kedi koşturuyor. Merak ettim de kedisi olan söyleyiversin. 1 Kedinin 1 aylık masrafı ne kadardır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedinin Aylık Masrafı

Bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız, aylık masraflarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Kedinizin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına göre değişmekle birlikte, bir kedinin ortalama aylık masrafı şunları içerir:

• Mama: Kedinizin yaşına, boyutuna ve aktivite seviyesine bağlı olarak yüksek kaliteli kedi maması için aylık yaklaşık 200-300 TL harcayabilirsiniz.
    • Kum: Kediler için topaklanan veya topaklanmayan kum kullanabilirsiniz. Aylık kum maliyeti yaklaşık 50-100 TL'dir.
    • Aşılar ve Veteriner Bakımı: Kedinizin düzenli aşıları, parazit ilaçları ve yıllık veteriner muayeneleri çok önemlidir. Bu masraflar yılda yaklaşık 500-1000 TL'yi bulabilir.
    • Bakım: Kedinizin tüylerini taramak, tırnaklarını kesmek ve dişlerini fırçalamak gibi bakım ihtiyaçları için aylık yaklaşık 50-100 TL harcamanız gerekebilir.
    • Oyuncaklar ve Çevre Zenginleştirme: Kedinizin zihinsel ve fiziksel sağlığı için oyuncaklar ve çevre zenginleştirme öğeleri sağlamanız gerekir. Bu masraflar aylık yaklaşık 50-100 TL'yi bulabilir.

Toplamda, bir kedinin aylık ortalama masrafı yaklaşık 500-1000 TL aralığında değişmektedir. Kedinizin özel ihtiyaçlarına bağlı olarak bu maliyet daha yüksek veya daha düşük olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Kedim yok ancak Golden Retriever sahibiyim, kedinin masrafları mutlaka ki daha az oluyor bir köpeğe göre, örneğin benim aldığım 15 kg lık mama köpeğimne 2 ay zor yetiyorken, kuzenimin kedisine 3 kg lık paket almıştık 3 ay yedi... Mamalar gerçekten pahalı, Hill's 15 G mama 140 YTL civarı...

Ayrıca kedi mamaları da nedendir bilmem daha ucuz. Mamadan yana bir sıkıntın olacağını sanmıyorum, ayrıca evde ek besinlerde verirsin. Veteriner hizmetleri, ilaçları, damlaları, tarağı, kedi kumu vs düşünürsek sanırım sana ayda 30 YTL gibi komik bir rakama malolur çok çok.

Ben veteriner hizmetleri ve aşısı haricinde bile ayda 80 YTL'den fazla para harcamak durumundayım köpeğim için, veteriner hizmetleri ve eğitim masrafları da girince bu rakam 120 yi çok rahat buluyor...
  • Benim kedim var ama masrafı yok. Küçükken anne sütünden ayrıldığında aldım hemen. Biz ne yiyorsak onu yiyor alıştırdım. Mama derdi yok. Yoğurt ve taze ekmeği çok seviyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Commander

Benim kedim var ama masrafı yok. Küçükken anne sütünden ayrıldığında aldım hemen. Biz ne yiyorsak onu yiyor alıştırdım. Mama derdi yok. Yoğurt ve taze ekmeği çok seviyor.

Aslında kediler konusunda emin değilim fakat köpeklerde bu şekilde beslenme eklem bozukluğuna, kalp yetmezliği sonucu ölüme, aşırı tüy dökümü ve cansız tüylere, körlüğe, kuvvetsizliğe, kanlı ishale vb hastalıklara neden olabiliyor.

İlgili sitelerden veteriner tavsiyelerini okuyun lütfen...

• total aşı bedeli ( butun hayatı boyunca ) : ortalama 250 ytl.

bi tane tarak : 5 ytl. kaliteli. 10 ytl

aylık en kaliteli ve en sağlıklı mamayla besleme : 45 milyon ıslak mama. 20 milyon da kuru mama. ( 20 milyonluk mama arama ben aylık hesabı soyluyorum ) total olarak aylık mama masrafı - en kaliteli mama - : 65 ytl.

aylık 15 ytl içme suyu parası. her gün açarsan. en güzeli öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 30 Mayıs 2008; 7:59:03 >
  • 7 yıldır sürekli kedi besliyorum hiç öyle sorunlar olmadı. Köpek beslemeyide düşündüm ama onun masrafı çok biliyorum. Kedide böyle bişey yok. Olsaydı birinde mutlaka görürdüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: leop

total aşı bedeli ( butun hayatı boyunca ) : ortalama 250 ytl.

bi tane tarak : 5 ytl. kaliteli. 10 ytl

aylık en kaliteli ve en sağlıklı mamayla besleme : 45 milyon ıslak mama. 20 milyon da kuru mama. ( 20 milyonluk mama arama ben aylık hesabı soyluyorum ) total olarak aylık mama masrafı - en kaliteli mama - : 65 ytl.

aylık 15 ytl içme suyu parası. her gün açarsan. en güzeli öyle.

Ek olarak,dişi alırsan kısırlaştırmanızı tavsiye etmem. Kendi türünden bir kedi ile çiftleştirirseniz kendisine benzeyen 8 e yakın yavru doğurabiliyor :)
    doğum için ayrıca bir masrafa gerek kalmıyor,veterinere bile götürmenize gerek kalmıyor kendi işini kendisi gayet güzel hallediyor,beslenmesine biraz daha özen göstermeniz yeterli.

Yavrular çok sevimli oluyor,yavruların veteriner kontrolünden geçmesi iyi olur,veteriner ücretleri de bulunduğunuz şehir ve semte göre değişiyor.Aşılar dışında kontrollerden ücret almayan veterinerler de var.

Yavrular sütten kesildikten sonra satabilirsiniz,eğer kediniz cins bir kedi ise yavrulardan kazandığınız para kedinizin hemen hemen 1 yıllık masrafını karşılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evimde yaklaşık 10 a yakın kedi var. Yavrular ve dışarıdan gelip giden kediler dahil. Hiçbir zorluğunu görmedim. Tabi annem olmasa o kadar kedinin tuvaletidir bakımıdır tek başıma yapamam. Aylık masraf hiç hesaplamadım. Ama kediler olsada olmasada bişey farketmiyor yani kedilerin bizi sıkıntıya düşürdükleri olmadı. Tabi bazen aç kalabiliyorlar.

18 yaşındayım evimden hiç kedi eksik olmadı. Başka biryerde baktığım 2 sivas kangalı köpeğim var.
  • Herkes köpeğin daha masraflı olduğunu söylemiş ama bizim köpek masrafsız 5 yaşında kurt kangal kırması köpeğimiz var. Çok yemek seçmez. Ekmek versen yir. Artan yemekleri yir. Aşısına gelince sanırım 2-3 yaşında kuduz vurdurmuştuk. Bir de hastalandığına iğne yemişti. Başka sağlık masrafı olmadı.

Ama bir de halamların kedisi vardı. Sosyete mi sosyete. Kabına yemek döküyorsunuz. Bir kısmını yiyiyor. Bir dahaki öğünde önceki öğünden mama artığı varsa yemiyor başında miyavlıyordu. Onu döküp yenisini koyuyordun. Et, Sosis falanda yemiyordu ne iş ise.

• quote:

7 yıldır sürekli kedi besliyorum hiç öyle sorunlar olmadı. Köpek beslemeyide düşündüm ama onun masrafı çok biliyorum. Kedide böyle bişey yok. Olsaydı birinde mutlaka görürdüm

Yedi yıl içinde görmemiş olmanız,bu hastalıklarla karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.Veteriner hekimleri olarak bizler bile,tüm kedilerin bir günlük tüm aminoasit,vitamin,karbonhidrat,iz element ihtiyaçlarına göre bir günlük rasyonu tutturamazken,sizlerin yağlı,baharatlı,salçalı yemeklerle bunu tutturmanız beklenemez.

@Haplo,benim kedim beş yaşında,3 kg mama 2 ay gidiyor.Sakın market mamalarını tercih etmeyin,sağlıksızdır ve tam besleyici değildir.Zaten ucuz diye onları aldığınızda kar etmezsiniz.Çünkü dandik mamadan 250 gr yiyen kedi kaliteli mamadan 150 gr yerse doyar.Bu da toplam masrafınızı azaltır.Ayrıca kedi sürekli evdeyse dışkılama miktarı da azalacağından,kum size daha uzun süre gider.Bu da bir kar kalemidir

Kediler,aşı masrafı bakımından köpeklere nazaran daha az müsriftirler,benim ortalama masrafım aylık 30 YTL civarı Duman'a

• valla bizde de var maması 5gün yetiyor kilosu 4 5 ytl kuru mama...bir de konserve var et falan o da konservesi 3 4 ytl o da 5 gün civarı yetiyor..bir de kumu var 7.5 ytl 20 25 gün yetiyor..yalnız bizim kedi sürekli yer normal kedilerde mama süresi eminim ki 1 veya 2 gün artacaktır

evde yenen şeylere ortak edebilirsin ama kedileri en iyi ve sağlıklı bir biçimde besleyenler bu mamalar...(=
  • kedi besleyene kadar gider bir fakiri doyururum
  • ya ne maması senin yediklerinden kedinin yiyebildiklerini ver gitsin bizim kedi vardı ne versek yerdi duba gibiydi de
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

quote:

7 yıldır sürekli kedi besliyorum hiç öyle sorunlar olmadı. Köpek beslemeyide düşündüm ama onun masrafı çok biliyorum. Kedide böyle bişey yok. Olsaydı birinde mutlaka görürdüm

Yedi yıl içinde görmemiş olmanız,bu hastalıklarla karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.Veteriner hekimleri olarak bizler bile,tüm kedilerin bir günlük tüm aminoasit,vitamin,karbonhidrat,iz element ihtiyaçlarına göre bir günlük rasyonu tutturamazken,sizlerin yağlı,baharatlı,salçalı yemeklerle bunu tutturmanız beklenemez.

@Haplo,benim kedim beş yaşında,3 kg mama 2 ay gidiyor.Sakın market mamalarını tercih etmeyin,sağlıksızdır ve tam besleyici değildir.Zaten ucuz diye onları aldığınızda kar etmezsiniz.Çünkü dandik mamadan 250 gr yiyen kedi kaliteli mamadan 150 gr yerse doyar.Bu da toplam masrafınızı azaltır.Ayrıca kedi sürekli evdeyse dışkılama miktarı da azalacağından,kum size daha uzun süre gider.Bu da bir kar kalemidir

Kediler,aşı masrafı bakımından köpeklere nazaran daha az müsriftirler,benim ortalama masrafım aylık 30 YTL civarı Duman'a

Sen günlük ihtiyaçlarını alıyomusun peki, sen alsanda her insan alıyormu? Almayan insanlar hemen hastalıklımı oluyor çok merak ettim. Şahsen ben günlük bütün ihtiyaçlarımı almıyorum. Ama hiçbirşeyimde yok allaha şükür.
    Komik olmayalım. 7 yılda olmadıysa bundan sonrada olmicak anlamına çok rahat gelir7 yıl sana çok kısa geliyor heralde.
    Eğer birgünden bişey olmaz diyorsan kedim içinde aynısı söz konusu. Yediğim şeylerde karbonhidrad yağ protein var. Üstelik kedim benden çok yoğurt yiyor. Hergün mutlaka. Yemese ortalığı yıkar o derece. Benim elimde hiçbir kedi hiçbir hastalığa bulaşmaz son derece eminim

Tamam veterinersin ayrıntıları biliyosun ama bizimde günlük yediğimiz şeyler ruhsal değil. Gıda tüketiyoruz ve içinde karbondihrad yağ protein var.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

quote:

Sen günlük ihtiyaçlarını alıyomusun peki, sen alsanda her insan alıyormu? Almayan insanlar hemen hastalıklımı oluyor çok merak ettim. Şahsen ben günlük bütün ihtiyaçlarımı almıyorum. Ama hiçbirşeyimde yok allaha şükür.
    Komik olmayalım. 7 yılda olmadıysa bundan sonrada olmicak anlamına çok rahat gelir7 yıl sana çok kısa geliyor heralde.
    Eğer birgünden bişey olmaz diyorsan kedim içinde aynısı söz konusu. Yediğim şeylerde karbonhidrad yağ protein var. Üstelik kedim benden çok yoğurt yiyor. Hergün mutlaka. Yemese ortalığı yıkar o derece. Benim elimde hiçbir kedi hiçbir hastalığa bulaşmaz son derece eminim

Tamam veterinersin ayrıntıları biliyosun ama bizimde günlük yediğimiz şeyler ruhsal değil. Gıda tüketiyoruz ve içinde karbondihrad yağ protein var.

7 yılda olmayan şey hayatın geri kalanında olmaz diyorsan sen bu işi daha çok biliyorsun.Tartışmak anlamsız.

• Saptırmayalım lütfen. 7 yılda olmayan şeyin olmayacak denmesiyle. Bir kediye 7 yıl boyunca aynı bakımdan sonra bişey olmuyosa olmaz demek çok farklıdır. Her fikir öne sürmekte tartışma sayılmaz. Böyle algıladysan ben özürdilerim. Ama çocukluğumdan beri kedilerle içli dışlıyım bakışlarıyla ne demek istediklerini bile algılayabiliyorum. Bunca zamanlık gözetmenliğime dayanarak bişey olmaz diyorum. Bu sadece kendi yöntemimi savunmamdır tartışma değildir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.