Şimdi Ara

Kedide ishal nasıl geçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Durumu tarif edeceğim için, midem kaldırmaz diyenler buradan sonrasını okumasın.

Arkadaşlar sokakta beslediğim 8 kadar kedim var. Bir tanesi 8 aylık ve son 10-15 gündür dışkısını sıvı yapıyor. Bildiğiniz gibi kediler dışkısını gömüyor ama bu hayvancağız kendi bile anlamadan tuvaletini yapmış oluyor. Kakasında koku yok, hafif açık renk ve sıvı. Poposu kirli olmasa, kustuğunu söyleyecem neredeyse.İştahında bir problem yok. Etrafımızda bir sürü hayvan istemeyen insana da bahane olmak üzere bu durum. Şuan için veterinere götüremiyorum. Eldeki imkanlarla bu durumu geçirebilecek birşeyler arıyorum. Lapa pilav önerilmiş, haşlanmış etle karıştırıp vermeyi denedim ama az yedi. Başka bir öneriniz varsa bekliyorum.

Kedilerde İshalin Tedavisi

Kedilerde ishal, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen yaygın bir sorundur. Bu durum, kediniz için rahatsız edici olabilir ve uzun süre devam ederse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

İshalin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Veteriner hekiminiz, kedinizin ishalinin nedenini belirlemek için fizik muayene ve teşhis testleri kullanacaktır.

İshalin Yaygın Nedenleri:

• Diyet değişiklikleri
    • Stres
    • Parazitler
    • Enfeksiyonlar
    • Böbrek hastalığı
    • İltihaplı bağırsak hastalığı

Evde Tedavi:

Veteriner hekiminiz size kediniz için özel bir tedavi planı önerecektir. Bununla birlikte, evde yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:

• Kedinize bol su verin Dehidrasyonu önlemek için kedinizin bol su içtiğinden emin olun.
    • Yüksek kaliteli kedi maması verin Kedinize sindirimi kolay, yüksek kaliteli kedi maması verin.
    • Kedinizin stresi azaltın Kedinize sakin ve stressiz bir ortam sağlayın.
    • Proplan İshal Kesici Toz kullanın Proplan İshal Kesici Toz, ishalin neden olduğu sıvı kaybını azaltmaya yardımcı olan bir kaolin pektat tozu içerir.

İlaç Tedavisi:

Veteriner hekiminiz, kedinizin ishalini tedavi etmek için ilaçlar reçete edebilir. Bu ilaçlar şunları içerebilir:

• Antibiyotikler Enfeksiyonları tedavi etmek için
    • Antiparaziter ilaçlar Parazitleri öldürmek için
    • Probiyotikler Bağırsaktaki sağlıklı bakterileri desteklemek için (örneğin Reflor)

Reflor'un Kedilerdeki Kullanımı:

Reflor, yavru kediler de dahil olmak üzere kedilerde ishalin tedavisinde kullanılan bir probiyotiktir. Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin dengesini geri kazanmaya yardımcı olur ve ishal semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Reflor, kedinize veteriner hekiminizin önerdiği şekilde verilmelidir. Genellikle günde bir kez, yemeklerle birlikte verilir.

Reflor şaseyi kullanmak için şu adımları izleyin:

1. Şasenin ucunu kesin.
    2. İçeriği kedinizin ağzına sıkın veya mamasına ekleyin.
    3. Kedinizi bol su içmeye teşvik edin.

İshal genellikle birkaç gün içinde geçer. Kedinizin ishalinin 24 saatten uzun sürdüğünü veya diğer semptomlar geliştirdiğini fark ederseniz, veteriner hekiminize başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evdeki kedimin başına gelmişti benzer olay. Biz bu durumu yaş mama kaynaklı yaşadık. Eczaneden reflor 250mg alın, 30tl olması lazım. 10 adet paket olarak var içinde toz olarak bulunmaktadır. Her paketi sabah akşam olmaz üzere 2 ye bölüp ufak fincan içinde su ile karıştırıp 10ml lik yada 5ml lik enjektör ile içirin. Her seferinde 10ml ise 10*4 olacak şekilde sabah akşam tekrarlayın. 3 günden sonra gözle görülür fark olacaktır. Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition| MSI 870A-G54 Soket AM3 DDR3-2000MHz|KINGSTON HyperX 8GB(2x2x2x2GB) DDR3-1333MHz|SAPPHIRE Radeon HD6870 1GB GDDR5|SAMSUNG Spinpoint 1TB|XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION|XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 700W|ASUS MS238H LED PANEL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gubar-ı Gam

Evdeki kedimin başına gelmişti benzer olay. Biz bu durumu yaş mama kaynaklı yaşadık. Eczaneden reflor 250mg alın, 30tl olması lazım. 10 adet paket olarak var içinde toz olarak bulunmaktadır. Her paketi sabah akşam olmaz üzere 2 ye bölüp ufak fincan içinde su ile karıştırıp 10ml lik yada 5ml lik enjektör ile içirin. Her seferinde 10ml ise 10*4 olacak şekilde sabah akşam tekrarlayın. 3 günden sonra gözle görülür fark olacaktır. Geçmiş olsun
    Cevabın ve önerin için teşekkür ederim hocam. Düzelmediği takdirde deneyeceğim.

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition| MSI 870A-G54 Soket AM3 DDR3-2000MHz|KINGSTON HyperX 8GB(2x2x2x2GB) DDR3-1333MHz|SAPPHIRE Radeon HD6870 1GB GDDR5|SAMSUNG Spinpoint 1TB|XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION|XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 700W|ASUS MS238H LED PANEL
  • Gubar-ı Gam kullanıcısına yanıt

10*4 demişsiniz orayı anlamadım yani 10 ml olan enjektörle 4 ml olacak şekilde mi verecez

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.