Şimdi Ara

Kedi aldım benden kaçıyo. Düzelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedin Benden Kaçıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kedini yeni eve getirdiğinde seninle arasında güvenli ve sevgi dolu bir bağ kurmak çok önemlidir. Ancak, bazı durumlarda kedin senden kaçıyor olabilir ve bunun çeşitli nedenleri olabilir.

Nedenler:

• Stres: Yeni bir ortama taşınmak kediler için stresli olabilir. Geçici korku ve kaçınma davranışlarına neden olabilir.
    • Geçmiş Travmalar: Geçmişte kötü deneyimler yaşayan kediler, insanlara karşı güvensizlik geliştirebilirler.
    • Hastalık: Sağlık sorunları, kedinin korku veya ağrı yaşamasına neden olarak kaçınma davranışlarına yol açabilir.
    • Olumsuz Etkileşimler: Kedinle sert veya cezalı bir şekilde etkileşime girmek, güvenini kırabilir ve kaçmasına neden olabilir.

• Sabırlı Ol: Kedine güvenli bir alan ver ve onunla yavaş yavaş etkileşime gir.
    • Olumlu Güçlendirme Kullan: Kedin sana yaklaştığında veya izin verdiğinde onu ödüllendir.
    • Korkuları Yönet: Kedinin korkularının nedenini belirle ve tetikleyicilerinden kaçın. Onlara güvenli bir şekilde maruz kalma fırsatları sağla.
    • Saklanma Yerleri Sağla: Kedine saklanabileceği güvenli yerler sağla, böylece ihtiyaç duyduğunda kendini rahatça geri çekebilir.
    • Veterinere Danış: Kedinin kaçınma davranışlarının altında yatan bir sağlık sorunu olabileceğinden şüpheleniyorsan veterinere danış.

Kedinin senden kaçması geçici bir durum olabilir veya daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Nedenini doğru bir şekilde belirlemek ve uygun çözümleri uygulamak, kedinle sağlıklı ve mutlu bir bağ kurmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Hayır

daha yarım saat oldu eve geleli. Nasıl düzelmez ya :(
  • Düzelir süt falan ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzelir kardeşim.sokak kedilerini kendime alıştırdım ben. Eline yiyeceği alıyosun kediyi çağırıyosun. Yemeği vermeden kafasını sev. Sen elini atma sevmek için. Sadece elini uzat o seni severse kafasını kendi gelir sürter. Bi kaç defa yaptın mı alışır.

Senin ki cins kediymiş. Dışarda şiddet de görmemişdir çabuk alışır. Kuyruğunu araba ezen bi kedi var en çok onu severim mesela. O da hiç saldırganlık tırmalama falan yapmaz

• Daha minnak ama belli olmaz. Bizim yurt ilk açıldığında insanlardan acayip korkan bir köpek vardı. Hem de büyümüş bir köpek. Zamanla alıştı şimdi yanımızda kuyruk sallayıp yemek bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Düzelir süt falan ver.

Süt vermesin konu sahibi. Muhtemelen kediyi almadan önce araştırmıştır bu konuları ama yine de söyleyim dedim. Kediyi ishal eder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düzelir tabi ki. Sen takma onu mamasını suyunu koy işine bak. Zamanla gelir yanına. Üzerine gitme.

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Düzelir kardeşim.sokak kedilerini kendime alıştırdım ben. Eline yiyeceği alıyosun kediyi çağırıyosun. Yemeği vermeden kafasını sev. Sen elini atma sevmek için. Sadece elini uzat o seni severse kafasını kendi gelir sürter. Bi kaç defa yaptın mı alışır.

Senin ki cins kediymiş. Dışarda şiddet de görmemişdir çabuk alışır. Kuyruğunu araba ezen bi kedi var en çok onu severim mesela. O da hiç saldırganlık tırmalama falan yapmaz

Yemek vermeden gelmezler mi?

Birde kedinin tırmalayıp tırmalamayacağını nasıl anlarız sevmeden önce

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Hocam gelirde yiyecek vermek bi nevi dostluk anlaşması gibi bişey daha etkili olur. Hem yarım saat olmuş yerini yadırgamıştır. Evde kendi isteğiyle gezsin bakalım biraz. Sizin kedi scottish mi oluyo tam bilmiyorum. Bunlar gayet uysal oluyo. Siz bunaltmayın kediyi sevmek için. Köpek gibi değil bunlar ne yapacakları belli olmuyo.

• ilk kedimi aldığım zaman 2 aylık falandı yanıma bile yaklaşmıyordu bütün gün evin içinde koştu meğersem tuvaleti varmış önce saksıya sonra orta yere saldı şuan 8 yaşında ve yanımdan ayrılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Hocam gelirde yiyecek vermek bi nevi dostluk anlaşması gibi bişey daha etkili olur. Hem yarım saat olmuş yerini yadırgamıştır. Evde kendi isteğiyle gezsin bakalım biraz. Sizin kedi scottish mi oluyo tam bilmiyorum. Bunlar gayet uysal oluyo. Siz bunaltmayın kediyi sevmek için. Köpek gibi değil bunlar ne yapacakları belli olmuyo.

Hocam konunun sahibi ben değilim :D Ben sadece sokakta vs gördüğümüz kediler için sormuştum

• Kediye süt verme zarar verir.

Güzelce yaş mama ver. Biraz evi keşfetmesine izin ver. Alıştıkça zaten sana yaklaşır

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Hocam hatlar karıştı pardon ben de yazıyorum konu sahibi yazmış gibi nicke dikkat etmedim :D

• hocam bır cok kedi besledim aklına ne gelirse herzaman sorabilirsin.Kedi daha korkuyordur ona zaman verin evi benimsesin gezsin evde zamanla size öyle alışacak ki sizde inanamayacaksınız zaten :)
  • barınağın en vahşi kedilerinden birini alıştırmıştım ben kendime. sahiplenirken bunu almak istediğinden emin misin diye soruyordu hekimler. hemde yetişkin sayılabilecek bir kediydi. tabii yavruyken alıp alıştırmak bambaşka, daha kolay. o yüzden ufak püf noktaları var bunları öğrenirsen gayet alıştırırsın kendine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soncuma37

ilk kedimi aldığım zaman 2 aylık falandı yanıma bile yaklaşmıyordu bütün gün evin içinde koştu meğersem tuvaleti varmış önce saksıya sonra orta yere saldı şuan 8 yaşında ve yanımdan ayrılmıyor

Allah uzun ömür verir insallah hocam, benimkisi de 35 gunluktu aldigimda. Seninkisiyle ayni kaderi yaşamiş gibi. Şuan kendisi 8 yaşında.

• Kizlardam haber aldim kedi konularina bakmama karari almislar

• Uyuyo şuan. 😴

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha önce beslemediysen belirteyim
    tezgahın ve masaların üzerinde bıçak ve çatal bırakmayın
    dolapların üzerine kedinin dikkatini çekicek şeyler koymayın(bomboşta bırakmayın bişeyler koyun) << bu yüzden bir kedim öldü.
    evde böcek falan oluyorsa yazları falan ilaçlayın böceklerin girebileceği yerleri falan
    bide ev yüksekteyse balkonu camı falan acık sakın bırakmayın.veya sineklik falan yaptırın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.