Şimdi Ara

Kazanabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sözel öğrencisiyim ve hedefim çanakkale 18 mart tarih bölümünü kazanmak. Ama ne yaparsam yapayım denemelerde 65-70 net ortalamasını geçemiyorum.

Zaten matematiğim 0. En fazla 2-3 net çıkarabiliyorum.

Geriye kalıyor türkçe 40 sosyal 40 yani 80 soru.

Bunlardan 5 tane boş bıraksam ortalama 75 soru kalıyor sadece. Ve her denemede bu 75 sorudan anca 70-71 net çıkarabiliyorum.

SOn oldugumuz denemede 64 nette kaldım mesela.

Nasıl 70 -80 hatta 90 a çıkarım bilmiyorum , matematikten umudu kesmiş durumdayım.

Sizce bu ortalama ile çanakkale olmasda orta seviye bi üniverstede tarih okuyabilirmiyim. Ortalama puanım 340 oluyor.

Okul ne kadar verir bilmiyorum gerçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense
    Arkadaşlar sözel öğrencisiyim ve hedefim çanakkale 18 mart tarih bölümünü kazanmak. Ama ne yaparsam yapayım denemelerde 65-70 net ortalamasını geçemiyorum.

Zaten matematiğim 0. En fazla 2-3 net çıkarabiliyorum.

Geriye kalıyor türkçe 40 sosyal 40 yani 80 soru.

Bunlardan 5 tane boş bıraksam ortalama 75 soru kalıyor sadece. Ve her denemede bu 75 sorudan anca 70-71 net çıkarabiliyorum.

SOn oldugumuz denemede 64 nette kaldım mesela.

Nasıl 70 -80 hatta 90 a çıkarım bilmiyorum , matematikten umudu kesmiş durumdayım.

Sizce bu ortalama ile çanakkale olmasda orta seviye bi üniverstede tarih okuyabilirmiyim. Ortalama puanım 340 oluyor.

Okul ne kadar verir bilmiyorum gerçi.

Arkadasım senin bu sorunun cevabı adında yatıyor zaten andy dufrense....o karakterin yasadıgı haksızlıklara zorluklara karsı yasama umutla nasıl da tutundugunu hatırla....ne demek yapabilir miyim elbette yapabilirsin söyledigine göre sözelden 75soruda 70-71 net cıkarıyosan vur yüzdeye %90 dan fazla basarın var demekki...sen lysden de yapacaklarını yaparsın ve girersin istedigin yere calısmana bak yapabilir miyim diye dusunme....

• şunu unutma ikinci bölüm var yaparım deme ve mattan ümidini kaybetme elinden geleni yap daha sınava çok az bir süre yok mattaki 3 netini 5+ nete çıkarsan senin karına bunu unutma birde yapılan deneme önemli hangi yayın yapılıyor bazısı össye uymaz onu göz önüne al tabi zormuş bu diyipte ipin ucunu bırakma tabi şimdidende yavaş yavaş ikinci bölüm konularına çalışmaya başla fazla yüklenme ama lys dersleri başladığında konun azalmış olsun ki kolaylık olsun sana ve şunu hiç unutma, çalışan emeğini alır ,
  • matematikte şıklardan giderek bile 5 soru yaparsın
    matematik çok zor bi ders degil aslında ama insanlar gözünde çok büyütüyor
    insan yapmadığı bişeyi söylerken çekinir ama lisesi bitiren birine sorsan çok rahat bi şekilde matematiği yapmazdım hiç de sevmezdim der
    basit bi mat kitabı al çözmeye çalış hızlı olmasa da yavaş bi şekilde rahatlıla çözülecek sorular var süre sıkıntısı zaten yaşamazsın
  • hedefin okadar yüksek degil önünde de nereden baksan daha 3 ay gibi bir zaman var az bir zaman zarfı degil sıkı çalışırsan o netlerin artar ki eksik olan konuların hangisiyle onu tespit edip ona yönel yapabildigin sorularda zaten eksigin yoktur mesela deneme testlerinde yada soru çözerken hangisinden zorlanıyorsun benimde zorlandıgım yapamadıgım üç beş tane konu var arkadaşların dedigi gibi daha lys var ki o sınavın %60 demek ve ygs den çok daha önemli bana göre edebiyata felan iyi çalışırsan kesinlikle istedigin yer olur ama matematikten seninde yapabilecegin 3-5 tane soru mutlaka vardır biyolojiyede bakmanı tavsiye ederim bende sözelciyim benimde mat felan sıfır diyebilirim ama yinede 3-5 tane yapıyorum
    ayrıca şuanki netlerin bence gayet iyi yani hedefin eger tarihse yeterli
  • Allah aşkına tarih okuyup ne yapıcan? Hadi boğaziçi olsa neyse, hayatına yazık edersin, iş potansiyali yok denicek kadar az.
  • ne okuyabilirim ki başka TS bölümünden. 3-4 bölüm var zaten.

Gazetecilik
    Coğrafya
    Tarih
    Radyo-Sinema-TV
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKOMU KULLANABİLİR MİYİM?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ne okuyabilirim ki başka TS bölümünden. 3-4 bölüm var zaten.

Gazetecilik
    Coğrafya
    Tarih
    Radyo-Sinema-TV

Bak sana kardeş tavsiyesi olarak söylüyorum, bu bölümlerin hiçbirini okumaya gerek yok 4 sene.... Bence alan değiştir ve EA dan hazırlan yada MF den....

Gazetecilik yine kötünün iyisi aralarında.....
    Şu an liseden bile daha mezun değilsin, 2 sene daha hazırlan ADAM GİBİ Bİ BÖLÜME GİR!!!!!!!!
    Çok gençsin..

İşletme
    Finans
    Lojistik
    İşletme Bilgi Yönetimi
    Ekonomi
    Hukuk

Napıp yap bu bölümlerden birini oku.
    Eğer puanın yetmiyorsa, git dil okuluna ingilizce öğren ve saydığım bölümlerini açıköğretimden oku, yine TS bölümlerine gideceğine daha iyi vasıf kazanırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 25 Aralık 2010; 14:05:10 >

• son sınıfım öyle bir şansım yok malesef ea veya sayısala geçme gibi. ve maddi olarak ailemde 1-2 sene daha bu süreci kaldıramaz. bu sene okuyabileceğim en iyi en avantjalı bölümü okumam gerekli sözel bölümde.
  • quote:

Gazetecilik
    Coğrafya
    Tarih
    Radyo-Sinema-TV

Bak hocam bu hayata bir kez geliyorsun ve bu hayatta yaptığın işlerden dolayı sorumlu tutuluyorsun. Hal böyleyken bu hayatta sadece kendini dinle. Başkalarının ne dediğini umarsama. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Hayat senin ve bu şans bir kez veriliyor istediğin gibi yaşa. Hedefin de düşük puanla girebileceğin yerler çok. Fem'in sitesinde netler vardı onlara bakabilirsin. Orda kaç net yapman gerektiği yazıyor. Kolay gelsin.
  • psikoloji sözelden de öğrenci alıyor bildiğim kadarıyla ya ona girebilirsen süper zatena ama puanları yüksek olacağından o olmazsa yukarı da Imnobody'nin de dediği gibi işletme,iktisatı gibi bölümü açıköğretimden okurken ingilizce kursuna git,bilgisayar sertifikaları al tarih okumaktansa bunu yapman çok daha iyi olur..

not:tabi bilmiyorum belki tarihi çok seviyorsundur,üni.de akademisyen olmak istiyorsundur,o zaman tarihe gitmen iyi olur tabiki..
  • bence internetten matematik konu analtım ve soru çözümlerini dinle bir tane çözümlü mat kitabı al kendine güven güvenmezsen yapamazsın soruların üstüne git eminim ki 20 den aşağı yapmazsın 1 ayda ben eskiden ör. 20 sorudan 14 yaparken 1-2 kitap bitirdim ama hakkıyla bitirdim şimdi 20 sorudan maks. 1yanlış var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Allah aşkına tarih okuyup ne yapıcan? Hadi boğaziçi olsa neyse, hayatına yazık edersin, iş potansiyali yok denicek kadar az.

hadi canım herkes boğaziçi tarih okumak zorundamı ? Tarih okuyan bi adam ne iş yapacak sence şirket şirket dolaşıp poliçe mi yapacağını düşünüyosun . Hiç birşey yapamazsa Dersanede öğretmen olur ama Tarih alanında kendini geliştirirse akademisyen olarak üniversitede kalabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorik.Cana

quote:

Allah aşkına tarih okuyup ne yapıcan? Hadi boğaziçi olsa neyse, hayatına yazık edersin, iş potansiyali yok denicek kadar az.

hadi canım herkes boğaziçi tarih okumak zorundamı ? Tarih okuyan bi adam ne iş yapacak sence şirket şirket dolaşıp poliçe mi yapacağını düşünüyosun . Hiç birşey yapamazsa Dersanede öğretmen olur ama Tarih alanında kendini geliştirirse akademisyen olarak üniversitede kalabilir

Kontenjanlar sınırlı akademisyen olarak, tarih okuyacak olan adam okumasın daha iyi, o kadar diyorum.....

Boğaziçi Tarih mi, Anadolu üniversitesi iktisat mi desen Anadolu üniversitesi derim

• quote:

quote:

Gazetecilik
    Coğrafya
    Tarih
    Radyo-Sinema-TV

Bak sana kardeş tavsiyesi olarak söylüyorum, bu bölümlerin hiçbirini okumaya gerek yok 4 sene.... Bence alan değiştir ve EA dan hazırlan yada MF den....

Gazetecilik yine kötünün iyisi aralarında.....
    Şu an liseden bile daha mezun değilsin, 2 sene daha hazırlan ADAM GİBİ Bİ BÖLÜME GİR!!!!!!!!
    Çok gençsin..

İşletme
    Finans
    Lojistik
    İşletme Bilgi Yönetimi
    Ekonomi
    Hukuk

Napıp yap bu bölümlerden birini oku.
    Eğer puanın yetmiyorsa, git dil okuluna ingilizce öğren ve saydığım bölümlerini açıköğretimden oku, yine TS bölümlerine gideceğine daha iyi vasıf kazanırsın...

sanki bu bölümleri okuyanların hepsi mezun olunca hemen iş sahibi oluyor allah aşkına yapmayın
    Gazetecilik
    Coğrafya
    Tarih
    Radyo-Sinema-TV
    bu bölümlerin hepside gayet güzel ki arkadaş zaten istedigi için sözel bölüme gitmiştir herkes işletme , hukuk yada tıp okuyacak diye bir şey yok hem matematik yapamayan biri saydıgın bu bölümlerde nasıl başarılı olacak çok merak ediyorum sınavda hatırı sayılır derecede sayısal bölümden net çıkartması lazım hele birde temeli yoksa bu çok zor
    arkadaşım sana bir tavsiye bu konularda kimsenin söyledigini umursama bazen diyorlar ki tarih okuma kpss de uğraşırsın ögretmen olamazsın hiçbir gerçekligi yok çalışan insan herzaman başarılı oluyor birsürüde tanıdık var ögretmenlik yapan radyo sinema yada gazetecilik okuyupta televizyonda yada gazetede çalışan tanıdıklarımda var ama mesela benim yengem işletme mezunudur ama şuan işsiz sizin mantıgınızla düşünürsek piyadasa okadar işletme mezunu var ki hiç bence boğaziçi yada bilkent gibi okulları kazanamadıktan sonra işletme okumamak lazım olay bumu sen ne istiyorsan bence onu yap iç sesini dinle gidip hiç istemedigin bir bölümü yazıpta zorla okumaktansa istedigin bölümü yaz ve en azından yarın işsiz kalsanda ben bunu istedigim için okudum dersin içinde birşey kalmaz
    bu arada şuan yaptıgın netler senin hedefin için bence yeterli herhalde okuldanda sana çok düşük bir puan gelmez en azından lys yede iyi çalışırsan istedigin olur ama sözelde tarih harici yazabilecegin güzel bölümlerde var puanına göre degerlendirirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.